Jump to content

Како се млад човек одлучи за службу Божију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Могуће је, али је велики број диференцијалних испита. Да ли је затим могуће бити наставник у школи не знам, али сумњам. Треба упитати проф. Ксенију Кончаревић, она је in medias res

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Јавите се секретару на Катедри за српски језик и књижевност у Београду, то је у згради ректората, одмах десно. Секретар има брадицу и брквое, делује нервозно и у канцеларији је преподне. Он ће вам одмах све рећи. Проф. Кончаревић предаје у Новом Саду. не знам колико тачно и прецизно зна како ствари стоје на катедри у Бг.

Подели на овим сајтовима

ja znam za slučaj da je osoba diplomirala srpski u srbiji a završila master na teologiji u solunu-sad predaje i srpski i veronauku

Мастер на теологији у Београду са нашим факултетом се уписује са гомилом диференцијалних испита, скоро цео факултет се мора завршити. Што се тиче српског, не верујем да је могуће са два, три положена испитића предавати српски у школама, зато што су књижевности обимне, па ту је савремени српски, па методика наставе. Најобимнија је књижевност, а то се не може све прећи на мастеру, а обавезно је за улазак у школе. Нека пита човек директно на факултету скеретара катедре.

Подели на овим сајтовима

Секретар: Милан Крсмановић

Тел: 011/ 2639-869

E-Mail: [email protected]

Ако се питам, прво бих позвала телефоном. Наш факултет бојкотује технику. :) Ипак, најбоље је отићи лично и распитати се.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Постоји тема на форуму о овоме, могао би неки администратор да Вам помогне и постави је овде.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Верујем да се уписом у Богословску школу има прилика да се детаљно испитају теолошки одговори на велика животна питања. Али мислим да је теологија широка студија у којој се може бавити књижевношћу, етиком, филозофијом, историјом, језиком, религијом друштва, између осталог. Проучаваш порекло хришћанства, развој и савремене облике. Учиш хришћански поглед Бога, света и човека. Радиш са верским, етичким и егзистенцијалним проблемима на критичан и посвећен начин. Даје ти солидну основу за тумачење Светог писма. Када се дипломира може се даље читати, има се прилика за запошљавање у администрацији и комуникацији,  хуманитарне или црквене асоцијације  и организације рада, не?!  Можда можеш наставити у приватан сектор академске вештине. Неки одлучују да буду свештеници. Наравно ово нису моја искуства, нисам ишла у ову школу, треба да упишеш оно што желиш, како каже Драгана, а ако њен савет не послушаш, послушај онда мој - упиши оно што не волиш. :)

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Средња богословска школа  

Како се уписати? О систему школовања, о учењу, животу и раду у Богословији говорили су нам приправни професор Звонко Ангелов, дипломирани теолог и бивши ђак средње богословске школе, као и Душан Вуковић ученик II разреда и Саша Кљајић свршени ученик Богословије у Нишу:

http://beseda.rs/2011-06-21-12-34-02/

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Верујем да се уписом у Богословску школу има прилика да се детаљно испитају теолошки одговори на велика животна питања. Али мислим да је теологија широка студија у којој се може бавити књижевношћу, етиком, филозофијом, историјом, језиком, религијом друштва, између осталог. Проучаваш порекло хришћанства, развој и савремене облике. Учиш хришћански поглед Бога, света и човека. Радиш са верским, етичким и егзистенцијалним проблемима на критичан и посвећен начин. Даје ти солидну основу за тумачење Светог писма. Када се дипломира може се даље читати, има се прилика за запошљавање у администрацији и комуникацији,  хуманитарне или црквене асоцијације  и организације рада, не?!  Можда можеш наставити у приватан сектор академске вештине. Неки одлучују да буду свештеници. Наравно ово нису моја искуства, нисам ишла у ову школу, треба да упишеш оно што желиш, како каже Драгана, а ако њен савет не послушаш, послушај онда мој - упиши оно што не волиш. :)

To je brate moj samo teoretisanje i pricanje bajki za ne upucene..posebno ovaj dio:

"Kада се дипломира може се даље читати, има се прилика за запошљавање у администрацији и комуникацији,  хуманитарне или црквене асоцијације  и организације рада, не?!"

Ako imas mogucnost upisi gimnaziju ili neku drugu skolu, gdje su zastupljena oba pola i gotovo..ali opet to je tvoj izbor..bolje zavrsi prvo srednju pa upisi onda bogoslovski fax..i posle uzmi krst na svoja ledja i nosi ga sa velikom vjerom...:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...