Jump to content

Свештенику Зорану Грујићу, бившем секретару ЕРП, одузета имовина

Оцени ову тему

Препоручена порука

Hehehe kako si spretan da izvrnes na glavu ono sto drugi kazu,pa to je cudo jedno.Naravno,zato si advokat...Elem,crkveno-sudski postupak nema nikakve veze sa postupkom koji se vodi pred pravnim instancama ove drzave i ni na koji nacin nisu povezani ovi procesi i ti to odlicno znas,ali svesno podmeces da bi naveo pricu na vodenicu koju zelis da pokrenes.Ja sam samo na glas rekao ono sto se odlicno zna iz perioda o kome je rec,kao i cinjenica da su Zoran i Artemije bili kao nokat i meso i bukvalno se nisu razdvajali.Dok nije naisao glumac sa pudlicom tj vratio se sa skolovanja koje je i placano iz iste te kase koju je Zoran punio...Postoje razlozi zbog kojih se razni detalji tu ne otkrivaju,kao sto ti to ,uveren sam, znas ili se pravis da ne znas,ali kada bi se ulazilo tu ,pojavile bi se mnoge stvari od kojih bi SPC imala stete i to javne,prema tome...Ima ko brine o tome i nije moje ili tvoje da se time bavimo.

Александре, не изврћем ништа него показујем да то што причаш не пије воду. Да је још неко крив, суд би то утврдио, поготову што је извесно да у том поступку Зоран никога није штитио ћутањем. Све те твоје инсинуације (наводне чињенице) немају никакву потврду и празна су наклапања (за сада. Није немогуће да се и нешто од тога што причаш испостави као тачно, али је сада обична празна прича) јер суд ништа против других није утврдио, него само против Зорана. Што се тиче раздвојености црквеносудског поступка од државног, то је сасвим јасно. Ја сам рекао  (у преводу за тебе) да би, када га је држава правоснажно осудила, било за очекивати да се и црквеносудски поступак покрене против њега, али се то изгледа није десило. Како то да правоснажна пресуда против Зорана није релевантна нити од значаја за црквеносудски поступак, а с друге стране је довољно и да буде само покренут кривични поступак против неког другог, па да се већ сматра кривим за оно за шта се терети?

Postoje razlozi zbog kojih se razni detalji tu ne otkrivaju,kao sto ti to ,uveren sam, znas ili se pravis da ne znas,ali kada bi se ulazilo tu ,pojavile bi se mnoge stvari od kojih bi SPC imala stete i to javne,prema tome...Ima ko brine o tome i nije moje ili tvoje da se time bavimo.

Ма да, обавезно ћу да поверујем у такве магловите флоскуле којима се може покрити све и свашта. Какви детаљи, какви бакрачи? Ако је умешан и Артемије и Симеон, ко је могао да забрани суду да и њих процесуира? И зашто би? То је исто што се и сад ради против њих - води се поступак за злоупотребу положаја и проневеру новца. Као што се води сад, водио ви се и тада. Али није. А Зоран их сигурно није штитио. С друге стране, очито је да Зоран није лишен чина. Шта то теби говори? Да можда зна много тога и да би могао, ако га рашчине, да проговори о разним стварима које би за многе биле веома незгодне. Да није то можда разлог да је и даље у чину?

@ Zeebedee

Драги оче Зоране, можеш до сутра да причаш те своје небулозе. Што се Милошевоићевог режима тиче, ја сам судио по закону и нисам нити деградиран нити осуђен због тога као неко ко је на било који начин злоупотребио своју функцију. Атеиста никад нисам био (кртшен сам са 2 године) ни члан Савеза комуниста, тако да и по том основу причаш небулозе. А за сарадњу са Милошевићем можеш слободно да окривиш и СПЦ, која је од Министарства вера тог истог Милошевића уредно узимала паре и користила их за разне потребе. И Милошевићевим тајкунима (Карић, Мишковић...) давала орден Светог Сава. Да не помињем овде и својевремену изјаву јеромонаха Саве Јањића о једном нашем архијереју и његовом односу са Милошевићем (а ако наставиш са својим небулозним трабуњањем, и то ћу поставити). Тако да је боље да престанеш да дробиш и причаш једну те исту причу.

Подели на овим сајтовима

@ Zeebedee

Драги оче Зоране, можеш до сутра да причаш те своје небулозе. Што се Милошевоићевог режима тиче, ја сам судио по закону и нисам нити деградиран нити осуђен због тога као неко ко је на било који начин злоупотребио своју функцију. Атеиста никад нисам био (кртшен сам са 2 године) ни члан Савеза комуниста, тако да и по том основу причаш небулозе. А за сарадњу са Милошевићем можеш слободно да окривиш и СПЦ, која је од Министарства вера тог истог Милошевића уредно узимала паре и користила их за разне потребе. И Милошевићевим тајкунима (Карић, Мишковић...) давала орден Светог Сава. Да не помињем овде и својевремену изјаву јеромонаха Саве Јањића о једном нашем архијереју и његовом односу са Милошевићем (а ако наставиш са својим небулозним трабуњањем, и то ћу поставити). Тако да је боље да престанеш да дробиш и причаш једну те исту причу.

Nije lepo u tvojim godinama da lazes. jesi degradiran smenjen si sa pozicije sudije ( iako ti tvrdis da si sam podneo ostavku i to nakon sto si saznao da ces biti smenjen). Interesuje me samo zasto nisi podneo ostavku kao i ostale casne sudije kada je donesen taj fasisticki zakon protiv slobode medija. kako se tada nisi setio ostavke.

A sto se tice saradnje SPC sa Milosevicem slobodno postavi temu pa cemo o tome pricati. to medjutim i dalje ne moze niti ce opravda tvoj odnos prema ljudima, pravdi i slobodi za vreme njegovog rezima.Smesna je tvrdnja kako je SPC uzimala od "njega " pare iz budzeta. Koliko znam budzet se pravi od novca kojhi se prikupi taksom od svih stanovnika i ako cemo tako onda optuxzi sve nas da smo bili njegovi saradnici. Alki nismo ti si bio taj koji je radio rpljave poslove za njega.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

A i leu da odgovorim na njegovu anticrkvenu opasku da je promasio zanimanje. Nisi ni mogaoi da budes svestenik; kada si ti studirao jos uvek nisi bio krsten; a ateiste ne primaju na fakultete.

Leo, Leo, pa da li je ovo istina, da nekad davno nisi bio kršten?...To ti je veliki minus kod mene i kod ostalih revnitelja. Mi primamo samo ove što su se prvo krstili pa se zatim rodili. Istinske pravoslavce, naravno. Opraštamo im i lustracione tendecije. Lustracija ipak nije u duhu pravoslavne tradicije.

I po hiljaditi put; nije bitno kada se neko krsti ali je svakako bitno da isti ne moze danas biti krsten a sutra sve oko njega optuzivati  da su izdjanici pravo9slavlja i slicno. a sto se tebe tice nije mi jasno zasto te jos uvek drze na forumu.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

a sto se tebe tice nije mi jasno zasto te jos uvek drze na forumu.

Dekoracije radi...

Вратите се теми, у супротном ће дискутанти који спамују тему бити удаљени са форума. Администрација.

Kako ono bese Oce Ivane?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Hehehe kako si spretan da izvrnes na glavu ono sto drugi kazu,pa to je cudo jedno.Naravno,zato si advokat...Elem,crkveno-sudski postupak nema nikakve veze sa postupkom koji se vodi pred pravnim instancama ove drzave i ni na koji nacin nisu povezani ovi procesi i ti to odlicno znas,ali svesno podmeces da bi naveo pricu na vodenicu koju zelis da pokrenes.Ja sam samo na glas rekao ono sto se odlicno zna iz perioda o kome je rec,kao i cinjenica da su Zoran i Artemije bili kao nokat i meso i bukvalno se nisu razdvajali.Dok nije naisao glumac sa pudlicom tj vratio se sa skolovanja koje je i placano iz iste te kase koju je Zoran punio...Postoje razlozi zbog kojih se razni detalji tu ne otkrivaju,kao sto ti to ,uveren sam, znas ili se pravis da ne znas,ali kada bi se ulazilo tu ,pojavile bi se mnoge stvari od kojih bi SPC imala stete i to javne,prema tome...Ima ko brine o tome i nije moje ili tvoje da se time bavimo.

Александре, не изврћем ништа него показујем да то што причаш не пије воду. Да је још неко крив, суд би то утврдио, поготову што је извесно да у том поступку Зоран никога није штитио ћутањем. Све те твоје инсинуације (наводне чињенице) немају никакву потврду и празна су наклапања (за сада. Није немогуће да се и нешто од тога што причаш испостави као тачно, али је сада обична празна прича) јер суд ништа против других није утврдио, него само против Зорана. Што се тиче раздвојености црквеносудског поступка од државног, то је сасвим јасно. Ја сам рекао  (у преводу за тебе) да би, када га је држава правоснажно осудила, било за очекивати да се и црквеносудски поступак покрене против њега, али се то изгледа није десило. Како то да правоснажна пресуда против Зорана није релевантна нити од значаја за црквеносудски поступак, а с друге стране је довољно и да буде само покренут кривични поступак против неког другог, па да се већ сматра кривим за оно за шта се терети?

Postoje razlozi zbog kojih se razni detalji tu ne otkrivaju,kao sto ti to ,uveren sam, znas ili se pravis da ne znas,ali kada bi se ulazilo tu ,pojavile bi se mnoge stvari od kojih bi SPC imala stete i to javne,prema tome...Ima ko brine o tome i nije moje ili tvoje da se time bavimo.

Ма да, обавезно ћу да поверујем у такве магловите флоскуле којима се може покрити све и свашта. Какви детаљи, какви бакрачи? Ако је умешан и Артемије и Симеон, ко је могао да забрани суду да и њих процесуира? И зашто би? То је исто што се и сад ради против њих - води се поступак за злоупотребу положаја и проневеру новца. Као што се води сад, водио ви се и тада. Али није. А Зоран их сигурно није штитио. С друге стране, очито је да Зоран није лишен чина. Шта то теби говори? Да можда зна много тога и да би могао, ако га рашчине, да проговори о разним стварима које би за многе биле веома незгодне. Да није то можда разлог да је и даље у чину?

Hehehe..drago mi je sto prevodis reci na mom maternjem jeziku,da bi ja nistavni umom to mogao shvatiti.Vrlo ljubazno od tebe.Sto se tice nagadjanja i praznih prica....Ima tu dosta toga i ovo apsolutno nije mesto za to,a ti se i dalje pravi naivan,kako ti volja.Istini za volju cu samo reci,onima koji ne poznaju tematiku o kojoj je rec,da nista od navedenog nije ni izbliza tako jednostavno kako ti zelis to da predstavis i nema nasih i njihovih,vec samo jedan broj sivih eminencija koji su uspeli da dezavuisu misiju Crkve i ljude u njoj.Sve ostalo ce vreme pokazati.Samo lagano.Sto se mene tice,ja sam zavrsio ovu temu.

Подели на овим сајтовима

Ма не Арагоне за све је крив м.Артемија, Коштуница и Слободан Милошевић

:cheesy:

А јадни Попо слушао само Епископа

Naravno da je kriv i odgovoran pre svega m. Artemije, brate, okatom coveku je to jasno, samo da malo bolje poznaje situaciju...

Na zalost, ovakvo dizanje prasine i bacanje iste u oci sagovornicima vidjeno je vec mnogo puta...

Da li je to Zoran Grujić koga je vladika Atanasije rehabilitovao?

mislim da jeste

I rekao je javno zasto je bio za njegovu rehabilitaciju.Nije hteo da dopusti da se kola slome na jednom srafu,a masinerija,iz koje potice taj isti sraf, koja jede sve pred sobom u ERP da prodje kao pas kroz rosu.Takodje,je dodao,ako ima nesto kriminogeno neka covek odgovara i mirna Backa.Naravno,videli smo,masinerija nije "nista kriva",al je zato Zoran sve to sam zamesio,sa sve blagoslovom nadleznog ,tadasnjeg episkopa...

Upravo tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Отац Зоран Грујић је добар човек и мученик. Шта је све морао да прође и да поднесе то само Бог зна.

Служио је једно време у мојој парохији, жао ми је што га дуго нема.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Отац Зоран Грујић је добар човек и мученик. Шта је све морао да прође и да поднесе то само Бог зна.

Служио је једно време у мојој парохији, жао ми је што га дуго нема.

Ma evo samo što se nisam rasplakao...Mučenik, sa pet stanova, kućom i poslovnim prostorom koje je zaradio kao sekretar u eparhiji za svega deset godina. Ovo se zaista sve više pretvara u parodiju...Imate li još ovakvih mučenika da napravite martirologij, šta ćeš čovjek je patio od strasti za kvadratima...

Подели на овим сајтовима

У какву је игру упао отац Зоран, не бих да улазим. Једино знам да је у Београду живео скромно. Син му се возио градским превозом, имали су крнтију од аута, једном су отац и син остали без горива на путу где сам наишао.

Шта ја знам у какву је махинацију отац упао. Да је користио све то што му се приписује, живео би сигурно другачије. То је можда и једина разлика што га дели од Виловског и м.Артемија. За неке је то довољно да ствари буду јасне.

У сваком случају м.Артемије је најодговорнији. Он и његова екипа су измишљали борбу против свих, а себе су сматрали изабранима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Nije lepo u tvojim godinama da lazes. jesi degradiran smenjen si sa pozicije sudije ( iako ti tvrdis da si sam podneo ostavku i to nakon sto si saznao da ces biti smenjen).

Лупеташ и даље, Зоране. Нисам смењен него сам дао сам оставку, и то тек после више од годину дана од када се све завршило. (Пошто уредништво није обрисало његова лупетања, ово не сматрам спамовањем теме, него одговором на његове безвезне тврдње).

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...