Zayron Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 e, ovo je već nešto drugo, hvala. Prava hrišćanska zajednica. Mada na 1,23, 51 sam čak primetio i jednog čoveka koji se osmehuje Da, a koliko je samo djece i omladine tamo. Mogao bih vam redjati takva slična videa sve do ujutru, nije mi jasno odakle se samo beru te ateističke laži o tome kako je Češka vjerska Hirošima i Nagasaki, raj ateista i bezbožnika. To je laž! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Pa nisu bez ljudi, te laži šire češki ateisti. Ne vjerujte im. Evo video sad od maja 2015, gdje je tu šta "prazno" a svi obučeni kako treba: https://goo.gl/fEodQu Na kanalu jednog mog YT prijatelja, moravskog folkloriste sam sad našao ovaj video od 24.5.2015. tako i on potvrdjuje to što vam govorim, crkve ovdje nisu prazne, prazne su samo te ateističke priče: https://goo.gl/ayzXgW emilija је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Bolesni Rusi.Tacka. Ali Dolce i Gabana car i carica .... Samo se ne zna ko je car a ko carica ili ima nesto pozitivno i tu na neki neobican nacin ... ) Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Prošla sam tu sve faze, od marama i suknji ("uniforma") preko kožnih pantalona i pocepanih kariranih košulja ("pobuna" i "autentičnost") do trenerke ("dobro je da sam uspela da skupim decu i dokotrljam se do crkve, i dobro je da nisam u pidžami"). Ne znam više ništa o tome i sve me manje zanima problematika. Sećam se jedne crtice iz hagiografije patrijarha Pavla, doduše - lično sam joj prisustvovala. Nevski, kraj devedesetih ili početak nultih, sve zabrađeno i revnosno. Pričešćuje Pavle ljude i svako malo pogleda nekog duboko u oči i kaže mu/joj "Ti treba prvo da se ispovediš". Prilazi jedna žena u mini haljini sa velikim dekolteom, sa visokim štiklama, upadljivom blajhanom kosom, žestoko našminkana. Nastojnik Neđo, stariji Bosanac, samo što je ne izbaci, no mu neprijatno i da priđe. Patrijarh Pavle je uz blag osmeh i bez komentara pričesti. Primećujete da nisam iznela nijedan "mora" ili "treba" ili "ne treba" ili "potpuno je nevažno" sud. Bilo koji od takvih sudova pretvaraju pravoslavlje u prost monizam (bitna stroga pravila za telesno/spoljašnje/vidljivo) ili prost dualizam (telesno/spoljašnje/vidljivo je potpuno nebitno). Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Не знам зашто сви сматрају сукњу и мараму униформом!!!? Gordana ., nana, Агница and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Не знам зашто сви сматрају сукњу и мараму униформом!!!? Ja sam ih lično tako doživljavala - za druge ne znam. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Ja sam ih lično tako doživljavala - za druge ne znam. Па зашто? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Па зашто? Zato što mi je duhovnik naložio da se tako oblačim za crkvu - a na pitanje "Zašto?" nisam dobila nijedan zbilja racionalan i argumentovan odgovor. I to sam osećala kao spolja nametnutu uniformu koja se koristi samo za tu svrhu. Биљана and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Zato što mi je duhovnik naložio da se tako oblačim za crkvu - a na pitanje "Zašto?" nisam dobila nijedan zbilja racionalan i argumentovan odgovor. I to sam osećala kao spolja nametnutu uniformu koja se koristi samo za tu svrhu. Па добро, сви смо ми различити. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Не знам зашто сви сматрају сукњу и мараму униформом!!!? Зато што ретко носим сукње ( оне које су прикладне за литургију) и требало би да купујем гардеробу посебно за цркву, самим тим то би за мене постала "црквена униформа". Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Poenta nacina oblacenja u crkvi je da covek/zena ne privlaci paznju na sebe. To ocigledno podrazumeva da su iskljucene sve moguce krajnosti i neukusi - od onog gologuzog, da proste ove dame, do onog talibansko-hermetickog zamotavanja u kojekakve krpe i krpice. A najvolijem kad dodju novofitske mladke u crkvu, pa nose dzakaste suknje i zamotane su u najsarenije marame, a izmedju toga je tesna triko bluza i sise na izvol`te. Takvima je jedan nas genijalni crkvenjak nezenja jednom fenomenalno rek`o - "providne vam te marame!" S druge strane, dok su sve to samo prolazne faze, nema mesta za uzbunu i paniku. Pustite ljude i zene da sami sazrevaju do mere koja im pripada. A ja licno opet tvrdim da nema niceg lepseg i zenstvenijeg nego kad zensko obuce neku ukusnu u nenametljivu suknju ili haljinu, i izgleda prosto zenski. I to ne samo u crkvi, naravno, nego uvek i svuda. Pre neku stranu sam postavio slike koje ovako nesto otprilike ilustruju, i odgovorno tvrdim da i ona slika sa pocetka teme, i sve slicne slike (imali smo temu ranije o toj nekoj modnoj agenciji koja se bavi takvom vrstom odece), potpuno spadaju u takav nacin oblacenja. Агница, Иоанна, emilija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 A najvolijem kad dodju novofitske mladke u crkvu, pa nose dzakaste suknje i zamotane su u najsarenije marame, a izmedju toga je tesna triko bluza i sise na izvol`te. U koju crkvu ideš? Paradoksologija, Плутон, Goku and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Pustite ljude i zene da sami sazrevaju do mere koja im pripada. ------------------------------------------------------------------------------- e, bas to:)) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 clan sam Ruske pravoslavne crkve i obzirom na veliki broj vernika, veliki je i sharenish i svako je u svojoj MERI. Dolaze citave porodice, roditelji - neko u hor, neko za pult sa svecama, mladji u Oltar, stariji na pojanje....jedna porodica mi je narocito prirasla za srce, otac, majka i dve cerke pevaju u horu. Majka, u svojoj "meri", duga suknja, marame, shalovi, cerka - shodno svojim godinama, mini suknja, urnebes frizura, sve moguce boje ali s nekim veselim sklopom tog sarenisha..... kaze majka , usput , s pola glasa "jao, vidi je opet kako se obukla", tonom koji podrazumeva nemesanje i mirenje:)))))))) Ali kad pocne sluzba i malecka pusti glas - zaledimo se. Ona je ista u crkvi i van nje. Ona je crkvena. Ona ce imati svoju meru i kad bude starija. Crkva je, Bogu hvala puna mladih, svi se oblace u skladu sa svojim godinama hocu da kazem srce nam je puno kad ih vidimo kako zure da ne zakasne ni na jednu Liturgiju i to je jedino vazno:) Иоанна, Aleksandra_A, МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Ovdje si možete pomoći sa traženjem inspiracije za frizuru za odlazak u crkvu: Frizure koje su ušle u istoriju. Da li bi se mogle nositi i danas? 16 slika fotogalerija, ženske i muške frizure poznatih ličnosti Klikajte samo dalje na te slike, desno napred, lijevo nazad http://zena.centrum.cz/moda-a-krasa/moda-slavnych/fotogalerie/2015/05/19/ucesy-ktere-vstoupily-do-historie-daly-by-se-nosit/?cid=807787 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука