Margareta Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 zašto misliš da tvoje razmišljanje nije nametnut model? Svako razmišljanje je, bukvalizovano- nametnuto. Samo što sam ja odabrala da mi se ,,nametne'' onaj tip razmišljanja koji kaže- sama kroji svoju sudbinu, svoj život, svoje prioritete, svoj sistem vrednosti, i ne dozvoli da ti se bilo ko ili bilo šta meša u to, a odbila sam da prihvatim onaj koji kaže- živećeš tako-i-tako, radićeš to-i-to, želećeš to-i-to, i što je najgore- bićeš srećna zbog toga! Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica89 Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Biti pravoslavna zena ili devojka danas nije uopste lako, a posebno ako se ni ne kreces u takvom drustvu...Samim tim sto ides redovno u crkvu i imas drugacije stavove, ponasanje, pogled na svet i mnogo kocnica u zivotu te cini da strcis od drugih...Medjutim, pravoslavna zena po mom misljenu ne treba da bude ni izolovana od savremenog svetovnog zivota, nego treba da u svemu samo nadje dobru meru Al' ono sto se po meni podrazumeva je kulturno i smerno ponasanje, pristojno oblacenje (moze da bude i skroz moderno samo da je prilagodjeno licnosti i naravno pristojno ne vulgarno), i teznja ka hriscanskom braku sa puno dece. Ленка*, Sanja Т., Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Па ти си та која све време нешто намеће, нико теби ништа није наметнуо. Текст је постављен некоме се свиђа, некоме не и нема потребе за прозивке да жене које се слажу са овим постом живе као кучиће, мислим да је непотребан такав речник. Ne namećem ja nikom ništa, reagujem na debilnu rečenicu. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Ne namećem ja nikom ništa, reagujem na debilnu rečenicu. Debilna je,jer ocigledno nemas kapacitet da je skontas,ali pokusacu da ti objasnim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Svako razmišljanje je, bukvalizovano- nametnuto. Samo što sam ja odabrala da mi se ,,nametne'' onaj tip razmišljanja koji kaže- sama kroji svoju sudbinu, svoj život, svoje prioritete, svoj sistem vrednosti, i ne dozvoli da ti se bilo ko ili bilo šta meša u to, a odbila sam da prihvatim onaj koji kaže- živećeš tako-i-tako, radićeš to-i-to, želećeš to-i-to, i što je najgore- bićeš srećna zbog toga! a zašto misliš da neko drugi, ko je po tvojoj oceni ukalupljen, nije sam odabarao, bez da mu se neko meša i zašto bi on bio neko ko ne raszmišlja svojom glavom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 феминистикиње се труде да оснаже жене претварајући их у имитацију мушкараца. Tu nema šta da se objašnjava. Ono čemu se teži- muškarac. Ideal- muškarac Eto. To je debilno. LISA је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 A ko je tebi rekao da ti moraš da živiš po tom modelu? Мислиш ли да свака жена живи по том моделу зато што мора ? Ја ЧЕЗНЕМ да живим по том моделу, али у неким сегментима ми је немогуће, на моју величу жалост. Наравно, разумем да има жена које такав живот не испуњава. Као што тебе овакав модел ужасава, истом силином мене испуњава и усрећује. (Није ми тај став нико никад наметао). И сматрам да смо обе у праву, све док уважавамо нашу различитост. Наметање је сулудо. Сви имамо своју јединствену и непоновљиву личност, као и право на сопствене изборе. Бог нам га је дао. Sanja Т. and LISA је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 A ko je tebi rekao da ti moraš da živiš po tom modelu? Ne znam šta je gore, kad vam nametnu da morate da živite po tom modelu, ili kad vas ubede da vi želite da živite po tom modelu... Iskočite malo iz koloseka, žene, pobogu. Nemojte slepo poštovati sve što su vam drugi nametnuli. Sledite svoje snove, a ne tuđi model snova koji vam je nametnut! Svi smo mi različiti. A vi prihvatate da mi, ovako različiti treba da živimo po jednom kalupu? Dakle,rekla sam:"Zena ima odredjeni model,realizaciju svojih ideja,darova i svoj stil zivota prema svojim talentima i afinitetima,i to se ne dovodi u pitanje" odnosi se na svaku pojedinu zenu,i na taj licni san o kome govoris(dakle neka je domacica,neka naucnica,itd..) Kada bi poznavala mene i moj zivot,shvatila bi da sam posledja osoba koja se ikada uklapala u bilo kakve spoljasnje modele(osim mozda na kratko,jer u takvim situacijama imam napde bunta),a tako ni u zenski model.Medjutim isto tako necu da padnem na modernu depersonalizaciju coveka(pod vidom individuacije),niti na depolazrizaciju...dakle postoje stvari koje zenu cine zenom,na svim meridijanima i u svim vremenskim zona,a i vremenima,i u tom kontekstu nikakav model nisam pominjala.Smataram da pravoslavna devojka i zena,imaju mogucnost da u Hristu prepoznaju ostvarenje sebe kao zene,dajuci primer i drugima,posebno danas,kada je sve ispremestano i haoticno. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Al' ono sto se po meni podrazumeva je kulturno i smerno ponasanje, pristojno oblacenje (moze da bude i skroz moderno samo da je prilagodjeno licnosti i naravno pristojno ne vulgarno), i teznja ka hriscanskom braku sa puno dece. Наравно слажем се нико није рекао да треба да буде завијена од главе до пете, модерна, софистицирана, педатна, културна, мирољубива,благонаклона,милосрдна, пожртвована да поседује хришћанске врлине. Milica89 and Saandra је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 a zašto misliš da neko drugi, ko je po tvojoj oceni ukalupljen, nije sam odabarao, bez da mu se neko meša i zašto bi on bio neko ko ne raszmišlja svojom glavom? Zato što nije. Odabrale su razne knjige umesto njega i razni veliki govornici. Nebitno iz kojih ,,struja'' stižu ti ,,saveti'', bilo religijskih, bilo popularno-psiholoških. Taj kalup je jako lako pratiti. elem, odoh sa teme, nisam pravoslavna žena ni po kakvom osnovu, tako da mi mesto nije ovde. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica89 Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Наравно слажем се нико није рекао да треба да буде завијена од главе до пете, модерна, софистицирана, педатна, културна, мирољубива,благонаклона,милосрдна, пожртвована да поседује хришћанске врлине. E daa, bas takva bi trebala da bude ili bar da tezi ka svemu tome i da se trudi Данче* and Saandra је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Zato što nije. Odabrale su razne knjige umesto njega i razni veliki govornici. Nebitno iz kojih ,,struja'' stižu ti ,,saveti'', bilo religijskih, bilo popularno-psiholoških. Taj kalup je jako lako pratiti. elem, odoh sa teme, nisam pravoslavna žena ni po kakvom osnovu, tako da mi mesto nije ovde. svako gleda na stari iz svog ugla. ja se trudim da ne budem sundjer već filter, tako da raznoratzni govornici mogu da utiču na mene ako ja zaključim da je to ok što pričaju. isto tako, grand ima svoje govornike, blic žena svoje, ovi što udomljavaju životinje svoje itd... dakle, svako sebi bira sudbinu a to što se tebi odredjeni govonici ne dopadaju ne znači da treba da one koji ih saslušaju smatraš ukalupljenima i ljudima koji ne koriste svoju glavu. Данче*, Saandra, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Možda bi neko došao do zaključka da si i ti ukalupljena neim oank pokretom, utopističkim idejama o slobodi i sl. Данче*, Saandra and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Lepo je što Žene pričaju na ovu temu.. 1KOR 10:23 Sve mi je slobodno, ali nije sve na korist; sve mi je slobodno, ali sve ne ide na dobro. ko se oseća ograničeno bilo čime iz svetog pisma, ta je osoba sebe previše materijalno skrojila i time duhovno odvojila. Данче*, Milica89 and Nina 777 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 ja se trudim da ne budem sundjer već filter, tako da raznoratzni govornici mogu da utiču na mene ako ja zaključim da je to ok što pričaju. Izvinjavam se što upadam u razgovor između vas dvoje. Kako zaključuješ šta je Ok. Da nije taj filter koji pominješ upravo kalup. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука