Jump to content

Богослужбене одежде

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 77
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

:) 0110_hahaha

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Мени су изузетно лијепе овакве какве су сад.  :)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Мени су лично најлепше беле са златно веженим крстовима и ништа више. Од увек су ми се свиђале једноставне одежде светитеља са фресака-полиставриони. Ево управо чекам једну такву!

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

Мени су лично најлепше беле са златно веженим крстовима и ништа више. Од увек су ми се свиђале једноставне одежде светитеља са фресака-полиставриони. Ево управо чекам једну такву!

И мени су оне најлепше!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Мени су лично најлепше беле са златно веженим крстовима и ништа више.

Да бело-златна комбинација је прелепа.

Лепо је нпр. видети свештеника и у одеждама у бојама како је одређено за који празник, а у току великог поста за време Пређеосвећенен некао ми је драже видети свештеника у љубичастој одежди него у црној.

Подели на овим сајтовима

Свакако, ја имам једну+златни крстови. Љубичаста је боја радосне туге, тужна, а опет назначује радост.

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

Одежде савременог свештеника? А шта је то "савремен" свештеник у Институцији које не зна за време?

Одежде су свечане и носе симболе и сећање Царске славе и оне се не шију ради свештеника, него ради оног што он у послушању носи и обавља. Што свечеаније - то боље. У њима се слави Господ, Цар славе.

У Русији се не носе зелене одежде, осим на Педесетницу, Вход Госода у Јерусалим. Ношење одежди зависи од постова, празника, Господњих, Богородичних и светих, као и мученика (црвене). Ево, рецимо за време овог поста ми носимо црвене. 

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Мени су Руске најбоље

посебно ова :

Постављена слика

Кад би била синонебесне боје била би још лепша

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Овако нешто

Постављена слика

$575.00  nasznak12

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Iako ne nalazim nikakvu manu na ovim odecama koje sad vidjam, ipak dajem prednost izrazitoj svezini na odeci, kao ove ruske gore...

Isto vazi i za izgled hramova, npr...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...