Jump to content

RON PAUL - алтернатива?

Оцени ову тему

uros

Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?

• Да, у потпуности
      14
    • Да, углавном
      8
    • Не, углавном
      2
    • Не, нимало
      3

Препоручена порука

Берђајев и Булгкаков који су говорили о томе не да нису колективисти него су исти прилично критиковали. Берђејав поготово беспоштедно крикује државу и етатизам. Код многих православних и шире хришћанских аутора заступљен је персонализам, као алтернатива индивидуализму код либерала или колективизму код комуниста.

У чему се разликују индивидуализам и персонализам кад дође до примене на друштво (посебно економију)? Разумем одлично философску разлику, ту дилеме нема. Али ми није баш најјасније како би изгледала политичко-друштвено-економска имплементација персонализма у једном друштву.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 578
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У чему се разликују индивидуализам и персонализам кад дође до примене на друштво (посебно економију)? Разумем одлично философску разлику, ту дилеме нема. Али ми није баш најјасније како би изгледала политичко-друштвено-економска имплементација персонализма у једном друштву.

Као социјално тржишна привреда у Немачкој. Мада је то више католичка традиција, али опет се ради о персонализму као основу и принципу да је достојанство човека недодирљиво.

Подели на овим сајтовима

Идеје персонализма су импелемнтиране и у програм Европске народне партије, водеће политичке снаге у Европској унији. http://www.32462857769.net/EPP/e-PressRelease/PDF/20-04-2005%20Action%20Programme%202004-2009.pdf

Подели на овим сајтовима

Супер говори! Дај Боже да дође мир целом свету.

Ово је већ комично, ново гласање у Wall Street Journal-у, уредници изоставили Рон Пола из листе и шта се дешава:

wsj.png

http://online.wsj.co...mmentid=3035850

Победио "неко други" са више гласова од ово троје заједно... :lol:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Individualizam i personalizam kad dođe do primene na društvo?

A daj čoveče, nije tema o tome. Ne moraš da uzurpiraš svaku temu (otprilike sve prebacuješ na isto). Podsećaš me na Akvilija i njegovu TE i Berđajeva. Ovo je za Ron Paul supporters a ne za to što bi ti hteo. Prvo si započeo o pravoslavnim misliocima i o njihovim kolektivizmima a onda ti je ovaj odgovorio pa ti njemu pa on tebi pa ti njemu i razviste temu unutar teme i mi (prvenstveno kamarad Zvonko i ja) ne želimo to da slušamo. Ako želiš da pričaš kako su ostali GOP kandidati korporativni klovnovi, dobrodošao si. Ako ne želiš, briši, nemoj off-topicovati ovde jer bih ja ovde sa nekim hteo nešto da podelim o nečemu što me zanima i ne bih želeo da budem uznemiravan kojekakvim socioekonomskim viđenjima, ako nije neki problem. xD

[shvati ovo kao dobronamerno jer i jeste]

Подели на овим сајтовима

Darko, to su stvari itekako povezane sa Ron Polom i uopste nije na ustrub da se povede razgovor o tim stvarima i ovde. Sam Pol non-stop prica stvari koje su u domenu teorije libertarijanskog drustva, zasto onda ne bi smo i mi? A drugi ljudi koji nalete mozda budu zaintrigirani takvom pricom kad je u pitanju jedan politicar.

Подели на овим сајтовима

Ово је већ комично, ново гласање у Wall Street Journal-у, уредници изоставили Рон Пола из листе и шта се дешава:

wsj.png

http://online.wsj.co...mmentid=3035850

Tragichno neko hoce da otpostuje ideju suzbijanja negativnih i podrzavanja pozitivnih eksternih efekata na nacin na koji ekonomije preporucuje i oni ga toliko hejtuju jer su se usral iza svoje pare koji su stvorili pristojno izgradjenim oligopolskim trzistem..............sto ekonomskim to i politickim.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Okrutni republikanski predsednički kandidat

Ron Pol, potencijalni republikanski kandidat na američkim predsedničkim izborima 2012, pokazao se prilično okrutan rekavši da bi pustio da umre mladić koji se naglo razboli, a nije plaćao zdravstveno osiguranje.

v217594p0.jpg

Voditelj debate o zdravstvenoj zaštiti na Si-En-Enu u kojoj su učestvovali republikanski kandidati postavio je Ronu Polu hipotetičko pitanje o muškarcu od 30 godina s dobrim poslom koji je odlučio da ne plaća zdravstveno osiguranje, ali se iznenada razboli i padne u komu.

Pitanje je bilo da li tog čoveka treba pustiti da umre, na šta je deo Polovih pristalica počeo da dobacuje "da", a kandidat se ogradio rekavši da sloboda znači odgovornost i da se od države očekuje da u takvim situacijama brine - samo u socijalizmu. Publika je njegovu izjavu dočekala gromoglasnim "jeeeeea".

Pogledajte video.

http://www.youtube.com/watch?v=b4Am2bWQRNw&feature=player_embedded

Pol je potom poželo da objasni svoju izjavu rekavši da se to odnosilo manje-više na osnovu slobodnog društva dodavši da zajednica i nevladine organizacije mogu da popune prazninu tamo gde je trenutno javni sektor.

“Nikada ne bismo vratili nikoga iz bolnice” rekao je Pol koji je dugo radio kao lekar.

http://www.mondo.rs/...i_kandidat.html

Подели на овим сајтовима

Не знам ко је писао овај чланак, али очигледно да није разумео ни једну једину реч из ове дебате. Заиста смешно...

И тако клеветају човека који је од почетка у свакој прилици био против бомбардовања Србије. :(

Ron Pol, potencijalni republikanski kandidat na američkim predsedničkim izborima 2012, pokazao se prilično okrutan rekavši da bi pustio da umre mladić koji se naglo razboli, a nije plaćao zdravstveno osiguranje.

Човек уопште није то рекао. Погледајте снимак. Рекао је да је морална дужност лекара да му помогну и да је он када је радио као лекар у болници помагао људима у невољи без икакве надокнаде.

Pitanje je bilo da li tog čoveka treba pustiti da umre, na šta je deo Polovih pristalica počeo da dobacuje "da",

То нису викале његове присталице него противници који су му се подсмевали и покушавали да се наругају. Присталице су аплаудирали на крају када је одговорио.

a kandidat se ogradio rekavši da sloboda znači odgovornost i da se od države očekuje da u takvim situacijama brine - samo u socijalizmu. Publika je njegovu izjavu dočekala gromoglasnim "jeeeeea".

Што је апсолутно тачно. Човек који је свесно одлучио да не плаћа осигурање (а тако је постављено питање) је сам донео одлуку за себе. Свако мора да сноси одговорност за своје поступке, не може да очекује да се понаша неодговорно па да му други плаћају када дође у невољу.

Pogledajte video.

Не зезај? А што аутор текста није погледао видео?

Pol je potom poželo da objasni svoju izjavu rekavši da se to odnosilo manje-više na osnovu slobodnog društva dodavši da zajednica i nevladine organizacije mogu da popune prazninu tamo gde je trenutno javni sektor.

Пол већ деценијама упозорава колико је "јавни сектор", тј. држава, неефикасна у свему што ради, па и у здравству. Због државе су трошкови лечења у САД астрономски.

“Nikada ne bismo vratili nikoga iz bolnice” rekao je Pol koji je dugo radio kao lekar.

То јесте рекао, само не видим како се слаже са насловом текста.

Страмота заиста. Ко год да је писао ово смеће...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Okrutni republikanski predsednički kandidat

Глупости.

Ако разумеш енглески и пажљиво одслушаш питање и одговор видећеш да је одговор сасвим добар и задовољавајући. Водитељ је пробао са патетиком али одговор је био добар.

Уосталом, како је Рон Пол требало да одговори?

Подели на овим сајтовима

Глупости.

Ако разумеш енглески и пажљиво одслушаш питање и одговор видећеш да је одговор сасвим добар и задовољавајући. Водитељ је пробао са патетиком али одговор је био добар.

Уосталом, како је Рон Пол требало да одговори?

Требало је да одговори - ево знам једног човека који је болестан, хајде сви присутни нека изваде по 1000 долара да му помогнемо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kakav patetičan reductio ad absurdum od strane koga god ko je napisao smeće od teksta. Bitno je podilaziti glupom narodu satanizacijom Amera, i što je najgore, uzeli su Rona. Bruka i sramota i jad i beda. To imaju običaj da rade voditelji ali eto. Postave neko glupo pitanje a onda kažu nešto kao "TI HOĆEŠ DA KAŽEŠ DA...". To je tako Olja Bećković.

Sreća da nam je mondo informisan o svemu. A naslov "Ron Paul rekao da bi mladića koji nema osiguranje trebalo ostaviti ispred bolnice DA UMRE". Da, mislim, zašto bi sami bilo šta istraživali kada je lakše prepisati i prevesti ono što piše Fox i podmetnuti ljudima.

Подели на овим сајтовима

Amerikanci su generalno poznati kao veliki čovekoljupci, naročito Polovi Teksašani. U pitanju su ljudi prepuni razumevanja i samilosti. Uopšte ne sumnjam da bi svima pomogli u nevolji.

Kakva generalizacija. To što nas je američka vlada bombardovala ne znači da su Amerikanci bez razumevanja i okrutni.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...