Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Mikhaelu, Islam jeste se širio sabljom. Mogu Muslimani da pišu hiljadu knjige kako se Islam nije širio mačem, međutim, to ne odgovara istoriji. I Hrišćanstvo će širilo mačem, ali možda ne u razmerama kao što Islam, ne znam. No širenje mačem nije hrišćanski ideal; čak je i suprotno hrišćanskoj veri, ali su neki glupani i idioti tako razumeli, sproveli, šta god.. Za Islam ali nismo sigurni da širenje mačem nije ideal ili barem prihvatljiva praksa. Šta se vidi i po diskusiji kada se Muslimani pitaju o tome - prosto im je nezgodno, zatim sledi ignorisanje i da svega toga nije bilo, ili apsurdni izgovori poput: mi nismo osvajali, mi smo samo oslobođavali... Zamisli, i mi nismo hteli da osvojimo Sarajevo ono 1990-ih, samo smo hteli da ga oslobodimo. Ali bilo je širenje Islama mačem. Islam zna da bude veoma agresivna religija. Žao mi je, ali fakti su takvi.

nema zbog cega da mi bude nezgodno.danas je bas islam vera u koju se najvise prelazi.bas na zapadu.kojim macem,ili prisilom?vreme pokaze uvek.naravno,ima i oprecnih slucajeva.malopre sam pustio post koji i o tome jasno govori.

Slabo poznaješ zapad;)

Taj "prelazak na Islam" je rezultat imigracije iz islamskih zemalja, ali ne što "zapadnjaci" prelaze u Islam. Naprotiv, i ovo možeš slobodono da mi veruješ: više Muslimana na zapadu napuštaju Islam nego što ne-Muslimani prelaze u Islam. Ali ovi brojevi su minorni u odnosu na islamsku imigraciju. Navodni masovni prelazak ne-Musliana u Islam je - izvini, ali to je tako - propaganda pojedinih, ili mnogih - ovo ne znam, Bog zna - islamskih apologeta.

da migrant Jozef,postane starosedeoc Jusuf.tek tako.proveri,ne zakljucuj na pamet....cinjenica je i to da se ljudi iz islama preusmere na neku drugu veru.ljudi ce uvek traziti neke odgovore.Bog zna najbolje.ali treba uzeti statistike i pogledati.ne govorim ovo na pamet.

Pa i mi imamo statistiku, i to državnu, dakle zvaničnu, i zvanična statistika tako govori. Osim ako hoćemo da smatramo da su zvanične statistike falsifikati i tako dalje.. Meni kao dijaspori poznate su te priče o statistisci; na primer kada Srbi govore kako u Beču žive 200.000 Srba, a ja pitam: gde? Jer po zadnjem popisu iz 2001-e bilo je svega nešto manje od 80.000 Srba (danas ima nešto manje od 90.000 Srba), od njih 30.000 sa austrijskim državljanstvom. No, gde je ostalo najmanje 120.000 bečkih Srba?

Ja ipak ostajem pri zvaničnoj statistisci..

po kojoj zvanicnoj-istina da hriscana  to jest vicinom iz katolicke crkve u islam prelaze  ,crkva se ove godine nije izjasnila jos kolko vjernika je otislo  iz crkve 
na silu?....jos da mi neko kaze da su naterani...no,ne bitno je to.od kada je sveta i veka toga je bilo.i bice.
Подели на овим сајтовима

O odnosu prema ženi u islamu (onakvom kakav se sprovodi u S.Arabiji) veoma je lepo opisala Karmen Bin Laden, snaja Osame Bin Ladena. Knjigu vidite ispod, ima je i kod nas, veoma se lako čita i u dahu.

Постављена слика

Koga mrzi da čita, evo dajdžest veržn...

Devojčica koja je odrastala u liberalnoj muslimanskoj - iranskoj porodici, udaje se za prelepog i isto tako slobodoumnog Jeslama Bin Ladena (Osamin brat), člana uticajne Saudi porodice.

U principu sve je bilo lepo i sjajno dok su živeli po belom svetu. U Evropi i Americi...i oni su se ponašali kao i svi oko njih. Imali su i jelku za Božić :).  Međutim kad su otišli da žive u Džedu (S.Arabija) odakle je porodica Laden, kao da je ušla u najgoru noćnu moru. Ponašanje njenog muža se preokrenulo za 180 stepeni. Ona od slobodoumne i vesele evropljanke postaje robinja u tom okrutnom svetu. Njenom životu u takvom društvu, donosi patnju i to što mu je rodila 3 ćerkice, a nijednog sina. Da se spase od zakona Bin Laden porodice, i zakona Saudijske Arabije, spašava je jedino pasoš Švajcarske. Da ga nije imala, ostala bi i bez dece i bez života.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

O odnosu prema ženi u islamu (onakvom kakav se sprovodi u S.Arabiji) veoma je lepo opisala Karmen Bin Laden, snaja Osame Bin Ladena. Knjigu vidite ispod, ima je i kod nas, veoma se lako čita i u dahu.

Постављена слика

Devojčica koja je odrastala u liberalnoj muslimanskoj - iranskoj porodici, udaje se za prelepog i isto tako slobodoumnog Jeslama Bin Ladena (Osamin brat), člana uticajne Saudi porodice.

U principu sve je bilo lepo i sjajno dok su živeli po belom svetu. U Evropi i Americi...i oni su se ponašali kao i svi oko njih. Imali su i jelku za Božić :).  Međutim kad su otišli da žive u Džedu (S.Arabija) odakle je porodica Laden, kao da je ušla u najgoru noćnu moru. Ponašanje njenog muža se preokrenulo za 180 stepeni. Ona od slobodoumne i vesele evropljanke postaje robinja u tom okrutnom svetu. Njenom životu u takvom društvu, donosi patnju i to što mu je rodila 3 ćerkice, a nijednog sina. Da se spase od zakona Bin Laden porodice, i zakona Saudijske Arabije, spašava je jedino pasoš Švajcarske. Da ga nije imala, ostala bi i bez dece i bez života.

trebalo je malo para zaraditi.uostalom,nije tu bila rec o islamu.koliko znam,ostala je muslimanka.tako da ti ideja ne drzi vodu.
Подели на овим сајтовима

Knjigu je napisala nakon 2001, znala je da njen zet stoji iza napada u Americi, i znala je da sa prezimenom Bin Laden život joj neće biti više isti.

Da li je ostala muslimanka, to nije ni bitno, jer ona u svojoj knjizi veoma lepo opisuje sve ono čemu su izložene žene i kolika je njihova patnja u islamskom društvu. U Saudijskoj Arabiji da se razumemo. Ona je kao muslimanka živela i u drugim državama pa joj nije ništa falilo.

A svo zlo koje može islam da da došlo je iz S.Arabije. Od finansiranja ratova do indoktrinacije ostalih muslimana po belome svetu. Dok bude bilo nafte biće im i toga.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

U principu sve je bilo lepo i sjajno dok su živeli po belom svetu. U Evropi i Americi...i oni su se ponašali kao i svi oko njih. Imali su i jelku za Božić :).  Međutim kad su otišli da žive u Džedu (S.Arabija) odakle je porodica Laden, kao da je ušla u najgoru noćnu moru. Ponašanje njenog muža se preokrenulo za 180 stepeni. Ona od slobodoumne i vesele evropljanke postaje robinja u tom okrutnom svetu. Njenom životu u takvom društvu, donosi patnju i to što mu je rodila 3 ćerkice, a nijednog sina. Da se spase od zakona Bin Laden porodice, i zakona Saudijske Arabije, spašava je jedino pasoš Švajcarske. Da ga nije imala, ostala bi i bez dece i bez života.

trebalo je malo para zaraditi.uostalom,nije tu bila rec o islamu.koliko znam,ostala je muslimanka.tako da ti ideja ne drzi vodu.
cisti populizam.kao prvo,po serijatskom zakonu zena zadrzava prezime-krsen propis.drugo-muslimani sa sve jelkama i Hriscanskom ikonografijom?kao trece,ako joj je toliko lose bilo,pa kada ih se vec oslobodila,zasto nije i ime promenila(valja se sakriti).ili barem prezime(a,da...zvucno je.lakse ce pare zaraditi na BIN LADEN,a u isto vreme odraditi posao za "nekoga"....)
Подели на овим сајтовима

Knjigu je napisala nakon 2001, znala je da njen zet stoji iza napada u Americi, i znala je da sa prezimenom Bin Laden život joj neće biti više isti.

Da li je ostala muslimanka, to nije ni bitno, jer ona u svojoj knjizi veoma lepo opisuje sve ono čemu su izložene žene i kolika je njihova patnja u islamskom društvu. U Saudijskoj Arabiji da se razumemo. Ona je kao muslimanka živela i u drugim državama pa joj nije ništa falilo.

A svo zlo koje može islam da da došlo je iz S.Arabije. Od finansiranja ratova do indoktrinacije ostalih muslimana po belome svetu. Dok bude bilo nafte biće im i toga.

treba razdvojiti neke stvari...malo samo zagrebati,sto se kaze.
Подели на овим сајтовима

Ono što je najbolje što je islam dao, dolazilo je uglavnom do pojave islamske revolucije, iz Irana (Persije). Prelepe pesme i slike. Filozofija islama. I time treba svaki iranac da se ponosi, ali tih iranaca uglavnom i nema više. U egzilu su, ili ćute jer i ne smeju drugo u svojoj državi.

Bosanski muslimani isto imaju lepo nasleđe u svojim sevdalinkama, koje doduše su sefardskog (jevrejskog) porekla i uglavnom napisane od strane nemuslimanskih pesnika, ali nema veze.

Skoro svaka muslimanska zemlja zaista ima lepo kulturno nasleđe, koje je samim tim deo i svetske baštine, tako da a priori ne odbacujem vrednosti muslimanskog društva, ali samo one vrednosti koje su vrednosti i drugih civilizacija. A to su sloboda misli, sloboda reči, sloboda delanja.

Подели на овим сајтовима

treba razdvojiti neke stvari...malo samo zagrebati,sto se kaze.

Тако је. Без жеље да опонирам, али, има контрадикција у њеној верзији приче, преко којих не бих баш олако прешао. Ипак је ту био развод, а у разводима се од било које стране тешко може очекивати "објективност," како у представљању својих мотива, тако и друге стране. Али, што каже и наш брат Микаел, у одређеним инстанцама ствари на које се жали да су јој се догодиле, уколико су тачне, кршен је шеријат.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Njen razvod je trajao 15 godina i to tek nakon što se vratila u Švajcarsku. U tih 15 god ucenjivana je od strane muža..Razvod je usledio tek 2006. godine, a knjiga je izdata 2004. Ali dobro, to je wikipedija, ali kad nemamo druge podatke...

http://en.wikipedia.org/wiki/Carmen_bin_Ladin

Подели на овим сајтовима

Njen razvod je trajao 15 godina i to tek nakon što se vratila u Švajcarsku. U tih 15 god ucenjivana je od strane muža..Razvod je usledio tek 2006. godine, a knjiga je izdata 2004. Ali dobro, to je wikipedija, ali kad nemamo druge podatke...

http://en.wikipedia.org/wiki/Carmen_bin_Ladin

wikipedija,merodavna je,nema sta...ne kazem da svi tamo lupaju,ali isto tako pise ko sta stigne.na kraju krajeva,nekako mi bas to bode oci,kako bas njoj da se desava,i toliko dugo?pa jos knjiga...a varvarski muslimani ne preduzimaju nista,pa ni sad.od malopre su neki od vas tvrdili da je to tamo cas posla.fik,i gotovo.bez prava ikakvog.populizam goli.i ocigledna namestaljka.Bog zna najbolje.
Подели на овим сајтовима

Mikhaelu, Islam jeste se širio sabljom. Mogu Muslimani da pišu hiljadu knjige kako se Islam nije širio mačem, međutim, to ne odgovara istoriji. I Hrišćanstvo će širilo mačem, ali možda ne u razmerama kao što Islam, ne znam. No širenje mačem nije hrišćanski ideal; čak je i suprotno hrišćanskoj veri, ali su neki glupani i idioti tako razumeli, sproveli, šta god.. Za Islam ali nismo sigurni da širenje mačem nije ideal ili barem prihvatljiva praksa. Šta se vidi i po diskusiji kada se Muslimani pitaju o tome - prosto im je nezgodno, zatim sledi ignorisanje i da svega toga nije bilo, ili apsurdni izgovori poput: mi nismo osvajali, mi smo samo oslobođavali... Zamisli, i mi nismo hteli da osvojimo Sarajevo ono 1990-ih, samo smo hteli da ga oslobodimo. Ali bilo je širenje Islama mačem. Islam zna da bude veoma agresivna religija. Žao mi je, ali fakti su takvi.

nema zbog cega da mi bude nezgodno.danas je bas islam vera u koju se najvise prelazi.bas na zapadu.kojim macem,ili prisilom?vreme pokaze uvek.naravno,ima i oprecnih slucajeva.malopre sam pustio post koji i o tome jasno govori.

Slabo poznaješ zapad;)

Taj "prelazak na Islam" je rezultat imigracije iz islamskih zemalja, ali ne što "zapadnjaci" prelaze u Islam. Naprotiv, i ovo možeš slobodono da mi veruješ: više Muslimana na zapadu napuštaju Islam nego što ne-Muslimani prelaze u Islam. Ali ovi brojevi su minorni u odnosu na islamsku imigraciju. Navodni masovni prelazak ne-Musliana u Islam je - izvini, ali to je tako - propaganda pojedinih, ili mnogih - ovo ne znam, Bog zna - islamskih apologeta.

da migrant Jozef,postane starosedeoc Jusuf.tek tako.proveri,ne zakljucuj na pamet....cinjenica je i to da se ljudi iz islama preusmere na neku drugu veru.ljudi ce uvek traziti neke odgovore.Bog zna najbolje.ali treba uzeti statistike i pogledati.ne govorim ovo na pamet.

Pa i mi imamo statistiku, i to državnu, dakle zvaničnu, i zvanična statistika tako govori. Osim ako hoćemo da smatramo da su zvanične statistike falsifikati i tako dalje.. Meni kao dijaspori poznate su te priče o statistisci; na primer kada Srbi govore kako u Beču žive 200.000 Srba, a ja pitam: gde? Jer po zadnjem popisu iz 2001-e bilo je svega nešto manje od 80.000 Srba (danas ima nešto manje od 90.000 Srba), od njih 30.000 sa austrijskim državljanstvom. No, gde je ostalo najmanje 120.000 bečkih Srba?

Ja ipak ostajem pri zvaničnoj statistisci..

po kojoj zvanicnoj-istina da hriscana  to jest vicinom iz katolicke crkve u islam prelaze   ,crkva se ove godine nije izjasnila jos kolko vjernika je otislo  iz crkve   
na silu?....jos da mi neko kaze da su naterani...no,ne bitno je to.od kada je sveta i veka toga je bilo.i bice.
pa da je to negdje  drugo mozda bi tako i mnogi rekli,ovako u srcu evrope gdje sloboda niko ih netjera vala
Подели на овим сајтовима

To tako nije, jer u Hrišćanstvo može se o tome govoriti. Islam na primer ne priznaje apostasiju, dakle da neko napusti Islam, a po šariji ono se kažnjava smrtnom kaznom. Dakle, jednom Musliman, uvek Musliman. Kao Musliman u Srbiji i da želiš da ne budeš više Musliman, ovo državu neće da zanima jer se država u to ne meša. Ako napišeš muslimanskoj organizaciji kojoj si pripadao da više nisi Musliman, oni će to da ignorišu i tebe će dalje da vode kao Muslimana. Ispisa ionako nema, dakle nećeš dobiti nikakav ispis. Time postaješ ime u statistisci mimo tvoje volje, vodiš se kao Musliman iako nisi Musliman. Preostaje ti jedino da izađeš u javnost i javno izjaviš: gospodo, ja više nisam Musliman, odričem se Islama! Običan čovek i time većina koji su napustili Islam ovo neće da urade, jer toliko važni nisu da bi ih javnost saslušala. Jer šta javnost zanima da li su Murat ili Fatima Muslimani ili ne.. Ovako je kod nas, to je naša privatna stvar. Kod Muslimana, pak, Islam nije privatna stvar, naročito u islamskih zemljama. Ako bi se javno odricao Islama, imaćeš razne neprijatnosti u životu, počevši od sopstvene familije i rodbine. Prekid sa Islamom time je de fakto prekid sa svojom rodbinom ako ne i familijom, ali svakako sa narodom i zemljom odakle dolaziš. I ovo jeste agresija, jer u minimalnom kažnjavam te izolacijom, odbijanjem.. I sad zavisi u kojoj zemlji se živi, negde je dovoljno da više ne ideš u džamiju, time si "Musliman koji ne praktikuje svoju veru", ali problema zbog toga nemaš; u drugim državama pak, i da hoćeš i da nećeš, moraćeš da praktikuješ islamske rituale, ti u njih verovao ili ne..

Ovo su države gde dan danas važi smrtna kazna ako se javno odrekneš Islama ili ne praktikuješ islamske rituale:

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Apostasie_-_Todesstrafe.svg

http://en.wikipedia.org/wiki/Apostasy_in_Islam

I ovo ne može da se uporedi sa Hrišćanstvom. Da smo i mi Hrišćani imali našu ludu fazu, imali smo, ali ovo smo ostavili davno iza nas. I to je dobro tako..

prijatelju moj,pa i u samoj Arabiji imas ljude koji zive na pedeset km od Meke,pa u zivotu nisu otisli na hadz...nije tako bas kao sto pricas.
Подели на овим сајтовима

Људи, предрасуде нису основа искреног дијалога.

Апсолутно, само чињенице.

Нема религије или идеологије (па чак ни секте), где су сви људи потпуно исти.

Слажем се. Ја не говорим о људима, него о идеологији. Јасно је да ће и најбољу идеологију људи покварити, проблем јесте када је идеологија сама по себи покварена.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Људи, предрасуде нису основа искреног дијалога.

Апсолутно, само чињенице.

Нема религије или идеологије (па чак ни секте), где су сви људи потпуно исти.

Слажем се. Ја не говорим о људима, него о идеологији. Јасно је да ће и најбољу идеологију људи покварити, проблем јесте када је идеологија сама по себи покварена.

to je vec pogled na ideologiju.ali,onda bi znacilo da su ljudi koji su tu ideologiju pratili,ili prate,pokvareni?
Подели на овим сајтовима

to je vec pogled na ideologiju.ali,onda bi znacilo da su ljudi koji su tu ideologiju pratili,ili prate,pokvareni?

Не, апсолутно не. Људи често по савести прате само позитивне аспекте идеологије, а оне негативне игноришу. Огромна већина муслимана су добри и разумни људи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...