Zayron Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Mili moj bogoslove, upravi tako se to i radilo u toj prvoj Crkvui na koju se stalno pozivate Jeste, kad bi se gadjali avionima... To sam i primjetio da se kod vas uči nekakva čudna istorija liturgije, imate li uopšte taj predmet? Ma jok, sta ce nam to... Pa kad ste u takvoj stisci s liturgikom zovnite Juru Kolarića od nas, u penziji je i svejedno se dosađuje, neće mu bit mrsko. Nek vam održi par predavanja iz liturgike i istorije hrišćanske liturgije, naročito ta poglavlja o "dancing liturgy" do 11. vijeka znači to što vam fali i gdje te rupe imate. Taj je predavao i meni, garant nešto upamtite, kad sam zapamtio to i ja, jedino ako na predavanje ne dođete ravno iz diskoteke s techno party pa zaspete! мајкл Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Упознат сам са тим. Моја питања су била због тога да бисмо дошли до тога је проблематика таквог канонског права та што ће се доћи до тога да ће се слична организациона питања морати мењати са сваком променом у свету. Са друге стране имаш канонско право у православној Цркви која јасно говори и о тим организационим питањима и о оним "озбиљнијим" иако су донесена пре мнооого векова. И функционално Црква опстаје. Дакле, није све што је модерно, тј. оно што прати дух времена аутоматски и боље. Као што ни круто придржавање артефаката прошлости није истинито и непромењљиво. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Mili moj bogoslove, upravi tako se to i radilo u toj prvoj Crkvui na koju se stalno pozivate Jeste, kad bi se gadjali avionima... To sam i primjetio da se kod vas uči nekakva čudna istorija liturgije, imate li uopšte taj predmet? Ma jok, sta ce nam to... Pa kad ste u takvoj stisci s liturgikom zovnite Juru Kolarića od nas, u penziji je i svejedno se dosađuje, neće mu bit mrsko. Nek vam održi par predavanja iz liturgike i istorije hrišćanske liturgije, naročito ta poglavlja o "dancing liturgy" u do 11. vijeka. Taj je predavao i meni, garant nešto upamtite, kad sam zapamtio to i ja, jedino ako na predavanje ne dođete ravno iz diskoteke s techno party pa zaspete! мајкл Видим ја да вама фали озбиљних и квалитентних литургичара чим наш Милошевић мора да иде у Загреб да предаје. Наравно, то је добро, јер је у складу са хришћанском љубављу и самилошћу. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Mili moj bogoslove, upravi tako se to i radilo u toj prvoj Crkvui na koju se stalno pozivate Jeste, kad bi se gadjali avionima... To sam i primjetio da se kod vas uči nekakva čudna istorija liturgije, imate li uopšte taj predmet? Ma jok, sta ce nam to... Pa kad ste u takvoj stisci s liturgikom zovnite Juru Kolarića od nas, u penziji je i svejedno se dosađuje, neće mu bit mrsko. Nek vam održi par predavanja iz liturgike i istorije hrišćanske liturgije, naročito ta poglavlja o "dancing liturgy" u do 11. vijeka. Taj je predavao i meni, garant nešto upamtite, kad sam zapamtio to i ja, jedino ako na predavanje ne dođete ravno iz diskoteke s techno party pa zaspete! мајкл Видим ја да вама фали озбиљних и квалитентних литургичара чим наш Милошевић мора да иде у Загреб да предаје. Наравно, то је добро, јер је у складу са хришћанском љубављу и самилошћу. He, Milošević je učio po našim školama. Pogledaj njegov magistarski. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Упознат сам са тим. Моја питања су била због тога да бисмо дошли до тога је проблематика таквог канонског права та што ће се доћи до тога да ће се слична организациона питања морати мењати са сваком променом у свету. Са друге стране имаш канонско право у православној Цркви која јасно говори и о тим организационим питањима и о оним "озбиљнијим" иако су донесена пре мнооого векова. И функционално Црква опстаје. Дакле, није све што је модерно, тј. оно што прати дух времена аутоматски и боље. Као што ни круто придржавање артефаката прошлости није истинито и непромењљиво. Pa, ne razumeš razvoj kanonskog prava. Nije sve što je hiljadu godina staro više primenjivo, a takođe ne stoji da se u novom ne sadrži staro, samo preformulisano. Takođe, ne menja se kanonsko pravo sa promenom sveta. Eto, nema više komunizma a nema ni promene kanona zbog toga. Kad je liturgija preuređena onda je došlo i do promene kanona, a i to je samo na osnovu promenjenog akcentuiranja teoloških stavova od starine. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Mili moj bogoslove, upravi tako se to i radilo u toj prvoj Crkvui na koju se stalno pozivate Jeste, kad bi se gadjali avionima... To sam i primjetio da se kod vas uči nekakva čudna istorija liturgije, imate li uopšte taj predmet? Ma jok, sta ce nam to... Pa kad ste u takvoj stisci s liturgikom zovnite Juru Kolarića od nas, u penziji je i svejedno se dosađuje, neće mu bit mrsko. Nek vam održi par predavanja iz liturgike i istorije hrišćanske liturgije, naročito ta poglavlja o "dancing liturgy" u do 11. vijeka. Taj je predavao i meni, garant nešto upamtite, kad sam zapamtio to i ja, jedino ako na predavanje ne dođete ravno iz diskoteke s techno party pa zaspete! мајкл Видим ја да вама фали озбиљних и квалитентних литургичара чим наш Милошевић мора да иде у Загреб да предаје. Наравно, то је добро, јер је у складу са хришћанском љубављу и самилошћу. He, Milošević je učio po našim školama. Pogledaj njegov magistarski. Милошевић је грчки ђак... То што вас познаје у прсте захвалите његовом ментору. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Mili moj bogoslove, upravi tako se to i radilo u toj prvoj Crkvui na koju se stalno pozivate Jeste, kad bi se gadjali avionima... To sam i primjetio da se kod vas uči nekakva čudna istorija liturgije, imate li uopšte taj predmet? Ma jok, sta ce nam to... Pa kad ste u takvoj stisci s liturgikom zovnite Juru Kolarića od nas, u penziji je i svejedno se dosađuje, neće mu bit mrsko. Nek vam održi par predavanja iz liturgike i istorije hrišćanske liturgije, naročito ta poglavlja o "dancing liturgy" u do 11. vijeka. Taj je predavao i meni, garant nešto upamtite, kad sam zapamtio to i ja, jedino ako na predavanje ne dođete ravno iz diskoteke s techno party pa zaspete! мајкл Видим ја да вама фали озбиљних и квалитентних литургичара чим наш Милошевић мора да иде у Загреб да предаје. Наравно, то је добро, јер је у складу са хришћанском љубављу и самилошћу. He, Milošević je učio po našim školama. Pogledaj njegov magistarski. Милошевић је грчки ђак... То што вас познаје у прсте захвалите његовом ментору. Da, da 0110_hahaha Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Упознат сам са тим. Моја питања су била због тога да бисмо дошли до тога је проблематика таквог канонског права та што ће се доћи до тога да ће се слична организациона питања морати мењати са сваком променом у свету. Са друге стране имаш канонско право у православној Цркви која јасно говори и о тим организационим питањима и о оним "озбиљнијим" иако су донесена пре мнооого векова. И функционално Црква опстаје. Дакле, није све што је модерно, тј. оно што прати дух времена аутоматски и боље. Као што ни круто придржавање артефаката прошлости није истинито и непромењљиво. Pa, ne razumeš razvoj kanonskog prava. Nije sve što je hiljadu godina staro više primenjivo, a takođe ne stoji da se u novom ne sadrži staro, samo preformulisano. Takođe, ne menja se kanonsko pravo sa promenom sveta. Eto, nema više komunizma a nema ni promene kanona zbog toga. Kad je liturgija preuređena onda je došlo i do promene kanona, a i to je samo na osnovu promenjenog akcentuiranja teoloških stavova od starine. Нема то везе са развојем канонског права. Некоме објективном ко посматра ваше право са стране то изгледа као промена и прилагођавање права секуларног карактера. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Упознат сам са тим. Моја питања су била због тога да бисмо дошли до тога је проблематика таквог канонског права та што ће се доћи до тога да ће се слична организациона питања морати мењати са сваком променом у свету. Са друге стране имаш канонско право у православној Цркви која јасно говори и о тим организационим питањима и о оним "озбиљнијим" иако су донесена пре мнооого векова. И функционално Црква опстаје. Дакле, није све што је модерно, тј. оно што прати дух времена аутоматски и боље. Као што ни круто придржавање артефаката прошлости није истинито и непромењљиво. Pa, ne razumeš razvoj kanonskog prava. Nije sve što je hiljadu godina staro više primenjivo, a takođe ne stoji da se u novom ne sadrži staro, samo preformulisano. Takođe, ne menja se kanonsko pravo sa promenom sveta. Eto, nema više komunizma a nema ni promene kanona zbog toga. Kad je liturgija preuređena onda je došlo i do promene kanona, a i to je samo na osnovu promenjenog akcentuiranja teoloških stavova od starine. Нема то везе са развојем канонског права. Некоме објективном ко посматра ваше право са стране то изгледа као промена и прилагођавање права секуларног карактера. Upravo tako - sa strane. Zato i ne razumeš. No, whatever, ionako ovo više nema veze sa temom. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Упознат сам са тим. Моја питања су била због тога да бисмо дошли до тога је проблематика таквог канонског права та што ће се доћи до тога да ће се слична организациона питања морати мењати са сваком променом у свету. Са друге стране имаш канонско право у православној Цркви која јасно говори и о тим организационим питањима и о оним "озбиљнијим" иако су донесена пре мнооого векова. И функционално Црква опстаје. Дакле, није све што је модерно, тј. оно што прати дух времена аутоматски и боље. Као што ни круто придржавање артефаката прошлости није истинито и непромењљиво. Pa, ne razumeš razvoj kanonskog prava. Nije sve što je hiljadu godina staro više primenjivo, a takođe ne stoji da se u novom ne sadrži staro, samo preformulisano. Takođe, ne menja se kanonsko pravo sa promenom sveta. Eto, nema više komunizma a nema ni promene kanona zbog toga. Kad je liturgija preuređena onda je došlo i do promene kanona, a i to je samo na osnovu promenjenog akcentuiranja teoloških stavova od starine. Нема то везе са развојем канонског права. Некоме објективном ко посматра ваше право са стране то изгледа као промена и прилагођавање права секуларног карактера. Upravo tako - sa strane. Zato i ne razumeš. No, whatever, ionako ovo više nema veze sa temom. "Ко на брду, ак' и мало стоји више види нег' онај под брдом." Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Pitanje za prijatelje rimokatolike:Da li se kakva zavjera krije iza protesta protiv pape u Španiji ili su oni zaista bili zbog enormno visokih troškova njegova dolaska u tu zemlju? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Сад видех да ти је испод "фотке" мото лутеранске реформације!? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Pitanje za prijatelje rimokatolike:Da li se kakva zavjera krije iza protesta protiv pape u Španiji ili su oni zaista bili zbog enormno visokih troškova njegova dolaska u tu zemlju? Ma, kakvi troškovi. Više su zaradili nego šro su dali para. Dva miliona ljudi pa ako je svaki od njih ostavio po 10 eura, vidi koliko je to para. A bunili su se anarhisti i homoseksualci (čitaj "civilno društvo"), ovi kao i kod nas "liberalnog", ateističko- NGO usmerenja. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Pitanje za prijatelje rimokatolike:Da li se kakva zavjera krije iza protesta protiv pape u Španiji ili su oni zaista bili zbog enormno visokih troškova njegova dolaska u tu zemlju? Ma, kakvi troškovi. Više su zaradili nego šro su dali para. Dva miliona ljudi pa ako je svaki od njih ostavio po 10 eura, vidi koliko je to para. A bunili su se anarhisti i homoseksualci (čitaj "civilno društvo"), ovi kao i kod nas "liberalnog", ateističko- NGO usmerenja. Da, evo ko se bunio? Imamo mi svakakvih antipapista! Što bi rekao Bosanac, svakakvog cvijeća u bašči Božijoj urodilo! мајкл http://danas.net.hr/svijet/page/2011/05/31/0463006.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Pitanje za prijatelje rimokatolike:Da li se kakva zavjera krije iza protesta protiv pape u Španiji ili su oni zaista bili zbog enormno visokih troškova njegova dolaska u tu zemlju? Ma, kakvi troškovi. Više su zaradili nego šro su dali para. Dva miliona ljudi pa ako je svaki od njih ostavio po 10 eura, vidi koliko je to para. A bunili su se anarhisti i homoseksualci (čitaj "civilno društvo"), ovi kao i kod nas "liberalnog", ateističko- NGO usmerenja. Da, evo ko se bunio? Imamo mi svakakvih antipapista! Što bi rekao Bosanac, svakakvog cvijeća u bašči Boćijoj! 0110_hahaha http://danas.net.hr/svijet/page/2011/05/31/0463006.html мајклOK! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Auuuuu gadova ove dvojice,(sa slike) fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjj!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука