Jump to content

SAD postavljaju raketni štit prema Rusiji u Rumuniju, na manje od 200km od Srbije

Препоручена порука

И када се сабере сва руска помоћ и руска одмоћ, много више је позитивног. А такође је историјска чињеница да су интереси западних сила увек били супротни нашим, и њихова помоћ и одмоћ су у односу да се њихов утицај на нас мери хиљадама и хиљадама погинулих Срба...

Ekonomski interesi rusije se danas ne poklapaju as nasim. Pisao sam vec o tome ali izgleda ne vredi ponavljati. Rusofilija je ovde prejaka. Istina da se kroz istoriju nasi interesi cesto poklapali sa ruskim, ali bilo je i trenutaka kad i nisu. Idalje to ne menja cinjenicu da je u pitanju poklapanje interesa a ne bratski odnos.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Zato sto je raketa velikog dometa za pocetak... velika.

Drugo zato sto ne mozes da je sakrijes, nije to metak pa da se stavi u dzep.

I zato sto imaju i rusi svoje spijune, obavestajne sluzbe i satelite. Instalaciju tako neceg bi sigurno primetili.

Добро, и шта имају од тога кад примете?

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Inace, malo ti je vec degutantna ova "naivnost" glede nase zapadne brace.

I kod tebe, i kod nekih drugih...

Aha, puna mi usta kojekakvih "prijateljstava", "bratstava" i "majčica", daj molim te...

Koliko ja vidim, ugrožena je ruska mogućnost da lansiraju rakete na druge zemlje. Kao ulični razbojnik koji se žali kada mu žrtve uzvraćaju.

Подели на овим сајтовима

Ne razumem se uopste u geopolitiku, ali su mi krajnje nelogichne te ideje danas anti raketni stit a sutra ce iz dzepa da izvade atomku i da posade tu.

[/background][/size][/font][/color]

NIje tachno borili su se samo Austriaj i Rusija jer bi samo njihove trenutno odnose sa tuskom poremetili.Francuzi su nas podrzavali. Ustvari fracuzi su nas recimmo mnogo puta podrzavali kroz istoriju mi im to nikad nismo uzvratili.

ја сам учио да ниједној монархистички уређеној држави тада наш устав није одговарао. Када су нас Французи подржавали? Када су нешто учинили за нас? Осим оног што сам и сам поменуо, примили лепо избеглице. И како нисмо узвратили, имају највећи споменик на Калемегдану, где је споменик Русији?

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Добро, и шта имају од тога кад примете?

Pa mogu da reaguju da kazu "alo sta to radite ocete rat?"

Sto bi bilo logicki opravdano, da se tako uradi. Logicki opravadano i u ocima saveznika amerike.

I oni bi rekli "jel ste normalni sto provocirate!?"

Ja iskreno ne verujem da bi to neko dozvolio zato sto bi sukob te dve zemlje unistio svet.

Подели на овим сајтовима

Ne razumem se uopste u geopolitiku, ali su mi krajnje nelogichne te ideje danas anti raketni stit a sutra ce iz dzepa da izvade atomku i da posade tu.

...................................

Da odgovorim na nekoliko tvojih postova, da ne citiram sad sve ovde...

1) U strateskom pogledu to je izuzetno logicno - zasto, vidi pod 3)... osim toga, zapadni vojni savezi vec su se pokazali mnogo puta u najovijoj istoriji - sta i kako misle, sta rade, itd, itd... ocigledan je pokusaj opsteg okruzavanja Rusije zapadnim vojnim prisustvom... ko to ne vidi ili se pravi, ili je totalna neznalica...

2) Atomsko oruzje moze da se postavi u jako male rakete, ne treba ti velika uopste, stavise, male su pozeljnije, manji su nusefekti od njih, tackasto mogu da deluju po izabranim ciljevima, itd, itd...

3) Naravno da niko nece da dovlaci rakete velikog dometa, zasto bi to uopste radio? One mogu da dobace sa drugog kraja sveta, sto bi ih neko vukao cak ovamo (mislim, velikog su dometa)... stvar i jeste u tome da se pridje blizu, jer kod raketa malog i srednjeg dometa (koje su po velicini mnogo, mnogo manje) prednost je sto nakon lansiranja protivnicka PVO ima znatno krace vreme za reakciju...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Aha, puna mi usta kojekakvih "prijateljstava", "bratstava" i "majčica", daj molim te...

Koliko ja vidim, ugrožena je ruska mogućnost da lansiraju rakete na druge zemlje. Kao ulični razbojnik koji se žali kada mu žrtve uzvraćaju.

Имају они могућност и поред штита. Молим те, ако имаш времена, кад будеш имао, прочитај линк, лепо је објашњено, мени није било баш најјасније док нисам прочитао, сад ми је јасно. :)

Подели на овим сајтовима

Uvek ću podržati sprečavanje nekoga da bude siledžija.

Demagogija u cvetu... kao da si se skolovao kod Busa mladjeg...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa mogu da reaguju da kazu "alo sta to radite ocete rat?"

Sto bi bilo logicki opravdano, da se tako uradi. Logicki opravadano i u ocima saveznika amerike.

I oni bi rekli "jel ste normalni sto provocirate!?"

Ja iskreno ne verujem da bi to neko dozvolio zato sto bi sukob te dve zemlje unistio svet.

Нажалост, сваки мој став, је мотивисан тиме што ја НЕ верујем да логика има икакву улогу у дешавањима. Да има, не би и поред неких ноторних истина, иста клапа била на власти по свету већ деценијама, и не би у доба када свет има најбогатију материјалну основу у историји, сваки пети човек био гладан.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

2) Atomsko oruzje moze da se postavi u jako male rakete, ne treba ti velika uopste, stavise, male su pozeljnije, manji su nusefekti od njih, tackasto mogu da deluju po izabranim ciljevima, itd, itd...

Treba ta raketa da doleti do rusije. Raketa od 6 metra i 2 metra u obimu ima goriva da preleti otrplike 50 kilometra. Kolika bi raketa trebala da bude da rpeleti 200, 300, 500 kilometara?

3) Naravno da niko nece da dovlaci rakete velikog dometa, covece, zasto bi to radio? One mogu da dobace sa drugog kraja sveta, sto bi ih neko vukao cak ovamo (mislim, velikog su dometa)... stvar i jeste u tome da se pridje blizu, jer kod raketa malog i srednjeg dometa (koje su po velicini mnogo, mnogo manje) prednost je sto nakon lansiranja protivnicka PVO ima znatno krace vreme za reakciju...

Ajd sad ti meni odgovori jedno pitanje.

Kolika raketa treba da bude da bi preletela 500 /1000 kmm?

Posto je raketni stit otprilike toliko udaljen samo od ruske granice.

Kolika bi trebala tek da bude raketa da proleti 2000 kilometra?

pa mi kazi kako ces ti da profuras raketu koja je tolika da moze da proleti toliko? I josh u to na nju da naguras "nuklearnu glavu" znash li koliko je mala destruktuvna moc takve nuklearne glave?

Ne bi mogla jedan beogradksi blok da unisti i da zagadi.

Подели на овим сајтовима

Руси ће морати чекати отопљавање арктичког леда, када ће таман да се потопе Вашингтон и Лондон и да им се отвори сјеверна граница окована ледом... До тад закључани су са сјевера ледом, са запада НАТОМ са југа исламом и Кином и са истока САД-ом....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ma samo ti zmuri, nemas brige...

Подели на овим сајтовима

Ajd sad ti meni odgovori jedno pitanje.

Kolika raketa treba da bude da bi preletela 500 /1000 kmm?

Posto je raketni stit otprilike toliko udaljen samo od ruske granice.

pa mi kazi kako ces ti da profuras raketu koja je tolika da moze da proleti toliko? I josh u to na nju da naguras "nuklearnu glavu" znash li koliko je mala destruktuvna moc takve nuklearne glave?

Ne bi mogla jedan beogradksi blok da unisti i da zagadi.

Evo, na primer ova veoma mala raketa (npr. ruske protivbrodske su neretko vec od ove mere) moze da dobaci do 600 km.

http://en.wikipedia....Prithvi_missile

To je raketa sa balistickom putanjom. Razne su varijante ovakvih raketa, i one najnovije, iako po velicini iste, ali sa novim stedljivijim motorima, mogu da dobace bez problema 800-900 km.

Jos je lakse dopremiti krstarece rakete, koje su manje po velicini, ali mogu da lete veoma daleko...

Nama dobro poznati tomahawk, koji naravno ima i takticku nuklearnu verziju, moze da preleti bez problema preko 2000 km...

http://en.wikipedia...._cruise_missile

Itd, itd...

Подели на овим сајтовима

Demagogija u cvetu... kao da si se skolovao kod Busa mladjeg...

Ja sam rekao da su lešinari i jedni i drugi, a ti insistiraš da su samo jedni i u isto vreme govoriš meni da sam naivan i da žmurim na jedno oko.

Hahahah. :D

No dobro...

Molim te nastavi sa svojim izlaganjem.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...