Jump to content

ГМО (спојене теме)

Препоручена порука

Ма нама су проблем ови мутанти у скупштини. Која је то генетика брате...

To se i ja pitam vec duze vreme... Neunistivi su i opstaju u svim neprilikama, vremenskim nepogodama, ratovima, revolucijama...

Uvek svezi, puni entuzijazma i spremni da krenu od pocetka u vaspitavanju i usmeravanju mladih narastaja, cak i u 82.godini...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Представници „МК Групе“ разговарали са представницима Двери

kontakt.png printer.png

После акције Двери пред седиштем „МК Групе“ на Новом Београду, представници ове компаније позвали су на разговор представнике Двери како би одговорили на питања која су јавно постављена.

Београд, 15.11.2012

16370_4_dveri-gmo-akcija-IMG_7587.jpgУ име „МК Групе“, овом разговору су присуствовали власник компаније Миодраг Костић и директор компаније Јован Пурар. Представници Двери били су Данило Тврдишић и Владан Глишић из Старешинства Покрета.

У једночасовном разговору представнци Двери су изложили разлоге за кампању против ГМО у Србији, док су представници „МК Групе“ навели да се њихова компанија не бави увозом и прометом ГМ семена или других ГМ производа, да је њихов став да је у економском интересу Србије да остане земља без ГМО и да своју пољопривредну производњу базира на органским производима пошто ће цена ове хране у будућности расти, што ће бити компаративна предност Србије.

У погледу саме штетности ГМО за исхрану и еко-системе, представници „МК Групе“ нису се сагласили са ставом представника Двери да употребу ГМО треба забранити.

Информативна служба Двери

Подели на овим сајтовима

A ti malo malo pa oboris sopstveni rekord u besmislciama i kojestarijama. Znas li da je on sasvim slucajno geneticar i da stoga ne

nalazim nista cudno u tome da ga malo malo citiram na temam koje se direktno ticu genetike. Ili to mozda nije tako u svetu golupcije logike?

Наравно, за тебе су бесмилице и којештарије кад ти потурим коментаре и видео Ричарда Докинса о хомеопатији, где његов саговорник-научник за хомеопате каже да су поштени, пристојни, самилостиви, фини људи, и да би велео да има такве за сараднике, а ти ми потураш шарлатана Џемс Рендија који за те исте људе вели: лажови, преваранти и криминалци! Ало!

Очигледно да неко ту КРУПНО лаже!

Зар ниси и на оној теми качио неке Милошеве аризонске свезналчке сторије?

Не сумњам да човек има знање, али ми се чини да се мало одвећ са њим разбацује! Из моје голубје перспективе ја имам право на сумњу, јер знање је КРХКО...

Немој да се љутиш што ја не волим надобудне шарлатане...

мир, мир... нико није крив! :)

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Наравно, за тебе су бесмилице и којештарије кад ти потурим коментаре и видео Ричарда Докинса о хомеопатији, где његов саговорник-научник за хомеопате каже да су поштени, пристојни, самилостиви, фини људи, и да би велео да има такве за саговорнике, а ти ми потураш шарлатана Џемс Рендија који за те исте људе вели: лажови, преваранти и криминалци! Ало!

Ne znam sta je tuznije to sto si nepsosoban da shvatis koliko je to sto si tamo naskrabao uvredljivo za elementarnu logiku i razum ili je tuznije sto si dopustio da toliko paralizuju kognitivni aparatus da pises takve stvari na javnom delu formuma.

Очигледно да неко ту КРУПНО лаже!

Konacno si stao pred ogladalo? Lepo, za pocetak.

Зар ниси у ту качио неке Милошеве аризонске свезналчке сторије? Не сумњам да човек има знање, али ми се чини да се мало одвећ са њим разбацује! Из моје голубје перспективе ја имам право на сумњу, јер знање је КРХКО...

Ja ne znam sta su to sveznalacke steorije. Na kji tekst mislis. On radi u Arizoni ali sad ja ne znam koji si ti tekst dozivoe kao manifest sveznanja.

Naravno da je tvoje znanje krhko kad ga skoro pa i nemas a i da ga imas ne bi ti puno pomoglo jer kod tebe je u kvaru ono cime

se razlucuje znanje od neznanja. To prvo treba da rehabilitujes pa onda mozemo da pricamo do tada se vrtis u krug ili ti letis u krug.

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta je tuznije to sto si nepsosoban da shvatis koliko je to sto si tamo naskrabao uvredljivo za elementarnu logiku i razum ili je tuznije sto si dopustio da toliko paralizuju kognitivni aparatus da pises takve stvari na javnom delu formuma.

Konacno si stao pred ogladalo? Lepo, za pocetak.

Ух, ко се то мени наљутио?

Не бих да на овој теми причамо о огледалима...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

A evo i svezih vesti iz sveta. Ne bi bilo lose da neki izvade prst iz usta i stave ga na celo i razmisle. Na italijanskom su , imate Google prevodilac.

Broj i kvalitet spertmatozoida su u drasticnom padu. Muska plodnost u opadanju, uzroke tek treba pronaci.

Pa kaze:

... izmedju 1989 i  2005 za trecinu manje spermatozoida kod francuza, 2% godisnje ...

I drugi clanak:

Za 10 godina duplirane alergije. Jaja, mleko i irasi najopasmiji.

.... nevidjeni bum alergoja ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

МОНСАНТ-ова “Храна која убија” шири се по Србији ! Поделите ову фотографију са свима које волите ,јер сменом овог цовека ,ми смо изгубили много .Покусајте да сви ово виде јер овај цовек је једини у европи јавно рекао СТОП ГМО и сада плаца цену .ПОДРСКА ДР БОРИСУ КОБИЉСКОМ ЦОВЕКУ КОЈИ ЈЕ ПРВИ СТАО УЗ СВОЈ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!Шта се заправо крије иза смене првог човека Института за ратарство и повртарство проф. др Борислава Кобиљског? Један од највећих бастиона српске науке у аграру; Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада, је на основу неоснованих и лажних оптужби против свог директора проф. др Борислава Кобиљског стављен на стуб срама и то у години када је насупрот великој економској кризи у присуству најмоћнијих семенских компанија на светском тржишту остварио извоз семена у вредности преко 21 милион евра.

Да ли се ико упитао; шта се заправо крије иза смене првог човека Института за ратарство и повртарство у подмуклој тишини једног суботњег поподнева?

Можда лична освета придошлих моћника који непраштају туђ успех или гнусна подвала појединих изасланика светских моћника да се урушавањем Института за ратарство и повртарство створе услови за безобзиран продор мултинационалних компанија и генетски модификованог семена?

399367_232818583517792_1828700219_n.jpg

Одговор првима одавно је дао наш „духовни громобран“ почивши Патријарх Српски Павле, а он гласи „Будимо људи никад нељуди да се наших дела не постиде преци наши.“

Другим речима Господо моћници, Институт за ратарство и повртарство није ничија приватна прћија за комадање и личну освету. У његове темеље су уграђене вишедеценијске године мукотрпног рада вредних паора, високок фалификованих научних радника и бројних професора Пољопривредног и других факултета са територије читаве бивше Југославије укључујући и део руске емиграције убегао у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца у време догађања октобарске револуције.

Од свог оснивања 1938 године, одлуком Министарства пољопривреде Краљевине Југославије, па све до данас, када је под ингеренцијом Министарства просвете и науке Републике Србије, Институт је стајао на бранику своје професије са основним задатком да сагласно светским трендовима развија аграрну науку, превасходно усмерену на производњу здравствено-безбедне хране и то како за потребе властитог народа тако и за извоз. Успешним радом и врхунским резултатима примењеним у пољопривредну праксу Институт је постао значајно име у светској науци. До сада је у Институту створено преко 1000 сорти и хибрида, од чега је скоро 500 регистровано и гаји се у иностранству. У отвореној конкуренцији на светском тржишту Институтске сорте и хибриди су присутни у 26 држава од Аргентине, преко земаља Европске уније, Украјине, Русије, до Кине и Индије. Поред оплемењивања, Институт развија и технологију гајења и семенарство сопствених сорти и хибрида.

Прави процват у области научно-истраживачког рада Институт је доживео последње две године под руководством проф. др Борислава Кобиљског, који је у правом смислу речи вратио ауторитет и кредибилитет ове научне установе, коју чини моћан тим од преко 100 истраживача, од чега је 68 доктора наука. Њима асистира преко 300 високообразованих и радника различитих профила, што је гаранција квалитета свега што Институт нуди – семе, технологије, образовање и услуге. Истински драгуљ Инстиута је његов подмладак и само прошле године примљено је 15 врхунских младих истраживача. Осим учешћа на научним пројектима које финансира држава Србија, Институт истовремено учествује и у међународној научној сарадњи преко бројних интернационалних пројеката ( ЕУ ФП7 АДАПТАWХЕАТ, ЕУ СЕЕ-ЕРА СЕЕЛЕГУМЕС, билатерални пројекти са Шпанијом, Словенијом, Белорусијом, Кином, Француском, Словачком).

Поред научног дела, Институт развија и комерцијални, односно послује истовремено и као научни институт и као семенска компанија. Од пре неколико година, Институт је пласирао и нову робни марку „НС семе“, која је већ знак препознавања и синоним за квалитет и добар принос. С обзиром да се тешко може пронаћи препознатљив бренд с простора Србије , „НС семе“ то свакако јесте и представља један од најбољих извозних производа Србије. Интерес за гајење НС сорти и хибрида је у непрекидном порасту, нарочито у земљама источне Европе.

Да ли је сметао директор или смета цео Институт?

Професор Шеварлић у тексту „Своји на своме или ГМО“, који је објавио лист „Политика“, објашњава да ће ако наши политичари дозволе Србија постати трајни зависник од увоза ГМ семена, а убрзо потом ће се распродати наши пољопривредни институти и сва досадашња лиценцна права за досадашње српске сорте и хибриде. Тако ће без посла у Србији остати директно око 5.000 и индиректно око 50.000 запослених у најпрофитабилнијим секторима наше агропривреде који се баве селекцијом и пласманом у Србији и иностранству нашег семена.

Подстакнути променама у руководству највећег пољопривредног института у Србији питамо се да ли је започето са остваривањем овог мрачног сценарија? Изненадна смена директора Института за ратарство и повртарство из Новог Сада, проф. др Кобиљског која се одиграла викендом, суботњег поподнева, упркос одличним оствареним извозним резултатима и успешном пословању Института, указује да нешто није у реду, изгледа да у Србији није добро бити успешан. Конкуренција или можда политички неистомишљеници воде кампању против директора и руше углед Института објављујући непроверене и сензационалистичке информације о досадашњем руководству. Радници Института су забринути насталом ситуацијом и са правом се питају шта је следеће, постепено губљење тржишта а затим и продаја Института?

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
СРБИЈУ ЖЕЛЕ ДА СТЕРИЛИШУ ПОМОЋУ ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНЕ ХРАНЕ

gmo2.jpg

Србија већ сада има проблема због илегалног увоза генетски модификованих организама. 350 хиљада брачних парова већ овог тренутка има проблема са зачећем. То је монструозно! О броју пораста малигних обољења нико у Србији не сме ни да говори. Тај податак се крије као најстрожија тајна.

Ти их једеш, а они те гледају- тако се у Русији шале на рачун генетски- модификоване хране. Србији, ипак, није до шале: забрана ГМО која је тренутно на снази, може да поквари односе са САД, а такође да доведе и до затварања врата СТО. Изјаву о томе је ових дана дала Викторија Нибаргер, представница америчке амбасаде у Србији.

Српски заштитници природне хране, на сва звона куну етапе које је Србија прошла напуту ка СТО и прихватање Цодеx Алиментариус. То је списак прехрамбених стандарда, који подразумева, између осталог и високи ниво хормона раста у месу.

У смислу примера еколози наводе случај осмогодишње девојчице из Београда, код које је управо због тих хормона прерано почело полно сазревање и јавила се превелика маљавост. Низ стручњака тврди да осим оваквих проблема, могу се очекивати и рак груди или простате (зависно од пола и узраста).

У Србији постоји јак отпор према ГМО. Овом храном желе да стерилишу нашу нацију, говори за „Глас Русије“извршни директор „Еколошког покрета Новог Сада“ Никола Алексић:

Србија већ сада има проблема због илегалног увоза генетски модификованих организама. 350 хиљада брачних парова већ овог тренутка има проблема са зачећем. То је монструозно! О броју пораста малигних обољења нико у Србији не сме ни да говори. Тај податак се крије као најстрожија тајна.

Ево већ 2 деценије научници по целом свету говоре о штетности ГМО. Русија у том смислу није изузетак. Доктор биолошких наука, међународни стручњак за еколошку и прехрамбену сигурност Ирина Јермакова сматра, да се при стварању ГМО користе технологије које нису до краја проучене, зато таква производња не може бити безбедна:

У својим истраживањима сам додавала генетски модификовану соју у храну лабораторијским мишевима. Занимало ме је шта ће се догодити са потомством. Више до 50% мишева је умирало током прве две- три недеље а остали се нису развијали и многи нису могли имати потомство.

Птом су слична истраживања била спровођена и на другим институтима Русије на мишевима, хрчцима и исти су били резултати: неплодност. У свету је спроведено мнного оваквих истраживања од стране независних институција и сви су резултати увек били негативни.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...