Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

Колико се разумем у медЕцину, ми хришћани би требали бити против смртне казне, без обзира на тежину и гнусност злочина.

Ми нисмо позвани да некоме одузимамо живот.

Зна се - ко даје живот тај може и да га узме.

Не желим да живим у држави у чијем је правном систему предвиђена могућност лишавања живота на основу било каквог људског суда.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Колико се разумем у медЕцину, ми хришћани би требали бити против смртне казне, без обзира на тежину и гнусност злочина.

Ми нисмо позвани да некоме одузимамо живот.

Зна се - ко даје живот тај може и да га узме.

Не желим да живим у држави у чијем је правном систему предвиђена могућност лишавања живота на основу било каквог људског суда.

Да ли то значи да један нехришћанин може да побије све хришћане на свету?

Да ли то значи да би ти лично био спреман да опростиш убиство свог детета?

Подели на овим сајтовима

Одговор на прво питање је да цркву Христову ни врата пакла неће надвладати.

На друго питање одговарам питањем, да ли си спреман да убијеш туђе дете, из било ког разлога?

Подели на овим сајтовима

Кад будеш смео да одговориш, слободно се јави. Те политичарске мудрости о питањем на питање, не мораш са мном, имам година па ми је то мало...досадило.

За публику: да, ако би нечије дете (а сви смо нечија деца) убило моје дете, откинуо бих му главу. Споро. Па бих ја чекао Суд а не он.

Подели на овим сајтовима

А шта ако је твоје дете убило његово дете, па се онда он вођен твојом "око за око" логиком, јел'те, такорећи пуноправно осветио на твом детету?

Подели на овим сајтовима

А шта ако је твоје дете убило његово дете, па се онда он вођен твојом "око за око" логиком, јел'те, такорећи пуноправно осветио на твом детету?

Ако је моја крв манијак који ће друге да силује и да се иживљава над њима, неће стићи нико други да му пресуди.

Имаш још неко питање? Баш лепо водимо овај дијалог у којем ти не одговараш на постављена питања, зар не? Има ли то неки специјалан учинак у твојим очима?

Подели на овим сајтовима

Recimo,nažeš se u situaciji,jedini način da spasiš svoju porodicu i sebe,da ubiješ onoga koji će vas da ubije,šta bi uradio,sedeo skrštenih ruku i čekao da te Bog spase?

niste me razumeli, nemogu da se svađam rekao sam samo ono što mislim

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Slažem se ali u ovoj državi izgleda niko nema nameru da tolike godine hrani i oblači osudjenika pa su kazne i za nastrašnije zločine oko 4 godine...

I umesto da se zalzes za strozije kazne ti odmah na ubistvo???

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Smrtna kazna nikad nije opravdana. Zbog smrtne kazne mnogi su stradali nevini, jer je usavršavanjem forenzičke tehnologije dokazano kasnije, kad je već bilo kasno da je optuženi bio nevin.

Kakav god da je strašan zločin počinjen, uvijek je bolje dodijeliti doživotnu kaznu, pa ako je neki luđak kao Brejvik, ili onaj što je ubio onu novosadsku manekenku, strpati ga u neku tamnicu da na vidi dnevnog svjetla.

Evo jednog drugacijeg pogleda na taj argument

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Zalažam se ja ali sam i svestan da je to u Srbiji nemoguće...

Ne da nije nemoguce, nego je politicki hiljadu puta lakse ostvarivo nego da postanemo jedina evropska zemlja sa smrtnom kaznom.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...