Jump to content

Упознавање преко друштвених мрежа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 98
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

На који начин мислиш "упознавање"? Има разних упознавања и удруживања.

У сваком случају, о било ком упознавању треба бити веома обазрив.

Подели на овим сајтовима

Цитат

На који начин мислиш "упознавање"? Има разних упознавања и удруживања.

У сваком случају, о било ком упознавању треба бити веома обазрив.

Tacno tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат

Šta mislite o istom?

Ако рачунамо и форуме у друштвене мреже ( а они то јесу) онда + фејсбуква + твитер + мејлови  + блогови , могу да речем да сам упознао скоро 1000 лудака. И право да кажем није ми свеједно због тога.Срећом само једног од тих 1000 упознао сам и вако фејс ту фејс мимо бук фејса. Што се тиче осталих двестотињак људи могу да кажем да сам веома задовољан што сам их упознао преко нета а неке и лично вако фејс ту фејс и да ми је веома драго енд мило ( ал не ђукановић , него просто мило) и да једноставно овде где живим немам прилику да се сретнем с толико паматних и креативних и талентираних људова чак и да обилазим 24 сата све кафане у круг.

Тако да хвала Богу на интернету , и хвала попу Ивану на овом форуму и хвала Марку Шећербрдовићу( Цукерберг) и фала мами и тати и тд.

Подели на овим сајтовима

какав буљук чудних коментара  0442_feel bangin :( 0110_hahaha 0110_hahaha

ја сам не интернету од 1992. и пола времена проведем упознајући и дружећи се са људима на нету и не видим никакав проблем у томе.

ваљда има неке везе с личношћу, јер не видим технологију као проблем која ми је омогућила да видим малтене бесплатно човека који живи пола планете далеко  4chsmu1

будала има на сваком кораку а технологија омогућава кликом на дугме да нестану, што реалан живот не омогућава, под условом да их не укокаш.  greengrin

ја би реко да је то невероватна предност  prstgore

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Цитат

i to sto vise saznajem i upoznajem tehnologiju i principe koji nose taj sistem

to mi se povecava unutrasnja borba.

још ће да испадне да не треба рерне да користимо јер неко може да се испече, а неки људи су пекли и друге људе  0205_whistling

све може да се искористи на зло, само је питање јел ми желимо да чинимо зло.

Подели на овим сајтовима

Цитат

a najgore mi je kad neko pocne da mi drobi

o novim licnim kartama - o zigu - Briselskom racunaru i sl.

samo ga pitam - brate koristis li Google i Yahoo ili Facebook ?

a on kaze:

da sto ?

--------------------------------------------------------------------------- 0203_cool

a ja mu kazem ajde pali  0205_whistling prstgore

Подели на овим сајтовима

на улици се сви труде да изгледају нормално, самим тим дајући лажну слику о себи.

док на интернету, упознаш људе много брже пошто нема страха од предрасуде на физичком нивоу.

Подели на овим сајтовима

Цитат

facebook-1.jpg

Šta mislite o istom?

Pazi,tu nema pravila,ako mislis na upoznavanje u smislu veze/braka postoje razna iskustva...Znaci nema pravila,to jest,niko ti ne garantuje danas da ces samo kvalitetnu i normalnu (da li to postoji!?) osobu da upoznas na radnom mestu,kaficu i sl.a kao preko neta da upoznas budalu i otkacenu osobu...Iskren da budem,do sada sam upoznao dosta zena preko interneta,sa nekim sam se i uzivo sreo,a medju tim osobama dosta je bilo i bukvalno psihicki bolesnih osoba....Ovo su stvarno opaka i gadna vremena,ludaci su an sve strane,a sto je najgore,to su oni ludaci koje na prvi pogled ne mozes da ocenis i koji cvak u svojoj okolini uzivaju neki ugled,a kad malo dublje zagrebes ispod povrsine,onda vidis da je ludak i da se ili lecio/la ili se jos uvek leci....Moje licno iskustvo preko internata,a na netu sam 10 godina je takvo da sam do sada uzivo sreo sa 4 osobe koje su imale pokusaj suicida i koje su se lecile,ali je na njih ocigledno sve to ostavilo toliko traga da su danas totalno skenjane licnosti i bezi brate od toga koliko te noge  nose....

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Цитат

facebook-1.jpg

Šta mislite o istom?

Naučnici smatraju da je zabrinjavajuće koliko banalni postaju Fejsbuk statusi i tvitovi korisnika.

Stalno prisustvo na društvenim mrežama kod nekih korisnika može izazvati i krizu identiteta, tako da im pažnja drugih postaje neophodna, kao detetu koje uz „mama vidi kako...” želi da mama potvrdi svaki njegov korak.

Dr Suzan Adel Grinfild, profesorka farmakologije na Oksfordu, kaže da Internet „prijateljstva” i igranje kompjuterskih igricu mogu da „reprogramiraju” mozak. To kod pojedinih korisnika onda može dovesti do problema sa verbalnom komunikacijom, ali i sa direktnim, „oči u oči” kontaktom sa drugim ljudima. Kao posledica se javljaju problemi sa koncentracijom, ali i potreba za odobravanjem drugih ljudi.

Više od 750 miliona ljudi ima profile na Fejsbuku, i većina njih redovno menja statuse, postavlja fotografije i video snimke, obaveštava prijatelje o svojim planovima i razmišljanjima.

Milioni ljudi tvituju, ali dr Grinfild kaže da ljudi često gube iz vida koliko je tu banalnosti: „Zašto bi bilo ko želeo da zna šta ste doručkovali? To podseća na trogodišnjaka kojem je svaka druga rečenica ´Mama, vidi...´.”

Iako deluje smešno, naučnici smatraju da je zabrinjavajuće koliko banalni mogu biti statusi i tvitovi. Problem nastaje kada sebe počnemo preozbiljno da shvatamo, i da se prikazujemo u svetlu u kojem želimo da nas drugi vide. Takav pritisak na kraju vodi u otuđenje, jer otvorena komunikacija i uspostavljanje iskrenih odnosa u stvarnom životu postaju sve teži. (Mondo)

----------------------------------------------------  ...........  --------------------------------------------------------

Vrlo opasna stvarcica. Svedok sam kako ljudi "odlepljuju" na toj mrezi ... banalni statusi, sta radim, jedem, pijem u ovom trenutku, gde se krecem, sa kim - sve cesto potkrepljeno fotografijama punih tanjira, ustima punih hrane ... pa naprasni napadi filosofije, razni citati, velike misli tudje i licne  aaaauuuuuuu  algabacaju   to tek boli, ludilo! Najnovija pojava "IN" je angazovanje profesionalnih fotografa za "profil picture"   :group111:  .... tastini i gluposti nigde kraja, a posebno sam iznenadjena koliko su mi neki "prijatelji" postali obrazovani ... FB personal promotion sujete i kica, uglavnom, sa tendencijom da predje u boles'  0102_laugh

Sta reci  4chsmu1  neka je Bog na pomoci   0102_laugh

Mada ima i onih ali su retki na zalost, koji promovisu neku ideju  npr. kao  prstgore  svaka pohval !

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

знаш шта, неком је и православље чисто испирање мозга, програмирање и сличне глупости  algabacaju

а уствари, ради се о гомили људи који се неразумно понашају, што нема везе ни са фејсбуком твитером и сличним, као што нема везе ни са православљем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...