šangaj Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Извињавам се што упадам али Вас пратим још од давно... па реко` да убацим овај занимљив видео ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат mikael brate, da li bi mogao da me uputiš na literaturu, još bolje link, ili da ukratko objasniš, učenje Islama koje je vezano za odricanje Hristosa kao Bogočoveka? Tačnije, kojim argumentima ga prihvatate kao proroka, a kojim odbijate kao Sina Božijeg? Pozdrav to su vec doktorske disertacije.ima linkova,gomila...dovoljno je ukucati nesto kao Isus u islamu ili slicno,i dalje znas sam kako ide.druga je stvar vec da li je to Hriscaninu prihvatljivo,ili Hriscanski stav koliko je meni prihvatljiv.o tome mozemo da se bukvalno natezemo do kijametska dana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат момци, удахните мало на трен, па наставите ...ja se sa covekom ne svadjam.0110_hahaha Разговарамо Медо, ноу хард филингс... 0110_hahaha нисам ни мислио да се качите, него видим да сте се залауфали ко локомотиве joooji treba.potrebno je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Извињавам се што упадам али Вас пратим још од давно... па реко` да убацим овај занимљив видео jedan od stavova...ok,nek im bude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат mikael brate, da li bi mogao da me uputiš na literaturu, još bolje link, ili da ukratko objasniš, učenje Islama koje je vezano za odricanje Hristosa kao Bogočoveka? Tačnije, kojim argumentima ga prihvatate kao proroka, a kojim odbijate kao Sina Božijeg? Pozdrav Indzil,Jevandjelje,jeste jedna od svetih knjiga muslimana.kao i Tevrat,Tora.ne prihvatamo sinstvo,zato,zato i zato,poslanik veliki jeste-zato zato i zato... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Ево сада да се саберено, прво Микаел веома категорично каже: Цитат kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. А онда када сам невео конкретан хадис (а има их још) у коме Мухамед лично заповеда каменовање, Микаел мења своју изјаву: Цитат da moja greska.konkretno je ovako.ako ljudi bez obaveze špocine blud,kazna je sibanje.koji su pod bracnom obavezom,starozavetna kazna ke kamenovanje,ali pod cvrstim dokazom.tako sam trebao reci.izvinjavam se. Дакле, каменовање ипак није противно шеријатском закону и није неприхватљиво. Нека читаоци сами закључе о чему се ради... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Ево сада да се саберено, прво Микаел веома категорично каже: Цитат kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. А онда када сам невео конкретан хадис (а има их још) у коме Мухамед лично заповеда каменовање, Микаел мења своју изјаву: Цитат da moja greska.konkretno je ovako.ako ljudi bez obaveze špocine blud,kazna je sibanje.koji su pod bracnom obavezom,starozavetna kazna ke kamenovanje,ali pod cvrstim dokazom.tako sam trebao reci.izvinjavam se. Дакле, каменовање ипак није противно шеријатском закону и није неприхватљиво. Нека читаоци сами закључе о чему се ради... jadan svet.1,57 milijardi ubica hara...hehehehe.DOKAZI ZA KAZNU;bajo.trebaju dokazi.nije kazna posto poto.ima to svoje cake,znas....nek zakljuce oni koji citaju.osim toga-BOG DVA PUTA NE KAZNJAVA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Ево сада да се саберено, прво Микаел веома категорично каже: Цитат kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. А онда када сам невео конкретан хадис (а има их још) у коме Мухамед лично заповеда каменовање, Микаел мења своју изјаву: Цитат da moja greska.konkretno je ovako.ako ljudi bez obaveze špocine blud,kazna je sibanje.koji su pod bracnom obavezom,starozavetna kazna ke kamenovanje,ali pod cvrstim dokazom.tako sam trebao reci.izvinjavam se. Дакле, каменовање ипак није противно шеријатском закону и није неприхватљиво. Нека читаоци сами закључе о чему се ради... ja rekoh da sam pogresio.desava se.i izvinuh se.da,sibanje za blud bez obaveze.smrtna kazna za bracnu obavezu(uz dokaze,naravno.ne na upiranje prstom i tek tako)pogresio sam,tacno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат Ево шта Куран каже о разводу: "A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4) Значи, "жена" која још није добила менструацију може да буде удата, тј. малолетно дете. И немој молим те да ми набијаш на нос како "нисам разумео" или "извадио из контекста". Прочитај тефсире, имаш код Ибн Кесира о томе: http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 gresis.taj ajet se odnosi za slucaj razvoda i sledecu eventualnu udaju.ne lupetaj,pitaj prvo. Па ја сам и рекао да се односи на развод... И говори под којим условима човек може да се разведе укључујући и случај да је ожењен са малолетним дететом. Ибн Кесир: "The same for the young, who have not reached the years of menstruation." (Превод: "Исто важи за младе (жене), које још нису достигле године за менструацију") http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 "Ismail ibn Kesir (1301-1373) (arapskiابن كثير) je bio islamski učenjak i jedan od najpoznatiji komentator Kur’ana. ... “Tefsir Ibn Kesira” je trenutno najrasprostranjenije tumačenje Kur’ana na svijetu, a pogotovo među muslimanima na zapadu." http://bs.wikipedia.org/wiki/Ibn_Kesir ne.i tu gresis.ONE KOJE SU NADU U MESECNO PRANJE IZGUBILE...moze se objasniti.sto se tice onog hadisa,procitaj ga jos jednom,i potrudi se da uhvatis poentu... Поента јесте да "жена" која још није добила менструацију (због своје младости) може да буде удата и да се разведе. По Курану. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Цитат Ево сада да се саберено, прво Микаел веома категорично каже: Цитат kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. А онда када сам невео конкретан хадис (а има их још) у коме Мухамед лично заповеда каменовање, Микаел мења своју изјаву: Цитат da moja greska.konkretno je ovako.ako ljudi bez obaveze špocine blud,kazna je sibanje.koji su pod bracnom obavezom,starozavetna kazna ke kamenovanje,ali pod cvrstim dokazom.tako sam trebao reci.izvinjavam se. Дакле, каменовање ипак није противно шеријатском закону и није неприхватљиво. Нека читаоци сами закључе о чему се ради... ja rekoh da sam pogresio.desava se.i izvinuh se.da,sibanje za blud bez obaveze.smrtna kazna za bracnu obavezu(uz dokaze,naravno.ne na upiranje prstom i tek tako)pogresio sam,tacno. Ја мислим да ниси погрешио већ да имаш добру намеру - зато што нисмо довољно зрели за "тврду храну", ти неке ствари мало заобилазиш. Јер када будемо видели сву лепоту Ислама, неће нам бити проблем да прихватимо и то што нам сада није јасно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Цитат Цитат Ево сада да се саберено, прво Микаел веома категорично каже: Цитат kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. А онда када сам невео конкретан хадис (а има их још) у коме Мухамед лично заповеда каменовање, Микаел мења своју изјаву: Цитат da moja greska.konkretno je ovako.ako ljudi bez obaveze špocine blud,kazna je sibanje.koji su pod bracnom obavezom,starozavetna kazna ke kamenovanje,ali pod cvrstim dokazom.tako sam trebao reci.izvinjavam se. Дакле, каменовање ипак није противно шеријатском закону и није неприхватљиво. Нека читаоци сами закључе о чему се ради... ja rekoh da sam pogresio.desava se.i izvinuh se.da,sibanje za blud bez obaveze.smrtna kazna za bracnu obavezu(uz dokaze,naravno.ne na upiranje prstom i tek tako)pogresio sam,tacno. Ја мислим да ниси погрешио већ да имаш добру намеру - зато што нисмо довољно зрели за "тврду храну", ти неке ствари мало заобилазиш. Јер када будемо видели сву лепоту Ислама, неће нам бити проблем да прихватимо и то што нам сада није јасно. ne.nego je bila moja greska.nisam obratio paznju na sta se konkretno(kakav blud je bio u pitanju)....to ne menja stvar.pogreska,moja.nisam dobro protumacio,jer nisam obratio paznju.nema tu cekanja na "tvrdu hranu",svi je odavno jedemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Цитат Извињавам се што упадам али Вас пратим још од давно... па реко` да убацим овај занимљив видео jedan od stavova...ok,nek im bude.o cemu se radi u ovom videu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Цитат Цитат Извињавам се што упадам али Вас пратим још од давно... па реко` да убацим овај занимљив видео jedan od stavova...ok,nek im bude.o cemu se radi u ovom videustav nekog coveka po kome se Isaa i u Kuranu tretira kao Bogocovek Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат ne.nego je bila moja greska.nisam obratio paznju na sta se konkretno(kakav blud je bio u pitanju)....to ne menja stvar.pogreska,moja.nisam dobro protumacio,jer nisam obratio paznju.nema tu cekanja na "tvrdu hranu",svi je odavno jedemo. Твој први одговор одаје утисак да је каменовање апсолутно супротно Шеријату и неприхватљиво у Исламу. Мало је превелика грешка... У сваком случају, прихватам објашњење. Немам избора. 0102_laugh ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Цитат Цитат ne.nego je bila moja greska.nisam obratio paznju na sta se konkretno(kakav blud je bio u pitanju)....to ne menja stvar.pogreska,moja.nisam dobro protumacio,jer nisam obratio paznju.nema tu cekanja na "tvrdu hranu",svi je odavno jedemo. Твој први одговор одаје утисак да је каменовање апсолутно супротно Шеријату и неприхватљиво у Исламу. Мало је превелика грешка... У сваком случају, прихватам објашњење. Немам избора. 0102_laugh greska.nisam objasnio sve sto je trebalo.tako je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука