C.A._R.I.A. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 "RIA", našao sam i ovaj eksperiment sa miševima koji slušaju različitu vrstu muzike: Нема проблема. Него бих више волео да видим више тестова на људима,а мање на мишевима. Очигледно да су на људима тестирали само хеви метал,а нема овако детаљног теста као када су мишеви у питању. Хм,чудна ми чуда. Имају једну основну групу и две контролне,а када су тестирали тинејџере,од тог није било ништа.Свашта. Има ли негде тестирање неке друге музике на људе осим хеви метала ? Неку другу популацију осим тинејџера ? Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Sta reci za rap i hip hop ? Ta muzika takodje podstice klince da budu "mafijasi" i podstice ih na lep zivot bez muke. "bogato samo tako","ima se moze se,ribice loze se,a brateee aaaaa" :bla: :bla: Како бих те клепио овим за ову изјаву.не подстиче реп да буду криминалци,него комплекси.Слушам реп 7 година ако не грешим,никад нисам био ни криминалац,никад нисам ни носио широке панталоне,ни дредове и томе слично. Твоје предрасуде су очигледне.Ако хоћеш да причамо о репу,отвори нову тему,ту ћу ти објаснити колико се вараш.сигуран сам да има мање "штетног" од рока и метала. Иначе слушам домаћи реп,да не буде забуне. Rap is dead! whackado Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Има ли негде тестирање неке друге музике на људе осим хеви метала ? Неку другу популацију осим тинејџера ? Хвала. Баш добра питања.Одговори, на оба, су д а,100%,већ неколико деценија уназад. А сваком ко доспе до резултата и закључљка тих истраживања и евентуално их учини доступним нама,обичним смртницима 0442_feel 0442_feel 0442_feel :cheesy:. Повремено се објаве нека тралала тестирања са готово никаквим поузданим закључцима и то створи слику да се научници,ето, труде ал им није лако и још се као ништа поуздано не зна. Треба бити врло наиван и веровати да је то баш тако. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 "RIA", našao sam i ovaj eksperiment sa miševima koji slušaju različitu vrstu muzike: Нема проблема. Него бих више волео да видим више тестова на људима,а мање на мишевима. Очигледно да су на људима тестирали само хеви метал,а нема овако детаљног теста као када су мишеви у питању. Хм,чудна ми чуда. Имају једну основну групу и две контролне,а када су тестирали тинејџере,од тог није било ништа.Свашта. Има ли негде тестирање неке друге музике на људе осим хеви метала ? Неку другу популацију осим тинејџера ? Хвала. Не знам за више - оно што сам нашао то сам поставио. Мени лично је оно прво истраживање (на руском) веома значајно, али и ово са мишевима није, по мени, уопште за бацање. Колико ја знам мноштво других медицинских експеримената се спроводи на мишевима управо зато што слични резултати могу да се очекују и на људима, и чини ми се да су се ти резултати тестова на мишевима показивали као релевантни и за људе. Но очигледно свако извлачи закључке у складу са својим пртходно оформљеним ставом, тако да не мислим да ћемо се ти и ја око овога разумети. Буди ти уверен у своје, а ја ћу у своје. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Koga ovaj priziva na pocetku,ko je njegov gospodar??? 0442_feel https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5433.msg149129.html#msg149129 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 indijanac Ja kao ovdje dežurni forumski "inkvizitor" tvrdim da mogu, samo tamo nema bit prostih riječi, vulgarita i vrijeđanja Boga, Svete Trojice, Hrista, Crkve, hrišćanstva, Bogorodice, svetitelja itd. To bismo potom prema tome morali zabraniti i cijeli internet, radio, televiziju, novine, časopise jer se i tamo nađe i "uteče" koje prosto slovo, vulgarita, psovka, sličica, filmić ili kadar u filmu a o kompletnoj modernoj literaturi, slikarstvu, kiparstvu da i ne govorim. Imali smo mi i taj Index Librorum Prohibitorum, ništa to ne pomoglo. Bilo to nešto grozno, samo kad se toga sjetim. Kolikog samo posla smo imali s tim uredovanjem. Na primjer sjećam se nekog mladenca, studentika, bogoslovca, Ratziner se zvaše ili tako nekako, koji nam je prije pola vijeka i nešto slao na Kuriju svako malo čitav štos molbi za dozvolu, htio čitat Voltaira, Jean Paul Sartra, Immanuel Kanta, Schopenhauera, Nietzschea itd. itd. Ko da si je lektiru sastavljao prema tom našem indeksu! Za još par godina imao bi ga pročitanog cijelog! Samo što smo mu riješili pet molbi za dispens on je poslao daljih deset. Ja sam uvijek govorio da takav mladenec koji takve stvari čita može jednom baš grdno zaglavit u životu! Koje olakšanje je to bilo kad je 14.06.1966. papa Pavle VI odlučio da ga ukine, taj naš Indeks zabranjenih knjiga, tako smo se s njim zajedno riješili konačno i tog mladenca, strašno nešto, OMG! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Не знам за више - оно што сам нашао то сам поставио. Мени лично је оно прво истраживање (на руском) веома значајно, али и ово са мишевима није, по мени, уопште за бацање. Колико ја знам мноштво других медицинских експеримената се спроводи на мишевима управо зато што слични резултати могу да се очекују и на људима, и чини ми се да су се ти резултати тестова на мишевима показивали као релевантни и за људе. Но очигледно свако извлачи закључке у складу са својим пртходно оформљеним ставом, тако да не мислим да ћемо се ти и ја око овога разумети. Буди ти уверен у своје, а ја ћу у своје. Што се мишева тиче,може да буде,а и не мора. Као што се много лекова тестира на мишевима,па ни ту не постоји никаква "извесност",да је чак и лек успешан,лек ће бити успешан у одређеном броју случајева,дакле све зависи од појединца. Било који лекар или фармацету ће рећи не постоји "закон" по питању да се зна да се сваки лек мора за сваког човека узимати у једној или другој дози,већ један лек делује,други не,један делује у једној количини,други у другој... Што кажу лекари,70% бављења медицином се своди на претпоставку. Чак и људи који се баве хирургијом кажу да и када се има снимак пре него почне да се ради човек,да је и то само орјентационо,јер кад отвориш човека,видиш које су разлике и специфичности у односу на снимак. Што се хеви метала тиче,ја не верујем да би мишеви издржали овакву музику Hardcore, Trance and Acid (Dj Flizzy mix) ,питање је само зашто су пуштали само хеви метал,а не нешто друго. И наравно зашто су у другим експериментима тестирали само тинејџере а не и неку другу групу људи. Више ценим психологе који нису американци и њихова истраживања,и зато сам баш био заинтересован за те аустралијанце,али ако не постоји релевантан линк,не могу да говорим ништа о истраживању да некоме фали кисеоник када слуша хеви метал. За таква озбиљна истраживања требало би да постоје и детаљни и озбиљни линкови,као што си навео за ова друга два истраживања. То би било као када бих ти оставио линк из википедије за проблем виђења нетварне светлости код исихаста. Све је то лепо,али такви линкови су прилично ризични,а википедија има макар неку референцу на коју се позива,па макар и била скроз нетачна. Тај руски текст који си навео нема ниједну једину референцу,то је оно што није баш добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5433.msg149129.html#msg149129 У питању је бенд који има неке хришћанске мотиве,посебно на трећем албуму. Очигледно алузија на Јеванђеље по Луки. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5433.msg149129.html#msg149129 I Bijesovi imaju skrivene poruke u pesmama indijanac BJESOVI skrivena poruka - backmasking http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5433.msg149129.html#msg149129 I Bijesovi imaju skrivene poruke u pesmama Ех,ал ти је линк,пише да је антихрист разапет на обрнутом крсту indijanac Сатанистичка библија се чита уназад ? Свашта. Шта онда добијаш ? Негацију сатанизма ? Ово је текст из Јеванђеља по Луки,сад ако то неком смета,шта да се ради facenew22222222 Овакве клипове праве људи који никада нису отворили Јеванђеље. Некоме је стварно било досадно,и био је маштовит. Неки су иначе били толико изнервирани тим "провереним" методама да су на лицу места пуштали песме у назад (рецимо од Цепелина) и демонстрирали да се, наравно,тада не чује ништа смислено Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Sta da se kaze.Ljudska masta smislja svasta indijanac http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Sta reci za rap i hip hop ? Ta muzika takodje podstice klince da budu "mafijasi" i podstice ih na lep zivot bez muke. "bogato samo tako","ima se moze se,ribice loze se,a brateee aaaaa" dada klapklap Како бих те клепио овим за ову изјаву.не подстиче реп да буду криминалци,него комплекси.Слушам реп 7 година ако не грешим,никад нисам био ни криминалац,никад нисам ни носио широке панталоне,ни дредове и томе слично. Твоје предрасуде су очигледне.Ако хоћеш да причамо о репу,отвори нову тему,ту ћу ти објаснити колико се вараш.сигуран сам да има мање "штетног" од рока и метала. Иначе слушам домаћи реп,да не буде забуне. Rap is dead! facenew22222222 Нећу да спамујем,али боље да не набрајам домаће албуме репера,да видимо колико је реп жив. 1000000001010 Реци тој девојци да слици,да ме не рекламира на форуму,већ сам довољно познат хихихи prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 9, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 9, 2011 BJESOVI skrivena poruka - backmasking Ja sam Z. Marinkovic. Jedan sam od autora pesme SVE CE SE DOZNATI. Stihovi "Nista nije skriveno sto se nece otkriti, ni tajno sto se nece doznati" su iz Novog zaveta (Lk. 12, 2-3). SVAKA REC i SVAKO DELO - SVE CE SE DOZNATI su dodati. Da je u tekstu za ovu pesmu ostao citiran samo biblijski deo, poruka bi se mogla shvatiti svetovno, na sta vuce 007 muzicka tema koja ima ulogu glavnog rifa. Sve ovo je, smatram, duhovito, kao sto je duhovita i doticna "skrivena poruka". Nema Ljubavi bez smeha! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Evo najbolje muzike za slusanje.Ovo nikome ne moze da steti,ni nama ni misevima prstgore http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 ЗАЗ 1000000001010 Игњате шта кажеш за ово? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука