Jump to content

RON PAUL - алтернатива?

Оцени ову тему

uros

Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?

• Да, у потпуности
      14
    • Да, углавном
      8
    • Не, углавном
      2
    • Не, нимало
      3

Препоручена порука

Изгледа да су та писма писали Ротбард и Роквел, а та двојица јесу тешке расистичке свиње

Како сам похватао, Ротбард је неки Аустријанац на чијим дјелима Рон заснива своју економску политику? 

Lupetao je i oko evolucije nesto...

Ниса непсоредно на то наишао, али сам чуо и то.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 578
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како сам похватао, Ротбард је неки Аустријанац на чијим дјелима Рон заснива своју економску политику? 

Ротбард је Американац. То ”аустријанац” се односи на припадност економској школи. У суштини је Ротбард преузео економске идеје аустријске школе (Хајек, Мизес итд.) и радикализовао их тако што је класични либерализам довео до нивоа десног анархизма. Покушао је (и по мени доживео потпуни фијаско) да покаже ствари као ”како заштити угрожене врсте приватизацијом океана”. Али ајде све то, о томе можемо да дискутујемо уз кафу и колаче. Оно што је проблем код тог човека и његових следбеника су овакве бљувотине:

http://archive.lewrockwell.com/rothbard/ir/Ch75.html

http://archive.lewrockwell.com/rothbard/ir/Ch5.html

Колико је Рон Пол у целој тој причи и колико се слаже, не знам. Оно што је сигурно, то је да амерички нацисти и слични воле Ронија и дају му отворену  подршку.

5763196_orig.jpg

Ово су Дон Блек и његов син. И он у Дејвид Дјук хвале Рона на сав глас (можеш наћи на нету). Да ли и колико он њих воли (као што их је волео његов учитељ Ротбард), није ми познато. Оно што ми боде очи је да се јако слабо ограђује од лудака. Чак је Блек у једној емисији рекао да га је чудило како је Рон могао да буде конгресмен кад је био један од њих. Рон јесте после изјавио "If they want to endorse me, they’re endorsing what I do or say — it has nothing to do with endorsing what they say.”, али зар то све није мало чудно и зар не захтева мало више објашњења?

Подели на овим сајтовима

Ово су Дон Блек и његов син. И он у Дејвид Дјук хвале Рона на сав глас (можеш наћи на нету). Да ли и колико он њих воли (као што их је волео његов учитељ Ротбард), није ми познато. Оно што ми боде очи је да се јако слабо ограђује од лудака. Чак је Блек у једној емисији рекао да га је чудило како је Рон могао да буде конгресмен кад је био један од њих. Рон јесте после изјавио "If they want to endorse me, they’re endorsing what I do or say — it has nothing to do with endorsing what they say.”, али зар то све није мало чудно и зар не захтева мало више објашњења?

Njima se dopada libertarijanstvo jer predvidja da mozes da ne usluzis crnca.

Da se slika sa Ronom - moze svako, to ne pokazuje nista, a lepo je rekao "ako oni prihvataju ono sto ja imam da kazem, to ne znaci da i ja prihvatam ono sto oni govore".

Подели на овим сајтовима

Ма све је то ОК, нек се слика ко с ким хоће, али се мени то не свиђа. Да сам лично кандидат у Србији и да неки обрадовићи и фирери хоће да се сликају са мном, ја бих их одбио. А код Пола ми нису проблем само слике, већ слике у комбинацији са ротбардовштином. Много ми то све смрди, да не кажем нешто још горе.

Подели на овим сајтовима

Ма све је то ОК, нек се слика ко с ким хоће, али се мени то не свиђа. Да сам лично кандидат у Србији и да неки обрадовићи и фирери хоће да се сликају са мном, ја бих их одбио. А код Пола ми нису проблем само слике, већ слике у комбинацији са ротбардовштином. Много ми то све смрди, да не кажем нешто још горе.

Ma nije Roni rasista, sta ti je...   :)

Подели на овим сајтовима

Па добро, нико није савршен... Ако и није знао за та писма, опет је био дужан да контролише шта се издаје у његово име.

Он се доста оштро оградио од ових манијака. Њему на скуповима прилази пуно људи да се слика, за 99% вероватно нема појма о коме се ради.

Хоћу да кажем - ако је тих пар писама (која није он написао) и једна слика са "сумњивим типовима" најгоре што може у биографији да му се нађе - требало би икону да му насликамо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Хоћу да кажем - ако је тих пар писама (која није он написао) и једна слика са "сумњивим типовима" најгоре што може у биографији да му се нађе - требало би икону да му насликамо.

Рекох, мени је далеко већи проблем ротбардовштина које је Рони следбеник.  Али то је више философска опаска. У реалности нема баш пуно избора...

Подели на овим сајтовима

MisesHoldingGlasses.jpg

Mises rulz!

Је л` си знао да му је брат био веома успешан математичар, професор на Харварду:

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Mises

Јок ја, брате. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Von_Mises_stress

А занимљивио је да био непозитивста у философији науке, док је бата либералац био жешћи противник. :)

http://mises.org/daily/4607

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Изгледа да је матори успео... :)

New Poll Shows GOP Shifting in Fascinating New Direction

Republicans in record numbers moving toward the ideals and principles of libertarianism, according to a new poll by released by the grassroots group FreedomWorks.

The survey of all registered voters, which was conducted last month, found that a full 78 percent of Republican and GOP-leaning voters self-identify as being fiscally conservative and socially moderate.

The results of the survey were first shared with POLITICO.

The poll found that its Republican and independent-leaning respondents aren’t suddenly advocating legalized marijuana and instructing people to read “The Fountainhead.” Rather, as POLITICO’s James Hohman notes, many self-identified Republicans are simply falling in line with traditional libertarian views on limited government.

http://www.theblaze.com/stories/2013/09/11/new-poll-shows-republicans-flocking-toward-libertarian-principles/

Rand-Ron-Paul.jpg

:good2:

401111_286514221406273_1947706723_n.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Које је ваше лично мишљење да ли има шансе 2016те?
Да ли је имао шансе на претходним изборима?

Иначе, мислим да би његов избор имао више утицаја на нашу државу него сви наши избори у последњих 10 година.

Подели на овим сајтовима

Рон се повукао из активне политике. Говорио сам за Ренда. О њему се већ сада говорка као о могућем кандидату РП-а.

Не бих знао које су му шансе, исте као и осталима претпостављам ( јер у Америци се избори своде на разлике од неколико процената па је увијек трка тијесна ), али оно што либертаријанци имају, а републиканци и демократе не, то је та могућност да наговоре и једне и друге да се сложе са њима. Једини републиканац за кога би неки демократа могао гласати је Рон Пол, а сада и Ренд.

Све зависи од тога колико ће демократа тај талас захватити ( ако се Ренд кандидује ) и како ће се Хилари ( јер рачунам да ће она бити кандидат ДП-а највјероватније ) снаћи у свему томе. Можда би могла задобити за себе оне неоконзервативце, тврдо крило РП-а које исмијава либертаријанце? Ко зна, можда.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...