Sasa 015 Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Razumem, ali tuca je poslednji izbor na lestvici svih mogucih izbora. Obicno su slabici ti koji se tuku. Najvisi stupanj u borilackoj vestini je da izbegnes tucu, nije vazno na koji nacin. Ali sto ljudi sto cudi ima devojaka koje se pale na macho tipove i kao nesto opasni su celavi i ne znam sta, to je meni glupost na kub. Ali meni, njima nije, lonac nadje poklopac, krpa nadje zakrpu... Naravno. Slazem se sa vama, zato i nema tog dzentlmenskog ponasnja. Jer retko koji mladic ce sebi da dopusti da ga neko gleda da nosi cvece devojci ili da joj uzvrati neznost na javnom mestu. To mogu samo izgradjene licnosti koje vise neobracaju paznju na carsiske price. Vec zive za svoje hocu a ne za tudje trebalo bi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 @ DYNABLASTER Ako sam dobro razumela glupo je da definišemo pojam džentlmena - poenta je pronaći svog para? Pa jeste, nema nista od definicija, jer to su promenljive plotske kategorije. Dzentlmen moze biti neko ko recimo, sad kad je vec to tema, napadachu razbije njonju, a moze biti i neko ko se izvine i ponizi bez ikakve njonje. Ja posto sam bio u tucama, sad cu uvek pre odabrati da ispadnem mlakonja, nego da pravim stetu i drugima i sebi, osim ako ne moze da se izbegne. Ali ti pricas o dzentlmenima koji znaju sta hoce, ne moze samo jedna strana da zna sta hoce, mora i druga strana da zna sta hoce i onda to vec nema veze sa dzentlmenima. Po meni je dzentlmen onaj covek koji je, kao sto rekoh, posten, i nista vise ne mora da se objasnjava, svi propratni efekti se uklapaju u postenje. Jer postenje je jedna od najvisih kategorija. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Grubi momci vrata otvaraju nogom, mislim samo ih gurnu toliko da se provuku cim udju u objekat odmah gledaju mrkim pogledom koga ima i sta se radi. Morate priznati da jednom dzentlmenu neprilici takvo ponasanje. E to je vec divlje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa 015 Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 E to je vec divlje. Ali je cinjenica. Jer njihova snaga lezi u slabosti drugih za vas i moj pojam normalnih ljudi, a u nihovom pojmu mlakonja. Jer oni crpe snagu iz osoba koje nece konflikt i tu velicaju sebe, a omalazavaju druge. E sad devojke koje zele takve muskarce pored sebe, koji ih tretiraju kao da su stvar a ne osoba, meni nisu bas najjasnije ali ja sebe i nesmatram bas nekom prepametnom osobom tako da i ne moram bas sve da znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 @DYNABLASTER Ok, znači to se slažemo, eto ja ne pomenuh, pa ću sad dodati - mada su to već istakli pre mene - džentlmen će najviše doći do izražaja tek uz svoju damu. Mada, džentlmen je i čovek koji neće biti sa nekom prostakušom, a ako baš mora sa njom da ima posla - ja mislim da će se dostojanstveno ophoditi i tada - u stilu daleko ti lepa kuća Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ali je cinjenica. Jer njihova snaga lezi u slabosti drugih za vas i moj pojam normalnih ljudi, a u nihovom pojmu mlakonja. Jer oni crpe snagu iz osoba koje nece konflikt i tu velicaju sebe, a omalazavaju druge. E sad devojke koje zele takve muskarce pored sebe, koji ih tretiraju kao da su stvar a ne osoba, meni nisu bas najjasnije ali ja sebe i nesmatram bas nekom prepametnom osobom tako da i ne moram bas sve da znam. Slazem se ali takvi ispadnu budale uvijek. Ja kad sam reko grub i zestok mislio sam da neko bude musko a ne budala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa 015 Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Slazem se ali takvi ispadnu budale uvijek. Ja kad sam reko grub i zestok mislio sam da neko bude musko a ne budala. Onda se nase shvatanje pojma ''grubi i zestoki'' momci razlikuje. Ali to u ovoj temi i nije toliko bitno. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 @DYNABLASTER Ok, znači to se slažemo, eto ja ne pomenuh, pa ću sad dodati - mada su to već istakli pre mene - džentlmen će najviše doći do izražaja tek uz svoju damu. Mada, džentlmen je i čovek koji neće biti sa nekom prostakušom, a ako baš mora sa njom da ima posla - ja mislim da će se dostojanstveno ophoditi i tada - u stilu daleko ti lepa kuća Posto dzentlmen ne moze da se definise, i taj sto je sa prostakusom moze biti dzentlmen njoj, a ona njemu dama, ne mozemo da dajemo definicije jer ne postoji objektivnost u medjuljudskim odnosima. Taj fini dzentlmen i fina dama su u svom svetu i imaju istovetan pogled na svet koji nije univerzalan, jeste, ali samo njima... Ima prostaka koji su seljaci, e vidis, ja bih voleo da sam jedan takav seljak prostak kojem je sve ravno, koji nista ne konta i kojem je dato tolko kolko je dato, takvima prosto zavidim. To daleko ti lepa kuca, uporedi sa Isusom i kurvom(prostakusom), pa ce vidis da nije daleko ti lepa kuca... Kategorije su uvek subjektivne. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 kažu, kako zračiš tako privlačiš..nema dama, nema ni džentlmena... Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Dzentlmeni su prvo izumrli pa tek onda dinosaurusi. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ne bih baš tvrdila da su nestali džentlmeni. Ima ih...još ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Posto dzentlmen ne moze da se definise, i taj sto je sa prostakusom moze biti dzentlmen njoj, a ona njemu dama, ne mozemo da dajemo definicije jer ne postoji objektivnost u medjuljudskim odnosima. Taj fini dzentlmen i fina dama su u svom svetu i imaju istovetan pogled na svet koji nije univerzalan, jeste, ali samo njima... Ima prostaka koji su seljaci, e vidis, ja bih voleo da sam jedan takav seljak prostak kojem je sve ravno, koji nista ne konta i kojem je dato tolko kolko je dato, takvima prosto zavidim. To daleko ti lepa kuca, uporedi sa Isusom i kurvom(prostakusom), pa ce vidis da nije daleko ti lepa kuca... Kategorije su uvek subjektivne. Oк, ти полазиш од тога да се не може дефинисати - то је твоје виђење. И ја се са тим не слажем. Девојка може у видети у момку нешто (било да је уобразиља или стварност) и да јој се то свиђа, па још и да то што види окарактерише како јој се свиђа. Та самодовољност је заљубљеност - залуђеност, и то је отуђење од других типа ,,мени је битно да је мени добар'', а то што остале третира недостојно - извини то нема везе са џентлменством. Али ја џентлменство ценим, нисам очарана њиме. Нећу за сваким који брани (и овде не мислим да треба да млати сваког ко попреко погледа) своју девојку да губим главу, нити за сваким који пази како се опходи према људима (при чему мислим на оно чувај друге од себе сама). Ако говоримо о манирима типа отварање врата, примицање столице и сл, то је дивно, али није пресудно (друго је кад ти неко пресече путању испред носа, гура се да уђе пре тебе и сл), више ценим чојство. Ово за мене нису виртуелне ствари, ја такве момке познајем, и заиста могу да кажем да су њихове девојке/веренице/жене срећне поред њих, али кад смо у друштву они се заиста понашају лепо и према нама осталима. Иначе, простакуша и блудница нису исте ствари, курва може имати заиста дивне манире, и споља никад не би посумњао да је блудница, али кад жена има поган језик и псује горе од кочијаша - е извини ја не знам како би Исус реаговао, али ја тад јесам ,,далеко ти лепа кућа'', јер не можеш тако олако да причаш пред непознатима простаклуке и да очекујеш да то сигурно не може бити лоше протумачено. Простакуша је и она која једва чека да се свађа, а ја да се спуштам на нечији ниво да ме вуче за језик да јој у њеном стилу одговарам немам намеру (што не значи да се увек суздржим), е а џентлмен и дама треба да знају да се суздрже и да реагују на провокаторе. Ја при том не мислим на простог човека, који може бити диван, али ето једноставан, то је друго, већ на простака. Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Smatram da sam džentlmen. Devojke, gde ste? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Smatram da sam džentlmen. Devojke, gde ste? Је л' ти ниси ожењен? Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 A to je dakle...izgledam kao oženjen!?! Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука