obi-wan Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Ajoj, kud zalutah na ovu temu... slatkisi su mi bolest... 1305_womens "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 A tek kako je veselo na Ukrašavenje torti 1305_womens Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barjak Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 [б]потребно је :[/б] 20 г свјежег квасца 80 г шећера 250 мл млијека 600 г Пшеничног глатког брашна тип 550 Подравка 1 жличица соли 2 жличице нарибане корице лимуна 2 јаја [б]За премазивање:[/б] 1 размућено јаје [б]За украшавање[/б] 3-5 куханих јаја припрема : 1. Квасцу додајте жличицу шећера и мало топлог млијека, размутите и пустите да се диже 5 минута. 2. Брашну додајте сол, шећер, лимунову корицу, дигнути квасац, јаја и преостало млијеко. Израдите глатко тијесто и оставите покривено на топлом мјесту да се диже док се волумен не удвостручи. 3. Дигнуто тијесто премијесите и подијелите на 3 или 4 дијела, овисно од колико дијелова желите исплести плетеницу. 4. Исплетите плетеницу. На плетеницу распоредите кухана јаја (или обојене писанице) те је премажите размућеним јајетом. 5. Плетеница може бити дугуљаста, округла или у облику срца. Припремљену плетеницу пустите да се диже око 15 минута, а затим је пеците у пећници загријаној на 180°Ц око 40 минута. Послуживање Ускрсна плетеница носи се на благдан у цркву и једе за “вуземни фруштрук”. Савјет Тијеком печења плетеницу прекријте папиром да не буде претамне боје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barjak Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 потребно је : За 6 зецица 500 г брасна 1 кесица квасца 250 мл млаког млека 60 г сецера 60 г растопљеног путера на врх ноза соли 2 ком јаја Украсавање беланце семенке лана спагете Припрема 1. Измесати брасно и квасац. Додати млеко, сецер, путер, со и јаја и замесити тесто. 2. Брасна додати по потреби. 3. Тесто поклопити и оставити да одстоји док му се запремина не удвоструци. 4. Поделити тесто на 12 једнаких делова. 5. Обликовати 6 кугли које це бити труп зеца. Од осталих кугли теста правити главу, уси, оци и ногице. 6. Подмазати плех и поредати делове теста у облик зецева. 7. Зецице премазати умуценим беланцетом. 8. Посути семенкама лана као да су панталонице. 9. Оставити тесто да надодје. 10. Направити бркове од спагета. 11. Рерну загрејати на 200 Ц и пеци око 25 мин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Ajoj, kud zalutah na ovu temu... slatkisi su mi bolest... winter Исти смо winter dada мада не једем то толико , тј.избегавам а вооолииииииииииим само тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 80 г шећера Шећер је отров! bleh „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 80 г шећера Шећер је отров! Умереност је главна медицина. И отров када се конзумира у микронима је лек... bleh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Тајна је у честом сумирању. Зрно по зрно погача, камен по камен палача... bleh „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Рентгенско зрачење се сумира, не шећер... 4chsmu1 Опасно је ако у дужем периоду конзумирамо велике количине шећера, због исцрпљивања бета ћелија панкреаса... Метаболизам лактозе из млека не крају води у катаболички пут глукозе... и фруктоза из воћа укључује се на крају у гликолизу... шећер не можемо избећи... При том, 55% дневног калоријског уноса и треба да буду угљени хидрати, а обичан "бели" шећер би требало смањити (не и избегавати по сваку цену) због тога што преко других намирница уносимо већ сасвим довољно глукозе... Занимљиво је да дијабетес тип два, добро корелира и са исхраном богатом мастима (а не само шећерима), а и са квантитативно повећаним дневним уносом... "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Само треба повести рачуна, да не буде по оној: "Очеви наши једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби." Или пак маме. 4chsmu1 Још од детињства ми је сметало што после и врло мало шећера остаје киселкаст укус, којег није било лако да се ослободи, без обзира на прање зуба и остале домишљате интервенције. Лепо је док се једе слаткиш, а само неколико тренутака касније је сасвим другачија ситуација. Upotrebom secera dolazi do veoma velike zakisjelosti organizma, sto dovodi do slabljenja kostiju, osteoropoze, stvaranja karijesa, do poremecaja rada skoro svih hormona u organizmu, koji mogu raditi samo pod idealnim PH vrijednostima i do pojave raka. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8968.0.html „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barjak Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 "Пастрмка спада у набоље изворе омега-3 масних киселина, које умањују опасност од болести срца. Богата је и протеинима, а не недостаје јој ни витамина Б скупине. Пастрмке у киселом млеку бит ће најукусније припремите ли их дан раније. потребно је : Састојци за 4 особе 4 пастрмке (1 кг) 50 мл уља 2 л киселог млека 5 чешања протиснутог б. лука 1 касикица Вегете за посипавање бибер припрема : 1. Пастрмке очистите, оперите и испеците на врућем уљу. 2. У кисело млеко додајте б.лука, Вегету, бибер и промешајте. 3. Печене пастрмке сложите у тепсију, прелијте их припремљеним киселим млеком и оставите у фризидеру око 5 сати. Послуживање Послужите их добро расхлађене уз кувани кацамак. Савет Ово укусно јело најбоље је припремити дан раније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Само треба повести рачуна, да не буде по оној: "Очеви наши једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби." Или пак маме. 4chsmu1 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8968.0.html Хехехехехее...... stadaradim Господ је благословио сву храну... неумереност наша је та која нас води у страдања... грех је сам по себи казна... raw food и књига Ернста Гинтера о истој није решење... Некад је узимање карамеле од баке из цркве пројава љубави... Треба да водимо рачуна, али не да будемо ситничави. Господ од нас тражи срце, сагласни? "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 Само треба повести рачуна, да не буде по оној: "Очеви наши једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби." Или пак маме. Још од детињства ми је сметало што после и врло мало шећера остаје киселкаст укус, којег није било лако да се ослободи, без обзира на прање зуба и остале домишљате интервенције. Лепо је док се једе слаткиш, а само неколико тренутака касније је сасвим другачија ситуација. Upotrebom secera dolazi do veoma velike zakisjelosti organizma, sto dovodi do slabljenja kostiju, osteoropoze, stvaranja karijesa, do poremecaja rada skoro svih hormona u organizmu, koji mogu raditi samo pod idealnim PH vrijednostima i do pojave raka. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8968.0.html После већине намирница је тако... узмеш само неки краставац после, хехе... али да би дошло до ацидозе, количине шећера морају да буду енормне... пуфери, органски и неоргански, успешно решавају "уобичајене" (умерене) количине киселих намирница које уносимо... али то не значи да су оне лоше и да их се аутоматски не треба више дотицати... Господ је премудро створио пуфере у нама и предвидео такве околности.. у умерености оне нису проблем... "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 ... raw food и књига Ернста Гинтера о истој није решење... Наравно да није, али нађе се ту и по нека лепа идеја. Добро је пронаћи неку "златну средину". Некад је узимање карамеле од баке из цркве пројава љубави... Да, али сад да буде правило... ни то не мора бити решење. Баке су драге и поштујемо их, али их не морамо узети за мерило истине... А добро је осврнути се и на навике њихових бака, пре свих ових модерних чуда. 1405_love Треба да водимо рачуна, али не да будемо ситничави. Господ од нас тражи срце, сагласни? Тражи срце, али и мудрост. 1405_love Још од детињства ми је сметало што после и врло мало шећера остаје киселкаст укус, којег није било лако да се ослободи, без обзира на прање зуба и остале домишљате интервенције. Лепо је док се једе слаткиш, а само неколико тренутака касније је сасвим другачија ситуација. После већине намирница је тако... узмеш само неки краставац после, хехе... али да би дошло до ацидозе, количине шећера морају да буду енормне... пуфери, органски и неоргански, успешно решавају "уобичајене" (умерене) количине киселих намирница које уносимо... али то не значи да су оне лоше и да их се аутоматски не треба више дотицати... Господ је премудро створио пуфере у нама и предвидео такве околности.. у умерености оне нису проблем... 1405_love Често је добро послушати осећај, нисмо сви исти. Никада поврће није на мене деловало тако. Воће врло ретко и благо, сасвим занемарљиво. Ни рецимо, пекмез без шећера. Али слаткиши са шећером, скоро моментално. И обично је после било јурцање за мало сира или испрање содом бикарбоном, па ни то није било баш ефикасно. А била сам дете и о томе нисам баш ништа знала. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 ... raw food и књига Ернста Гинтера о истој није решење... Наравно да није, али нађе се ту и по нека лепа идеја. Добро је пронаћи неку "златну средину". Некад је узимање карамеле од баке из цркве пројава љубави... Да, али сад да буде правило... ни то не мора бити решење. Баке су драге и поштујемо их, али их не морамо узети за мерило истине... А добро је осврнути се и на навике њихових бака, пре свих ових модерних чуда. 1405_love Треба да водимо рачуна, али не да будемо ситничави. Господ од нас тражи срце, сагласни? Тражи срце, али и мудрост. 1405_love Још од детињства ми је сметало што после и врло мало шећера остаје киселкаст укус, којег није било лако да се ослободи, без обзира на прање зуба и остале домишљате интервенције. Лепо је док се једе слаткиш, а само неколико тренутака касније је сасвим другачија ситуација. После већине намирница је тако... узмеш само неки краставац после, хехе... али да би дошло до ацидозе, количине шећера морају да буду енормне... пуфери, органски и неоргански, успешно решавају "уобичајене" (умерене) количине киселих намирница које уносимо... али то не значи да су оне лоше и да их се аутоматски не треба више дотицати... Господ је премудро створио пуфере у нама и предвидео такве околности.. у умерености оне нису проблем... 1405_love Често је добро послушати осећај, нисмо сви исти. Никада поврће није на мене деловало тако. Воће врло ретко и благо, сасвим занемарљиво. Ни рецимо, пекмез без шећера. Али слаткиши са шећером, скоро моментално. И обично је после било јурцање за мало сира или испрање содом бикарбоном, па ни то није било баш ефикасно. А била сам дете и о томе нисам баш ништа знала. Управо тако - златна средина. Другим речима - умереност. Пример са баком сам дала произвољно, поента је била на љубави. Неке ствари чинимо ради другог. И благодаримо Богу. Хтела сам да кажем да покушаш да после нечег слатког узмеш краставац, или тако неко фино поврће, због неутрализације... Али, наравно, ако ти шећер смета и изазива непријатности - немој га користити, али то онда не би требало да обавезује друге. 1405_love "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука