Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

A kroz sta ste vi momci poslusni Bogu? :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

A kroz sta ste vi momci poslusni Bogu? :D

Kroz postovanje i voljenje neznijeg pola. :)  :bleh:

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

OndaK dragi muski volite nas vake kako smo :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

OndaK dragi muski volite nas vake kako smo :D

Pa mi to bas iz ljubavi! Zar si ti mislila da mi imamo drugacije pobude? :.mislise.  :)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nemojte ondaK da nas pakujete u kilometre tkanina :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Nemojte ondaK da nas pakujete u kilometre tkanina :D

Pa kao sto rekoh ljubav nema granice niti se moze meriti kilometrima i td. :)

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

E razumesmo :)

Odoh ja na pivo sa nekim forumasima :)

Подели на овим сајтовима

Maskembal  ...   0703_read

Grderoba za crkvu, za skolu, za grad, za pozoriste, za na selo ,za svadbe ,sahrane...    :0222_shocked: ...  

Previse brige oko nevazne stvari. Pristojno se obuci , a ne pola sata razmisljati koju suknju i koju maramu,da li se salzu svetici sa tufnicama i slicno.... Mane iskreno to sablaznjava....to je maskembal. Ako neko hoce da nosi suknju,treba stalno da je nosi ,i leti na 30 i zimi na minus 30. 

Mene ne sablaznjava ljudsko telo . Telo kao telo ...  Imam utisak da preterujete u  nekim nevaznim stvarim. 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ја ти могу рећи из личног искуства да ме девојка која стоји испред мене деконцентрише. Е сад на теби је да одлучиш, ако желиш да будеш увиђавна према браћи у Христу стаћеш лево. Никад нисам приговорио неком због тога али ево овде пишем чисто информативно. :)

ma šta mi reče... i naravno, rešenje je da stavi maramu. I meni jedan reče da mu smeta što sam skrstio ruke tokom liturgije a ja mu rekoh - jesi došo da se moliš ili da blejiš unaokolo a on mi odmah reče Oprosti brate, oprosti! a ja mu rekoh - zaista ti kažem, ne bleji nego gledaj napred! I odmah mu se otvoriše oči i gle, gledaše napred i miran beše spolja ali iznutra vrlo verovatno moljaše Boga za spas moje gorde duše. Inače...

Smisao stvari nema nikakve veze sa njenom strasnom upotrebom,to jest sa padom ili otudjenošću,zloupotrebom ili pogrešnom njenom upotrebom.

Sav rat monaha protiv demona jeste da odvoji strasti od značenja stvari JER JE DRUGAČIJE NEMOGUĆE STVARI GLEDATI BESTRASNO... UM BOGOLJUBIVOG ČOVEKA SE NE BORI PROTIV STVARI NITI PROTIV ZNAČENJA KOJE ONE IMAJU NEGO PROTIV STRASTI KOJE SE SA ZNAČENJIMA I FANTAZIJAMA SPAJAJU.

protoprezviter Mihail Kardamakis,Pravoslavna duhovnost,str.157.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ma šta mi reče... i naravno, rešenje je da stavi maramu. I meni jedan reče da mu smete što sam skrstio ruke tokom liturgije a ja mu rekoh - jesi došo da se moliš ili da blejiš unaokolo a on mi odmah reče Oprosti brate, oprosti! a ja mu rekoh - zaista ti kažem, ne bleji nego gledaj napred! I odmah mu se otvoriše oči i gle, gledaše napred i miran beše spolja ali iznutra vrlo verovatno moljaše Boga za spas moje gorde duše. Inače...

Smisao stvari nema nikakve veze sa njenom strasnom upotrebom,to jest sa padom ili otudjenošću,zloupotrebom ili pogrešnom njenom upotrebom.

Sav rat monaha protiv demona jeste da odvoji strasti od značenja stvari JER JE DRUGAČIJE NEMOGUĆE STVARI GLEDATI BESTRASNO... UM BOGOLJUBIVOG ČOVEKA SE NE BORI PROTIV STVARI NITI PROTIV ZNAČENJA KOJE ONE IMAJU NEGO PROTIV STRASTI KOJE SE SA ZNAČENJIMA I FANTAZIJAMA SPAJAJU.

protoprezviter Mihail Kardamakis,Pravoslavna duhovnost,str.157.

Amin.

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

Ha ha ha ha! 

Jos gore. Ja sam ona koja se sisa! :)

Подели на овим сајтовима

Kad smo vec kod kose. Molim muske clanove foruma da mi objasne sta je to toliko problematicno, izazovno u zenskoj kosi? I da li uopste ima nesto izazovno, mozda sam nesto pogresno ukapirala...

Подели на овим сајтовима

Kad smo vec kod kose. Molim muske clanove foruma da mi objasne sta je to toliko problematicno, izazovno u zenskoj kosi? I da li uopste ima nesto izazovno, mozda sam nesto pogresno ukapirala...

Vrlo je izazovno ali samo za jednog onog pravog koji drži ključ jednoga tela pred Gospodom.

Njemu ne smeta da ima i mir na molitvi i kosu svoje žene pored njega  :)

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...