Zayron Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Zaboravih pitati. koju vjeru ispovjeda gospon Domicil??? domicilnu SPC Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Бугари су нас убијали отимајући наше светиње, намећући своје клирике и уопште трудећи се да потисну СПЦ. Опет дакле због Цркве. Нису они хтели да потисну СПЦ зато што је она православна него зато што је она српска. Зашто би иначе доводили своје свештенике, чија је мисија била не да шире било какву веру него да побугарче српско становништво. Тачно . А да ли је то православно чинити ? Где је ту Хришћанство ? И опет потврђујеш моју причу, проблем суседних народа са Србима је у томе што Срби имају Косовски Завет, то је поанта приче, зато и тим Бугарима није било довољно да само окупирају територију , јер и тако окупирана територија била би српска када би српска Црква остала ту, стога су подузели подухват уништења СПЦ. Уништење СПЦ не може бити хришћански чин , већ једино антихришћански чин, самим тим њихово православље је на стакленим ногама. Велика је снага Косовског Завета , и то наши сусједи знају , ми на жалост не знамо, али они знају свесно или инстинктивно али знају. Убијати ПЦ свештенике у име Христа , па то су чинили и иконоборци , па ипак нико од вас се неће усудити те иконоборце назвати политикантима, него ћете сви по уобичајеној формулацији рећи да су они јеретици и да су убијени свештеници мученици. Али само када су Срби у питању онда су убијени свештеници колатерална штета неке политике... ц,ц,ц Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВладаВ Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Zeljko Bilbija, Мислио сам буквално. Наведи ми неког из гомиле римокатоличких свештеника, како си навео, који су писали хрватску историју. Не који су у њој учествовали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Franc (Franjo) Žužek, katolički svećenik, župnik http://hr.wikipedia.org/wiki/Franc_%28Franjo%29_%C5%BDu%C5%BEek Pavao Lončar, kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola Zagrebački kanonici su praktično najbližim neposredno ili da budem još konkretniji, direktno potčinjenim saradnicima, savjetnicima, i pomoćnicima zagrebačkih nadbiskupa, tada za vrijeme NDH - u doba drugog svjetskog rata također i nadbiskupa Alojzija Stepinca. Evo kako su u NDH tada prolazili katolički svećenici "Srbofili" a to ne bilo kakvi već kanonici (kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola) što je mnogo viši čin u katoličkoj Crkvi od bilo kakvog običnog popa, sveštenika, paroha (župnika): a) Početkom srpnja 1941. dr. Pavao Lončar, zagrebački kanonik, u ime Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu prosvjedovao je kod dr. Mirka Puka, ministra pravosuđa i bogoštovlja NDH, radi loših postupaka vlade s pravoslavcima i Židovima, rekavši i ovo: „Odakle dolazi država do toga, da sili ljude na prijelaz na drugu vjeru? To je stvar strogo savjesti i država se ne smije u to pačati. Kakva imade biti korist od toga silenja na prijelaz, kad je jasno, da će svi ti ljudi opet natrag na pravoslavlje, ako dođe do preokreta. Uostalom, kakva je ta Vaša politika, kad osobe, koje ste uspjeli prisiliti da pređu s pravoslavlja ili židovstva na katoličku vjeru ipak ubijate i tjerate u logore. To osim svega ostaloga znači još i rugati se katoličkoj Crkvi. Što znači ovo ubijanje i teror? To će roditi neizlječivim zlom za ovu državu.“ (Izvješće: Zagrebački nadbiskup i njegov kler u vrijeme ustaškog režima, sastavljen godine 1945. god., CP, sv. CX., str. 3660. ? 3671., 3668.; usp. BAS, Knj. 1, str. 237. – 238.; dokument je pronađen u Arhivu UDB-e.) „Dne 29.VII. poslije podne prema večeru odveden je na policiju po agentima preč. g. Dr. Pavao Lončar, kanonik zagrebački.“ (Dr. Alojzije Stepinac nadbiskup zagrebački, Dnevnik, sv. IV., str. 317.) c) Katolički dnevnik Hrvatski glas donio je 24. kolovoza 1941. sljedeću vijest: „Po pokretnom prijekom sudu u Zagrebu osuđen je dana 22. kolovoza 1941. kanonik dr. Pavao Lončar radi uvrede državnog poglavara i radi protudržavne i protuustaške promičbe na kazan (ne znači to kazan, kotao već presudu, kaznu - stara hrvatska riječ, slična je češka riječ - kázeň) smrti strijeljanjem. Na prijedlog ministra pravosuđa i bogoštovlja, uslijed molbe za pomilovanje, obnašao je državni poglavar Poglavnik dosuđenu kazan smrti pretvoriti u kazan teške tamnice u trajanju od 20 godina.“ Začudo, katolički dnevnik Hrvatski glas za šest je dana prestao izlaziti. Istina, odlukom konzorcija od 30. kolovoza 1941. godine. Gosp. Gabelica neka istraži druge odluke. A dr. Lončaru je tek na intervenciju nadbiskupa Stepinca i p. Ramira Marconea, izaslanika Svete Stolice kod hrvatskog episkopata, te negodovanja klera na odluku vlade, smrtna kazna preinačena na 20 godina tamnice, da bi nakon dvije godine bio pušten iz zatvora u Lepoglavi. Gospodin Gabelica ne može protiv ovih činjenica interpretirati postupke ni ustaške vlasti ni postupke dr. Pavla Lončara čije je svjedočanstvo i na komunističkom sudu bilo u prilog nadbiskupu Stepincu, a ne vlastima NDH. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Никад нисам ни веровао да смо небески народ, али сам одувек знао да смо заветни народ, и даље смо заветни народ без обзира што је већина посустала од завета, па ни Јудеји нису изгубили завет и када су масовно прелазили на паганизам, неће ни Срби сада , док год постоји макар и један Србин који се не одриче завета, а ево ја обећавам ако неће нико други дакле у име свих нас из 70 и неке да ћу одржати завет косовски, Срби ће бити заветни народ. Ја тебе неконтам, какав завјет? Косовски бој и завјет? Завјет служења Царству Небеском? Јел то оно што "не контам"? Јесте не контам и не желим да контам никакве додатне завјете, и таква тумачења косовске битке, и њено идеолошко надувавање. Постоји само један Завјет људи са Богом учињен преко Христове жртве. Само је један завјет и то Нови Завјет, нема никаквих косовских завејта и завјета романових...Онај ко је крштетн он је већ пристао да се држи завејта између човјека и Бога и не требају никакви други ни колективни завјети. ;) klapklap klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Zeljko Bilbija, Мислио сам буквално. Наведи ми неког из гомиле римокатоличких свештеника, како си навео, који су писали хрватску историју. Не који су у њој учествовали. i ja sam mislio bukvalno. Na one koji su uneli neizbrisivu pricu u istoriju sveta. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Жељко, Претечама усташког покрета (Старчевићу, Кватернику, идр.) није било важно ни римокатоличанство а камоли православље. Они нису били никакви римокатолици већ у најбољем случају верски игноранти. Баш као и усташе. Римокатоличанство је уважавано у традиционалистичком смислу као део историје Хрвата, исто као што и наши националисти то раде са православљем. Та линија хрватског национализма, у једном свом делу, је и завидела православној Цркви јер им је она личила да је више повезана са својим народом, да је више националистичка, јер није имала јерархију састављену од странаца и није имала центар ван (свог) народа. Није се показивала никаква мржња према православљу као таквом, већ само у смислу да је оно део српског идентитета. Као што усташки покрет нема везе за било каквим религиозним мотивима (није крсташки) него са модерним феноменом национализма. Усташе углавном, ако су могле, нису остављале у животу оне који су прешли на римокатоличанство - то ти је нетачно. Бугари на територији јужне Србије (1915-1917.) чине исте ствари у Првом светском рату као и усташе у Другом. Убијају се свештеници и обичан народ. Хоћеш ли рећи да су Бугари то радили из мржње према православљу или само зато што су ти свештеници били Срби? Vrlo tačna analiza, takvo je i oficijalno stanovište panslavista što se tiče hrvatsko-ustaških zločina prema Srbima za vrijeme 2ww, za Pavelića se zna da je bio fašistički agnostik, znači nikakav stvarni kršćan ni hrišćan a ni ispravan katolik. potom. Врло нетачна анализа , већ сам је демантовао, читајте редом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Zeljko Bilbija, Мислио сам буквално. Наведи ми неког из гомиле римокатоличких свештеника, како си навео, који су писали хрватску историју. Не који су у њој учествовали. Jedan od njih je bio moj jedan dalji rođak Ljudevit Šustek, katolički svećenik, inače Čeh, tačnije Moravan a za svoj doprinos hrvatskoj istoriji ili povijesti dobio je kraljevsku Svetosavsku nagradu za objavljivanje prve hrvatske povijesne monografije u kojoj je pisao i o moslavačkim Srbima a koja je objavljena 1929. godine. Znači on je piscem prve hrvatske istorijske monografije, njen naziv je "Dubrava u povijesti i njena okolina", autor Ljudevit Šustek. Tiskara merkantile (Gj. Jutriša i drugovi) Zagreb, 1929.g. Jedan njen primjerak - reprint, pretisk imam i ja kod sebe. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Жељко, Претечама усташког покрета (Старчевићу, Кватернику, идр.) није било важно ни римокатоличанство а камоли православље. Они нису били никакви римокатолици већ у најбољем случају верски игноранти. Баш као и усташе. Римокатоличанство је уважавано у традиционалистичком смислу као део историје Хрвата, исто као што и наши националисти то раде са православљем. Та линија хрватског национализма, у једном свом делу, је и завидела православној Цркви јер им је она личила да је више повезана са својим народом, да је више националистичка, јер није имала јерархију састављену од странаца и није имала центар ван (свог) народа. Није се показивала никаква мржња према православљу као таквом, већ само у смислу да је оно део српског идентитета. Као што усташки покрет нема везе за било каквим религиозним мотивима (није крсташки) него са модерним феноменом национализма. Усташе углавном, ако су могле, нису остављале у животу оне који су прешли на римокатоличанство - то ти је нетачно. Бугари на територији јужне Србије (1915-1917.) чине исте ствари у Првом светском рату као и усташе у Другом. Убијају се свештеници и обичан народ. Хоћеш ли рећи да су Бугари то радили из мржње према православљу или само зато што су ти свештеници били Срби? Vrlo tačna analiza, takvo je i oficijalno stanovište panslavista što se tiče hrvatsko-ustaških zločina prema Srbima za vrijeme 2ww, za Pavelića se zna da je bio fašistički agnostik, znači nikakav stvarni kršćan ni hrišćan a ni ispravan katolik. potom. Врло нетачна анализа , већ сам је демантовао, читајте редом. Previše ste pristrani za iole objektivnije razgovore na tu temu, ničim nisi dokazao da je Pavelić bio katolik ili kršćanin, ustvari da je bio takvim nikada ne bi učinio ni organizirao to što je organizirao. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Зашто је било потребно да се спали административни прелаз Јариње? Ко га је спалио и са којим разлогом, када то нису учинили ни косовски Срби који су блокирали прелазе? По мом мишљењу је било потребно зато што КФОР није поштовао договор, него је радио по инструкцијама Тачија. Преговори су дефинитивно били пропали, то се видело по нашим изјавама. Просто КФОР није хтео да врати стање на оно које је било пре почетка кризе. Изгледа да наши не знају да искористе позитивно оно што је донео тај чин, а то је да Тачи не може да игнорише стање на терену, а то је да на северу не функционише држава Косово, и да неће никада моћи да функционише. То је показао тај вандалски чин. Што се тиче кризе на југу и у енклавама, ништа није погоршало спаљивање Јариња. Грешка је била што је страдао тај човек, а питање под каквим околностима. Не би ме чудило да је страдао од неког пријатељског метка, дал због несрећног случаја и панике, дал због неких нерачишћених рачуна. Мада су све то спекулације и нагађања. Тренутни добитак је тај да једино на Јарињу нема њихове царине и блокаде размене робе са Србијом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Жељко, Претечама усташког покрета (Старчевићу, Кватернику, идр.) није било важно ни римокатоличанство а камоли православље. Они нису били никакви римокатолици већ у најбољем случају верски игноранти. Баш као и усташе. Римокатоличанство је уважавано у традиционалистичком смислу као део историје Хрвата, исто као што и наши националисти то раде са православљем. Та линија хрватског национализма, у једном свом делу, је и завидела православној Цркви јер им је она личила да је више повезана са својим народом, да је више националистичка, јер није имала јерархију састављену од странаца и није имала центар ван (свог) народа. Није се показивала никаква мржња према православљу као таквом, већ само у смислу да је оно део српског идентитета. Као што усташки покрет нема везе за било каквим религиозним мотивима (није крсташки) него са модерним феноменом национализма. Усташе углавном, ако су могле, нису остављале у животу оне који су прешли на римокатоличанство - то ти је нетачно. Бугари на територији јужне Србије (1915-1917.) чине исте ствари у Првом светском рату као и усташе у Другом. Убијају се свештеници и обичан народ. Хоћеш ли рећи да су Бугари то радили из мржње према православљу или само зато што су ти свештеници били Срби? Vrlo tačna analiza, takvo je i oficijalno stanovište panslavista što se tiče hrvatsko-ustaških zločina prema Srbima za vrijeme 2ww, za Pavelića se zna da je bio fašistički agnostik, znači nikakav stvarni kršćan ni hrišćan a ni ispravan katolik. potom. Врло нетачна анализа , већ сам је демантовао, читајте редом. Previše ste pristrani za iole objektivne razgovore na tu temu, ničim nisi dokazao da je Pavelić bio katolik ili kršćan, ustvari da je bio takvim nikada ne bi učinio ni organizirao to što je organizirao. Заправо ви сте превише пристрасни бранећи РКЦ од Павелића што је практично немогуће. Али ја вас разумем, тешко је прихватити да је један такав монструм био у одличним односима са тадашњим бискупима, клирицима и да је под његовом командом у покољу невиног становништва учествовао знатан број РКЦ клирика. Таман и да је он био лично сатаниста , то не оправдава РКЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Жељко, Претечама усташког покрета (Старчевићу, Кватернику, идр.) није било важно ни римокатоличанство а камоли православље. Они нису били никакви римокатолици већ у најбољем случају верски игноранти. Баш као и усташе. Римокатоличанство је уважавано у традиционалистичком смислу као део историје Хрвата, исто као што и наши националисти то раде са православљем. Та линија хрватског национализма, у једном свом делу, је и завидела православној Цркви јер им је она личила да је више повезана са својим народом, да је више националистичка, јер није имала јерархију састављену од странаца и није имала центар ван (свог) народа. Није се показивала никаква мржња према православљу као таквом, већ само у смислу да је оно део српског идентитета. Као што усташки покрет нема везе за било каквим религиозним мотивима (није крсташки) него са модерним феноменом национализма. Усташе углавном, ако су могле, нису остављале у животу оне који су прешли на римокатоличанство - то ти је нетачно. Бугари на територији јужне Србије (1915-1917.) чине исте ствари у Првом светском рату као и усташе у Другом. Убијају се свештеници и обичан народ. Хоћеш ли рећи да су Бугари то радили из мржње према православљу или само зато што су ти свештеници били Срби? Vrlo tačna analiza, takvo je i oficijalno stanovište panslavista što se tiče hrvatsko-ustaških zločina prema Srbima za vrijeme 2ww, za Pavelića se zna da je bio fašistički agnostik, znači nikakav stvarni kršćan ni hrišćan a ni ispravan katolik. potom. Врло нетачна анализа , већ сам је демантовао, читајте редом. Previše ste pristrani za iole objektivne razgovore na tu temu, ničim nisi dokazao da je Pavelić bio katolik ili kršćan, ustvari da je bio takvim nikada ne bi učinio ni organizirao to što je organizirao. Заправо ви сте превише пристрасни бранећи РКЦ од Павелића што је практично немогуће. Али ја вас разумем, тешко је прихватити да је један такав монструм био у одличним односима са тадашњим бискупима, клирицима и да је под његовом командом у покољу невиног становништва учествовао знатан број РКЦ клирика. Таман и да је он био лично сатаниста , то не оправдава РКЦ. Ja imam dokaze da to nije bilo tako ali su na engleskom a prije toga ih moram prepisati rukom jer su ofotografovani. Neću više o tom polemizirati ali kad nađem vremena prepišem to i postavim negdje, tu ili kod sebe pa prevodite i čitajte sami. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Мени докази не требају пуне су историјске фасцикле слика са свећеницима који држе србосјек и сведочанстава људи који су преживели њихове зулуме. Но добро ви ћете се свакако потрудити да то све оспорите, јер вам не иде у прилог. Но на крају ће се свачије видети и наше и ваше . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВладаВ Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 Када већ нон стоп прозивате Степинца, реците ми када је неки наш владика осудио четничке покоље недужног муслиманског становништва у Херцеговини и Источној Босни и када је осуђено покрштавање муслимана у Санџаку? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јул 28, 2011 Пријави Подели Написано Јул 28, 2011 gde ste to pročitali??? U mikijevom zabavniku??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука