obi-wan Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Maso, jedina osoba koja ce da upropasti svoju decu je ona koja ce da ih fizicki kaznjava. Ima nas mnogo u mojoj okolini/drustvu koji smo to s ljubavlju radili, i evo - imamo zaista zlatnu decu... Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Ima nas mnogo u mojoj okolini/drustvu koji smo to s ljubavlju radili, i evo - imamo zaista zlatnu decu... Ja od mojih drugara sa kojima sam se druzio u detinjstvu znam samo jednog koji nije kaznjavan batinom. Tako da ti se argument poprilichno rusi. I taj jedan je mozda danas psihicki najstabilniji i najuspesniji. Osobu koju znam da je otac najvise tukao je sada u popravnom domu osudjen na cetri godine. (cetri godine za maloletnika ti je ko 10 godina za ponuletnika ) Panduri su mu tamo izbijali bubrege da je krv pisao par puta. Znash kakav je? Jos gori. Dakel arguemnt ti se rusi, al naravno ovo sto sam ti rekao ne znaci da sam ja u pravu. DA bi se videlo sta je stvanro efektivno mora da se sprovede EMPIRIJSKA studija - sto su strucnjaci sirom sveta radili i dosli do jasnog zakljucka - fizicko kaznjavanje dece u vidu nasilja i zabrana ne proizvodi dobro. Nije to uopste nikakav dokaz, nego videlo za one koji imaju oci... Kad udjes u svet nauke vidis koliko OCI i VIDELO nisu dovoljno dobri za objasnjavanje vecih fenomena. Koliko cula i misljenja mogu da varaju, koliko mozak random probira informacije da bi oformio odredjena misljenja. Etc. Nego nisi mi rekao: sta radis u skoli? 2) Za tebe je greska prosuta voda po tepihu?!?! Ovde bi trebalo da stanem sa svakom daljom pricom, al` ajd... pa pobogu, ko je o tome govorio, valjda si zakljucila iz moje poruke kad rekoh "promaseni ljudi" da sam mislio na necovecnost u ponasanju, ne na nehoticno lomeljnje stvari ili prosipanje vode... Gomile i gomile studija su pokazale da Necovecno ponasanje kako ga ti zoves t.j sociopatsko ponasanje nasilje ne menja vec ga pogorsava. Ako 'oces mogu da ti iskopam. Postavila se hipoteza da kada te roditelj prebije jer si ucinio nesto lose i tera te da postujes slepo njegov autoritet kada hoces da druga deca postuju tvoj autoritet ti uradis isto, primenis model nasilja koji je tvoj roditelj primenio na tebi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 све погрешно... па нико паметан на овом свету неће да туче дете из досаде.... али до сада је фецерало...а када видим западњачку децу...мислим да њихов принцип никако није добар... Booba је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Ovo ti je kao da pricas zidovima... Niko uopste nije ni govorio o tome da se deca tuku, i to ne znam koliko, nego o pedagoskom kaznjavanju iz ljubavi prema njima, a po potrebi i prutom, uskracivanjem itd... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 све погрешно... па нико паметан на овом свету неће да туче дете из досаде.... али до сада је фецерало...а када видим западњачку децу...мислим да њихов принцип никако није добар... Na koju zapadnjacku decu mislis? Po cemu su zapadnjacka deca gora od nase dece? Po cemu su norveska deca gora od srpske dece, npr? Ili finska? Niko uopste nije ni govorio o tome da se deca tuku, i to ne znam koliko, nego o pedagoskom kaznjavanju iz ljubavi prema njima, a po potrebi i prutom, uskracivanjem itd... To i jeste batinjanje dece. Prutom uskracivanjem ili drugim fizickim kaznama se pokazuje kao neuspesno. Zabrana izlaska - model zatovra. Prut po dupetu - model nasilja. Oba su fizicke restrikcije i kazne. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Kad udjes u svet nauke vidis koliko OCI i VIDELO nisu dovoljno dobri za objasnjavanje vecih fenomena. Koliko cula i misljenja mogu da varaju, koliko mozak random probira informacije da bi oformio odredjena misljenja.Etc. A kad udjes u svet zive i zivotvorne vere u Boga, ukapiras da su oci i videlo duse mnogo bolji nego svi naucni dokazi ovog sveta... Nego nisi mi rekao: sta radis u skoli? Sto pitas? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 A kad udjes u svet zive i zivotvorne vere u Boga, ukapiras da su oci i videlo duse mnogo bolji nego svi naucni dokazi ovog sveta... Ne bih isao tako daleko da tvrdim da mogu da pogledam nekog u dusu. Ako ti mislis da mozes onda ok. Sto pitas? Zato sto iznosis svoje misljenje u javnost kao NEKO ko radi u skoli. Time se pozivas na neki kredibilitet, pa bi bilo uredno da se zna nesto vise o tvom poslu u skoli na osnovu kog iznosis svoje misljenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Ne bih isao tako daleko da tvrdim da mogu da pogledam nekog u dusu. Ako ti mislis da mozes onda ok. Zato sto iznosis svoje misljenje u javnost kao NEKO ko radi u skoli. Time se pozivas na neki kredibilitet, pa bi bilo uredno da se zna nesto vise o tvom poslu u skoli na osnovu kog iznosis svoje misljenje. Ovo gore nisi uospte ukapirao, nisam govorio da ja nekog gledam u dusu, nego da covek ocima duse bolje vidi nego telesnim ocima... Ovo drugo - mozda bi bilo uredno, ali - kako bi ti to reko - nema logicke osnove u tvom trazenju, pa cu da to sacuvam za sebe... jedino ako mi ne veruje da radim u skoli nego mislis da izmisljam, e to je onda vec ozbiljan problem... Владан је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Ja od mojih drugara sa kojima sam se druzio u detinjstvu znam samo jednog koji nije kaznjavan batinom.Tako da ti se argument poprilichno rusi. Ovo zaboravih - kako ga rusi kad je on jedan, a nas ima zaista puno? Zar statistika ne uzima vecinu kao argument? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Ако истраживања и показују да за децу није добро да буду физички кажњавана, то опет не значи да држава треба силом то да примењује. За децу није добро ни да пију кока колу, да ли и то држава треба да забрани? Mironosica and Booba је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Физичко кажњавање као норма,принцип,као константа,не,али...понеки пут треба дете шљепнути по гузи када преврши сваку меру и ако лепа реч нема никаквог ефекта.Некада је то неизбежно и свако ко каже да није тако или нема децу или лаже. obi-wan, Natasa., Booba and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Физичко кажњавање као норма,принцип,као константа,не,али...понеки пут треба дете шљепнути по гузи када преврши сваку меру и ако лепа реч нема никаквог ефекта.Некада је то неизбежно и свако ко каже да није тако или нема децу или лаже. zasto treba da se sljepne,zamisli naidje neko pored tebe i neodgovara nest sta i kako si-i sljepne ti jednu -sta kazes na to ,hahhahahhahaaaaaaa alme zasmija solomone svaka ti hvala ,ozbiljno sada pa kako treba sljepnuti ,mislim da djeciji razvoj nezavisi od naseg sljepkanja,moze samo gori da budu ,a o ubijanju u pojam da nepricamo sa fizickim zlostavljanjem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Мислим да је овде само питање умерености. Родитељ је дужан да дете васпитава, а то некада подразумева и укор, казну, све оно што дете учи да акције имају своје последице и да је човек одговоран за своје поступке. Са друге стране је злостављање. Е сада, проблем настаје када држава - која треба да спречава злостављање и то апсолутно подржавам - почне да се меша нормалним људима у живот и уводи бесмислене прописе који се мешају у нормалне породичне односе. PD and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Ovo drugo - mozda bi bilo uredno, ali - kako bi ti to reko - nema logicke osnove u tvom trazenju, pa cu da to sacuvam za sebe... jedino ako mi ne veruje da radim u skoli nego mislis da izmisljam, e to je onda vec ozbiljan problem... Nema logicke osnove? Izjava cistacice da je neka bolest takva i takva i to podupri time ja radim u bolnici jer kredibilna? E pa neko ko nije pedagog ne moze da se poziva na to sto radi u skoli i na osnovu toga pravda svoje misljenje o tome se radi. Ti si se pozvao na prirodu posla a nisi je dotatno opisao. Ako to tebi nije dovoljno logicno onda ne znam. Ne mislim da izmisljas al mislim da nisi dovoljno strucan niti da radis posao koji se bavi time da pozivas prirodu posla kao neki garant ispravnosti tvog misljenja. Ако истраживања и показују да за децу није добро да буду физички кажњавана, то опет не значи да држава треба силом то да примењује. За децу није добро ни да пију кока колу, да ли и то држава треба да забрани? Da, treba. Zato sto drzava treba da stiti svoje gradjane. Dalje, zakonski oviri i resenje.. ako bi dozvolio nasilje nad decom u "vaspitne" svrhe, koja bi granica bila tog nasilja? Lakse telesne povrede? teske telesne povrede? Ako je nasilje u vaspitne svrhe dozvoljeno, roditelj moze da polomi detetu vilicu i da kaze to je disciplinsko nasilje u vaspitne svrhe. Da bi ste shvatili te stvari morate da gledate van hriscanstva za kvalitetno misljenje po tom pitanju. Са друге стране је злостављање. Е сада, проблем настаје када држава - која треба да спречава злостављање и то апсолутно подржавам - почне да се меша нормалним људима у живот и уводи бесмислене прописе који се мешају у нормалне породичне односе. Pogledaj gornje tumacenje. Dozovljavanje bilo kakvog vida nasilja nad detetom bi stvorili tolike zakonske rupe da bi neko ko je polomio vilicu detetu mogao da se izvuce da je on kaznjavao u vaspitne svrhe. U principu sud sigurno nece da optuzi za nasilje nekog ko je lupio dete jednom po dupetu rukom. Ali ko mu udari shamar ili ga bije kaisem to je vec druga prica. Kada mu nanese telesnu povredu. Давидова је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Na koju zapadnjacku decu mislis? Po cemu su zapadnjacka deca gora od nase dece? Po cemu su norveska deca gora od srpske dece, npr? Ili finska? To i jeste batinjanje dece. Prutom uskracivanjem ili drugim fizickim kaznama se pokazuje kao neuspesno. Zabrana izlaska - model zatovra. Prut po dupetu - model nasilja. Oba su fizicke restrikcije i kazne. размажена,неваспитана и бљутава... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука