Маша Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 1.Zasto Bog ne leci osobe sa amputiranim udovima? 2.Zasto ima toliko ljudi koji umiru od gladi,u svetu? 3.Zasto Bog trazi smrt toliko nevinih ljudi u Bibliji? 4.Zasto Biblija sadrzi toliko anti-naucnih besmislica? 5.Zasto je Bog toliko veliki zagovornik ropstva? 6.Zasto se lose stvari desavaju dobrim ljudima? 7.Zasto nijedno Isusovo cudo u Bibliji,nije ostavilo iza sebe bilo koji dokaz? 8.Kako objasniti cinjenicu da ti se Isus nikad nije javio? 9.Zasto bi Isus zeleo da jedes njegovo telo i pijes njegovu krv? 10.Zasto se hriscani razvode po istoj stopi kao i ne-hriscani? Ова тема ме је привукла зато што много волим кад нешто морам prst ka dole 1.зато што ништа није случајно, па ни то да неко остане без ноге, руке, по Божијем допуштењу из само Њему знаног разлога (и мени је тешко да кажем да је Бог толико ''груб'' према неким људима када тако нешто допушта, али ако верујемо, мада је и то јако тешко у тим околностима, да Он жели да се најпре спасе људска душа, онда мало лакше прихватамо то стање) 2.зато што они, којима је дато, није довољно то што имају већ узимају од оних који имају мање 3.не капирам питање 4.нисам научник па не знам које су то антинаучне бесмислице 5.дезинформација, напротив, Он је ''заговорник'' потпуне и вечне слободе 6.дешавају се и добрим и лошим људима 7.како није? 8.како није? 9.па рекао је, да би имали вечни живот 10.зато што венчање у Цркви није магијски чин већ од нас зависи шта ћемо са тиме што нам је дато урадити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 атеисти-нацисти итд, то значи да се она аутоматски односе, т Nacisti nisu ateisti. Hitler je bio hriscanin rekoh ti vec. I smatrao je da radi bozji posao proterivanjem jevreja. Не причај будалаштине! Хитлер је био неопаганин, рекох ти већ да нисам одавно чуо већу глупост од те да је био хришћанин. Он је створио псевдорелигију са обредима, "крштењима", тј. ритуалним давањима имена новорођенчадима, венчањима, имао је свој Камелот, редове и остале германске небулозе. ma moze da je bio i "hriscanin" a u stvari je bio sotonista, kakva glupava razmisljanja u ovoj temi, pa to je sve ocigledno, ne znam zasto se ljudi vataju za takve stvari, jel to samo zato da bi ispali da su u pravu? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Не причај будалаштине! Хитлер је био неопаганин, рекох ти већ да нисам одавно чуо већу глупост од те да је био хришћанин. Он је створио псевдорелигију са обредима, "крштењима", тј. ритуалним давањима имена новорођенчадима, венчањима, имао је свој Камелот, редове и остале германске небулозе. Rekoh ti vec bio je katolik hriscanin koji je integrisao malo paganskih obicaja i simbolizma u celu pricu. Isto smo uradili i mi. Ta prica ti ne pije vodu jer smo mi isto radili pa smo tako isto mi bili pagani. ma moze da je bio i "hriscanin" a u stvari je bio sotonista, kakva glupava razmisljanja u ovoj temi, pa to je sve ocigledno, ne znam zasto se ljudi vataju za takve stvari, jel to samo zato da bi ispali da su u pravu? Ne vec zato sto je tako istina. To je hitlerovo tumacenje biblije. On je krivio jevreje jer su razapeli isusa smatrao je da njihovim proterivanjem vrsi bozji pos'o. Pre bi mogao da ga nazoves jeretikom nego sotonistom. Sa obzirom da nije slavi satanu nego hrista. Izneo sam tamo argumente citate iz njegove knjige i njegovog dnevnika. On je imao svoju sopstvenu inteprataciju hricanstva podjednako kao sto vi imate svoju katolici svoji protestanti svoju i neke druge manje ili sektaske hriscanske zajednice svoju. Svaka za suprotnu moze da kaze da je satanisticka, u principu nisam ni siguran da li postoji pravo hriscanstvo. Mozda postoji pravo pravoslavno hriscanstvo ili pravo katolicko hriscanstvo ili pravo protestantsko hriscanstvo ali da jedno hriscanstvo moze da se nazove pravilnijim od drugih to nisam nesto siguran. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Не причај будалаштине! Хитлер је био неопаганин, рекох ти већ да нисам одавно чуо већу глупост од те да је био хришћанин. Он је створио псевдорелигију са обредима, "крштењима", тј. ритуалним давањима имена новорођенчадима, венчањима, имао је свој Камелот, редове и остале германске небулозе. Rekoh ti vec bio je katolik hriscanin koji je integrisao malo paganskih obicaja i simbolizma u celu pricu. Isto smo uradili i mi. Ta prica ti ne pije vodu jer smo mi isto radili pa smo tako isto mi bili pagani. ma moze da je bio i "hriscanin" a u stvari je bio sotonista, kakva glupava razmisljanja u ovoj temi, pa to je sve ocigledno, ne znam zasto se ljudi vataju za takve stvari, jel to samo zato da bi ispali da su u pravu? Ne vec zato sto je tako istina. To je hitlerovo tumacenje biblije. On je krivio jevreje jer su razapeli isusa smatrao je da njihovim proterivanjem vrsi bozji pos'o. Pre bi mogao da ga nazoves jeretikom nego sotonistom. Sa obzirom da nije slavi satanu nego hrista. Izneo sam tamo argumente citate iz njegove knjige i njegovog dnevnika. On je imao svoju sopstvenu inteprataciju hricanstva podjednako kao sto vi imate svoju katolici svoji protestanti svoju i neke druge manje ili sektaske hriscanske zajednice svoju. Svaka za suprotnu moze da kaze da je satanisticka, u principu nisam ni siguran da li postoji pravo hriscanstvo. Mozda postoji pravo pravoslavno hriscanstvo ili pravo katolicko hriscanstvo ili pravo protestantsko hriscanstvo ali da jedno hriscanstvo moze da se nazove pravilnijim od drugih to nisam nesto siguran. Човече да ли ти читаш!? Он ништа није интегрисао, већ је САТИРАО и ЗАТИРАО хришћанство у корист псевдорелигије, значи нечега новог, нове религије, утемељене на неопаганизму и германској религији. Она је била прожета ознакама и ритуалима национал-социјалистичке идеологије. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Hriscanstvo = stvaranje, sotonizam = unistavanje ne pravite se glupavi namerno, ako ocete moze, nema problema, ali onda nemojte da negodujete ako vas ljudi budu odgovarajuce kategorizovali Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Hriscanstvo = stvaranje, sotonizam = unistavanje Ateizam - humanizam i sloboda, naucni skepticizam; Komunizam - diktatura i centralizam, politicka dogma. Kapiras sad? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 nemam ja sta da kapiram vi imate da kapirate, ja nemam nista protiv ateista, niti cu imati ikada- pazi sta ti kazem, a ateisti imaju nesto protiv hriscana, razumi molim te lepo, ako mozes tj oces ne moze hriscanin da natura ateistima nista, to su price za budale, ja tebe kad sretnem uzivo i upoznamo se poslednje sto bih te pitao ako bih te pitao uopste jeste ta tema, tako da nemoj da se lazemo jer nema svrhe ,a posebno ne sad kad ide kolaps moze ateista da bude veci hriscanin od "hriscanina" i to je jasno, samo sto neki imaju potrebu da klasifikuju, a ja od tih nisam niti vecina hriscana- da tacnije kazem nijedan pravi hriscanin to nece gledati, a ja i nisam pravi hriscanin, pa ti sad vidi ljudi pricaju a Bog gleda Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vucicdr Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 nemam ja sta da kapiram vi imate da kapirate, ja nemam nista protiv ateista, niti cu imati ikada- pazi sta ti kazem, a ateisti imaju nesto protiv hriscana, razumi molim te lepo, ako mozes tj oces ne moze hriscanin da natura ateistima nista, to su price za budale, ja tebe kad sretnem uzivo i upoznamo se poslednje sto bih te pitao ako bih te pitao uopste jeste ta tema, tako da nemoj da se lazemo jer nema svrhe ,a posebno ne sad kad ide kolaps moze ateista da bude veci hriscanin od "hriscanina" i to je jasno, samo sto neki imaju potrebu da klasifikuju, a ja od tih nisam niti vecina hriscana- da tacnije kazem nijedan pravi hriscanin to nece gledati, a ja i nisam pravi hriscanin, pa ti sad vidi ljudi pricaju a Bog gleda Сложио бих се Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Hriscanstvo = stvaranje, sotonizam = unistavanje Ateizam - humanizam i sloboda, naucni skepticizam; Komunizam - diktatura i centralizam, politicka dogma. Kapiras sad? Aha, kad bi se gadjali avionima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Aha, kad bi se gadjali avionima... Ok, hriscanstvo, netolerancija, dogma, zaglupljivanje, ogranicenost, fasizam, lazi, spaljivanje na lomaci, mucenje od strane ikvizicije, religijska netoleracija, pokstravanje macem, ubijanje u ime hriscanstva i proterivanje jeretika. Oces da nastavim!? Ako hoces da igramo prljavo. Svi ateisti su se zalagali za humanizam i slobodu. Prvo karl marx covek na kom pociva komunizam.Svi oci komunizma su se zalagali za humanizam i slobodu. Komunizam u praksi nije isto sto i komunizam u ideji. Ista, ali apsotlu noista pravila vaze za hriscanske organizacije. Znash li zasto? Zato sto te organizaciej vode ljudi zeljni moci, vlasti i kontrole. HRiscanstvo u praksi cesto ne ispadne hriscanstvo u ideji. Da li vi stvarno verujete da je Ateizam neka prljava ideja dok je hriscanstvo zlatna ideja? Ovako u praksi? Ateizam svoja ubedjenja o svetu i prirodi ( ne bogu ) bazira na nauci - kao takav ne moze biti NEHUMAN. Znash li zasto? Zato sto najvece shanse za opstanak ima onaj ko pruzi drugim ludima priliku na saradnju. I onaj ko saradjuje sa drugim ljudima. Za to naravno imas nedovoljno poznavanje ateizma d bi mu sudio. Za razliku od tebe, ja ne tvrdim sta jeste hriscanstvo sta nije - nikako i nikad. Ja vama verujem na rec da je hriscanstvo religija covekoljublja. Ali ne znam za provereno, znam da ima ljudi koji su je tumacili drugacije. Svako ko svoja ateistcka uverenja bazira na predatorskom stilu zivota taj ne misli dobro sebi, svojoj deci niti bilo kome drugom. Jer covek nije vuk. Ali cesto covek coveku ispadne vuk kak orece Hobs. TAj covek ne bazira svoje ponasanje na naucnom znanju vec na sopstvenoj sebicnosti. Evo ja tebe da pitam: moze ateista da bude veci hriscanin od "hriscanina" i to je jasno, samo sto neki imaju potrebu da klasifikuju, a ja od tih nisam niti vecina hriscana- da tacnije kazem nijedan pravi hriscanin to nece gledati, a ja i nisam pravi hriscanin, pa ti sad vidi Da li se spc i HRiscani slazu za ovime sto je Dyno izjavio? meni je to recimo lepa i postena ideja, medjutim koliko hriscana to prihvata? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 2.зато што они, којима је дато, није довољно то што имају већ узимају од оних који имају мање Pa to nije odgovor zasto bog to dozvovaljava vec kak oje doslo do toga. 3.не капирам питање Zasto je toliko ljudi ubijeno u bibliji ( starom zavetu) 4.нисам научник па не знам које су то антинаучне бесмислице Svet stvoren za sest dana, Biblijski potop, od svake zivotinjske vrste po dva komada na brodu. 5.дезинформација, напротив, Он је ''заговорник'' потпуне и вечне слободе U mnogo delova starog zaveta daju se cak i saveti koliko je u redu tuci roba i slichno. U novom toga nema sem sto se "savetuje" robovima da sushaju svoje gospodare. ne lici mi na zagovaranje slobode. 6.дешавају се и добрим и лошим људима To opet nije odgovor na pitanje zasto, vec desavaju se i losim. 7.како није? lepo nije. Ostavilo je jednu manjinsku jevrejsu sektu koju je prosirio jedan rimski imeprator. Sta je ostavio hrist iza sebe? Nijedan kvalitetan dokaz svog postojanja. Jedan istorijski dokument direktno pominje isusa i za taj dokument se smatra da je falsifikat od strane Rima. 8.како није? De ti se javio? 10.зато што венчање у Цркви није магијски чин већ од нас зависи шта ћемо са тиме што нам је дато урадити Zato sto prosto receno mnogi hriscani koji se razvedu a vencani su u crkvi time potvrdjuju da njihov brak nikad nije bila zajednica pred bogom. Zato sto to i nisu pravi hriscani. Iskreno sticem utisak da je jako malo pravih hriscana. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Iskreno sticem utisak da je jako malo pravih hriscana. Nema sta da stices... to je fakat.... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spooky Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 Ponovo neki lupaju kako je hitler ateista - evo odličnog videa na tu temu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 Nema sta da stices... to je fakat.... Нажалост овде морам да се укључим у разговор и потврдим ову констатацију. Дјела су оно чиме се вјера потврђује а у данашње вријеме се много прича а мало се чини. Али није баш исправно ни да се са супротне стране оцјењује хришћанско учење показујући прстом на несавршене хришћане. Можемо се ми овде препуцавати до бесконачности и окретати разговор у своју корист, али се једино животом можемо заиста увјерити у исправност онога у шта вјерујемо. Остављам свакоме на слободу да живи онако како жели, али исто тако не желим да ми се ишта намеће. Ја ћу себе својим животом да одредим као личност и за то ми не треба ничије одобрење нити слагање. Моја вјера, моја ствар. Зашто да је објашњавам некоме кога она уствари и неинтересује? Miljan Koraçeviç је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Септембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2011 Iskreno sticem utisak da je jako malo pravih hriscana. Voleo bih da nisi u pravu ali bih time prepebregao sa uma i ove reči Onoga Koji i budućnost poznaje: "Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i prostran put koji vodi u propast, i mnogo ih je koji njime ulaze. Kako su uska vrata i stešnjen put koji vodi u život, i malo ih je koji ga nalaze." Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука