Jump to content

Најбољи савремени духовници у СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Отац Дејан Дејановић из Цркве Светог Трифуна на Топчидеру,Епископ Андреј Ћилерџић,Владика Игњатије.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Отац Дејан Дејановић из Цркве Светог Трифуна на Топчидеру,

:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

:)

Апсолутно! :) Отац Дејан Дејановић :)

Има и неких скривених великих духовника, овде у Србији...

Подели на овим сајтовима

još jednom ću pomenuti i mati Lidiju jer mi se čini da su ženske osobe zapostavljene...a ima kvalitetnih igumanija... gorepomenuta je korifej pravoslavlja na Balkanu a i uže

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

да ли ви сви који сте поменули о.Дејана идете код њега у храм св,Трифуна...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја идем,он ми је духовник. 0442_feel

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Ја идем,он ми је духовник. 0442_feel

о, супер...онда се срећемо... :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

U crkvu sv. Trifuna sam povremeno išla godinama, jer mi je tamo kumče išlo pa sam imala prliku da upoznam divnog protu Dejana, izuzetan, iskusan i požrtvovan sveštenik, koji zaista ima blagu reč za svakoga. Osim pomenuih duhovnika pomenula bih Vladiku Joanikija,ujedno snažan i blag duhovnik, i mati Katarinu bivšu Končulansku igumaniju, a sadašnju igumaniju manastira Podmalinsko . Ona je jedna od nepatvorenih i istinitih ličnosti koje sam imala priliku da upoznam. Izuzetna ,obrazovana i iskusna igumanija, čije reči i kad su stroge odišu istinskom brigom za spasenje drugoga.

Подели на овим сајтовима

U crkvu sv. Trifuna sam povremeno išla godinama, jer mi je tamo kumče išlo pa sam imala prliku da upoznam divnog protu Dejana, izuzetan, iskusan i požrtvovan sveštenik, koji zaista ima blagu reč za svakoga.

facenew22222222

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Потцењујеш овиме што си написао и монаштво и свештенство и књиге. Није ни Господ био у браку па говори о браку. Колико Светих је било безбрачно, и јел то што нису били у браку значи да нису компетентни да причају и саветују на ту тему? Колико њих је читав век провело уз црквене књиге и има веће духовно искуство од многих који имају прегршт искуства са људима, али им мањка духовна ( хришћанска ) дубина или се једноставно не сналазе и потребан им је савет.

Да си тражио до пре пар година Патријару Павлу савет о браку, јел би му рекао то што причаш је глупост, ти немаш појма како је мени у браку јер ти ниси у браку? Ако идемо том логиком, онда ни свештеник није компетентан да те саветује и духовно усмерава јер о многоме зна "само из књига". Замисли да се разболиш, убијеш човека, украдеш или било шта друго, одеш код свештеника и кажеш му: Ма глупост је да ме ти саветујеш о томе када ниси ни болестан, нити си убио нити крао. Како ти можеш мене да саветујеш када нисмо у истој ситуацији? Глупост невиђена!

Ако ћу ја, као верник, да одмеравам животно искуство свештеника и да ценим његову валидност по питању давања савета и да занемарим благослов који тај човек има како би ме усмерио и помогао ми кроз савете, онда сам у проблему.

Slazem se u potpunosti.

Подели на овим сајтовима

Исповедам се код њега од 2004. године.

Ишао сам стално као студент, а сада по потреби, тј, кад дођем горе у Бг.

Подели на овим сајтовима

Исповедам се код њега од 2004. године.

Ишао сам стално као студент, а сада по потреби, тј, кад дођем горе у Бг.

баш ми је драго...можда се сретнемо некад...сви форумаши kolo2

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...