Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Push Pop Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Pup! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivka Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Iz verujuce sam porodice i od malena idem u crkvu, ali me ponasanje ljudi u crkvama i manastirima cudi. Kako ne nosim maramu i stojim sa muskum clanovim svoje porodice u crkvi uvek se nadje neko ko ce me opomenuti da nesto ne radim dobo. Naravno to nikad nije svesteno lice vec uvek neka dobronamera teta, koja radi sve kao i drugi jer se tako valja. Gde u Svetom pismu pise da zenska osoba treba da nosi maramu, treba da stoji sa leve strane, ...? Ko kaze da se tako valja? gago.m and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Вероватно би у Писму и предању могло да се нађе неколико места која говоре да то тако треба, али с обзиром да се не ради о суштинском питању, нити постоји неки "званичан" став Цркве о томе, мислим (лично мишљење) да је потпуно небитно где ћемо стајати и како ћемо бити обучени све док је то у границама пристојност, наравно. "Ваља се" и "не ваља се" - често најбољи начин да ми се дигне коса на глави. Жика, Milan023, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ја, иако сам лаик, могу да вам кажем бар ово, што сам чуо од патријарха Павла. Он је једном казао, а тиче се питања ношења мараме - да жене већ имају косу која им покрива главу. Дакле, да ли ћете носити мараму или не, сасвим је неважно. Ако желите можете, ако не желите не морате. Сумњам да иједна од тих тета, баба, или кога већ - зна више од патријарха Павла. А и те тете, не морају да гледају шта ко носи и шта ко ради - него да гледају шта оне раде. Пустите их... Срђан Шијакињић, Aleksandra_A, мирођија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djordje.pesic Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 I moju su majku tako opominjali u raznim momentima dok je stajala sa nama dok smo bili manji. Sto se mene tice ne treba ulaziti u rasprave, najpre sto je liturgija u toku, pa da se ne ometa ista, a drugo sto onda sebi pravimo problem jer nijedna rasprava nece doneti nista dobro. Ja bi tako nesto izignorisao najverovatnije Жика, Срђан Шијакињић, kirios1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ја ти могу рећи из личног искуства да ме девојка која стоји испред мене деконцентрише. Е сад на теби је да одлучиш, ако желиш да будеш увиђавна према браћи у Христу стаћеш лево. Никад нисам приговорио неком због тога али ево овде пишем чисто информативно. Лапис Лазули, Жика, Crnokosa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ма стој где год хоћеш. gago.m and JESSY је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Kao sto neko rece mogu se naci tekstovi koji se mogu tumaciti kao potvrda obaveznom nosenju marame u crkvi ali to je vise stvar nerazumevanja tih tekstova od onih koji ih tumace. To je npr slucaj sa I Kor. 11 . Ako bi taj tekst tumacili bukvalno onda bi se nasli u dosta problema jer oni koji se pozivaju na ovaj tekst kao potvrdu da se nosi marama morali bi da zabrane i zenama koje seku ili krate kosu da ulaze u crkvu. Takva tumacenja ne uzimaju u obzir da je apostol pisao tu poslanicu specificnom gradu u dalekoj proslosti. Sustina je da ni zene a ni muskarci netrebaju da sablaznjjavaju nikoga svojim spoljasnjim izgledom. Sto se stajanja tice postojao je od najranijih vremena obicaj da zene stoje odvojeno od muskaraca sto mislim da je i uredu. Срђан Шијакињић, Џуманџи, Suncokret54 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Nekad su samo udate žene nosile marame u crkvi a sad u zadnjih nekoliko godina vidim da marame nose čak i male devojčice ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 ...Свети апостол Павле... "Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос, а муж је глава жени, а Бог је глава Христу. Сваки муж који се са покривеном главом моли Богу или пророкује, срамоти главу своју. и свака жена која се гологлава моли Богу или пророкује, срамоти главу своју, јер је исто као и ошишана. Јер ако се жена не покрива нека се и шиша. Ако ли је стидно жени шишати се или бријати се, нека се покрива. Али муж не треба да покрива главу своју, јер је слика и слава Божија, а жена је слава мужевљева..." ...и каже да се не свађамо, него у свему договарамо... Kao sto vec rekoh potpuno lose tumacenje teksta. Ovo je kao sto Jehovini svedoci citiraju Bibliju. Nadam se da ne kratis kosu jer si u velikom problemu! JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ако стоји обавештење при уласку у манастир или цркву, да треба бити пристојно обучен и за жене имати мараму, увек испоштујем. Иначе стојим са леве стране на служби. И то ми је нормално, за мене. Не примећујем иначе, нити загледам шта ко ради, и како се понаша на служби. Сматрам иначе да је велика срећа што је уопште ту свако од нас ко је дошао на службу. Нека су жене, и деца, и људи ту. Ако наставе да долазе, па ако осете да треба нешто да мењају, нека сами промене. Никада иначе нисам чула нити видела у парохијској цркви, да је неко од свештеника обратио пажњу на '''текстилни'' део, и то где ко стоји... Драшко, JESSY, Gordana . and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 ...тумачење текста...ко је тумачио, који текст, и где... Pa bas ti time sto si joj odgovorila tim tekstom. I to je tumacenje sestro. Citirati tekst van konteksta je takodje tumacenje. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Nekad su samo udate žene nosile marame u crkvi a sad u zadnjih nekoliko godina vidim da marame nose čak i male devojčice ? Што је тужно! Баш супротно: деци најмање на Литургији треба указивати на различитости. Изричито сам против овога. Иначе, Литургија иконизује будући век... Не би требало да буде тих подела на стајање лево-десно, женско са марамом, мушко без итд., јер у Царству нема мушког и женског, односно, нема полности... Драшко, Anette, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 ...можда грешиш, драга моја Трифке...променила си ми пол...можда грешиш и више од тога... Pa izvini onda brate ali sto se tice tumacenja ne gresim. Ti si na pitanje dao odgovor citatom sugerirajuci da je tim tekstom apostol Pavle odredio da zene moraju nositi marame u crkvi i naravno ako to tako uradimo to je bas ono sto rade Jehovini svedoci. Citirati tekst van njegovog konteksta .... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука