Jump to content

Рецепти

Препоручена порука

Ja uglavnom se hranim nezdravo, kad je moja sestra videla slike kako spremam hranu, mislila je da sam ja u Indiji i dugo je živela u tom ubeđenju da joj brat iz Krakowa otišao za Indiju.

A ustvari ovaj "tiganj" se zove talantara, služi na traktoru da drobi zemlju pa kad počne da talantira, oni ga skinu i onda se napravi od njega tiganj :cheesy:

Najbolji je da se na njemu peče riba, ja ovako to radim:

Uzmem jednog osrednjeg zamrznutog lososa.(zamrznutog zbog cene, onaj svež je mnogo ukusniji, al košta)

Sad je losos, a spremam naravno sve vrste riba samo malo drugačije.

Kad se odmrzne namažem ga začinima, sve što nađem, beli luk, majoran, petrušku, bosiljak, origano...

Ostavim ga da otstoji i ne solim ga, on je sam po sebi slan a ja inače ne jedem slano.

Na talantaru sipnem malo ulja maslinovog i kad se zagreje bacim lososa.

Onda pomalo dodajem vino, naravno, koje imam, odnosno koje se nije popilo.

I tako dinstam pa kad je skoro gotovo prelijem ga paradjizom, i još malo ga prodinstam.

Spremaću ovih dana pa ću da okačim sliku.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

@Mileva

Sa cime bi smela da rizikujes pred gostima?

Постављена слика

ili

Постављена слика

ili

Постављена слика

Што се мене тиче и ових јела, немам шта да ризикујем, све троје прилично добро припремам, али ако треба да бирам, бирам прво двоје, јер више волим  :)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Pravih danas pitu, pa reko' da poslužim i forumaše, ovo je krompiruša, a za ljubitelje zeljanice imam

Постављена слика

i još:

Постављена слика

prijatno i recite mi je li ukusno  :)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Jaoj   Милева, јеси ли  ово  развлачила  коре?

Срећа  што  си  подаље  од  мене, све  би ти ово  моја

фамилија  појела.

За  пите  чиста  десетка. confused

Богами  форумаши, не  знам  шта  да  кажем, девојче  ипо!!! :)

Подели на овим сајтовима

Милева,

ОБАВЕЗНО,дођи на сабор и поћерај неку тепсију ове красоте  confused

Наравно,посне варијанте.4869.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Njeno veličanstvo krofna

Sastojci

3 dl mleka

3 dl vode

45 gr svežeg kvasca

malo šećera

soli(po ukusu)

1 umućeno belance

kao zeleni orah masti

brašna TIP-400-OŠTRO

dosta masnoće za prženje

Priprema

Kvasac potopiti u malo mleka, posuti kašikicu šećera i ostaviti da se podigne.Dodati vodu, so, umućeno (viljuškom) belance, malo masti i početi sa mešenjem testa.Testo treba dugo raditi-ne stavljati brašna odjednom već ga dodavati postepeno, da se testo lepo izmesi, da testo više bude mekše, ne čvrsto .Ja dok mesim(u vanglicu, rukom “povlačiti-vući-tegliti” testo, znači datesto naglo pada sa ruke u posudu i tako napravi mehure), kada izručim testo na dasku za mešenje(posutu brašnom), prste namastim sa malo masti i tako još “radim” testo.Testo potom ostaviti da lepo uskisne(udvostruči volumen),potom izručiti na radnu površinu, razvući oklagijom i blago prstima “prskati” hladnim mlekom, preklopiti kao da pravite lisnato testo i ostaviti oko 20 min da testo “odmara”.Postupak sa prskanjem mleka ponoviti barem još jednom.Kada se poslednji put razvije testo debljine prsta, seći krofne metalnim oblikom.Kada ste zadnju isekli-tek tada stavite u dublju posudu DOSTA masnoće i na vreloj masnoći peći krofne i to tako da se i kašikom zahvata masnoća i “polivaju” se krofne.

Постављена слика

С обзиром да се не сналазим у "по потреби", молила бих Те да напишеш колико брашна. Увек ми испадне као камен!

Подели на овим сајтовима

Сладолед

Умутити 200 г шлага.

Посебно умутити 10 беланаца, 20 к. шећера и додати 10 жуманаца.

Помешати!

Поделити у посуде и додавати чоколаду растопљену, ванилин шећер...

Мени најлепши домаћи сладолед!

Брза торта

Умутити 1 кг шлага са 1 л киселе воде.

Поделити на три дела.

У први ставити млевени кекс,

у други воће, а

у трећи ништа!

Ставити у фрижидер да се стегне и охлади.

Подели на овим сајтовима

Сладолед

Умутити 200 г шлага.

Посебно умутити 10 беланаца, 20 к. шећера и додати 10 жуманаца.

Помешати!

Поделити у посуде и додавати чоколаду растопљену, ванилин шећер...

Мени најлепши домаћи сладолед!

И    мени  !!! 319.gif

Подели на овим сајтовима

Jaoj   Милева, јеси ли  ово  развлачила  коре?

Срећа  што  си  подаље  од  мене, све  би ти ово  моја

фамилија  појела.

За  пите  чиста  десетка. s.o.s.

Богами  форумаши, не  знам  шта  да  кажем, девојче  ипо!!! 4chsmu1

Јесам Мирођијо, ја ријетко купујем коре, ми из околине Сарајева углавном развлачимо коре, купим само кад сам у стисци с временом. Прва је посна а друга мрсна. Лидија, ја ти не могу рећи колико је то брашна, јер нису ни сва брашна иста, ствар је у осјећају, чешће прави па ћеш стећи осјећај, то је једини рецепт, нисам ти ни ја неки експерт за брашно, али трудим се да научим.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Dorucak u casi

Sastojci za 2 osobe

200 ml svezih borovnica

1 veca banana

175 ml ne masnog gustog jogurta

65 ml ne masnog mleka

4-6 kockica leda

1 kasicica meda

Priprema

Borovnice oprati pa ih staviti u blender, dodati bananu, isecenu na komade, tome dodati jogurt, mleko, kasicicu meda i 4-6 kockice leda, sve izblendati do zeljene gustine.

Posluziti

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Evo torte za ove tople dane:

Limun 0110_hahaha

Sastojcibiskvit:

8 zutanjaka

18 dag secera

14 dag brasna

1 veci limun sok i korica

8 bjelanjaka snijeg

krema:

1/2l mlijeka

5 zlica brasna

14 dag secera

1 veci limun sok

14dag putera

Priprema

Bjelanjke istuci sa zlicom secera i prstohvatom soli u cvrsti snijeg!

Umuti zutanjke sa secerom!

Na zutu smjesu dodaj pola bjelanjaka i prosijano brasno!

Promijesaj!

Dodaj preostali snijeg od bjelanjaka koricu i sok od jednog limuna i lagano promijesaj!

Na pleh od stednjaka stavi papier za pecenje i istresi smjesu!

Lijepo poravnaj i peci na 180 stupnjeva!

Od ½ l mlijeka uzmes 2 dl i snjim izmijesas brasno.!

Ostalo mlijeko stavis da uskuha,dodas secer i uspes smjesu od mlijeka i brasna.!

Kuhaj dok se ne zgusne uz stalno mijesanje da ne prione za dno!

Ohladi!

Izmiksaj 14 dag putra i pomijesaj sa ohladenom smjesom.!

Dodaj sok od cijelog limuna i sve dobro izmiksaj!

Biskvit izrezi po duzini pleha u cetiri trake!

Kremu podijeli na cetiri dijela!

Na prvu traku biskvita stavis kreme,poklopis drugom trakom,stavis kremu i …

Ostatkom kreme premazes tortu izvana!

Ovo mozete raditi i u kalupu zu tortu s tim- sto morste ispeci tri kore!

Posluživanje

Tko ne voli brasno moze skuhati 2 pudinga od vanilije ,ohladiti,pomijesati sa izmiksanim putrom i dodati sok od limuna!

Постављена слика

Preuzeto sa: http://www.coolinarika.com/recept/768747

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Sladoled s južnim voćem

POTREBNO JE

pakovanje piškota, 250 ml slatke pavlake, 4 kašike rendane čokolade, 3 kašike šećera u prahu, dva kivija, banana

PRIPREMA

Za sladoled umutite slatku pavlaku sa šećerom i u to dodajte rendanu čokoladu i izlomljene piškote koje ste prethodno potopili u mleko. Smesu rasporedite kašikom u četiri čaše i ostavite sat vremena u frižideru da se stegne. Desert ukrasite seckanim kivijem i bananom.

Priprema: 10 minuta

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...