Jump to content

RON PAUL - алтернатива?

Оцени ову тему

uros

Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?

• Да, у потпуности
      14
    • Да, углавном
      8
    • Не, углавном
      2
    • Не, нимало
      3

Препоручена порука

• Одговори 578
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ali opet, da li mislite da je intervencija nekada opravdana?

Mislim da jeste, ali u stvarno vrlo, vrlo retkim slučajevima kada je u pitanju humanitarna misija, i kada diplomatija ne uspe. Kao međunarodna vojna intervencija u Somaliji '93, koja je, bar wiki tako kaže spasila 100.000 života.

Подели на овим сајтовима

И ја мислим да некада јесте. Помињао сам неколико пута да не разумем ту палео-конзервативну (којој Рони припада) политику ”гледам своја посла”. То ми је потпуно исто као да имаш стгав да само своју породицу треба да штитиш, а кад видиш да нека будала малтретира жену у њиховој кући, прођеш као да те се не тиче. Наравно, не кажем да ови данас интервенишу из човекољубивих побуда, причам само о принципу. Негде сам, код неких либертаријанаца, читао да они мисле да Америка није чак требало ни у други светски рат да се меша. То ми је мало онако... С тим што интервеницја не мора увек да буде војна агресија и не би требало увек да иде ка ”увођењу демократије”, него пре свега диктаторе треба притискати (или ако је могуће подучавати) да уводе полагано економске и остале индивидуалне слободе, а онда ће политичка демократија доћи као последица тога (пример Чилеа). Овако бива да диктатори бивају замењени још горим будалама (чест случај на блиском истоку) који демократски дођу на власт и онда заведу нпр. шеријатски терор.

Подели на овим сајтовима

Па ево шта ја мислим, нисам сигуран да ли би се Рон сложио. Оправдано би било имати "хуманитарну интервенцију", али хуманитарну. То значи да помогнеш онима који су у невољи колико је то могуће, али не да објавиш рат и нападнеш неку државу, рушиш градове и убијаш људе. За то мислим да никада није оправдано.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па ево шта ја мислим, нисам сигуран да ли би се Рон сложио. Оправдано би било имати "хуманитарну интервенцију", али хуманитарну. То значи да помогнеш онима који су у невољи колико је то могуће, али не да објавиш рат и нападнеш неку државу, рушиш градове и убијаш људе. За то мислим да никада није оправдано.

Kako ono beše... "to što NEKI zloupotrebljavaju ne znači da treba SVIMA da se zabrani (iz predostrožnosti)"

;)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Дошао је и тај дан... Конвенција Републиканаца у Тампи на Флориди. Мит Обамни је апсолутни фаворит, али либерти-екипа покушава да номинује Рон Пола на лицу места. Шансе су минималне да могу нешто да направе.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Дошао је и тај дан... Конвенција Републиканаца у Тампи на Флориди. Мит Обамни је апсолутни фаворит, али либерти-екипа покушава да номинује Рон Пола на лицу места. Шансе су минималне да могу нешто да направе.

Ne bih da sam hvalisavac,ali otkad pratim debate onih desetak klovnova, znao sam da će Mit osvojiti nominaciju. A i rezultat predviđam, igrom slučaja kao i Bil Mar: "I think Mitt Romney's gonna get the nomination and I think Obama's going to beat him like a runaway sister wife."

Obama jeste komunjara i status-quo preCednik, ali čovek kudikamo živi u ovom svetu.

Ko je gledao GOP debate zna o čemu pričam. Setimo se Rika Perija, Mišel Bahman, Rika Sanskrotuma... :)

http://www.youtube.com/watch?v=WULaB5bY9Os&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IW92RoJLTDg

Подели на овим сајтовима

Како тренутно стоје ствари разбиће га Обамби.

А колико су то покварени људи - за номинацију је требала победа у 5 држава, Рон Пол је имао 6. Онда су пред почетак конвенције променили правило - тражи се 8... Колико ниско људи могу да падну, посебно политичари. Фуј.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

hahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahaha

Romney’s wife, Ann, was in attendance, and the candidate spoke of the concern he had for her when her plane had to make an emergency landing Friday en route to Santa Monica because of an electrical malfunction.

“I appreciate the fact that she is on the ground, safe and sound. And I don’t think she knows just how worried some of us were,” Romney said. “When you have a fire in an aircraft, there’s no place to go, exactly, there’s no — and you can’t find any oxygen from outside the aircraft to get in the aircraft, because the windows don’t open. I don’t know why they don’t do that. It’s a real problem. So it’s very dangerous. And she was choking and rubbing her eyes. Fortunately, there was enough oxygen for the pilot and copilot to make a safe landing in Denver. But she’s safe and sound.”

Подели на овим сајтовима

ali_ on nije mislio na to kada je to rekao nego na neka vruca pitanja kao sto su abortus, gej brakovi, itd.

Врућа питања задњих неколико година која су од суштинскога значаја за опстанак САД-а! aman

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...