Цвеле1993 Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Cvele,zasto ni jedanput to jedan nije bilo jedan? ? ???, ???? ? 2/2=1...?? ??? ????? ??????, ?? ???? ?? ??? ????????? ??????? ????. ????? Recruit, ????? ??? ?? ????? ?? ?? ?????????, ???????, ??? ?????. ????? ??? ?? ?????? ????? ?? ?????? ?? ?????? ??????? ?? ????????, ??. ????. ???????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Шта браћа мухамеданци мисле о овоме? Кажите ми, ви који хоћете под законом да будете, зар не слушате закон? Јер је написано да Авраам два сина имаде, једнога од робиње а једнога од слободне. Али онај од робиње, по тијелу се роди: а овај од слободне, по обећању. А то је речено са другим значењем: јер су оне два завјета, један од горе Синаја, који рађа за робовање, а то је Агара. Јер Агара је гора Синај у Арабији, и одговара садашњем Јерусалиму, а он робује са дјецом својом; А горњи Јерусалим слободан је, и мати је свима нама. Јер је написано: Развесели се, нероткињо која не рађаш, кликни и узвикни, ти која немаш муке порођаја; јер остављена има много више дјеце, него она која има мужа. А ми смо, браћо, по Исаку дјеца обећања. Но као што тада онај по тијелу рођени гоњаше рођеног по духу, тако и сада. Али шта Писмо говори? Истјерај робињу и сина њезина; јер син робињин неће наслиједити са сином слободне. Тако, браћо, нисмо дјеца робиње него слободне. (Посланица светог апостола Павла Галатима 4, 21-31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 U IME ALLAHA GOSPODARA SVIH SVJETOVA. Osječaj gladi ne razumijeva niko ko onaj koji gladuje. Želja za istinom taj me put raduje. Razgovor sa drugima to me privlači, znanje o njihovoj kulturi za mene ppuno znači. Govoriti o islamu kao da ga razumiješ, a osnovne podatke o toj vjeri nabrojati ne umiješ. Nije pošteno želim tebi kazati, za i najmanju stvar, pred Bogom ćeš odgovarati. Zovem se Eniz, prof, sam islamske teologije, pričati o islamu, čovjek sam koji to umije. Ako želiš nešto o islamu pitati, postavi pitanje i odgovor ćeš imati. Nadam se da ćeš me prihvatiti kao dragog gosta, od kojeg ćeš se okoristiti preko ovog posta. Mnoge se o islamu od strane nekih rekoše, bojim se da u te stvari naivni ne povjerovaše. O krščanstvu, judaizmu, budizmu učio sam dugo, od mene ćete istinu o tome dobiti i ništa drugo. o krščanstvu knjige, mnoge pročitah, a neke od njih sam svojom rukom napisah. Jedan kratak uvod o sebi u nekoliko stihova koji mi naum padoše napisah. Poštovani:Nadam se da vam ne smeta to što sam musliman i to teolog islamske vjere na ovom krščanskom forumu. Svršenik sam islamskog fakulteta odjek misionarstvo, komparacija religija i dogme.Eto o islamu se ovdje od strane nekih govori. Mislim da se mnoge informacije koje nisu tačne navode.Najpreće je o islamu da pitate nekoga ko je musliman.Ja vam se stavljam na raspolaganje. Svako dobro vam želim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 zamolio bih samo da postavljate pitanja i odgovore argumentovano. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Фебруар 21, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Dobro dosao dragi brate i neka ti je na radost i korist boravak na ovom forumu Svako dobro od GOSPODA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Ускоро ћу овде нешто ставити за нашег новог члана (а и за сваког кога инетересује),као мали поклон и знак добродошлице. :smiley: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Samo bih i ja imao kao gost mnogo što da pitam, nadam se da neću biti uskraćen za to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Наравно да нећеш бити ускраћен. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Ne želim da se mješam u vođenje ovog foruma, pitam se zašto ne dodate neke teme koje su jako korisne poput Kuran i Biblija i nauka, zatim zašto muslimani smatraju Bibliju iskrivljenom, i još mnogo lijepih tema o kojoma bi zaista vodili interesantne prepiske. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 samo bih i ja imao kao gost mnogo što da pitam, nadam se da neću biti uskračen za to. Наравно,само изволи Енизе pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 ne želim da se mješam u vođenje ovog foruma zašto ne dodate neke teme koje su jako korisne poput Kuran i Biblija i nauka, zatim zašto muslimani smatraju Bibvliju iskrivljenom, i još mnogo lijepih tema o kojoma bi zaista vodili interesantne prepiske. Слобдно можете предлагати и критиковати Што се тиче конкретно Светог Писма,ми Хришћани знамо да је Свето Писмо мијењано и претпостављамо да ће муслимани користити све оно што је нама познато а што ми не негирамо већ сматрамо за истинито.Због тога је беспредметна свака дискусија на ту тему јер нама Хришћанима није центар Свето Писмо нити било која друга књига него Литургија.Свето Писмо је ради Литургије а не обрнуто. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Pitanje:Da li je musliman neprijatelj ili prijatelj koji ima drugačiji pogled na život? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Znaći , vi priznajete da je ipak došlo do nekih promjena u Svetom pismu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Pitanje:Da li je musliman neprijatelj ili prijatelj koji ima drugačiji pogled na život? Ми Хришћани имамо дужност да свакога посматрамо као брата јер смо сви од Адама и Ноа и дужни смо да љубимо брата својега а ако некога посматрамо као непријатеља опет смо дужни да га љубимо јер нам је заповијеђено да љубимо непријатеље своје. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука