JESSY Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 DRUGI POGLEDNisi imala takve očiOnda kad sam te sreoOne su iskrsle na tvom licuTek kada sam te zavoleo ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Onaj sam kog volim Mislim na tebeDa bih znao ko samDa te zaboravimNe bih znao gde sam.Znam da sam tamoGde za tobom čeznemDržim te na umuDa se ne izgubim.Onaj sam kog volimTaj sam na kog mislim. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 "Budale su jedino oprezne da ne kažu nešto pametno. To bi bila izdaja. Prelazak na drugu stranu. Budale su toliko uvežbane u pravljenju budalaština da im to ne predstavlja nikakav problem, naprotiv, to je za njih rekreacija i zadovoljstvo.Svaka budalaština je potrebna i zato budale ne dozvoljavaju da se bilo koja izbaci iz upotrebe. Iako tehnika budalaština napreduje, budale i najordinarnije budalaštine ne izbacuju iz upotrebe jer su potrebne u svakodnevnoj borbi sa pameću. Neke od najstarijih budalaština su i dan-danas najefikasnije. Često se misli da se neka budalaština toliko ofirala da je nemoguće s njom nešto postići, ali budale nadju načina da je učine efikasnom.I budalama je poznato da nije lako biti budala - zato se time ponose.Budala koja je počela da sumnja u budalaštine, u njihov značaj i čvrstinu, brzo bi ispala iz stroja. Zato budala mora biti pre svega tvrdoglava i ubedjena, jer će se samo zahvaljujući takvim budalama večno održavati plamen budalaština.Budale su našle sebe u pravljenju budalaština. U svemu drugom bili bi slabiji. Pravljenje budalaština je njihovo jedino zanimanje, jedina njihova vera.Ako budali izleti iz usta nešto što nije čista budalaština, ona se brzo ogradi od toga.Svaka pametna rečenica je tamna mrlja na biografiji prave budale.Budale misle da civilizacija vodi svet ka propasti. Zato tu propast treba odlagati novim budalaštinama. Ne treba se čuditi kad neka budala koja je dugo ćutala opet napravi budalaštinu. Ko je jednom napravio budalaštinu i okusio njenu slast, ukus nikad ne zaboravlja.Treba biti budala pa od budale očekivati išta sem budalaština."...(O medjuvremenu) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bogoslovDusan Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Kada je Meša preminuo, u njegovom stanu u Jovanovoj ulici, prijatelji i porodica su sjedili do kasno u noć. Matija (Bećković) je otišao prije nego što su stigli pogrebnici, a kada je došao sutradan prije podne, pokojnik je još bio u kući. – Mešina žena Darka dočekala me je riječima: “Da sam znala da svu noć neće doći, ja bih ležala i spavala uz njega!” To je najvrelija ljubavna riječ koju sam ikada čuo! I najbolja potvrda tome “da je svaki čovjek na gubitku ako u životu nenađe ljubav”. A Meša je našao, i taj božji darak zvao se Daroslava – Darka Božić. JESSY and Andjelka Milenkovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Suza na pucini...1.Nestajem u podne kad ona gubi senkuO saće od crnog mleka u ušimaSva prašina neba nedostojna njenog puderaOna mi daje otrova u poljupcuTa *****, to slatko đubre koje volimAli ne smem da priznam jer će me ostavitiO zvezdo proslavljena na račun noćiO moje lice oprano suzamaOrao koji propada niz provaliju u vazduhuPre zemlje neće ništa dodirnutiDuboke su sve stvari dok padajuKao ptica koja putuje kroz kamenLjubi dok podlegneš srcu dok te izdaDok izučiš školu koju citiramO ružni snovi gde se sastajem sa biljemU dvoličnosti se čuva pravo lice.2.Ko tebe zavoli taj će zakasnitida se na vreme leči i da se ponovo rodiTi koja mi se privikavaš kao plivaču vodarazjedajući rane gorkom soljuOgromni materijali za jednu pesmuTaj nered u snu preveliki za moju glavuJedan ludak tvrdi da te više ne voliZemlja će se okretati dok padnemo u nesvestJezik siromašan pred njenim očimaMoje metafore kao njene ogrliceI minđuše u njenom uvu od sedefaŽar ludaka iskorišćen kao gorivo u raketamaO crni dane osvetljen snegovimaKad ulovljen na svoju krv patimO crna ptico namenjena nebesimaUmesto duše, umesto formuleNapisani slavuji prevrtljivi i dvoličniRade instikti kao zveri u mrakuDok se liftom spuštam u njeno srceI moja krv silazi na mraz ispod nule.3.Biljke se guraju da prodru na vazduhuzalud je čupam iz duboke senkejedno drvo mi daje transfuziju krvii uši gore kao dva plamena.Šumo gde ću stići odjeke svoga glasaPljušte ptice kojima se umivamnezdrav plamen se povija u srcudušo zagađena pogrešnim lečenjemSlavuj se u srcu lomi kao suzadok je slavim svojim nedostacimai cvet okreće vreme naopakobojim se da je sanjam dok je gledamRaspada se zvezda ta rana vazduhai namesto nje se pojavljuje rupaona se prolepšava da bi mi prkosilaslična belom drvetu u vodiVodo duboka kao netalentijedan živac drži higijenu u poezijistaze u parkovima imitiraju putevei reč nas uzgred odvodi u budućnost4.Ono što preko noći preduzimamkada me pre pisanja svrbe prstikao ptica nepobeđena pepelomkrst na grobu se suprostavlja vetruKad zajedno s vodom isparavaju zvezdei rane hladi alkohol koji vetrimogu biti profesor svojim dušmanimakoji noćas strepe da nešto ne napišemRđaju meridijani u bistrim vodamai kao zlatni konci pucaju u ledumoja krv se bavi zabranjenim poslomdok zvezde tamu lažno predstavljajuO drugi ljudi u njenom životuostaće zakopani u mojim ustimamoje kameno srce u zemlji kao dukatodoleće vlazi i ljubavnoj infekcijiNesređene ptice se leče visinamao zlato što iznutra prolepšavaš zemljudok razvode struju iz moje ljubavišto je meni rekla kao da je zakopalaJer šta sam ja u njenom životuOna je pročitala moju tamu kao bukvardan goni svoju senku oko svetai moja krv crta ono što napišem..5.Voda pod zemljom ključa kao stakloto kopile ostavljeno na cičiako prebrodi opasnost biće darovitojer ne spava seme pod zimu posejanoJednom će se trijumfalno vratiti pod zemljuda priča mrtvacima šta je čuloo novim lekovima protiv umiranjaLjubavna konfuzijo sa svačim u veziKada se iscrpe ljubav iz jezikakada se srce otkine kao suzakada se sunce strese sa drvećanjena lepota će postideti svetZaklan od ptice ležim u svojoj glaviSvete lepo savetovan nepogodama i olujamaO uši izrasle na mom srcuKoji vetar puni pokislim zverimaOgromni propeler se okreće u glavidozvolite i mrtvom da je gledammoji tužni dani su u njoj zadržanio lasto elegantna kao rečenicaNići će trava iz naše posteljesteno zasejana sa krvnim slikamakad sam na svoje ruke ljubomoranJa prožderem stenu, ona zovne policiju... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 -Јер градови су увек далекоИ у њих се долази из даљине.-А свако путовање се одужиЈер сви мисле једино о повраткуМада повратка нема.-И да живимо хиљаде годинеПрошле би као једнаЈер године су ту да дођу и оду.-Јер провиђење не журиИ ништа не заборављаИ не фале му маште ни идејаДа све повеже и испуниКао што је писано. -Најлепше пева коме је најтеже.-Ја говорим са жељом да будем ућуткан.-Моје ћутање је у служби срашне истине.-Споља се и пали светло у тамницама. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 -Рече ми један чоек.-Не могу ти рећи ђе,одма би се сјетио који је.-Кажем ти ко тебе,ово ти причам сову страну врата,то знамо ја и ти и црна земља.-Но је боље да незнамо ни ја ни ти за ово.-Не губи души мјеста.-Но отвори оба,видиш која су времена.-Но ријеч из уста ко камен из рука.-Ја ово теби,а ти немој никоме.-Немој ово даљит. -Не знаш ти шта су љуђи.-Још ти незнаш ништа.-И све што си чуо у свијетуснаће те у вијеку.-Ко је гој летио на земљу је падо.-Никад им нико није бранио да бидну љуђи.-Мука ли је чоек бити и чојство одржати.-Свакоме,чини ми се,барем некад,нешто,пане с анђелом,а мене никад,ништа...-Један чоек ко један камен,од њега се ништа не гради.-Ко ти ваља то ти је и отац и мајка!Није вријеме за морал но за мораш!Увијај се од власти.Ко има влас има и глас.Голу кос ни пашче неће.Не мисли да си некоме мио.Једва чекају да нестанеш.Млоги би поравнио да те нема.Изишо мирис из цвијета,А љубав из свијета! Срђан Ранђеловић and Oglo је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 -Ја ћу ти рећи шта да ми кажеш,Само немој то што си наумио.-Ко је мајку у ледно чело пољубио,тај је највећу студен осјетио!-Мушке главе су куће,ђеиг има,сунце грије,ђе иг нема,црн се барјак вије,благо дому у ком се рађају,име му се неће утријети!-А да нема лудница и тамница,Неби се знало ни шта је истина.-Толики људиА ниједан чоек...-Остаће онај ко могне без ичега. Човек чини баш оно што се зарицао да неће.-Ово сам свакоме причао,А незнам јесам ли теби.Ако сам теби,Некоме сигурно нисам.-Човек неможе ни несрећу бирати,Сваког снађе што неби волео.-Ако друго не знамоЗнамо да се ћерамо...-Мре се одавноПа се опет живо.-Ово је век ћерања.-Оскудни смо у људимаА друго све имамо. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 ХИЛАНДАР-Постоји једно место на коме Срби нису никад пролили кап крви,ни појели комад меса.Место на коме већ осамстотина година нису крали ни лагали,ни пиле заклали,ни мрава згазили,ни криво се заклели ни лажно посведочили...-Место на коме се не рађамо него само умиремо и једино постојимо...-Хиландар је старији од наших раздора и нико није био толико осион да полаже право да буде само његов. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Од силне употребе,речи су изгубила своја значења.-Шта има више да се мисли.Ко мисли-нема добре намере.-Бити идеалиста,утописта,метафизичар-то је данас знак заосталости,срамота.Сви смо универзални.-Они ништа не мисле.Они су своје мишљење чули на курсевима од људи којима нема никаквог разлога да не верују. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 25, 2014 Пријави Подели Написано Мај 25, 2014 БОГОРОДИЦА ТРОЈЕРУЧИЦАЈа ти не дођох, брза помоћнице,Да би ми отсечену шаку замирила,Нити да те носим кући, Свемоћнице,Да би завађену браћу измирила ...Ишчупане су ми руке из рамена,Кућа раскућена, а браћа поклана,Па сиђох до свог најдоњег каменаДа себе тражим, Мајко са три длана.Једино овде, Царице Небеса,На мом језику се моли без застанка,И не лаже ништа, и не једе меса,И осам векова пости без престанка.И кад би ми земљу и језик збрисали,Све, сем ове стопе на којој сад стојим,Знам: још се из људи нисмо исписали,А док тебе има да и ја постојим.Матија Бећковић ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 ''...Ako jednom stavis na gramofon moje srce,cuces ono sto sam izmislio samo da bih tebi rekao...Javno iznosim recenice kojima sam te osvojio,Govoreci o drugim stvarima govorio sam o tebi,I sve sto sam lepo rekao o drugima tebi je namenjeno...Dok sam s tobom govorio telefonomMoja krv je tekla zicom do tvojih ustaI telefonska mreza se pretvarala u krvotok....'' Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 ISKUSTVOIskustvo nam savetuje da se treba bojati, da treba biti oprezan, da ne treba verovati.Iskustvo nas uči da ne grešimo, da ne ponavljamo ono gde su drugi već stradali.Svetu, međutim ne mogu pomoći oni koji su načisto sa životom. Svetu ne trebaju oni koji su ostali bez zabluda i snova. Oni kojima je sve jasno, očigledno, poznato i verovatno.Svetu pomažu mladi i neiskusni, oni koji ne veruju ni u čije iskustvo. Oni koji ne priznaju argumente. Oni koji ne veruju da se istorija ponavlja. Oni koji se ne plaše da pogreše. Oni koji su gluvi za činjenice, slepi za očigledne stvari, puni iluzija, zabluda, snova, ideala, spremni za najveće podvige i žrtve.Beznadežan slučaj ne može biti heroj. Čovek bez nade i nije pravi čovek. On je kompromitovao sve ideale i ciljeve. Da su na svetu samo takvi, život bi se zaustavio.Spas čovečanstva je u tome što se ljudi raduju bez iskustva i što u iskustvo ne veruju. Verovati u iskustvo znači biti očajnik bez ijednog razloga za život.Životu su potrebni oni koji bi poludeli kada bi sve znali. Oni koji bi se poubijali kada bi svega bili svesni.Niko nikome nije ništa dokazao. Svako mora da pređe svoj put i potroši svoju meru iluzija. Niko ne nastavlja ničiju nesreću. Svako živi svoj život. Ničija starost nije nečija mladost. Ničije iskustvo nije nečiji zakon! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Nedavno je jedna podla i poznata budala, posle duže pauze, napravila novu budalaštinu.Svi su se toliko iznenadili da zamalo nisu ispali budale. Pomenuta budala je toliko dugo ćutala da su svi mislili da se opametila.Neverovatno je koliko imamo malo poverenja u budale. Kad bismo im više verovali, nikakve budalaštine sa njihove strane ne bi nas mogle iznenaditi.Jedno bi nam već moralo biti jasno: budala uvek mora dokazivati da je budala. Budala mora sačuvati ugled koji uživa kao budala.Budala se ne postaje preko noći i na osnovu jednu budalaštine koja se lako može zaboraviti. Ko pretenduje da bude budala, mora napraviti neverovatan broj budalaština. Ako se neka budala zadovolji već napravljenim budalaštinama brzo će biti prevazidjena. Ako zaspi na lovorikama, zadovoljna postignutim, budala odlazi u anonimnost, u sivi svakodnevni život - a na scenu stupaju nove i svežije budale.Budala ima mnogo. Konkurencija je ogromna. Ako neka budala posustane, posumnja u budalaštine i ućuti, na njeno mesto stupa nova.Onaj ko je jednom postao budala, čuva teško stečeni ugled i trudi se da to ostane do kraja života. Prava budala nikad nije zadovoljna sa već osvojenim prostorima. Ako ne napravi novu, misli da nije napravila nijednu. Nije lako sačuvati ugled medju toliko budala. Budala koja se ne potvrdjuje nije autentična budala. Veličina jedne budale se meri prema broju i veličini budalaština koje je napravila. San malih budala je da budu velike. Velike budale to znaju i prave nove, veće budalaštine. Budala koja je u stvaralačkoj krizi i ne pravi nove budalaštine brzo će se naći medju pametnima.Kada svi misle da je nemoguće napraviti budalaštinu, budala nadje izlaz i rešenje. Kada se čini da su i budale već nešto shvatile, one pronadju mesta za svoju afirmaciju.Budale su jedino oprezne da ne kažu nešto pametno. To bi bila izdaja. Prelazak na drugu stranu. Budale su toliko uvežbane u pravljenju budalaština da im to ne predstavlja nikakav problem, naprotiv, to je za njih rekreacija i zadovoljstvo.Svaka budalaština je potrebna i zato budale ne dozvoljavaju da se bilo koja izbaci iz upotrebe. Iako tehnika budalaština napreduje, budale i najordinarnije budalaštine ne izbacuju iz upotrebe jer su potrebne u svakodnevnoj borbi sa pameću. Neke od najstarijih budalaština su i dan-danas najefikasnije. Često se misli da se neka budalaština toliko ofirala da je nemoguće s njom nešto postići, ali budale nadju načina da je učine efikasnom.I budalama je poznato da nije lako biti budala - zato se time ponose.Budala koja je počela da sumnja u budalaštine, u njihov značaj i čvrstinu, brzo bi ispala iz stroja. Zato budala mora biti pre svega tvrdoglava i ubedjena, jer će se samo zahvaljujući takvim budalama večno održavati plamen budalaština.Budale su našle sebe u pravljenju budalaština. U svemu drugom bili bi slabiji. Pravljenje budalaština je njihovo jedino zanimanje, jedina njihova vera.Ako budali izleti iz usta nešto što nije čista budalaština, ona se brzo ogradi od toga.Svaka pametna rečenica je tamna mrlja na biografiji prave budale.Budale misle da civilizacija vodi svet ka propasti. Zato tu propast treba odlagati novim budalaštinama. Ne treba se čuditi kad neka budala koja je dugo ćutala opet napravi budalaštinu. Ko je jednom napravio budalaštinu i okusio njenu slast, ukus nikad ne zaboravlja.Treba biti budala pa od budale očekivati išta sem budalaština.O medjuvremenu ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Ako jednom stavis na gramofon moje srce,Cuces ono sto sam izmislio samo da bih tebi rekao:"Mozak svih biljaka, mozak svakog drveta nalazi se u zamlji,Da li je tamo vec i mozak covecanstva?"Javno iznosim recenice kojima sam te osvojio,Govoreci o drugim stvarima govorio sam o tebi,Pucajuci u plafon izjavljivao sam da te volimI sve sto sam lepo rekao o drugima tebi je namenjeno,Dok sam s tobom govorio telefonomMoja krv je tekla zicom do tvojih ustaI telefonska mreza se pretvarala u krvotok,Kao sto se bolest pismom prenosi iz drzave u drzavu,Kao sto stotine koza ubijenih zivotinja cine tvoju bundu,Kao sto je u mojoj glavi prostor manji od ovog izvan nje,Tako je i u mojoj utrobi sapeto nesto vece od mene.Ja, sin zenin, kceri covekova, tebi sam ovako govorio:"Ako eksplozija provetri utrobu zemljeIzletece iz nje kamenje vece od nase planete,Oko bivse zemlje ostace kao kavez nagoreli meridijani,Kao konstrukcije porusenih hangara,Kao kosturi konja na nekoj visoravni. "Neka mi bude zabranjeno da te volim,Hocu da ispastam, hocu da pokazem sta mogu da ucinim za tebe.Neka mi na ledja natovare betonsku kuglu,Hocu da zamenjujem gipsanog roba na ulazu u tvoju kucu!Neka postari odbiju da ti uruce moja pisma,Neka mi bude zabranjena upotreba javnog saobracaja i telefona.Sve sto je receno o buducnosti,Da je receno o tebi, bilo bi istinito i ne bi propalo.Da je uzidano u tebe ono sto je uzidano u hramove,Sve to ne bi bilo besmisleno.Ono sto se govori tudjim zenama ja sam govorio tebi,Iz punih pluca pod slemom i pod punom ratnom spremom,Jer nista ne zasluzuje himne i toliku patetiku osim ljubaviZato sto me volis ja volim sve ostalo,I nikome ne zelim zlo.Moja ljubavi, digla si me toliko visokoDa i kad bih pao - do zemlje bi se naziveo!Dizem primitivnu buku kao sto sneg grmi i dimi se u klancima,Da si muskarac imao bih najboljeg druga!Neka se izvrne sav svet i na levak sruci u tebe,Neka nice drvece koje niko nije posadio.Neka se niko ne pridrzava svojih oblika i granica,Neka tresnje, neka jabuke ne budu okrugle,Nego kakve god i kolike god hoce,Neka se slonovi uvuku u misje rupe!Neka moju dusu grubo istovare na prvom djubristu,Neka najjaci glasovi sruse sve plafone,Neka se nebesa otarase snega i kise,Neka sve ostane cisto i slobodno,Neka samo moji prsti budu prljavi od mastila,I neka se proglasi ludakomSvako ko pomisli da te vise voli! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука