Jump to content

Da katolik postane pravoslavac - zašto?

Оцени ову тему

Препоручена порука

al me ti nasmija hahhaa,tipicno je tamo na balkanu,posebno srbi i hrvati ,imaju problem da njihovi politicari i neki sta znam nikada nisu ni kod srba srbi ,ni kod hrvata hrvati hahhahaha ,nemoj zamjeriti nije zlonamjerno misljeno vec samo zapazeno od kada citam za svima sta pisu

Ne zamjeram, dapače, drago mi je da sada i vi znate da je Jadranka Vlaisavljević (kasnije promijenjeno u Kosor) Srpkinja po ocu, inače popu SPC. Nadam se da ste joj već napisali protestno pismo u svezi Kosova a da ste Miloradu Pupovcu i Uzelcu (obojica Srbi, stranka SDSS) napisali da traže od Hrvatske vlade, čiji je Uzelac, deklarirani Srbin i pravoslavac, podpredsjednik, da odmah vrate svu imovinu.

Među nama, nije zlonamjerno kako bi rekla, nadam se da će onog trena kada se izbjeglim Srbima vrati ta imovina, meni i stotinama tisuća Hrvata biti plaćena naša uništena, zapaljena, popljačkana imovina od 1991 do 1995 od strane JNA, Srpskih dobrovoljaca i inih. Šteta na mojoj imovini je procjenjena na 290 000 DEM (nekretnine, bez pokretnina) što je u međuvremenu uz kamate poraslno na 400 000 DEM ili ti ga 200 000 EUR. Mislim da će država Srbija u bankrot kada počne isplaćivati ratnu odštetu svim Hrvatima koji samo čekaju krivi potez Jadranke Vlaisavljević i Uzelca zato pssst šuti suzo nikad ne znaš kako stoje stvari...

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Odlična stvar, baš vam dobro došla za ugibni manevar, takva jedna ta naša kauza koja se kod nas nađe za 100 godina jedna, odmah ste spremno svi skočili po njoj. Taj savjet: Riješite prvo kod sebe pa onda forisrajte druge. si slobodno možeš otpustit jer vi nemate riješeno ni u SPC kako treba s tim nekim tamo vašim grupicama, ziloti, ovi, oni itd. paralelnim "crkvicama" Crna Gora, Makedonija ni međusobno na širem planu Jeruzalem - Bukurešt i sl., sad i ti Vlasi a nama hoćete lekcije davati. Mogli biste biti malo objektivniji i sa sviše pokore pristupati k dijalogu, inače vas budem morao stalno na to potsjećati jer ako vi naše kauze preuveličavate vaše preuveličavanja nisu ni potrebne, velike su previše i bez toga. Inače s tim benedektinskim manastirom je ista stvar kao kad biste vi imali neke manastire u Srbiji gdje bi bili prije rata grčki monasi, takva njihova neka Lavra, ti potom za komunista otišli ali opet sad poslije komunista žele da se vrate. Ne znam ko bi to rješavao kod vas takav neki spor između SPC i grčkih monaha, možda Carigrad. Kod nas to rješava Rim jer monasi kad se parniče, sude pred crkvenim sudovima s eparhijama i biskupima ili nadbiskupima mogu da se pozovu na Svetu Stolicu ako nisu zadovoljni s presudom a ta je potom nadležna za konačno rješenje i presudu koju moraju ispoštovati obe strane. Inače su monasi tj. monaški redovi ustvari skoro u cijelosti izuzeti iz pravomoći mjesnih biskupa, nadbiskupa i eparhija koji nad njima imaju ovlast tičući se samo liturgije i pastorala na parohijama. To je kod nas tako upravo zbog toga što su monaški redovi nadnacionalni i nadeparhijski crkveni pravni subjekti i zbog tog kako ne bi bili ograničavani mjesnim eparhijskim pravilima i zakonima nad njima zaštitnu ruku, pokroviteljstvo i pravnu moć drži direktno Sveta Stolica tj. Papa, dakle Vatikan.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Postavio sam ti brdo materijala; imas sudske presude, imas dokumentarne filmove, imas knjige zrtava pa se obrazuj; strasno je kolkiko negiras te cinjenice. Nisam ja problem za tu pedofiliju nkod vas sto vas podsecam na to; problem su oni koji su to radili.

Можемо да изузмемо питање педофилије и опет ће бити много разлога да се напусти РЦ.....

Не заборавимо браћо да су нас хрвати са благословом рц клали задњих сто година, убијали свирепо, мучили, сакатили, понижавали......онда рц на челу са папком благослови починиоце и прогласи их свецима....јел треба даље да идемо???

Овог зајрона нек је срамота што уопште улази у расправу,... нека клекне и плаче наредних 20 година, можда буде вајде...

Подели на овим сајтовима

Ne zamjeram, dapače, drago mi je da sada i vi znate da je Jadranka Vlaisavljević (kasnije promijenjeno u Kosor) Srpkinja po ocu, inače popu SPC. Nadam se da ste joj već napisali protestno pismo u svezi Kosova a da ste Miloradu Pupovcu i Uzelcu (obojica Srbi, stranka SDSS) napisali da traže od Hrvatske vlade, čiji je Uzelac, deklarirani Srbin i pravoslavac, podpredsjednik, da odmah vrate svu imovinu.

Među nama, nije zlonamjerno kako bi rekla, nadam se da će onog trena kada se izbjeglim Srbima vrati ta imovina, meni i stotinama tisuća Hrvata biti plaćena naša uništena, zapaljena, popljačkana imovina od 1991 do 1995 od strane JNA, Srpskih dobrovoljaca i inih. Šteta na mojoj imovini je procjenjena na 290 000 DEM (nekretnine, bez pokretnina) što je u međuvremenu uz kamate poraslno na 400 000 DEM ili ti ga 200 000 EUR. Mislim da će država Srbija u bankrot kada počne isplaćivati ratnu odštetu svim Hrvatima koji samo čekaju krivi potez Jadranke Vlaisavljević i Uzelca zato pssst šuti suzo nikad ne znaš kako stoje stvari...

Подели на овим сајтовима

Ви сте агресор, напали сте војску у споразумном повлачењу...нема ту одштете за вас....
И ту имовину што сте имали, 80% су Срби градили, од приморја до индустрије, немој да се варамо....питај оца и матер своју!
Моли Бога да вам умањи одштету за геноцид над Србима од 1930-их на овамо...
Ја да сам на твом месту умро бих од срамоте, а ти паметујеш на православном форуму....ццц
Подели на овим сајтовима

• 6 years later...

"WE HAVE TO RETURN TO OUR ROOTS." A CONVERSATION WITH FR. GABRIEL BUNGE

"I did not know about the Orthodox Church for a long time. I only discovered the existence of Orthodoxy little-by-little. Some of my Orthodox friends of today have told me that Catholics know that we “exist”, and nothing more. Simple people even ask, “Do you venerate the Mother of God, too?” This is even fifty years after Vatican II, which seemed to “open the windows” of what was the very closed Catholic Church, and their knowledge of Orthodoxy is still very poor. I had to discover this little-by-little for myself. I did not know about any Orthodox communities"

PRAVOSLAVIE.RU

There are so many traces of the undivided Church, the beginnings of Christianity, and by these very archeological facts, I was “pushed” to dig...

450px-Gabriel_Bunge.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
ORTHODOXHR.WORDPRESS.COM

Nalazimo se na kraju još jedne molitvene osmine za jedinstvo kršćana, pa smo odlučili sastaviti kratko razmišljanje o ekumenizmu. Pravoslavna Crkva nema službeno učenje o ekumenizmu; ta relativno...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...