Jump to content

Зашто Хришћани не сматрају Мухамеда за пророка?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Хтео бих да питам нешто поштованог господина, а ако има времена, може и да ми одговори. :smiley:

1.Зашто је муслиманима дозвољено да имају 4 жене, кад је Бог створио Адаму једну.

Da ja dam svoje viđenje:

Prije svega, u kojoj vjerskoj knjizi ćeš naći ograničenje po pitanju broja žena u jednom braku?. Višeženstvo je dozvoljeno kod jevreja, U starom zavjetu ćeš naći da je Abraham imao 3, David 6, Solomon na stotine, njegov sin 18, (možda sam fulio neke brojke). Mnoge ličnosti iz Hinduizma su imale više žena.

Ako se ne varam, tek prije nekoliko stoljeća je i kršćanska crkva posebnim aktom ograničila broj žena na jednu.

Ово није баш тачно.Да ли имаш доказ?

Ја ћу дати контрааргумент из Светог Писма код светог Апостола Павла:

"Али жени не допуштам да учи нити да влада мужем, него да буде мирна" (1. Тим 2,12),

Овдје се не каже да жене љубе мужа него да жена љуби мужа и да жене љубе мужеве што значи да се говори о једној жени и једном мужу.Одавде имплицира моногами брак-један муж једна жена јер се каже:жени не допуштам а не женама.

"Жене слушајте своје мужеве као ГОСПОДА" (Еф 5,22; 1. Мој 3,16; Кол. 3,18; Пет 3,1).

Одавде,у складу са претходним стихом имплицира да се ово односи на мужеве и жене уопште.

"Јер муж је глава жени као што је Христос глава цркви и он је спаситељ тијела" (Еф 5,23; 1. Кор 11,3)

Овдје опет имамо импликације моногамог брака:не каже се да је муж глава женама него да је муж глава  једној жени.

"Но као што црква слуша Христа тако и жене своје мужеве у свему", "Мужеви љубите своје жене као што и Христос љуби цркву и себе предаде за њу." (Еф 5,24-25; Кол. 3,19),

Овдје је опет дата једна општа констатација о љубави између жене и мужа.

"Али и ви сваки да љуби онако своју жену као и себе самога; а жена да се боји свога мужа". "Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос а муж је глава женина а Бог је глава Христу" (Кор. 11,3; Еф 5,23; 1. Кор 3,23)

Овдје имамо најочитији примјер моногамије,једна жена један муж,гдје се каже:муж да љуби жену(дакле,ради се о једној жени)као самога себе и каже се да се жена(дакле,једна жена)боји мужа.

У наставку се каже да је муж глава жени.Не стоји да је муж глава женама него жени,једној жени.

P.S. mislim da si jednom postavio pitanje "da li se kod nas cijeni devstvenost"- i odgovorio sam DA, jer sam mislio da se to odnosi na devstvenost DO braka,,a inače u principu doživotno kao npr. katolički svećenici, ili kod vas monasi- to ni u kom slučaju..šta se zapravo tu ima cijeniti?

Ту се има цијенити уздржање.Овај свијет је сјенка Царства Небеског у којем се нећемо ни женити ни удавати него ћемо бити као анђели.Бити као анђео подразумијева имати чистоту тјелесну и духовну и примити анђелски постриг у овом свијету је нешто најтеже јер се тиме човјек директно својим палим нагонима супротставља а секс је један од најјачих нагона.Тиме човјек побјеђује палог себе,одрицањем одхране и односа,јер је најлакше женити се да би се утолила жеђ за сексом.То је чак животињски и онда се човјек почиње понашати као некаква живуљка која једноставно мора да се испразни.И која је разлика између човјека и животиње онда?Баш никаква јер и једним и другим владају нагони.

Дјевственост није обавезна.Брачни пут је једнако свет као и монашки пут и то су једина два благословена пута.Оно из чега треба да извире брак или монаштво је љубав према БОГУ и према породици.Ако је брак само ради нагона то и није брак то је некаква анимална заједница или некакав чопор,ако је монаштво без љубави према БОГУ то је само мучење и ништа више.

То је разлог зашто се монаштво цијени јер монаштвом улазимо у Царство Небеско у овом свијету.

Подели на овим сајтовима

Uvaženi gospodine: Islam kao univerzalna vjera daje rješenja čovjjeku za svaku stvar, i svako pitanje bez obzira koliko ona mala ili velka bila.Islam čovjeka ući od male stvari poput održavanja higijene, pa do velike, poput vođenja države i kreiranja onoga što bi danas nazvali islamskom politikom.

Ako kažem da islam daje odgovore za sve, onda daje i za to odgovor.

Moj odgovor, na  postavljeno pitanje je kontrapitanje, koje će biti nakon obrazloženja odgovora.

U svijetu se dešavaju razne nesreće ratovi u kojima ogroman broj ljudi umire.Pogotovo se to odnosi na ratove.Sjetimo se drugog svjetskog rata koliko je samo muškaraca poginulo.U Njemačkoj je na milione ljudi izginulo.Veliki broj žena je ostao bez muževa.E  sada mi znamo da je cilj i hriščanstva i islama moralna izgradnja ljudi. Kako će hriščanstvo dati rješenje ženama koje su višak jer broj muškaraca je manji.A žene same po sebi imaju osječaj.Da li je rješenje njima reći , e zato što nema muškaraca vi morate biti moralne, ali muškarca i brak nećete imati.Zar to nije put za ženu koji je vodi direktno u prostituciju.Dok islam daje rješenje i dozvoljava muškarcu uz uslove da ima do četiri žene. A ti uslovi su pravednost, materijalna mogučnost izdržavanja i htjenje.

Dajte vi sada meni odgovor kakvo rješenje krščanstvo daje ženama u situacijama koje su nerijetke , kada je njihov broj veći od broja muškaraca?

Očekujem odgovor.

Да ја вас питам:какво решење Ислам нуди жени која је љубоморна на свог мужа јер има поред ње још три жене?Како да јој пружи утјеху,јер тај муж мора једну више вољети а једну мање?

Енизе,не бих се сложио око твоје констатације да немогућност склапања брака неке особе бводи у проституцију,поготово жена.Ево овдје у Подгорици позната је једна женска особа која је курва по професији а има мужа и њен муж зна да је она курва али она зарађује за живот и издржава мужа и себе.Како то сад?Она је удата а овамо се курва.Дакле,не стоји ти констатација да жене ван брака по неком аутоматизму морају да се баве проституцијом и да се жене у браку неће курвати.

Подели на овим сајтовима

P.S. mislim da si jednom postavio pitanje "da li se kod nas cijeni devstvenost"- i odgovorio sam DA, jer sam mislio da se to odnosi na devstvenost DO braka,,a inače u principu doživotno kao npr. katolički svećenici, ili kod vas monasi- to ni u kom slučaju..šta se zapravo tu ima cijeniti?

Брате Саладине, девственост је нешто најлепше што човек може да да Богу.

Христос је рекао, ко може то да прими нека прими.

Подели на овим сајтовима

kada rekoh da ostavljanje žene bez muža i nedozvoljavanje poligamije, vodi je ka putu prostitucije, to ne znaći da pojedinci koji imaju brak da neće pesti u nemoral, ali ovdje se radi o pojedincima kao što se radi o pojedincima ženama koje ne bi pale u nemoral ako im se savjetuje sustezanje.Ne znam gopsodine vi ste me malo zbunili navođenjem citata u kojima se po vama savjetuje da je za jednu ženu jedan muž. Ja bih vas zamolio da mi navedete citate iz kako starog zavjeta tako i iz novog zavjeta u kojima se čovjeku strogo naređuje monogamija, a ja iako nisam krščanin ću vam navesti nedvojbene citate u kojima ću vam dokazati da i vaše svete knjige dozvoljavaju poligamiju ne samo to nego ću vam navesti citate u kojima se čak spominju i ličnosti iz Biblije koje su praktikovali poligamiju.

Prije nego što mi odgovorite na ovo moju molbu, da rezimiramo: Islam kao vjera u slučajevima kada je manji broj muškaraca nudi rješenje a to je poligamija.

Krščanstvo,(okoliko griješim zamolio bih da me ispravite) kao rješenje u toj situaciji nudi ženi izlaz iz takve situacije a to je sustezanje.

Zamolio bih cjenjene čitaoce da bez imalo predrasuda razmisle o rješenjima koja nude po ovom pitanju ove dvije nebeske religije. 0102_laugh

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Јел може неко да ми протумачи ову изјаву Алије Изетбеговића:

Хришћанство је идеална религија, најсавршенија религија света, али је Бог послао Мухамеда да ту идеалну религију спусти на земљу.

(Ислам између Истока и Запада)

Подели на овим сајтовима

odgovor na pitanje o ljubomori žene koja ima ljubomoru prema tri žene koje žive sa njenim mužem i imaju ista prava kao i one je sljedeći:

U islamu u oblasti koja se zove Usulul-fikh, jedna naučna oblast iz šerijatskog prava postoji jedno pravilo:

Postizanje opšte koristi je preće od postizanje lične koristi.Prevedeno  u ovom našem primjeru, moj uvaženi sugovorniče je:

1) Lična korist žene je da ona ne djeli svoga muža nisakim.

2)Opšta korist zajednice je trajno zbrinjavanje žena koje prelaze svojim brojeme broj muškaraca.

Boje je imati i ljubomore nego imati razvrat u društvu, nadam se da se razumijemo što sam htio reći.

Opet želio bi napomenuti, ono što je poznato u braku, a to je brak nije samo seksualno uživanje, brak su i obaveze prema ženi, poput opskrbe, brige, krova nad glavom a to sve muž mora obezbjediti svakoj ženi, koju ima.Bolje je ikakav krov nego nikakav.Ja vam želim svako dobro nadam se da sam vam odgovorio na postavljeno pitanje.Hvala.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

kada rekoh da ostavljanje žene bez muža i nedozvoljavanje poligamije, vodi je ka putu prostitucije, to ne znaći da pojedinci koji imaju brak da neće pesti u nemoral, ali ovdje se radi o pojedincima kao što se radi o pojedincima ženama koje ne bi pale u nemoral ako im se savjetuje sustezanje.Ne znam gopsodine vi ste me malo zbunili navođenjem citata u kojima se po vama savjetuje da je za jednu ženu jedan muž. Ja bih vas zamolio da mi navedete citate iz kako starog zavjeta tako i iz novog zavjeta u kojima se čovjeku strogo naređuje monogamija, a ja iako nisam krščanin ću vam navesti nedvojbene citate u kojima ću vam dokazati da i vaše svete knjige dozvoljavaju poligamiju ne samo to nego ću vam navesti citate u kojima se čak spominju i ličnosti iz Biblije koje su praktikovali poligamiju.

Prije nego što mi odgovorite na ovo moju molbu, da rezimiramo: Islam kao vjera u slučajevima kada je manji broj muškaraca nudi rješenje a to je poligamija.

Krščanstvo,(okoliko griješim zamolio bih da me ispravite) kao rješenje u toj situaciji nudi ženi izlaz iz takve situacije a to je sustezanje.

Zamolio bih cjenjene čitaoce da bez imalo predrasuda razmisle o rješenjima koja nude po ovom pitanju ove dvije nebeske religije. 0913_sport

Размислите господине о овоме:

Кажите ми, ви који хоћете под законом да будете, зар не слушате закон?

Јер је написано да Авраам два сина имаде, једнога од робиње а једнога од слободне.

Али онај од робиње, по тијелу се роди: а овај од слободне, по обећању.

А то је речено са другим значењем: јер су оне два завјета, један од горе Синаја, који рађа за робовање, а то је Агара.

Јер Агара је гора Синај у Арабији, и одговара садашњем Јерусалиму, а он робује са дјецом својом;

А горњи Јерусалим слободан је, и мати је свима нама.

Јер је написано: Развесели се, нероткињо која не рађаш, кликни и узвикни, ти која немаш муке порођаја; јер остављена има много више дјеце, него она која има мужа.

А ми смо, браћо, по Исаку дјеца обећања.

Но као што тада онај по тијелу рођени гоњаше рођеног по духу, тако и сада.

Али шта Писмо говори? Истјерај робињу и сина њезина; јер син робињин неће наслиједити са сином слободне.

Тако, браћо, нисмо дјеца робиње него слободне.

(Посланица светог апостола Павла Галатима 4, 21-31)

Подели на овим сајтовима

A što se tiče toga da čovjek ima više žena jednu voli više a jednu manje to je istina.Stvar srca je ljubav.Čovjek ima petoro djece jedno nekako više mu je priraslo srcu od ostalih , da li to znaći da će biti i zbog toga griješan.Kod nas , kada se spomene pravednost kako prema ženama tako i prema djeci i ostalima .čovjek u ovosvjetskim stvarima mora biti pravedan, .Kada su u pitanju žene: Mora da isto vrijeme podjeli svakoj, da ih isto oblači, obezbjedi krov itd..Ako su u pitanju djeca, nije mu dozvoljerno razdvajati ih u poklonima koliko jednom kupi toliko i drugom mora, ako jednom nešto pokloni i ostalima mora itd.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Uvaženi gopsodine, ako je neko potomak robinje da li to znaći da on uvijek treba biti rob.Zar krščanska misija nije oslobađanje ljudi iz ropstva a vi izgleda opet pozivate ka robovanju. Izak(Ishak), išmael(Ismail, po nama)  su časni poslanici i mi ne pravimo razliku među nima zato što je ovog rodila Sara  a onog rodila Hadžera.Čudi me gospodine da iščitavajući Bibliju nisi mogao doći do zaključka da Bog ne gleda ljude po tome da li su oni slobodni ili robovi nego oh gleda da li su Mu iskreniili neiskreni.Bar mene tome Kuran uči.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Hvala BOGU pa zena ima vise ,da covek moze lepo da probere ko u izlogu ! Mi Hriscani mozemo da se zenimo jedno 3 puta to jest covek ima pravo da se dva puta nauci da bira i da treci put izabere najbolju! Nije problem ni za one zene koje su same uvek ce da se nadje neko da im malo ulepsa vreme pa treba covek nekad da se malo opusti i van kuce

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Uvaženi gopsodine, ako je neko potomak robinje da li to znaći da on uvijek treba biti rob.Zar krščanska misija nije oslobađanje ljudi iz ropstva a vi izgleda opet pozivate ka robovanju. Izak(Ishak), išmael(Ismail, po nama)  su časni poslanici i mi ne pravimo razliku među nima zato što je ovog rodila Sara  a onog rodila Hadžera.Čudi me gospodine da iščitavajući Bibliju nisi mogao doći do zaključka da Bog ne gleda ljude po tome da li su oni slobodni ili robovi nego oh gleda da li su Mu iskreniili neiskreni.Bar mene tome Kuran uči.

Naravno da u HRISTU nema ni roba ni gospodara a ni Grka ni Jevrejina svi smo mi pred Licem GOSPODNJIM isti i samo se srca nasa vide
Подели на овим сајтовима

Zamolio bih cjenjene čitaoce da bez imalo predrasuda razmisle o rješenjima koja nude po ovom pitanju ove dvije nebeske religije. 0913_sport

Стари Завјет више не важи за нас.Старозавјетна тумачења свијета су за нас необавезујућа.Задржимо се на Новом Завјету.

Ево да вам поставим контрапитање,гдје ви овдје видите полигамију?

"Али и ви сваки да љуби онако своју жену као и себе самога; а жена да се боји свога мужа". "Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос а муж је глава женина а Бог је глава Христу" (Кор. 11,3; Еф 5,23; 1. Кор 3,23)

Није проблем да ми сад узмемо цитате и да их избацујемо.Дај да тумачимо јер је у тумачењу кључ.Ви можете да оспорите мој логички суд који гласи овако:

закључујем да се у овом стиху код Светог Павла не говори о полигамији већ о моногамији јер је речено:да сваки љуби своју жену као себе самог.Овдје није речено жене него жену.Користи се конструкција ``жену``-једнина.

Погледајте овај стих:

“Зар нисте читали да их је творац од почетка створио као мушко и женско и рече:“Зато ће човек оставити оца и мајку и прионуће уз жену своју, и биће двоје једно тело”? Тако нису више два него једно тело. Што је Бог саставио, човек нека не раставља.” (Матеј 19; 4-6)

Овдје се јасно прецизира да је брачна заједница састављена од двоје људи а не од више јер се каже:и биће двоје једно тијело.

Е сад,ако се не слажете ја бих волио да оспорите моје тврдње.

Подели на овим сајтовима

Uvaženi gopsodine, ako je neko potomak robinje da li to znaći da on uvijek treba biti rob.Zar krščanska misija nije oslobađanje ljudi iz ropstva a vi izgleda opet pozivate ka robovanju.

Па ето, сам и признајете.

Хришћанска вера ослобађа од робовања.

Значи, сваки који чини грех роб је греху.

Бог је обећао свој завет са Исаком, а не са Исмаилом.

Нови завет је донео Христос, а тај завет је испуњење, однсоно усавршавање Старог завета илити закона.

Човек после пада није могао одма да устане, него се полако уздизао, све док није постао спреман да прими савршени Царски закон.

Христос је страдао за све нас.

Највећа жртва, Јагње које на себе узе грехе света.

Опрости, ал то је за вас безумље.

Као и за Јевреје и Грке.

Па замислите само, Грци у шта су веровали.

Богови на Олимпу пију вино, кажњавају људе...

И сад чују, да Бог постаде човек, и сиђе да страда, то је за њих безумље.

Дакле, Бог је постао човек, да би човек постао Бог.(По благодати, а не по суштини)

Иначе, нисам господин, имам 16 година, зовите ме Цвеле... 0913_sport

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...