Jump to content

RON PAUL - алтернатива?

Оцени ову тему

uros

Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?

• Да, у потпуности
      14
    • Да, углавном
      8
    • Не, углавном
      2
    • Не, нимало
      3

Препоручена порука

Одличан (и најсвежији) интервју Рон Пола где је водитеља Криса Волеса растурио на парам-парчад у причи око ФЕМЕ (којој би сад, због урагана, сви као требали да се клањају из сентименталиних разлога)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 578
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nije los ovaj Ron Paul. Covek ne nastupa sa pozicije sile vec zdravog razuma. Sta vredi americi svih 11 nosaca aviona sa propratnim flotama ako imaju 2-3 milijarde neprijatelja? Trebaju da stvaraju prijatelje a ne neprijatelje. A rade upravo obrnuto poslednjih nekoliko decenija.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Nije los ovaj Ron Paul. Covek ne nastupa sa pozicije sile vec zdravog razuma. Sta vredi americi svih 11 nosaca aviona sa propratnim flotama ako imaju 2-3 milijarde neprijatelja? Trebaju da stvaraju prijatelje a ne neprijatelje. A rade upravo obrnuto poslednjih nekoliko decenija.

Тачно тако. Али онда малој екипи на врху не би расли егои и богатство брзином којом сад расту (а свима осталима би).

Подели на овим сајтовима

Не знам. Тако су својевремено Србљи полагали наде у Џорџа Буша, као овај неће признати независност Косова, па је испало другачије.

Не бих се ја ником радовао док не видим како ће то на Србију да се одрази.

Подели на овим сајтовима

Не знам. Тако су својевремено Србљи полагали наде у Џорџа Буша, као овај неће признати независност Косова, па је испало другачије.

Зато што је Буш непринципијелни љигави политичар који би рођену бабу продао за то мало престижа и богатства унутар америчке "елите". Овај човек је сушта супротност томе. У прилог томе пре свега сведочи историјат његовог гласања у конгресу: ни једанпут није гласао за рат (укључујући Ирак и Косово), увек је гласао против тоталитарних закона као што је фамозни Патриотски акт (чије име и садржај ко да је писао онај саветник Коштуњавог Булатовић), итд.

Подели на овим сајтовима

Зато што је Буш непринципијелни љигави политичар који би рођену бабу продао за то мало престижа и богатства унутар америчке "елите". Овај човек је сушта супротност томе. У прилог томе пре свега сведочи историјат његовог гласања у конгресу: ни једанпут није гласао за рат (укључујући Ирак и Косово), увек је гласао против тоталитарних закона као што је фамозни Патриотски акт (чије име и садржај ко да је писао онај саветник Коштуњавог Булатовић), итд.

Glasao je da se krene na Avganistan posle 9/11 ali je i sam rekao da ni on nije mislio da je to što se desilo i što se dešava tamo okej i otprilike je otkrio hipokriziju. Mislim da je on to uradio i da to danas ističe da ne bi ispao previše "ekstreman" za američke mainstream "okupiranje sveta je opravdan čin" i ostale sarapejnolike debile koji bombarduju zbog slobode i demokratije.

Подели на овим сајтовима

Ма супер је све то, али кад буде почео да води Америку онда можемо рећи ваља ли или не ваља. И то пре свега из перспекитиве Србије. Мислим, ја бих волео да САД и Србија обнове савезништво, само мислим да је то дуг и тежак процес.

Друга ствар је лична политичка преференција. И мени је блиска идејно немачка ЦДУ, али шта вреди кад је њихова политика ненаклоњена Србији.

Тако да треба бити обазрив у подршкама страним политичарима.

Сећам се како је својвремено Милошевићев СПС слао писма подршка Тонију Блеру и Лабуристичкој партији, као радују се победи левице у Британији.

Кога брига за такве ствари..

Подели на овим сајтовима

Glasao je da se krene na Avganistan posle 9/11 ali je i sam rekao da ni on nije mislio da je to što se desilo i što se dešava tamo okej i otprilike je otkrio hipokriziju. Mislim da je on to uradio i da to danas ističe da ne bi ispao previše "ekstreman" za američke mainstream "okupiranje sveta je opravdan čin" i ostale sarapejnolike debile koji bombarduju zbog slobode i demokratije.

Да, он је гласао да се пронађу и похватају организатори терористичких напада 9/11, тј. за врло ограничену акцију попут оне у којој је убијен Бин Ладен, али не за окупацију читаве државе, рат против Талибана и народа, постављање диктатора, "nation-building" и слично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма супер је све то, али кад буде почео да води Америку онда можемо рећи ваља ли или не ваља. И то пре свега из перспекитиве Србије. Мислим, ја бих волео да САД и Србија обнове савезништво, само мислим да је то дуг и тежак процес.

Друга ствар је лична политичка преференција. И мени је блиска идејно немачка ЦДУ, али шта вреди кад је њихова политика ненаклоњена Србији.

И ако не добије изборе он прави велики утицај на читаву политичку сцену. Теме о којима он говори уопште нису биле предмет дискусије, а сада их прихватају и остали политичари - пре свега зато што виде шта народ воли. Сигуран сам да би он у врло кратком року нормализовао односе са Србијом. Ево његовог говора у Конгресу поводом НАТО напада на Србију:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мислим да треба више бити обазрив у подршци домаћим политичарима ;)

Дарко, да гласао је, али није то урадио из политичких (популаристичких) него из принципијелних, уставних разлога: зато што је Алкаида напала САД, будући да у америчком уставу пише да је федерална влада дужна да покрене војску у случају када неко други нападне САД. Тада су врхушка Алкаиде и Бин Ладен били у Афганистану под отвореном, јавном протекцијом тамошње владе (Талибана).

Подели на овим сајтовима

Ово је веома занимљиво, чланак из Форбса анализира Рон Полове инвестиције:

Ron Paul, Master Investor?

Barron’s Jim McTague recently wrote an article highlighting GOP presidential contender Ron Paul’s investing strategy. Not surprisingly, the Texas Congressman has whipped the markets with his stock picks, which consist primarily of buying precious metals miners. The author of the Barron’s piece, hilariously, contends that Paul follows a “stopped clock” investment strategy which “finally seems to be paying off.” While he certainly is a long-term investor who rarely buys or sells, the idea that Paul’s strategy is all of a sudden paying off is ridiculous.

The fact is that Representative Paul has predicted nearly all of the major economic developments in recent years, and as such, has killed the major market averages with his approach. Is Jim McTague aware that gold has been in a bull market for the last 10 years and that Ron Paul predicted the housing collapse, the plunging dollar, and most obviously, the rise of precious metals?

...

According to Schiff, the average 10-year returns of the 8 stocks listed in Paul’s top 10 holdings (the two other stocks do not have 10-year track records) are above 600% versus a loss for the S&P of 3% over the same time period.

http://www.forbes.co...aster-investor/

Изгледа да мајстор зна по нешто о економији... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...