Кратос Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Zayron рече Sv. Pavle na Aeropagu se nije ustručavao pohvalilti pobožnost grčkih pagana koji su se klanjali kipu "Nepoznatog Boga" ili "Kvazi Boga", objasnivši im da je taj "Nepoznati Bog" ili "Kvazi Boig" kako to ti tu kažeš Stvoritelj i Gospodar Neba i Zermlje, Bog ljubavi, Otac svima i ljubeci Otac. Papin video je onda isto toliko "sinkretistički" kao i propovijed svetog apostola Pavla. http://www.betlem.org.2010.archiv.diakonie.cz/res/archive/025/002954.pdf?seek=1421339585 http://svatypavel.paulinky.cz/clanky/Raffaello-Sanzio-Svaty-Pavel-v-Athenach.html http://sborvinohrady.cz/kazani/20080209.pdf Te nije sramota da porediš papu sa Apostolom Pavlom? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Te nije sramota da porediš papu sa Apostolom Pavlom? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Očigledno nije i kako bi kad veruješ da je papa zamenik Sina Božijeg,ono depjuti. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Кратос рече Očigledno nije i kako bi kad veruješ da je papa zamenik Sina Božijeg,ono depjuti. Tebe nije sramota da vrijedjaš pravoslavne vladike koje su došli da se poklone sv. Petru i Pavlu zajedno sa rimskim pontifikom papežem Františkom? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 Управо сада, Zayron рече Tebe nije sramota da vrijedjaš pravoslavne vladike koje su došli da se poklone sv. Petru i Pavlu zajedno sa rimskim pontifikom papežem Františkom? Oni ne veruju u papu kao depjutija. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 14 минута, Кратос рече Očigledno nije i kako bi kad veruješ da je papa zamenik Sina Božijeg,ono depjuti. Sasvim dovoljno je da ga priznaju nasljednikom sv. Petra, papa nema ništa drugo ni više ni manje od toga što je Gospod Isus Hristos ostavio sv. Petru za zadatak! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 2 минута, Zayron рече Sasvim dovoljno je da ga priznaju nasljednikom sv. Petra, papa nema ništa drugo ni više ni manje od toga što je Gospod Isus Hristos ostavio sv. Petru za zadatak! Sigurno mu nije ostavio kao zadatak osnivanje vatikanske banke kao i plaćanje višemilionskih odšteta zbog pedofilije... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 24 минута, Кратос рече Sigurno mu nije ostavio kao zadatak osnivanje vatikanske banke kao i plaćanje višemilionskih odšteta zbog pedofilije... Ne, to nije, kao ni vama. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/cyprus/1374319/Cyprus-synod-seeks-end-to-scandal-over-gay-bishop.html http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2017/08/18/romanian-orthodox-bishop-resigns-after-gay-sex-tape-comes-out/ http://rapsinews.com/tags/tag_Gleb_Grozovsky/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 1 hour ago, Zayron рече Sv. Pavle na Aeropagu se nije ustručavao pohvalilti pobožnost grčkih pagana koji su se klanjali kipu "Nepoznatog Boga" ili "Kvazi Boga", objasnivši im da je taj "Nepoznati Bog" ili New Age "Kvazi Bog Ljubavi" kako to ti tu kažeš Stvoritelj i Gospodar Neba i Zermlje, Bog ljubavi, Otac svima i ljubeci Otac. Papin video je onda isto toliko "sinkretistički" kao i propovijed svetog apostola Pavla. Ali, taj njegov govor je dosao posle obilaska Atine. Dk je Pavle cekao ucenike, obilazio je grad i videci idole,... 'razdrazio se duh njegov i njemu'. Nije bio radoznao, nije bio srecan ili radostan sto vidi tolike idole i razne bogove, nego se u sebi razdrazio, nije mogao da shvati kako su ljudi koji su se bavili filosofijom i umnim delanjem mogli da dodju do takvog stanja duha, da su slavili tolike bogove i odavali pocast tvari, umesto Tvorcu. U tom smislu , ipak nije Pavle bio 'sinkretisticki' nastrojen. Pre bih rekao da je mudar i praktican i da je iskoristio pricu o Nepoznatom Bogu da bi priblizio atinjanjima pricu o Isusu. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 2 часа, Bokisd рече Ali, taj njegov govor je dosao posle obilaska Atine. Dk je Pavle cekao ucenike, obilazio je grad i videci idole,... 'razdrazio se duh njegov i njemu'. Nije bio radoznao, nije bio srecan ili radostan sto vidi tolike idole i razne bogove, nego se u sebi razdrazio, nije mogao da shvati kako su ljudi koji su se bavili filosofijom i umnim delanjem mogli da dodju do takvog stanja duha, da su slavili tolike bogove i odavali pocast tvari, umesto Tvorcu. U tom smislu , ipak nije Pavle bio 'sinkretisticki' nastrojen. Pre bih rekao da je mudar i praktican i da je iskoristio pricu o Nepoznatom Bogu da bi priblizio atinjanjima pricu o Isusu. Pa zato ja to i kažem, ako je sv. Pavle "sinkretistički" kao što to tvrdi Kratos onda je to i papa. naravno da ni jedan ni drugi nemaju veze sa sinkretizmom, to samo Kratos tako vidi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 12 минута, Zayron рече Pa zato ja to i kažem, ako je svg. Pavle "sinkretustički" kao što to tvrdi Kratos onda je to i papa. naravno da ni jedan ni drugi nemaju veze sa sinkretzizmom, to je samo u Kratosovoj glavi. Nisam video da Kratos to tvdri. Mislim, lepo je ako se slazemo oko sinkretizma. Ali, je problem sto papa naginje ka' tome. I mnogi drugi ekumenisti, cak i medju pravoslavnima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 1 hour ago, Bokisd рече Nisam video da Kratos to tvdri. Mislim, lepo je ako se slazemo oko sinkretizma. Ali, je problem sto papa naginje ka' tome. I mnogi drugi ekumenisti, cak i medju pravoslavnima. Evo šta je napisao Kratos kao komentar tog "papinog reklamnog klipa". Kratos: "Naravno,razara Hrista Crkve i relativizuje ga svojim snishodljivim sinkretizmom.Papin spot najbolje svedoči o tome." Vrlo raširena pojava ovdje na forumu je dislexia. Tako je vrlo moguce da je Kratos tamo gdje je papa rekao: Vecina ljudi na Zemlji se izjašnjavaju kao vjernici. Svi smo mi djeca Božija. - razumio - Sve je to isto, svaka vjera je ista. A za tebe ne znam ali čini mi se da ne trpiš dislexijom kao Kratos i mnogi drugi ovdje u vecoj ili manjoj mjeri pa nisu u stanju razumjet tome što pročitaju. Ni pravoslavne jerarhe se ne može optuživati zbog tog istog sinkretizma samo zato što neko ko je možda dislektikom nije u stanju razlikovati to dvoje: Svi smo djeca Božija. I vjerujem u ljubav. od Sve vjere su isto. i Budha, Allah,, Jahve, Isus Hristos itd. - sve je to jedno te isto. To se nigdje ne tvrdi. Spominje se samo dijalog i potreba dijaloga! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 17, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2017 пре 1 сат, Zayron рече Evo šta je napisao Kratos kao komentar tog "papinog reklamnog klipa". Kratos: "Naravno,razara Hrista Crkve i relativizuje ga svojim snishodljivim sinkretizmom.Papin spot najbolje svedoči o tome." Vrlo raširena pojava ovdje na forumu je dislexia. Tako je vrlo moguce da je Kratos tamo gdje je papa rekao: Vecina ljudi na Zemlji se izjašnjavaju kao vjernici. Svi smo mi djeca Božija. - razumio - Sve je to isto, svaka vjera je ista. A za tebe ne znam ali čini mi se da ne trpiš dislexijom kao Kratos i mnogi drugi ovdje u vecoj ili manjoj mjeri pa nisu u stanju razumjet tome što pročitaju. Ni pravoslavne jerarhe se ne može optuživati zbog tog istog sinkretizma samo zato što neko ko je možda dislektikom nije u stanju razlikovati to dvoje: Svi smo djeca Božija. I vjerujem u ljubav. od Sve vjere su isto. i Budha, Allah,, Jahve, Isus Hristos itd. - sve je to jedno te isto. To se nigdje ne tvrdi. Spominje se samo dijalog i potreba dijaloga! Dobro, meni deluje da je i Kratos protiv sinkretizma. Mislim da se svi slazemo oko toga, da je sinkretizam potpuno pogresan. Da, razumem , kada se kaze, svi smo deca Bozija i stvoreni smo od njega i On nas sve voli i ljubi i slicno. Sad, postoje neki koji prelaze ovaj prag i granicu. Ne bih sada da otvaramo tu temu. Nadam se, da ce se papa i mnogi drugi iz obe crkve, zadrzati samo na onome , da smo svi deca Bozija. Iako, pravo da ti kazem, nisam nesto veliki optimista. Mislim, da sve ide ka tom nekom sravnjenju vera i da kod nas hricana, vera polako slabi i postaje, sve vise, nekako nebitna. Videcemo, kako ce ici stvari. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука