Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341056255' post='669884] лепо, толико о твојим аргументима - велике речи, пуно тврдњи а ништа подлога мислим да ће то Господ да одлучи... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 E nije da se slažem u potpunosti a svima vama, ali ima nekih stvari koje se ne mogu poreći bilo nam milo ili ne :D šta ćemo mi prost ubogi narod kad nas razvlače na 100 strana a samo jedan Hristos, tuga je to... svugde se razlikuje, pa svako na svakog udario sa 'argumentima'... tuga opet kažem... поента је да се не разликује нигде шта је благословено а шта није, него има толико неуких, или начитаних људи који ништа не разумеју или једноставно одбијају да укључе мозак из неког разлога, па од Цркве праве папазјанију. нормално да ненаучен не може одмах да разлучи шта и како, па и да има манипулисаних, ал зато седнеш па прочиташ, питаш, живиш и буде ти добро. за параноје и ровове не одговарам, то је већ патологија. malina :) and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Па зашто онда не читаш? Ево сада сам читао Метро 2033 Дмитрија Г. и Дуге ноћи и црне заставе Дејана С. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 A inače, da prokomentarišem naslov teme- imam jednu rođaku- dedinu rođenu sestru, koja je...nećemo da je vređamo, npr majka i ja dođemo kod nje na veliku subotu, ona iznese pečenje, gnjavi nas da jedemo, ona je žena ne ateista nego antiteista, a ovamo je ,,vel'ki vernik'' za selo- ne ide u crkvu, ali daje svešteniku dosta novca i smatra da će tako da kupi sebi spasenje... e, ona, baš ta, se pita i nikako joj nije jasno šta smo moja majka i ja toliko grešile, pa postimo... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 мислим да ће то Господ да одлучи... Господ је већ одлучио и дао шта јесте а шта није и због тога су ствари недвосмислене. друго је што има људи који мисле да су праведници па од свих других мисле да их гоне, а уствари су обични гордељивци. JESSY је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ево сада сам читао Метро 2033 Дмитрија Г. и Дуге ноћи и црне заставе Дејана С.Мислио сам на Свете Оце... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 A inače, da prokomentarišem naslov teme- imam jednu rođaku- dedinu rođenu sestru, koja je...nećemo da je vređamo, npr majka i ja dođemo kod nje na veliku subotu, ona iznese pečenje, gnjavi nas da jedemo, ona je žena ne ateista nego antiteista, a ovamo je ,,vel'ki vernik'' za selo- ne ide u crkvu, ali daje svešteniku dosta novca i smatra da će tako da kupi sebi spasenje... e, ona, baš ta, se pita i nikako joj nije jasno šta smo moja majka i ja toliko grešile, pa postimo... немој сутра да се изненадиш кад се отвори небо -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Поновићу се по стоти пут: Не постоји редовно и нередовно причешћивање. Нема редовних и честих причешћивача. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Поновићу се по стоти пут: Не постоји редовно и нередовно причешћивање. Нема редовних и честих причешћивача. добро, не хватајмо се за термине клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341056398' post='669888] поента је да се не разликује нигде шта је благословено а шта није, него има толико неуких, или начитаних људи који ништа не разумеју или једноставно одбијају да укључе мозак из неког разлога, па од Цркве праве папазјанију. нормално да ненаучен не може одмах да разлучи шта и како, па и да има манипулисаних, ал зато седнеш па прочиташ, питаш, живиш и буде ти добро. за параноје и ровове не одговарам, то је већ патологија. Razumem ja tebe šta ti hoćeš da kažeš i sve to stoji, ali i to zna biti opasan teren... Eto to hoću da kažem, a ne bih da dušu grešim... ... ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Поновићу се по стоти пут: Не постоји редовно и нередовно причешћивање. Нема редовних и честих причешћивача. Ма дај. Постоје две теологије: где је непрестано причешћивање неопходно да би уопште био у Цркви (део како му и име каже), и друга где је то некаква индивидуалистичка награда за нешто... nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341056503' post='669892] Господ је већ одлучио и дао шта јесте а шта није и због тога су ствари недвосмислене. друго је што има људи који мисле да су праведници па од свих других мисле да их гоне, а уствари су обични гордељивци. Медо и Михајло , вас двојица о истој ствари причате из два различита угла. Отприлике као кад би ја причао са неким о фудбалу, док овај набраја ко су се играчи противничког тима и колико су добри или лоши затим која је шанса нашем тиму да победи , ја му одговарам како је ово вероватно ливада засађена енглеским љуљом и чуди ме што је трава тако тамно зелена с обзиром како је сунце упекло. Истина да се обојица налазимо на истом месту , али нас интересују различите ствари. Медо ти због свог личног животног искуства великог пада па затим велике везаности за Цркву видиш само благодат и велику милост Христову. Мајкл ти због свог животног искуства си више окренут социјалним приликама у Цркви ( њеном уређењу, функционисању, политици итд) . Ви причате потпуно различите ствари . Како се уопште можете свађати у том случају ?!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 A inače, da prokomentarišem naslov teme- imam jednu rođaku- dedinu rođenu sestru, koja je...nećemo da je vređamo, npr majka i ja dođemo kod nje na veliku subotu, ona iznese pečenje, gnjavi nas da jedemo, ona je žena ne ateista nego antiteista, a ovamo je ,,vel'ki vernik'' za selo- ne ide u crkvu, ali daje svešteniku dosta novca i smatra da će tako da kupi sebi spasenje... e, ona, baš ta, se pita i nikako joj nije jasno šta smo moja majka i ja toliko grešile, pa postimo... 0110_hahaha najjači momenat kad čujem da neko nešto slično kaže 0110_hahaha Margareta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ма дај. Постоје две теологије: где је непрестано причешћивање неопходно да би уопште био у Цркви (део како му и име каже), и друга где је то некаква индивидуалистичка награда за нешто... [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341056982' post='669901] добро, не хватајмо се за термине Не разумете . Редовно и нередовно причешћивање је погрешан приступ причешћивању, литургији, животу у Цркви. Не постоји редован и нередован човек, србин, рус, хришћанин . Постоји редован професор . Постоји редован оброк . Причешће не може бити редовно или нередовно. Ви и једни и други се овде сукобљавате око статистике . Није проблем у статистици у цифрама већ у литургијском животу. Значи , дошао си на литургију = причешћујеш се. Нема другог става а да је исправан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Види с тим приступом неће вас ни попови разумети, ви морате имати став: дошао сам у цркву , значи причешћујем се. Ако сви будете имали овај став , ни највећи зилота међу епископима неможе вас зауставити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука