Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Не изигравајте добричине на лицемеран начин, јер је дегутантан. Зајрон је написао да свако ко нешто значи у византијској литургици у Европи је био његов ђак. То нема везе са епископима који су код њега учили, нити са православним студентима, већ је или непознавања најзначајнијих православних литургичара или класична увреда. OK, mišljeno tim bilo zapadna Evropa i univeritetski centri u zapadnoj Evropi. Većina pravoslavnih studenata iz zapadne Evrope je kod njega zaista i studirala. Ова тврдња је већ на месту. Pa logična stvar da tim nije mišljena bila Grčka i Rusija ili Ukrajina. To valjda ne moram crtat. Svejedno sam napisao što je tačno da se o njemu, njegovom radu i djelima u Moskvi i Petrogradu među samim pravoslavnim liturgičarima govori sa takvim respektom graničećim sa strahopoštovanjem, kakvo se obično ukazuje samo tm najvećim pravoslavnim liturgičarima koji su u apsolutnom vrhu svjetske slovenske vizantinske liturgijske škole i litiurgike. Ово би било логично, једино ако три ове три земље не сматраш европским. Надам се да није тако и да ниси римокатолички фундаменталиста којем је Европа само римокатоличка Европа. Naravno da i Ukrajinu i Rusiju i Grčku i Srbiju i sve ostale pravoslavne evropske zemlje smatram evropskim zemljama. Nisi shvatio poantu. Ti meni kažeš na primjer: postoji pravoslavni liturgičar koji je takvim ekspertom na zapadnu liturgiju da uči vaše katoličke zilote kako se ima ispravno služit tridentinska liturgija. A ja tebi na to kažem kao: oh, imamo ih mi u Vatikanu, Rimu i po Italiji koliko hoćeš takvih! hahahaha! Ali pravoslavni liturgičar koji bi učio benediktinske i cistercitske monahe ili studente gregorijanskom koralu a ti svi njegovi učenici, katolici bili potom voditeljima, zborovođama takvih značajnijih gregorijanskih katedralnih i manastirskih schola, to je znači taj takav sličan ali obrnuti primjer. Upravo zato što smatram pravoslavni hor u Ženevi isto i jednako evropskim kao i taj u Peterburgu ili u Atini! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Испада да су папа и ови болесници, али одвојено, наравно, кад се негде појаве одличан извор зараде и развојна шанса. facenew22222222 Sinovi ovoga sveta koriste svaku šansu, dok je imaju. А потпис и лутеранска реформација? ? Мото испод твоје фотке је мото лутеранске реформације. Чудно за римокатоличког свештеника да користи њихов мото као свој. To je, vidiš, tvoj problem. Odbacuješ i dobro i loše, samo zbog imena. A mudar čovek uzima dobro gde god ga nađe. Uzgred, nije moto, nego poruka. Moto se nalazi ispod slike sa leve strane. Па о томе се и ради. То је мото лутеранске реформације - Verbum Domini Manet in Aeternum. Имате ли ви историју Цркве као предмет? A imaš li ti Bibliju u kući? (cf.Is 40:8; 1Pt 1:25 - Bible for dummies) Било би боље да ти за кућу набавиш неку историју Цркве... Ha! Znao sam da nemaš pojma da je ovo citat iz Biblije, ali...kad ne znaš, onda se držiš kao pijan plota predhodne gluposti greengrin Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Uzgred, za tvoju informaciju, ovo je i moto Pontifikalnog Biblijskog Instituta u Rimu, gde sam neko vreme studirao. Ali kako ti voliš da činiš, ajmo da odbacimo i recimo, 1 Petrovu celu zajedno sa Rimljanima jer ih je Luter obožavao, a možemo tako i pola Biblije da bacimo, jer su je sektaši koristili ...bolesno. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Испада да су папа и ови болесници, али одвојено, наравно, кад се негде појаве одличан извор зараде и развојна шанса. facenew22222222 Sinovi ovoga sveta koriste svaku šansu, dok je imaju. А потпис и лутеранска реформација? ? Мото испод твоје фотке је мото лутеранске реформације. Чудно за римокатоличког свештеника да користи њихов мото као свој. To je, vidiš, tvoj problem. Odbacuješ i dobro i loše, samo zbog imena. A mudar čovek uzima dobro gde god ga nađe. Uzgred, nije moto, nego poruka. Moto se nalazi ispod slike sa leve strane. Па о томе се и ради. То је мото лутеранске реформације - Verbum Domini Manet in Aeternum. Имате ли ви историју Цркве као предмет? A imaš li ti Bibliju u kući? (cf.Is 40:8; 1Pt 1:25 - Bible for dummies) Било би боље да ти за кућу набавиш неку историју Цркве... Ha! Znao sam da nemaš pojma da je ovo citat iz Biblije, ali...kad neznaš, onda se držiš kao pijan plota predhodne gluposti greengrin Tako je i meni jedan član foruma, nije bitno koji, predbacio što na sajtu Slavic Christians imamo na stranici s BiH ovu sliku: Navodno je to Srbima neprijateljski simbol. Tako sam mu morao napisati da se istorija ne može svakih 30-50 godina mjenjati prema aktualnoj političkoj situaciji, a pogotovu već ne prema tome što je neko zloupotrebio taj znak i simbole prisvajajući ih samo sebi. Za mene je to grb i simbol hrišćanske kraljevske bosanske kuće Kotromanića koja je tada vladala Bosnom i čija pretposljednja kraljiica Katarina Kosača je bila ćerkom Stefana ili Stjepana Kosače, velikog vojvode Humskog i Hercega od Svetog Save. Kad bi nabrojali sve citate koji su neki sektaši prisvojili, ne bismo uopšte smjeli Bibliju prema tome ni otvorit! Takva ta ista stvar je s KiM, znači kad neko bude tvrdio da je tamo sve to njegovo, simboli, istorija, tradicija, kulturno-istorijski spomenici, arhitektura itd.onda se najbolje bude toga pod hitno što prije riješit i kutarisat jer je to tamo neki idiot zluopotrebio! Tako to prema tome ispada! Stalno i svuda se piše, tvrdi i govori o tome kako su Srbi "istorijski narod", strašno vezan za svoju istoriju, prošlost i tradicije. Međutim iz tog takvog ponašanja ili razmišljanja se baš tako puno ni ne vidi da je tome stvarno tako! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Nažalost. Izgleda da naš prijatelj nema u kući ni krst, jer su sve forme patentirali sajentolozi facenew22222222 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Uzgred, za tvoju informaciju, ovo je i moto Pontifikalnog Biblijskog Instituta u Rimu, gde sam neko vreme studirao. Ali kako ti voliš da činiš, ajmo da odbacimo i recimo, 1 Petrovu celu zajedno sa Rimljanima jer ih je Luter obožavao, a možemo tako i pola Biblije da bacimo, jer su je sektaši koristili ...bolesno. Hahaha, stvarno nisam ni vidio da si to napisao a gore sam mu napisao baš to isto i nezavisno od tebe! facenew22222222 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Ma da...a inače, kažu da je ljiljanov cvet, tako stilizovan, postao popularan preko grba francuskih kraljeva. Mislim da je valjda Luj VI, da me ubiješ ne sećam se tačno koji, prilikom posete Cezareji i krstašima koji su tamo imali bazu, na zidovima trpezarije video ovaj stilizovani ljiljan, koji je predstavljao svetu Trojicu (iliti sveto Trojstvo) i stavio ga na svoj grb. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Ma da...a inače, kažu da je ljiljanov cvet, tako stilizovan, postao popularan preko grba francuskih kraljeva. Mislim da je valjda Luj VI, da me ubiješ ne sećam se tačno koji, prilikom posete Cezareji i krstašima koji su tamo imali bazu, na zidovima trpezarije video ovaj stilizovani ljiljan, koji je predstavljao svetu Trojicu (iliti sveto Trojstvo) i stavio ga na svoj grb. Jeste to je znak plemićkog doma i roda Anžujskog, a ti koji su bili s njima u nekakvom srodstvi su imali pravo da ga nose tj. crtaju si ga i slikaju na svojim grbovima. Takav znak "kvaliteta" brand, licenca, hahahaha! Ko danas značka od auta, BMW, Volvo, Mercedes, Audi :-p To znači praktično pola evropskih plemićkih kuća jer nema s kim oni nisu bili u srodstvu. Sehr gut! Hahahaha! Anžuvinci http://hr.wikipedia.org/wiki/An%C5%BEuvinci Eno bilo ih je 4 dinastije, svakavih, razne sorte, te Kapetovci, Plantaženeti, Valoa itd. Moj stric je bio živa hodajuća enciklopedija kraljevskih evropskih kuća a rodoslovlja im je znao na pamet, hahahaha! Bio arhitekta, muzičar i slikar nadrealista, imao 2 fakulteta arhitekture, beogradski, taj mu za komunista nisu priznali u Njemačkoj pa tamo dostudirao ponovo cijelu arhitekturu u Hajdelbergu. Živio svuda po Evropi, Pariz, tamo slikao i izložbe imao, Berlin, u novom dijelu projektovao čitav tamo neki kvart berlinski. http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Anjou Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Ups...sad će imati više razloga da mrze bosanski grb - grozni katolički simboli ... A sa druge strane, vidi kako se ovi muslimani upecaše. Na grbu im simbol Svete Trojice 4chsmu1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Ups...sad će imati više razloga da mrze bosanski grb - grozni katolički simboli ... A sa druge strane, vidi kako se ovi muslimani upecaše. Na grbu im simbol Svete Trojice 4chsmu1 Da jeste, pogledaj ovo kad smo već kod simbolike, ovo je napravio moj kolega bosanski panslavista, inače porijeklom Bošnjak ili po starom musliman, on sam lično nije a ne želi ni da bude muslimanom, ne može se vjera naslijediti rođenjem: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 A i ovo je vrlo zanimljivo, također njegov rad: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Ovdje sam mu ja predložio ovu muziku, tu je uzeo, znači malo sam mu tu "pomagao", hahahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Evo, tu mu je taj njegov kanal pa možete gledat dalje sami kakvih sve filmova ima i šta je sve sklepat stigao, hahahaha: http://www.youtube.com/user/SlavicBosnia#g/u Ovaj mi se najviše sviđa: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Opet ste napravili od teme djubriste... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Opet ste napravili od teme djubriste... Spamište, druže, spamište. Ajmo malo poštovanja. Ima tu i interesantnih stvari, kojima naravno ovde nije mesto, ali tako je to kad god se priča o katolicima. Doduše izgleda da nam su nam Evgenik i Ave Serbija na godišnjem, pa još nismo došli do Jasenovca. 4chsmu1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука