Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:20, возач аутобуса рече potpuno se slazem sa tobom u svemu ovom..kao da sam ja pisao. Жао ми је што тако морам да пишем, али је заиста тако. Нажалост.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:21, Драгана. рече Па онда нека буду људи скроз, или никако. Па не знам зашто очекујеш да већина било које веће групе људи, као што су рецимо људи из Бијељине, или чланови форума, буде нешто посебно боља или гора од просечног човека... Тако је одувек и вероватно ће бити заувек, човек је пун мана и врлина (чини се обично ових других мање, али ко зна, можда престрого судимо) и таква је велика већина људи... Ја лично за себе сам проблем решио тако што не очекујем ништа посебно скоро ни од кога... Trifke, Николa, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:25, Срђан Шијакињић рече Па не знам зашто очекујеш да већина било које веће групе људи, као што су рецимо људи из Бијељине, или чланови форума, буде нешто посебно боља или гора од просечног човека... Тако је одувек и вероватно ће бити заувек, човек је пун мана и врлина (чини се обично ових других мање, али ко зна, можда престрого судимо) и таква је велика већина људи... Ја лично за себе сам проблем решио тако што не очекујем ништа посебно скоро ни од кога... Како да не очекујем? Људи у Бијељини ми бар кажу што мисле о мени,у лице, не кажу : е то је тако, па ураде нешто друго. Бар они људи које ја познајем. Нити проповједају неки хришћански начин живота, а овдје све вјерник до вјерника, а све раде супротно од онога што заступају. Нпр, када ја поставим неку тему, то је страшно, какоо ја само могу да помислим тако нешто, како сам ја нова, како ово, како оно, бла, бла. Но, када би исту ту тему поставио неки старији члан форума, то је ок, може се лијепо разговарати, али са Драганом НЕ! Ни случајно. Ту испадам најгора, а нико се није јавио мени, да поприча са мном, или бар мало да ме упозна, или ак гријешим, да ме посавјетује, да то не чиним, или да ми укаже на моје грешке. Ја сам само човјек, и гријешим као и сви. Иван ♪♫ and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:30, Драгана. рече Како да не очекујем? Људи у Бијељини ми бар кажу што мисле о мени,у лице, не кажу : е то је тако, па ураде нешто друго. Бар они људи које ја познајем. Нити проповједају неки хришћански начин живота, а овдје све вјерник до вјерника, а све раде супротно од онога што заступају. Нпр, када ја поставим неку тему, то је страшно, какоо ја само могу да помислим тако нешто, како сам ја нова, како ово, како оно, бла, бла. Но, када би исту ту тему поставио неки старији члан форума, то је ок, може се лијепо разговарати, али са Драганом НЕ! Ни случајно. Ту испадам најгора, а нико се није јавио мени, да поприча са мном, или бар мало да ме упозна, или ак гријешим, да ме посавјетује, да то не чиним, или да ми укаже на моје грешке. Ја сам само човјек, и гријешим као и сви. e pa takva je politika ovog foruma, ko im ne odgovara odma sankcije nekakve, zabranjivanje PP, stavljanje postova pod odobravanje itd. pricanje o nekoj ljubavi prema bliznjem itd a ovako dodje neko novi odma ismejavanje i uznosenje nad njim i onda pricaju nesto o smirenju ha ha ha...pre je ovaj forum bio mnogo mnogo bolji... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:16, Драгана. рече Овако... 19 година сам живјела у РС, тачније у Бијељини. Људи се сталлно жале, нема посла, нема пара, никакви услови за живот и сл. АЛИ, откуда људима толики скупи телефони, таблети, аута набуџена. Кажу нема се, а кафићи сваки дан пуни, нема се а пуши се марлборо. Нема посла, али зато у кафићу нема мјеста за сјести, заузели они што ''тешко'' живе. Безобразно. И још нешто. Овдје велика већина проповиједа неке хришћанске врлине, а све супротно чините. Кажете опраштајте, а онда нападате, кажете волите и будите смирени, а ви осуђујете и гордите се. Част изузецима. Осуђујете друге, а вас браните. Смишљате хх разлога да се оправдате, а другоме тражите длаку у јајету. Зар и то није лицемјерно? Pa to mu dodje gore siromastvo da imas telefon i tablet i da sedis u kaficu a nemas ni svoju kucu ni parceta zemlje pod cipelom..tu se nesto drugo sestro desava a to je pretvaranje da se ima,ali neki i profitiraju od toga kao sto bi rekao Sveti Nil mirotocivi da ce se desavati sledece:" bogati ce ici goli i bosi i prosice a siromasni ce ici u ispeglanim novim kosuljama,to ce prevariti ljude" nije bas sve tako kao sto izgleda sad je izgleda moderno da se ljudi svadjaju,tako mi je bar rekao jedan administrator odavde ma samo ne zalazi u teske teme,trazi sebi nesto lepse i to je to,ljude ne mozes da promenis ni ti ni ja ni niko,mozes samo sebe promeniti i raditi na sebi nisu ni ovde svi takvi ima dobrih ljudi ajde u zdravlje i dobro nam dosla Лидија Миленковић, Agaton Vuzman, Slavko... and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:30, Драгана. рече Како да не очекујем? Људи у Бијељини ми бар кажу што мисле о мени,у лице, не кажу : е то је тако, па ураде нешто друго. Бар они људи које ја познајем. Нити проповједају неки хришћански начин живота, а овдје све вјерник до вјерника, а све раде супротно од онога што заступају. Нпр, када ја поставим неку тему, то је страшно, какоо ја само могу да помислим тако нешто, како сам ја нова, како ово, како оно, бла, бла. Но, када би исту ту тему поставио неки старији члан форума, то је ок, може се лијепо разговарати, али са Драганом НЕ! Ни случајно. Ту испадам најгора, а нико се није јавио мени, да поприча са мном, или бар мало да ме упозна, или ак гријешим, да ме посавјетује, да то не чиним, или да ми укаже на моје грешке. Ја сам само човјек, и гријешим као и сви. Нисам био последњих дана на форуму, па стварно нисам испратио шта се десило, али оно што уопштено могу да ти тврдим је да овде заиста има јако добрих људи и хришћана... Али као и свуда има и људи који греше и који нису савршени, што је генерално проблем када се говори о хришћанима, јер људи од њих очекују да буду бољи и да имају више врлина него људи који нису хришћани и који не причају другима о хришћанству. Е сад, да ли је то оправдано очекивати, не знам, али знам да је просто чињеница да је већина људи који се називају хришћанима потпуно иста као и већина људи иначе. (Због чега и не очекујем ништа од било ког био он хришћанин или не.) Оно што - по мом мишљењу - треба да "раздваја" хришћане од осталих је свест да стање у коме смо тренутно није идеално, да може боље и труд, макар минимални, који улажемо у мењање нас самих. Ето, то онако уопштено размишљам наглас, пошто ме је твој пост инспирисао на размишљање. Што се форума тиче, и ја сам имао осећај на почетку да сам благо изигнорисан и да људи према мени имају строже критеријуме, али мислим да то просто тако мора на сваком форуму... А опет да поновим, сигуран сам да овде има много супер људи који ће ти радо изаћи у сусрет око сваке дилеме. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Драгана, само треба да се опустиш и престанеш да будеш осетљива на то што други говоре. Ми људи код других људи обично нападамо нешто што видимо у нама самима, а не свиђа нам се. Ваљда је то неки механизам одбране. Уживај, слушај музику, шетај с мужем... А што се тиче оне конкретне теме, ту сам сигуран да није у питању ништа лично, већ је проблем много дубљи. У цркви сви воле да трубе о некаквој слободи, а у ствари слободе нема ни од корова. Ако се некој сивој еминенцији са камилавком нешто овде не свиди, форум можда може и да се угаси. То је невиђено тужно и јадно стање, али тако је. Модератори морају да бришу нешто што вероватно не би лично дирали, слагали се с тим или не. Срђан Шијакињић, Лидија Миленковић, Караконџула and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Морам ти рећи Драгана, да од када си промјенила ник имаш много боље теме. Шалим се, наравно само ме онај ник и није баш импресионирао, овај је много љепши. Иначе, ова је на мјесту и јако ми се допада овакво размишљање. Наиме и сам се често "ухватим" како "бацам" сличан коментар на оне који кукају на потешкоће. Можда ни то коментарисање њиховог понашања и није Хришћански, али ето. Једноставно - не могу а да не примјетим. Много је оних који неће да раде, а ова криза им је свакако добродошла да се "оперу" и на тај начин оправдају своју љеност. Лично познајем много таквих, али исто тако познајем и оне који чак и данас (у истој тој РепублициСрпској) мијењају послове (не због отказа, него зато што нађу нешто боље). Онда се ја питам како неко може наћи три-четири посла за двије-три године, а неко други нити један, јасно је - не траже га. "Нико нема посла, али нико неће ни да ради" рекао би Др Неле Карајлић у својој најновијој серији. То је још један од комплекса који је карактеристичан за наше поднебље, гдје појединац неће ни да ради док нема (јако)добар разлог за потражњу посла. Тј. ко год да је солидно ситуиран, има родитеље са чије грбаче не силази, наравно да има времена да, за њихове паре, сједи по кафићима из дана у дан и ужива живећ' " к'о у цара". Paradox Balcanicum "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:38, Срђан Шијакињић рече Нисам био последњих дана на форуму, па стварно нисам испратио шта се десило, али оно што уопштено могу да ти тврдим је да овде заиста има јако добрих људи и хришћана... Али као и свуда има и људи који греше и који нису савршени, што је генерално проблем када се говори о хришћанима, јер људи од њих очекују да буду бољи и да имају више врлина него људи који нису хришћани и који не причају другима о хришћанству. Е сад, да ли је то оправдано очекивати, не знам, али знам да је просто чињеница да је већина људи који се називају хришћанима потпуно иста као и већина људи иначе. Оно што - по мом мишљењу - треба да "раздваја" хришћане од осталих је свест да стање у коме смо тренутно није идеално, да може боље и труд, макар минимални, који улажемо у мењање нас самих. Ето, то онако уопштено размишљам наглас, пошто ме је твој пост инспирисао на размишљање. Што се форума тиче, и ја сам имао осећај на почетку да сам благо изигнорисан и да људи према мени имају строже критеријуме, али мислим да то просто тако мора на сваком форуму... А опет да поновим, сигуран сам да овде има много супер људи који ће ти радо изаћи у сусрет око сваке дилеме. Слажем се, наравно да има. Дивних људи. Са њима могу нормално да попричам, а да ме не осуде и не ''разапну.'' Па, грубо речено, али од хришћана, који су иоле већи вјерници од других, очекује се мало више. Неће ни Бог казнити онога ко није знао, већ онога што је знао, а ипак је радио супротно од онога како треба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 @@Драгана., све у свему, пружи шансу форуму, моје искуство је да сам научио пуно тога, решио неке недоумице око вере, изгубио дане и ноћи на њему и добро се забавио. Све у свему вредело је Лидија Миленковић, Agaton Vuzman, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Ја сам скоро сама у овој глупој Швајцарској, и немам никога са ким бих могла да се мало ''разонодим''. Немам другарице, а муж ради и учи, тако да сам сама. Зато сам се и регисторвала на овај форум, како се не бих осјећала толико усамљено, гдје бих могла да причам, питам, учим нешто ново, а истина је да сам се сваки пут након блејања по форуму, осјећала још горе, још усамљеније. bgpj, Дијана. and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Управо тако, људи нису идеални, па макар се назвали хришћанима. У сваком од нас се смењују и светлост и тама. Трудимо се да светлост преовлада али смо слаби. Deki992 and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:46, Драгана. рече истина је да сам се сваки пут након блејања по форуму, осјећала још горе, још усамљеније. Па не примај срцу све што неко напише. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:46, Драгана. рече Ја сам скоро сама у овој глупој Швајцарској, и немам никога са ким бих могла да се мало ''разонодим''. Немам другарице, а муж ради и учи, тако да сам сама. Зато сам се и регисторвала на овај форум, како се не бих осјећала толико усамљено, гдје бих могла да причам, питам, учим нешто ново, а истина је да сам се сваки пут након блејања по форуму, осјећала још горе, још усамљеније. Теорија не може да замени праксу никако. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 On 6. 5. 2014. at 16:48, Караконџула рече Па не примај срцу све што неко напише. Easier said, than done.. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука