MarkoA Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 9 часа, Tumaralo. рече Možda smatraš da blagosiljanje onih koji "razbijaju dece o kamenje" nije traženje smrti nevinih? Ili kada Bog naređuje Jevrejima da vrše genocid nad paganiskim narodima i da im žene i decu uzimaju za robove? Taj "genocid" nije ništa što zamišljaš. Narodi koji su doživeli ovu sudbinu bili su sve samo ne nevini. Žrtvovanja dece, silovanja, incest i ropstvo, samo su neke od stvari vezane za njih. Nisu bili nevini, već veoma loši. Generacijama, tradicionalno. Ne dolazi Bog i jednostavno ih sve pobija. Bog im prvo daje mogućnost da se jednostavno isele da ne bi dolazili u kontakt sa Jevrejima. Daje im mnoštvo vremena za to. Ne nekoliko dana, nekoliko meseci ili godina. Daje im više stotina godina. Ko god nije hteo da se iseli, Bog mu daje mogućnost da ostane, ukoliko se odvrati greha. Dve stvari: Znaju da Bog postoji jer im se lično obraća; ne radi se o nekakvoj vrsti agnostika ili ateista, ali odbijaju naređenja. Drugo, imali su priliku da se presele ili pokaju i više nego dovoljno vremena za to, ali nisu marili. Treće, ne radi se o genocidu jer se ne radi o ubijanju dramatičnih razmera. Nigde ne postoji "uzimanja žene i dece za robove" kako si napisao. Uvek se radi o nečemu što je zapravo za njihovo dobro. Npr, odvode se žene iz ratnog područja, iskljičivo radi njihove zaštite. Ili se odvode kako bi se upravo zaštitile od silovanja i ropstva. Sve ostalo je fantazija čitaoca. Već sam napisao da kroz više biblijskih knjiga možemo čitati o jednakosti svih ljudi i Biblija ne podržava ropstvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 9 часа, Heraklit рече Koja je krivica egipatske dece,ili recimo odojčadi koji se ubijaju sa dojke direktno po Božijem naređenju? Pitanje je bilo: Zašto Bog traži ubijanje nevinih. Bog ne traži nikom od nas nešto tako, naročito ne da ubijamo decu. Ako Bog nekome uzimati ovozemaljski život, isto onako kako ga je baš on i stvorio, onda može isto tako i da ga vasrksne. Apsolutno verujem da je svako dete u Božijem kraljevstvu već i nigde se od nas ne traži da bilo koga ubijamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 1 hour ago, MarkoA рече Narodi koji su doživeli ovu sudbinu bili su sve samo ne nevini. Žrtvovanja dece, silovanja, incest i ropstvo, samo su neke od stvari vezane za njih. Nisu bili nevini, već veoma loši. Generacijama, tradicionalno Da, ali zašto dete je rođeno u takvoj porodici, krivo? Zlostavljaju ga i siluju a onda na još Bog naredi Jeverejima da se ono razbije o kamenje. Dakle, genocid. Evo još nešto: 1 Sam 15:3 Zato idi i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i decu i šta je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce. Zar Bog nije mogao na bolji da način da postigne to što treba?... bez ubijanje žena i dece pa i one sa sise? Incest? Pa zar nije Lot, jedini pravednik u Sodomu, imao snošaj sa svojim ćerkama? Robovlasništvo? 1 Pet 2:18 Robovi, pokoravajte se sa svakim strahom svojim gospodarima, ne samo dobrima i blagima nego i surovima . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 21, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 On 21.7.2011. at 20:08, grigorije22 рече Aj neka neko prevede pitanja Posto vidim da ste izvukli temu iz naftalina voleo bi da cujem misljenje @Zoran Đurović Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 @Tumaralo. Oh, taj novoateistički sarkazam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Heraklit Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 4 часа, MarkoA рече Pitanje je bilo: Zašto Bog traži ubijanje nevinih. Bog ne traži nikom od nas nešto tako, naročito ne da ubijamo decu. Ako Bog nekome uzimati ovozemaljski život, isto onako kako ga je baš on i stvorio, onda može isto tako i da ga vasrksne. Apsolutno verujem da je svako dete u Božijem kraljevstvu već i nigde se od nas ne traži da bilo koga ubijamo. Ko opsuje oca svog ili mater svoju, da se pogubi. (2. Mojsijeva 21:17) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 3 часа, MarkoA рече @Tumaralo. Oh, taj novoateistički sarkazam. Dakle, nemaš odgovor? Heraklit је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 Управо сада, Tumaralo. рече Dakle, nemaš odgovor? Šta god tebe čini srećnim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 2 минута, MarkoA рече Šta god tebe čini srećnim. Ma ne, videh bio si odlučan da pobiješ ateističe argumente pa rekoh možda zaista raspolažeš nečim. My bad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 Управо сада, Tumaralo. рече Ma ne, videh bio si odlučan da pobiješ ateističe argumente pa rekoh možda zaista raspolažeš nečim. My bad. Za početak pročitaš Bibliju, pa možemo dalje. Sad ide ono kad ti kažeš kako si je pročitao više puta, jer si se načitao "mimova" po internetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 9 минута, MarkoA рече Za početak pročitaš Bibliju, pa možemo dalje. Sad ide ono kad ti kažeš kako si je pročitao više puta, jer si se načitao "mimova" po internetu. Pročitao sam je, naravno. Plus nisam ateista. Umesto što izbegavaš odgovor i pretpostavljaš svašta nešto, daj neki odgovor! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 Управо сада, Tumaralo. рече Pročitao sam je, naravno. Plus nisam ateista. Umesto što izbegavaš odgovor i pretpostavljaš svašta nešto, daj neki odgovor! Odgovore sam već napisao, ali ti imaš neku drugačiju viziju kako bi ti odgovori trebalo da izlegdaju, kako bi opravdao svoj svetonazor. Nemam šta da dodam. Samo neko ko nije nikada čitao Bibliju može da tvrdi da se u Bibliji podržava incest ili ropstvo. Ako je tebi volja da veruješ nešto sasvim drugo, samo napred, niko ne može da ti zabrani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 6 часа, Tumaralo. рече Da, ali zašto dete je rođeno u takvoj porodici, krivo? Zlostavljaju ga i siluju a onda na još Bog naredi Jeverejima da se ono razbije o kamenje. Dakle, genocid. Evo još nešto: 1 Sam 15:3 Zato idi i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i decu i šta je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce. Zar Bog nije mogao na bolji da način da postigne to što treba?... bez ubijanje žena i dece pa i one sa sise? Incest? Pa zar nije Lot, jedini pravednik u Sodomu, imao snošaj sa svojim ćerkama? Robovlasništvo? 1 Pet 2:18 Robovi, pokoravajte se sa svakim strahom svojim gospodarima, ne samo dobrima i blagima nego i surovima . U vezi robova, Isus nije dosao da se bori i ukida sistem, politicki, drustveni, drzavni, nego je njegova drzava od drugog sveta i nju je propovedao,.... On nije bio Ce Gevara, ali je bio duhovni revolucionar , ,.. ..mozemo da kritikujemo sve ono sto ne valja u svetu, drzavi, ali vera i Crkva ne ukidaju nasilno drzavna uredjenja,... ja volim vise monarhiju od demokratije, na nekom glasanju bih glasao za monarhiju, .. sto ne znaci da ne bih kritikovao i neke stvari koje ne valjaju u monarhji (kada bi bila na vlasti)... tako i Petar, sigurno se nije slagao sa robovlasnistvom i sigurno nije mogao da savetuje hriscane da se na silu i oruzjem bore za slobodu, to bi bilo direktno suprostavljane drzavi i sistemu koji vlada u tom trenutku izmedju ljudi... jer, u istoj prici kaze,...1.Petr. 2, 13... Будите дакле покорни свакој власти човечијој, Господа ради: ако цару, као господару;....dakle, da li Petar treba da dize revoluciju i bunu protiv drzave i vlasti ili da propoveda veru i duhovne stvari,...zbog toga i hriscane koji su sluge i robovi savetuje da ,.... 20. Него ако добро чинећи муке трпите, ово је угодно пред Богом..... U vezi incesta, Lot putem prevare, ....nije svojom privolom i voljom spavao sa svojim cerkama. Imas ovde jedan tekst od Aleksandra Milojkova u vezi price oko genocida : https://pouke.org/forum/index.php?/topic/47939-игнорисање-тзв-параде-поноса/&page=42 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Heraklit Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 Nevezano za temu mada donekle ima veze zanimljivo je kako je prorok Ilija u SZ dokazao da je njegov Bog istiniti živi Bog a da Val nije: A Ilija reče narodu: Ja sam sam ostao prorok Gospodnji; a proroka Valovih ima četiri stotine i pedeset. 23 Dajte nam dva junca, i neka oni izaberu sebi jednog, i neka ga iseku na komade i metnu na drva, ali oganj da ne podmeću; a ja ću prigotoviti drugog junca, i metnuću ga na drva, ali oganj neću podmetati. 24 Tada prizovite ime svojih bogova, a ja ću prizvati ime Gospodnje, pa koji se Bog odazove ognjem onaj neka je Bog. I sav narod odgovori i reče: Dobro reče. 25 Potom reče Ilija prorocima Valovim: Izaberite sebi jednog junca i prigotovite ga prvo, jer je vas više; i prizovite ime bogova svojih, ali ognja ne podmećite. 26 I uzeše junca, kog im dade, i prigotoviše, i stadoše prizivati ime Valovo od jutra do podne govoreći: Vale, usliši nas! Ali nikakvog glasa ni koga da odgovori. I skakahu oko oltara, koji načiniše. 27 A kad bi u podne, stade im se rugati Ilija govoreći: Vičite većma; jer je on bog! Valja da se nešto zamislio, ili je u poslu, ili na putu, ili može biti spava, da se probudi. 28 A oni stadoše vikati glasno, i parati se nožima i šilima po svom običaju, dokle ih krv ne obli. 29 A kad dođe podne, stadoše prorokovati dokle dođe vreme da se prinese dar, ali nikakvog glasa ni koga da odgovori, ni koga da čuje. 30 Tada reče Ilija svemu narodu: Pristupite k meni. I pristupi k njemu sav narod. Tada on opravi oltar Gospodnji koji beše razvaljen. 31 I uze Ilija dvanaest kamena prema broju plemena sinova Jakova, kome dođe reč Gospodnja govoreći: Izrailj će ti biti ime. 32 I načini od tog kamenja oltar u ime Gospodnje, i oko oltara iskopa opkop širok da bi se mogle posejati dve mere žita. 33 I namesti drva, i junca isečenog na komade metnu na drva. 34 I reče: Napunite četiri vedra vode, i izlijte na žrtvu i na drva. Pa opet reče: Učinite još jednom. I učiniše još jednom. Pa opet reče: Učinite i trećom. I učiniše trećom, 35 Te voda poteče oko oltara, i napuni se opkop vode. 36 A kad bi vreme da se prinese žrtva, pristupi Ilija prorok i reče: Gospode Bože Avramov, Isakov i Izrailjev, neka danas poznadu da si Ti Bog u Izrailju i ja da sam Tvoj sluga, i da sam po Tvojoj reči učinio sve ovo. 37 Usliši me, Gospode, usliši me, da bi poznao ovaj narod da si Ti Gospode Bog, kad opet obratiš srca njihova. 38 Tada pade oganj Gospodnji i spali žrtvu paljenicu i drva i kamen i prah, i vodu u opkopu popi. 39 A narod kad to vide sav popada ničice, i rekoše: Gospod je Bog, Gospod je Bog. Zašto danas tako nešto nije moguće? Ateizam bi bio praktično iskorenjen Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 6 минута, Heraklit рече Zašto danas tako nešto nije moguće? Ateizam bi bio praktično iskorenjen Pa, mnogi, neki bi se mozda i preokrenuli ili poverovali, Hristos je cinio cudesa i lecio bolesne, pa mnogi nisu poverovali,... nalazili su razna opravdanja,....sv,Jovan Zlatoust je rekao da ako bi hriscani ziveli u skladu sa verom, ceo svet bi postao hriscanski... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука