Crveni Baron Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Пратим научна истраживања. ) Iz koje oblasti ? Istrazivanje ruda i gubljenja vremena? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Пратим научна истраживања. Satanisto! Млађони and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Ja nemam neki stav o GMO hrani. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim ni da je stetna po organizam ni da nije.Iskreno,nisam puno ni istrazivao o tome a i pitanje je koliko su informacije koje bi meni bile dostupne pouzdane uopste.Samo bih da kazem jednu bitnu stvar a to je da,kada govorimo o kancerogenosti necega u odnosu na nesto, ne moramo misliti uvek na direktan uticaj jednog agensa na neki sistem. Postoji mnogo indirektnih nacina kako se neki sistem moze ugroziti, zbog toga ne mogu reci samouvereno: GMO nije stetan i ne izaziva rak. E sad, sto se tice ovoga sto cenjeni gosn. Milosavljevic govori, zasto bi se Monsantu isplatilo da truje svoje potrosace, njegova pretpostavka je istinita samo ako bi Monsanto gledali kao jednu odvojenu celinu, bez saradnje sa nekim drugim industrijama. Ne kazem ni da je to tacna teorija ali smatram da treba stvari gledati sto sire. I za kraj, gmo hrana je vec sigurno na nasoj trpezi, bice je sve vise tako da se od toga ne moze pobeci. Da li ce i kakvih posledica biti od toga, saznacemo u sledecoj epizodi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Postoji mnogo indirektnih nacina kako se neki sistem moze ugroziti, zbog toga ne mogu reci samouvereno: GMO nije stetan i ne izaziva rak. Potpuno si u pravu... samo to isto važi za skoro svaki prehrambeni proizvod. Veći broj ljudi ima dvostruke aršine za neGMO hranu i GMO hranu. Za prvu će da smatraju da je zdrava dok se ne dokaže suprotno, za drugu da je nezdrava dok se ne dokaže suprotno... a za takve dvostruke aršine nema nikakvog osnova. Takođe je besmisleno pričati o (ne)štetnosti GMO kao celine budući da su u pitanju sasvim različite vrste. Naravno da se može desiti da neka sorta koja je genetički modifikovana može da bude štetna, ali je prilično teško zamisliti biološki mehanizam zbog kojeg bi svaka genetička modifikacija bila štetna. Juanito, Deki992 and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Da.U sustini,narod ima tu predrasudu da je sve sto se dobije vestackim putem po difoltu nezdravo za coveka. Tu vreba opasnost za ljude koji su zainteresovani za zdravu ishranu,kupujuci prirodne proizvode nisu svesni koliko njih pored svoje lekovitosti mogu imati aktivne suspstance koje su itekako opasne po zdravlje. Zato kazem,treba se o svemu dobro obrazovati i ne brzati puno sa odlukama.Mada opet,sto se tice klasicnog voca i povrca, mislim da nema potrebe bar ovde u Srbiji da isprobavamo GMO hranu. Meni je iskreno zao zbog toga sto sve vise namirnica gubi ukus. Kada sam bio u Austriji pre koju godinu, jeo sam prelepe banane i prelepo grozdje sa ukusom stiropora cini mi se... Zbog toga mislim da treba sto vise da forsiramo organsku proizvodnju, ona je ipak vekovima proveravana na nasem podneblju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Zbog toga mislim da treba sto vise da forsiramo organsku proizvodnju, ona je ipak vekovima proveravana na nasem podneblju. Pored toga je trend u svetu bio ishrana, sto priridnija hrana jer su ljudi sve svesniji cinjenice da im uvaljuju svakakvo smeceu tanjir . I ta vtsta proizvoda je rentabilnija i profitabilnija od GMO Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Meni je iskreno zao zbog toga sto sve vise namirnica gubi ukus. Kada sam bio u Austriji pre koju godinu, jeo sam prelepe banane i prelepo grozdje sa ukusom stiropora cini mi se... Zbog toga mislim da treba sto vise da forsiramo organsku proizvodnju, ona je ipak vekovima proveravana na nasem podneblju. Губитак укуса нема никакве везе са ГМО, већ са масовном производњом, могуће и са самом сортом биљака. Претпостављам да плодове поберу раније, не дозволивши им да сазреле довољно на самој биљци и произведу довољну количину супстанци које дају укус. Разлог је јасан, на тај начин добијају велике количине производа који може дуже да се транспортује и дуже да стоји на полици, те је јефтинији. Али резултат је, сам си рекао, укус стиропора. Додатни проблем је што је код нас цена тог стиропора често иста као цена воћа увезеног директно из раја. ГМО производ би највероватније био дизајниран тако да има бољи и јачи укус, а не слабији, јер би било могуће постићи и трајност и масовност и укус. Такође, нема потребе да биљке буду чистунски органске да би имале укус. ”Органско” је само сертификат који непотребно набија цену. Довољне су мање фарме, на којима се плодови пусте да сазре. Прописана количина дозвољених пестицида не би могла да штети. Проблем је што такви производи морају одмах после убирања да се продају и конзумирају, те није могуће произвести огромне количине. Одатле је неопходно да им и цена буде виша, да би се човеку исплатило да их гаји. У сваком случају, време ће показати шта је најбоље решење. Масовна производња је решила главни проблем - проблем глади, а сад смо у могућности да решимо проблем насталог безукуса. Има више могућих опција. Тренутна је да се испрсиш мало више и купиш воће и поврће од човека кога познајеш. Било би лепо да само можеш да одеш на пијацу и да купиш од насумичног продавца, али многи наши произвођачи нису ништа моралнији од ”Монсанта”. Често додају тону пестицида за производе који ”нису за јело, него за пијацу”. То је далеко не само од органског, него од минимално здравог. Млађони, Avocado, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Pored toga je trend u svetu bio ishrana, sto priridnija hrana jer su ljudi sve svesniji cinjenice da im uvaljuju svakakvo smeceu tanjir . I ta vtsta proizvoda je rentabilnija i profitabilnija od GMO Samo sto je veliko pitanja koliko je to sto mi zovemo "bio ishrana" a sto se nama servira zaista neka najzdravija opcija.@JuanPa nisam ja ni rekao da je ta bezukusna hrana GMO.Moguce da je jedan od razloga zasto je bez ukusa i ovaj sto si ti naveo ali evo,navescu ti jedan primer iz prakse:Imam rodjaka koji se bavi poljoprivredom i sad,imao sam prilike da kod njega jedem jagode koje on proizvodi,bukvalno iz baste.Ocajnog su ukusa,mislim da je neko grcko seme koje dobro radja inace.Isti primer je i sa nekim paradajzom,holandsko seme cini mi se.Zasto je to tako ne znam.Sto se tice ovoga problema gladi koji si pomenuo da je resen,ne znam na sta si mislio (da li globalno)...Baj d vej (whey protein ) skoro sam cuo za prorocansto nekog starca koji je rekao kao,da ce doci vreme da ce ljudi imati hrane u izobilju ali nece smeti da je jedu. Mozda to vreme i dolazi,ko zna... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Sto se tice ovoga problema gladi koji si pomenuo da je resen,ne znam na sta si mislio (da li globalno)... Baj d vej (whey protein ) skoro sam cuo za prorocansto nekog starca koji je rekao kao,da ce doci vreme da ce ljudi imati hrane u izobilju ali nece smeti da je jedu. Mozda to vreme i dolazi,ko zna... Знаш како, ја покушам понекад да лепо дискутујем, али онда схватим да само губим драгоцено време. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Знаш како, ја покушам понекад да лепо дискутујем, али онда схватим да само губим драгоцено време. Pa u cemu je problem ako bi hteo da mi pojasnis? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Pa u cemu je problem ako bi hteo da mi pojasnis? У мени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 У мени. Ok,zelim ti da resis to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Da. U sustini,narod ima tu predrasudu da je sve sto se dobije vestackim putem po difoltu nezdravo za coveka. Tu vreba opasnost za ljude koji su zainteresovani za zdravu ishranu,kupujuci prirodne proizvode nisu svesni koliko njih pored svoje lekovitosti mogu imati aktivne suspstance koje su itekako opasne po zdravlje. Zato kazem,treba se o svemu dobro obrazovati i ne brzati puno sa odlukama. Ne samo ono što se dobije veštačkim putem... dovoljno je da tako zvuči: Deki992 and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Samo sto je veliko pitanja koliko je to sto mi zovemo "bio ishrana" a sto se nama servira zaista neka najzdravija opcija. @Juan Pa nisam ja ni rekao da je ta bezukusna hrana GMO. Moguce da je jedan od razloga zasto je bez ukusa i ovaj sto si ti naveo ali evo,navescu ti jedan primer iz prakse: Imam rodjaka koji se bavi poljoprivredom i sad,imao sam prilike da kod njega jedem jagode koje on proizvodi,bukvalno iz baste.Ocajnog su ukusa,mislim da je neko grcko seme koje dobro radja inace.Isti primer je i sa nekim paradajzom,holandsko seme cini mi se.Zasto je to tako ne znam. Sto se tice ovoga problema gladi koji si pomenuo da je resen,ne znam na sta si mislio (da li globalno)... Baj d vej (whey protein ) skoro sam cuo za prorocansto nekog starca koji je rekao kao,da ce doci vreme da ce ljudi imati hrane u izobilju ali nece smeti da je jedu. Mozda to vreme i dolazi,ko zna... To koliko je prizvodnja "bio" a koliko je kao bajagi bio je deugi problem. Ali ako imas pravi "bio" proizvod i klijent ga prepozna kao takav imaces duplo vecu prodajnu cenu . A to je za nasu poljoprivredu odlicna solucija. Jer nasi seljaci nemaju po 500 ili 1000 ha kao americki farmeri vec njivice u kojima se bolji traktor tesko okrene .. U rakvim uslovima pricati o koristima GMO kod nas je u rangu onog polivanja ledenom vodom ... nana је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 A tek resavanje problema gladi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука