Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

Javio sam se zato sto mi je stalo sta drugi gradjani ove drzave misle... posto ne smatram da su stavovi gradjana irelevantni...

Ти више не знаш ни шта би рекао... Јавио си зато што ти је стало до мишљења других? Па, шта ти фалило док си само читао написано?

Не, него ти имаш СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ које би да нам простеш овде. Али ти слабо нешто иде...

Lep pokusaj izbegavanja odgovora... da pokusam ponovo: zasto bi drzava trebalo da postupa na jedan a ne na drugi nacin ako su stavovi i interesi gradjana potpuno odvojeni od drzave tj. irelevantni?

Прочитај своју "мисао" још једном па ћеш се уверити да није у питању никакво избегавање одговора већ одговор на суштину твог "питања".

И што је још горе, ти ни то не схваташ већ понављаш исту глупост изнова:

zasto bi drzava trebalo da postupa na jedan a ne na drugi nacin ako su stavovi i interesi gradjana potpuno odvojeni od drzave tj. irelevantni?

Држава треба да поступа на начин који је најбољи за народ и њу саму. При том, руководи се својом памећу - сама одлучује и сама спроводи своје одлуке.

Ставови и интереси држављана и државаотворног народа су наравно нешто што се има у виду при доношењу државних одлука - али никако нису пресудна ствар.

Државу воде државници а не народ. Као што ни породицу не воде деца већ родитељи, а при том се деца и не питају пуно. Јер сви знају шта деца хоће - она желе увек исто и нема шта да се много удубљујемо у тај део приче.

Тако да, кад размишљаш рецимо о смртној казни, не вреди ти да размишљаш из свог угла и према свом интересу - већ треба да се ставиш у положај државе и да размишљаш као државник.

Ставови и интереси појединачних грађана су мање-више ирелевантни за одлучивање о државним интересима. Барем би тако требало да буде. Иначе настају трули компромиси, мито и корупција...

Тако да - држава треба да поступа на исправан начин, али она некад греши па изабере погрешан и ето ти одговора на питање.

Znaci postoji tajni plan?  :)

Uvek su mi bili zabavni tajni planovi u koje je svaki "mali Perica" upucen...

Па добро, у праву си. Тај план и није баш нешто посебно тајан. Чак се ни његови творци не труде да остане тајан, рекло би се да помало и желе да се понешто зна о њему.

Него ко велим, тај план нема неко име и није јавно обзнањен па хајде да га тако назовем у недостатку бољег назива...

А што се чудиш? Мислиш да нема плана?

Мислиш да не постоје људи који желе да владају овим светом? Који се удружују и организују у складу са тим циљем?

То би била баш неуобичајена мисао. Одувек је било људи који желе да владају светом - само су се средства и поступци мењали. И наравно - искуство се гомилало.

И баш сада да нема тих људи и тих планова?

Мислиш, нема таквог плана јер је већ оставарен и ти људи већ владају светом? Који? Обама, Камерон, Путин, Саркози, Берлускони,...?

Naravno... mora ispravno da se primeni... sto sam i ucinio da primerom pokazem ispravnost podvucene teze... ali bi ti da predstavis da je primer dat za dokazivanje teze o ukidanju smrtne kazne... pri cemu ces drugi primer da ignorises jer njega ne bi mogao tako da iskrivis...

Подвучена теза?? Она коју си сам поставио? Њу ћеш да браниш логиком и примерима? Дај, бре...

То кад будеш увежбавао домаћи код куће, тамо се играј сам са собом. Овде разговарамо о смртној казни.

А други пример, онај са виршлама - шта са њим? На њега нисам могао да применим логику из првог примера? Како то, мајке ти?

Ево исте логике:

"Ако не можеш да поједеш 30 виршли, нико те и не тера. Али, ако си могао да једеш толико и још више - а сада нећеш или не можеш, онда је то већ тема за размишљање...

Посебно ако је једење преко 30 виршли некада било једини начин једења.

Логика, да би била корисна, мора исправно да се примени."

(Што се тиче оног дела са 15 и 12 виршли, одговор је - "пробај па ћеш видети да ти уопште није мука од 30 и више виршли")

Једини разлог због кога нисам дао договор и на овај пример је тај што је логички у длаку исти као и први па није било потребе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал ;) link=topic=15890.msg505111#msg505111 date=1313437654]

ево мало да читате у међувремену о разлици између етике и онтологије.  :)

http://upodobljavanje.wordpress.com/2011/08/14/%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%98%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%81%D1%82%D1%83-%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B0/

Да читамо о нечему што нема било какве везе са темом??

У међувремену? Ком међувремену? Док ти не смислиш нешто паметно да напишеш? Сви ћемо да поцркамо до тада...

Подели на овим сајтовима

Ти више не знаш ни шта би рекао... Јавио си зато што ти је стало до мишљења других? Па, шта ти фалило док си само читао написано?

Не, него ти имаш СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ које би да нам простеш овде. Али ти слабо нешто иде...

Iz mog odgovora je bilo jasno da zelim da uticem na misljenje drugih... a tvoja ocena kako mi ide mi bas mnogo znaci... evo zabrinuo sam se skroz...

Држава треба да поступа на начин који је најбољи за народ и њу саму. При том, руководи се својом памећу - сама одлучује и сама спроводи своје одлуке.

Ставови и интереси држављана и државаотворног народа су наравно нешто што се има у виду при доношењу државних одлука - али никако нису пресудна ствар.

Државу воде државници а не народ. Као што ни породицу не воде деца већ родитељи, а при том се деца и не питају пуно. Јер сви знају шта деца хоће - она желе увек исто и нема шта да се много удубљујемо у тај део приче.

Тако да, кад размишљаш рецимо о смртној казни, не вреди ти да размишљаш из свог угла и према свом интересу - већ треба да се ставиш у положај државе и да размишљаш као државник.

Ставови и интереси појединачних грађана су мање-више ирелевантни за одлучивање о државним интересима. Барем би тако требало да буде. Иначе настају трули компромиси, мито и корупција...

Тако да - држава треба да поступа на исправан начин, али она некад греши па изабере погрешан и ето ти одговора на питање.

Tvoja teorija bi bila super kada gradjani ne bi mogli da smene "drzavnike" i primer bi bio adekvatan kada bi deca mogla da smene roditelje.

Takodje, ta teorija bi bila tacna kada bi drzava bila neki fizicki entitet koji ima svoju (jedinstvenu) pamet a ne pravna konstrukcija koja se sastoji iz velikog broja ljudi i stvari.

Ideja da su stavovi i interesi gradjana irelevantni za odlucivanje o drzavnim interesima, tj. da drzava ima neki interes drrugaciji i iznad zbira i preseka interesa njenih gradjana je u najmanju ruku jeziva... i predstavlja koren diktature - ideje svakog psihopate da on bolje od svih ostalih zna sta je u interesu svih ostalih... da radi protiv volje svih gradjana jer je tako najbolje za njih...

Па добро, у праву си. Тај план и није баш нешто посебно тајан. Чак се ни његови творци не труде да остане тајан, рекло би се да помало и желе да се понешто зна о њему.

Него ко велим, тај план нема неко име и није јавно обзнањен па хајде да га тако назовем у недостатку бољег назива...

А што се чудиш? Мислиш да нема плана?

Мислиш да не постоје људи који желе да владају овим светом? Који се удружују и организују у складу са тим циљем?

То би била баш неуобичајена мисао. Одувек је било људи који желе да владају светом - само су се средства и поступци мењали. И наравно - искуство се гомилало.

И баш сада да нема тих људи и тих планова?

Ako ga ima, siguran sam da ti i ja ne bismo znali za njega... te je malo besmisleno objasnjavati dogadjaje kao proizvode tog plana... takodje, nadam se da ne tvrdis da se sve desava po takvom tajnom planu?

Подвучена теза?? Она коју си сам поставио? Њу ћеш да браниш логиком и примерима? Дај, бре...

Da, zato sto je ta teza bila direktan odgovor na tvoju retardiranu tvrdnju da ako ne znas gde je granica ne znas ni sta je visak ("И ако ниси у стању да ми кажеш ГДЕ је граница где нека казна у себи НЕ САДРЖИ ВИШАК, онда не можеш ни да ми тврдиш то ни за смртну казну. Јер не знаш!") koja je data pored moje tvrdnje da je smrtna kazna visak jer ne deluje na ucinioce nista bolje od kazne zatvora, sto je utvrdjeno pracenjem statistike u zemljama u kojima je ukinuta.

То кад будеш увежбавао домаћи код куће, тамо се играј сам са собом. Овде разговарамо о смртној казни.

To mozes pred mamom i tatom tako da izvrces reci i vezbas "retoriku" i da ocekujes da te pomaze po glavi i da ti kazu da si pametan... ovde stoji zapisan tok razgovora...

Ako ne mozes da shvatis da nije nuzno da znas tacnu meru kada nesto postaje suvisno da bi znao da je X suvisno... to je samo tvoj problem... pokusao sam i kroz jednostavne primere da ti objasnim gde gresis... ali avaj...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Tvoja teorija bi bila super kada gradjani ne bi mogli da smene "drzavnike" i primer bi bio adekvatan kada bi deca mogla da smene roditelje.

Када би избори могли ишта да промене - укинули би их.

Ти се наравно не слажеш са тиме, али надам се да си барем чуо за ову мудрост.

Друго, државници се и не смењују - њих обично смакну. Последњи државник који је смењен био је Шарл де Гол.

Да би ти било јасно - постоје државници и постоје политичари. То није исто.

Као пример, једино што на српској позорници макар личи на државника је Кошуница, мада и то у недостатку било чега озбиљнијег. Остало су све говна трешњева...

А то око смене родитеља - сачекај још само десетак година па да видиш шта све "државници" могу да смисле како би уништили породицу.

Takodje, ta teorija bi bila tacna kada bi drzava bila neki fizicki entitet koji ima svoju (jedinstvenu) pamet a ne pravna konstrukcija koja se sastoji iz velikog broja ljudi i stvari.

Дражва јесте правна установа. Али она постоји - у главама људи. Држава јесте ентитет. Исто као што је и породица ентитет. Као што је и град.

Ideja da su stavovi i interesi gradjana irelevantni za odlucivanje o drzavnim interesima, tj. da drzava ima neki interes drrugaciji i iznad zbira i preseka interesa njenih gradjana je u najmanju ruku jeziva...

У, молим те немој да се плашиш. Извини, нећу више...

i predstavlja koren diktature - ideje svakog psihopate da on bolje od svih ostalih zna sta je u interesu svih ostalih... da radi protiv volje svih gradjana jer je tako najbolje za njih...

Ех, како је лепо бити лоботомирани демократа. Све аргумент до аргумента - диктатура, психопата, против воље СВИХ грађана,...

Ako ga ima, siguran sam da ti i ja ne bismo znali za njega...

Изненадићеш се...

План је направљен по систему слојева лука - крајње тачке плана се држе у тајности и готово нико не зна за њих. Али пошто је велики број људи укључен у читаву причу - очигледни делови плана, који се остварују на наше очи, су итекако видљиви и познати свима који отворе очи и начуље уши.

takodje, nadam se da ne tvrdis da se sve desava po takvom tajnom planu?

Наравно да не. Мањи број људи ради по плану, остали имају неке своје замисли. А има чак и оних који се дотичном плану жестоко супростављају... живот иде даље ка свом неизбежном крају.

... ovde stoji zapisan tok razgovora...

Е, ова ти је најпаметнија до сада.

Хајде да се овде зауставимо... бар што се логике тиче.

Подели на овим сајтовима

Да читамо о нечему што нема било какве везе са темом??

У међувремену? Ком међувремену? Док ти не смислиш нешто паметно да напишеш? Сви ћемо да поцркамо до тада...

из твог одговора ми је очигледно да ниси способан да повежеш ово са текућом темом на било који начин ... или грешим?

ево да помогнем - етика је скуп морала. с обзиром на то да је етика део философије вредности, а ту упада и естетика, можда бих чак могао да проширим причу и на кич смртне казне, ал тек онда мислим да бих те погубио.

ја немам ништа против да ти објасним, ал мишљења сам да ће бити узалудно имајући у виду твоја претходна излагања па реко барем да се обратим онима који прате и који желе да повезују.

Подели на овим сајтовима

Ja bi to skraćivanje za glavu posmatrao kao rat,nužno zlo.

Ako imaš kriminalca koji ugrožava zajednicu i neće da  se smiri itd...

Prvo probaš da ga kultivišeš a ako je totalno zastranio onda tu bolest samo ilovača leči  0304_smile4

а Бог је у том случају - шта, егзотично острво?  klapklap 4chsmu1 girl_jumping 0110_hahaha 0110_hahaha

Ubrzanim postupkom ga posaljes Bogu na konacnu presudu, ne vidim problem u tome. 0110_hahaha

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg505092#msg505092 date=1313436680]

Ako imaš kriminalca koji ugrožava zajednicu i neće da  se smiri itd...

Prvo probaš da ga kultivišeš a ako je totalno zastranio onda tu bolest samo ilovača leči  0212_rolleyes

а Бог је у том случају - шта, егзотично острво?  0110_hahaha :) :) 0102_laugh .mislise.

Ubrzanim postupkom ga posaljes Bogu na konacnu presudu, ne vidim problem u tome. 4chsmu1

па ни ја не видим проблем да онда тебе следећег лансирамо ка Богу, пошто си постао убица  .mislise.

и тако око за око, док цео свет не ослепи.

што никако људи да се скрасе да пусте Бога да буде Судија, него оће свако мало да ували гузицу у тај престо? 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg505771#msg505771 date=1313522224]

ево да помогнем - етика је скуп морала. с обзиром на то да је етика део философије вредности, а ту упада и естетика, можда бих чак могао да проширим причу и на кич смртне казне, ал тек онда мислим да бих те погубио.

Што би рек'о Авоцадо:

... ovde stoji zapisan tok razgovora...

Свако је показао шта зна. Дај да се више не бламирамо ни ти ни ја...

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg505867#msg505867 date=1313528048]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg505092#msg505092 date=1313436680]

Prvo probaš da ga kultivišeš a ako je totalno zastranio onda tu bolest samo ilovača leči  :)

а Бог је у том случају - шта, егзотично острво?  :mad: :mad: :mad: :mad: 0110_hahaha

Ubrzanim postupkom ga posaljes Bogu na konacnu presudu, ne vidim problem u tome. 0409_feel

па ни ја не видим проблем да онда тебе следећег лансирамо ка Богу, пошто си постао убица  0102_laugh

што никако људи да се скрасе да пусте Бога да буде Судија, него оће свако мало да ували гузицу у тај престо? 0409_feel

Svakako,evo sad kad neko dođe ta ti rokne majku ti ćeš pasti na kolena i prepodbno sve prpustiti Bogu  bangin

Ako neko ugrožava zajednicu spolja ili iznutra a nema nameru to da prekine ima ko će to da prekine...

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg505867#msg505867 date=1313528048]

Prvo probaš da ga kultivišeš a ako je totalno zastranio onda tu bolest samo ilovača leči  facenew22222222

а Бог је у том случају - шта, егзотично острво?  1000000001010 :drugarstvo: 0102_laugh :) 0110_hahaha

Ubrzanim postupkom ga posaljes Bogu na konacnu presudu, ne vidim problem u tome. 0409_feel

па ни ја не видим проблем да онда тебе следећег лансирамо ка Богу, пошто си постао убица  0102_laugh

што никако људи да се скрасе да пусте Бога да буде Судија, него оће свако мало да ували гузицу у тај престо? 0409_feel

Svakako,evo sad kad neko dođe ta ti rokne majku ti ćeš pasti na kolena i prepodbno sve prpustiti Bogu  bangin

Ako neko ugrožava zajednicu spolja ili iznutra a nema nameru to da prekine ima ko će to da prekine...

не пада ми на памет да постанем убица, нити да ме неко посредно тиме направи, и да учествујем у општем умножавању такве гордости па ни мислима, а камоли речима или делима да подржим такав криминал/сатанизам.

ако неко угрожава заједницу на тај начин, место му је у кавезу.

да се ја питам, за такав говор мржње би се исто кавезом одговарало.

свакако, уз обавезну рехабилитацију а ко неће - може да остане баш дуго у њему и био би обележен јавно нечим што не би могао да скине и што би било видљиво свима. нормално да не подразумевам букагије, утискивања жарачем или тетовирања по лицу.

на крају крајева, сасвим би било довољно да му/јој се објави полицијски досије на специјализованом сајту где могу грађани да убаце слику или име и презиме са местом пребивалишта. уосталом, тако нешто већ постоји и врло је контраверзно јер нема рехабилитације. и сви би се живи склањали а тај би баш морао да се потруди да се рехабилитује назад у заједницу, ако није хтео на време.

не знам да ли ти је јасно колико би се људи потрудили да се рехабилитују, и то озбиљно да пораде на томе јер им се одузима свако силеџијство и скривеност тиме. ђаво је највећу превару направио кад је убедио свет да не постоји, и уме само из таме да делује. на светлу је паралисан и беспомоћан попут новорођенчета.

само је питање како се конструишу ствари да се спречи повређивање и други криминал, као и да се лечи колико је то људски могуће а поготово ако и кад би се Црква унела у проблематику.

да не помињем чувени пример Савла и разбојника, ал ајде нешто мало опипљивије:

Подели на овим сајтовима

Смртна казна-ДА, али за најгори олош друштва као што су убице, манијаци, перверзњаци, лопови итд...

и како се онда разликујеш од убица, манијака, перверзњака, лопова или оних што су хтели да каменују блудницу?
Подели на овим сајтовима

Ако осудимо убицу на смрт, по чему смо онда бољи од њега?

facenew22222222

Против сам смртне казне. Њеним чином човек скраћује муке убице и тиме га, условно речено, награђује. Ово под условом ако је човек свестан, ментално здрав. У супротном, такав би морао бити смештен на доживотно лечење у установу затвореног типа.

Да се вратим на свесног убицу. Доживотна робија уз максимални рад: убица мора да ради и да заради кору хлеба и чашу воде. Њега морају сваки дан подсећати шта је учинио и нека гледа сцену. Да ли ће се кајати, ми то не знамо чак и када бисмо видели да се моли. Његово име и лице морају бити објављивати у одређеним интервалима у медијима који су први пута објавили његово злодело.

Подели на овим сајтовима

Prica o dozivotnoj robiji i "nekakvoj rehabilitaciji" ubice i silovatelja npr.trogodisnje devojcice;

je proizvod svetskih liberalno-demokratskih NVO tendencija i nekakvog skoro pa ateistickog hipi pogleda na svet.

Jer posle takkve nase drzavne egzekucije nad njim, svakako posle ide Bozija konacna presuda ubici i silovatelju tog deteta.

Po cemu je on nagradjen ako ga drustvo osudi na privremenu smrt?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg505986#msg505986 date=1313538451]

Prvo probaš da ga kultivišeš a ako je totalno zastranio onda tu bolest samo ilovača leči  facenew22222222

а Бог је у том случају - шта, егзотично острво?  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

не пада ми на памет да постанем убица, нити да ме неко посредно тиме направи, и да учествујем у општем умножавању такве гордости па ни мислима, а камоли речима или делима да подржим такав криминал/сатанизам.

Ti si verovatno jedan od onih koji u vreme rata odbija da nosi oružije,imaš progovor savesti

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...