ВИЛМА Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Управо тако. Испаде да ми жестоко злостављамо децу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 eto ga !!!!!!!!!! na dve teme slusamo od Vas kako ne treba tuci decu ,i da Vi vasu decu niste tukli kad ono medjutim a sta je blago udaranje po turu ? ovde su manje vise svi normalni i kad se kaze tuci decu ne misle na saketanje,lopatanje,sutiranje vec na blago udaranje po turu ako Vas intresuje kaznjavanje nije dobro za psihu dece nadam se da vise necete biti tako izriciti ,rekli ste da Obi - Wan menja svoja misljenja od posta do posta ,a vi ? Ударање по туру није физичко кажњавање. То би више био израз родитељског страха за дете јер оно и не осети "ударац" имајући у виду да у том узрасту има пелене. Слично је писао Соломон Кане. У свакој поруци сам принципијиелно заступала став да децу не треба физички кажњавати ни прутом ни руком. Немојте тражити длаку у јајету кад је нема. И зашто мени приговор а не администратору оби вану? Зар не видите како се обраћа саговорнику или то не желите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Објасни ми шта је по теби ФИЗИЧКО кажњавање детета, ако ту не спада и благо УДАРАЊЕ детета по гузи. Јел кад кажемо "тући дете" то обаветно значи премлаћивање и злостављање детета ? Зашто родитељ који лупне дете по гузи треба да се правда да није злостављач ? јел можемо да разграничимо премлаћивање и ударање по гузи а да их не сврставамо у исти кош ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Физичко кажњавање као норма,принцип,као константа,не,али...понеки пут треба дете шљепнути по гузи када преврши сваку меру и ако лепа реч нема никаквог ефекта.Некада је то неизбежно и свако ко каже да није тако или нема децу или лаже. Ово сам подржала упркос што и даље заступам став да ако је у узрасту када може чути нашу лепу реч, као казна може му се ускратити неко задовољство. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Ударање по туру није физичко кажњавање. То би више био израз родитељског страха за дете јер оно и не осети "ударац" имајући у виду да у том узрасту има пелене. Слично је писао Соломон Кане. У свакој поруци сам принципијиелно заступала став да децу не треба физички кажњавати ни прутом ни руком. Немојте тражити длаку у јајету кад је нема. И зашто мени приговор а не администратору оби вану? Зар не видите како се обраћа саговорнику или то не желите? jel ? a vi ne trazite dlaku u jajetu ? Vama sam prigovorila jer se ne slazem sa Vama,kad se ne budem slagala sa administratorom Obi-Wan recicu mu isto kao i Vama i ne vidim kako se obraca ,ali vidim kako se Vi obracate Bogu hvala da postoje ljudi kao Vi ,da ja mogu da vidim gde sam sa smirenjem ,u Vasem slucaju ga nemam jer stvarno smatram da ste preterali sa lekcijama o vaspitanju dece ,kao da smo svi ovde teroristi i Obi -Wan je u pravu kad kaze da su deca danas jeziva ,upravo sam dosla iz skolskog dvorista i videla kako se ponasaju neka deca nisu deca kriva ,roditelji su krivi ,ali da su blago udarani po turu plreko pelena ne bi radili to sto rade sad није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 @Магдалена Не знам због чега сам ја питана? Нисам помињала прут нити заступам мишљење да се детету не треба ништа објашњавати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 @Tanja ex Petrija i Obi -Wan je u pravu kad kaze da su deca danas jeziva ,upravo sam dosla iz skolskog dvorista i videla kako se ponasaju neka decanisu deca kriva ,roditelji su krivi ,ali da su blago udarani po turu plreko pelena ne bi radili to sto rade sad Ако су родитељи криви, зашто онда децу називати језивим, ваљда су родитељи језиви. И не заборавите, још језивији могу бити учитељи. Језиво... какав израз! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Језиво... какав израз! istinit није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 @Tanja ex Petrija Ако су родитељи криви, зашто онда децу називати језивим, ваљда су родитељи језиви. И не заборавите, још језивији могу бити учитељи. Језиво... какав израз! mozda da ste procitali sve ,pa citirali sve ,imalo bi smisla ovako ste izvukli iz konteksta deo i postavili pitanje procitajte ponovo moj post pa onda citirajte i pitajte није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 @'Tanja ex Petrija Цитирам само када има смисла за цитатом. У претходој поруци нисам вам поставила ни једно питање. Цветић за вас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 @'Tanja ex Petrija Цитирам само када има смисла за цитатом. У претходој поруци нисам вам поставила ни једно питање. Цветић за вас. hvala na cvetu ja sam nekad davno ucila da je rec ZASTO upitna i kad kazemo зашто онда децу називати језивим to je vec pitanje ,zar ne ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 nisu deca kriva ,roditelji su krivi ,ali da su blago udarani po turu plreko pelena ne bi radili to sto rade sad izgleda da niste sve procitali pa zato koristite rec zasto 0212_rolleyes није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 hvala na cvetu ja sam nekad davno ucila da je rec ZASTO upitna i kad kazemo to je vec pitanje ,zar ne ? Погледајте шта сам ја писала: @Tanja ex Petrija Ако су родитељи криви, зашто онда децу називати језивим, ваљда су родитељи језиви. И не заборавите, још језивији могу бити учитељи. Језиво... какав израз! Ово је било питање у склопу моје констатације, без упитника на крају и није се односило на ваш исказ већ на исказ оби вана који каже да су деца језива. Рекла бих... мали неспоразум. И не брините, све читам. Букетић за вас Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 il se zezas ili stvarno ovo neki propovijednik napisao Knjiga Propovednikova, iz Biblije... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 DETE SA HENDIKEPOM NIJE BOLESNO NI ZARAZNO, ONO SAMO TRAZI DA BUDE PRIHVACENO U NASOJ ZAJEDNICI! 97 % ljudi nece preuzeti ovu poruku kao status. Ako si ti jedan od 3 % preuzeces ovu poruku bar na 1 dan. Ja ovu poruku stavljam na svoj zid SA ZADOVOLJSTVOM Ne vidim kakve veze ima dete sa hendikepom sa ovom temom... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука