RYLAH Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Атеизам јесте религија, макар је уздигнут на ниво религије свуда где се установио. То што ти не разликујеш форму од суштине, опет није мој проблем. И не може по зверстима да се упореди било који атеистички поредак са било којим теистичким поретком. За то можеш да отвориш и посебну тему, па да ископамо релевантне историјски потковане научне чланке са све бројкама, па да видимо ко је у праву. Нема потребе да спамујемо ову тему. А то што си ти рекао се драстично разликује од онога што је рекао саговорник на чији сам пост одговорио онако. Он је свештенике, лудаке и педофиле изједначио и добио је одговор који му приличи. Тачка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Pa dobro u onim zemljama ge se ateizam na silu namece narodu i koristi u svrhu opravdavanja zverstava, zaista moze da se kaze da je uzdignut na nivo religije. Potpuno se slazem sa tobom. A to sto ces narednih zilion godina da se pozivas na staljinovu rusiju kao neki validan argument za "ateisticka zverstva", govori samo to koliko si neupucen covek, generalno (sto se, vidi cuda, iznova i iznova otkriva). Jer nijedan atesita nije cinio zverstva zato sto je ateista, nego zato sto je zlocinac. Ajde pokazi mi neki ateistcki spis i dokument u kome se sledbenici ateizma pozivaju na nasilje, a ja cu onda tebi da dam jedno deset hiljada cetiristotine osamdeset osam citata iz raznih monoteistickih religija gde lepo pise da je sasvim OK da ubijes, osakatis ili povredis coveka zbog toga sto ne misli isto kao ti... zato opet kazem.. ne pricaj gluposti. Zapeta, Nego imas li ti nesto da kazes na temu velikog praska? Ili i njega ko evoluciju smatras masonskim proizvodom za kontrolu mase i borbu protiv boga i duhovnosti? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Pa dobro u onim zemljama ge se ateizam na silu namece narodu i koristi u svrhu opravdavanja zverstava, zaista moze da se kaze da je uzdignut na nivo religije. Potpuno se slazem sa tobom. А то су били сви режими у историји који су били отворено атеистички и терорисали народ да постане атеистички. A to sto ces narednih zilion godina da se pozivas na staljinovu rusiju kao neki validan argument za "ateisticka zverstva", govori samo to koliko si neupucen covek, generalno (sto se, vidi cuda, iznova i iznova otkriva). Jer nijedan atesita nije cinio zverstva zato sto je ateista, nego zato sto je zlocinac. Није Стаљинова Русија ни прва (чак ни у Русији) ни једина, нити последња крвава атеистичка оргија. Информиши се. Предлажем ти да почнеш са Марком С. Марковићем, једним од најугледнијих научника код нас после Другог св. рата, и његовима радовима о француској револуцији, поткрепљеним сведочанствима из француских архива (један од доктората му је на Сорбони). До тада, нагађаш оно што си видео на Интернет клиповима и Хистори каналу. Nego imas li ti nesto da kazes na temu velikog praska? Ili i njega ko evoluciju smatras masonskim proizvodom za kontrolu mase i borbu protiv boga i duhovnosti? Ово је већ безобразлук, ком нисам дао повода, који далеко више говори о теби, него о твом саговорнику. На том нивоу расправе нема разлике између тебе и, на пример, Мирољуба Петровића. Само су гледишта различита, ментални склоп је исти. Свако добро! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Није Стаљинова Русија ни прва (чак ни у Русији) ни једина, нити последња крвава атеистичка оргија. Предлажем ти да почнеш са Марком С. Марковићем, једним од најугледнијих научника код нас после Другог св. рата, и његовима радовима о француској револуцији, поткрепљеним сведочанствима из француских архива (један од доктората му је на Сорбони). Covece... kolika zvestva ucinise ateisti... mora da ih ima bar 6 milijardi u svetu... A kad ces da mi predocis neki ateisticki dokument ili spis kojim se ateisti ohrabruju na nasilje? Ja cekam pa da ti predocim par citata iz biblije, kurana i tore... Ово је већ безобразлук, ком нисам дао повода, који далеко више говори о теби, него о твом саговорнику. На том нивоу расправе нема разлике између тебе и, на пример, Мирољуба Петровића. Само су гледишта различита, ментални склоп је исти. Ja rekoh da vratimo temu na pravi kolosek. Ali OK. A sto se tice Miroljuba... po ideologiji on je vise tvoj drugar nego moj... tako da nije lepo da vredjas istomisjenike Свако добро! Cisto sumnjam... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Атеизам јесте религија, макар је уздигнут на ниво религије свуда где се установио. Nije religija. Ne moze da bude religija. Нема цркву нема свештенике нема ритуале нема ништа што описује просечну религију. Ако је теби лакше у животу да се помириш да постоје људи који мисле да ти грешиш тако што ћеш мишљење тих људи да изједначиш са твојим .... ок oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Што ће рећи да су сви попови лудаци и изједначени са педофилима? Никако није исто, хвала што си ми указао да није само рекао да су сви попови педофили, него и лудаци. А то што кад год се негде зацари атеизам као званична религија увек настану крвави сукоби и неслућена зверства, опет не значи да су сви атеисти такви, мада, опет, ово није тема ни о томе. Dao sam ekstreman primer za ekstremnu formulaciju sa kojom ne mogu da se slozim, jer niko mu nije dao diplomu da bude gresniji od mene, a ,usput, mene njegova diploma ne obavezuje, moje postovanje ce da zasluzi u odnosu prema meni (sto mu nece biti tesko drzeci se moralnih vrednosti bliskih hriscanstvu). Onakva formulacija diretktno stiti devijantno ponasanje, koliko god da je retko, a zelim da verujem da je retko. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Tumacenje_prve_poslanice_Korincanima/08.htm Tumacenje tacke 5. je mnogo rigidnije od onoga sto je zapravo receno! Nazalost, mnogima nije dovoljno mi ovako jer smatramo da je tako ispravno, nego ovo je jedino ispravno. Meni je velika razlika izmedju ta dva stava i sa simpatijama naginjem ka prvom stavu. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Ако атеиста креће да вам прича о миру или о бољем свету, будите сигурни да се спрема да вас коље. Ako ima diplomu, slobodno nek kolje! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Nije religija. Ne moze da bude religija. Нема цркву нема свештенике нема ритуале нема ништа што описује просечну религију. Ако је теби лакше у животу да се помириш да постоје људи који мисле да ти грешиш тако што ћеш мишљење тих људи да изједначиш са твојим .... ок http://mirror.servut.us/kuvat/motivation/atheism.jpg :D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 http://mirror.servut...ion/atheism.jpg :D Нема ништа од тога, мада је занимљив постер. Али имаш различите атеисте са различитим мишљењима. Ето неки мисле да еволуција побија Бога ја то не мислим. А и немамо симбол... Немамо ми доказ за непостојање бога већ разлог за неверу у истог. А разлог за неверу је одсуство било каквог доказа о присуству. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Нема ништа од тога, мада је занимљив постер. Али имаш различите атеисте са различитим мишљењима. Ето неки мисле да еволуција побија Бога ја то не мислим. А и немамо симбол... Немамо ми доказ за непостојање бога већ разлог за неверу у истог. А разлог за неверу је одсуство било каквог доказа о присуству. Опусти се бре, зезање, ајде бре, што си стално толико тмуран и оран за расправу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Опусти се бре, зезање, ајде бре, што си стално толико тмуран и оран за расправу? Ма био сам мало на шестодневу па сам прсо. Ја одем линдермана да питам како је настао мозак он ми каже то је ФИЛОЗОФСКО ПИТАЊЕ. Мислим стварно свашта. И онда када им кажу да креационизам није наука они шире појам наука на духовна наука. Па духовном науком могу и врачарање да сматрам. Мислим свашта. Што је најјаче, човек тамо претпостављам онај кој идржи сајт изјави следеће: Поента је у томе да нема боље натуралистичке хипотезе од ње нити ће је бити, и онда се она промовише као `једина исправна теорија`. У ствари, она и јесте једина хипотеза која задовољава чисто материјалистичке стандарде и изгледа логично на први поглед. Само на први поглед и јесте логична. И онда ми аргументује на други поглед не може да буде логична јер прича из библије мора да буде тачна. Ето... то ми је. Како људи могу да буду такви? И такав човек можда негде предаје веронауку или прича људима неке приче. Знаш шта Александре ја стварно нема ништа против ваше вере. И ок ми је, нити мислим да еволуција имплицира непостојање вашег Бога. То је филозофско питање а о филозофским питањима нек расправљају филозофи. Али ми је стварно иритатно да неко види ЈАСНЕ ДОКАЗЕ за њу и каже да је она на материјалистики поглед логична али да по нематеријалистичком логична је прича стварања јер по њему постоји творац. То је јасно као дан заслепљивање и намерно силовање мозга. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 http://mirror.servut...ion/atheism.jpg :D Ne postoji ni dokaz da ne postoji tufnasti slon... ali ja ipak ni u njega ne verujem :P Osim ako ti nemas neki konkretan dokaz da ne postoji tufnasti slon? U stvari evo, izazivam te da mi doakzes da ne postoji tufnasti slon. I ako uspes u tome prihvaticu tvoju logiku i tvoj nacin misljenja... do tad moras biti svestan da ti je logika prilicno infatilna. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Ne postoji ni dokaz da ne postoji tufnasti slon... ali ja ipak ni u njega ne verujem :P Osim ako ti nemas neki konkretan dokaz da ne postoji tufnasti slon? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Izvini, ali ovo je lik apokrifnog cvetnog slona, za koga, doduse, nemamo jos dokaza da nije bio inicijalna kapisla BIG BANGA! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Ne postoji ni dokaz da ne postoji tufnasti slon... ali ja ipak ni u njega ne verujem :P Osim ako ti nemas neki konkretan dokaz da ne postoji tufnasti slon? U stvari evo, izazivam te da mi doakzes da ne postoji tufnasti slon. I ako uspes u tome prihvaticu tvoju logiku i tvoj nacin misljenja... do tad moras biti svestan da ti je logika prilicno infatilna. Мрачни, Y U NO LIKE ME? Ево, ако сам те увредио, искупићу се једном лепом песмицом И макар на седам минута заборави на креационизам и еволуцију, и немој бити толико напет Ово је и за све атеисте одавде! Уживајте! :-* :-* :-* Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука