Jump to content

Šta mislite o ovoj crkvenoj hipotetickoj situaciji?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Stvarno, ne znam detalje oko Damaskina. Nije problem dobaviti Ukrajince, u njih ima jurisdikcija ko zna koliko, i hirotonisati celi sabor ako treba. Stvarno, šta mislite o rukopolaganjima koja se skoro svake nedelje obavljaju u ER-Pue?

Pa raspitaj se malo pre nego sto lupis da je izvrstan teolog. Sta te je navelo da ga proglasis za vrsnog teologa; dobro srbuje ili sta; s obzirom da se ne secam da je doticni napisao ijedno jedino teolosko slovo o bilo cemu.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 50
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Vilovski kako da nije pisao?! Seriju članaka na sajtu ER-Pue, a tek traktak kontra Vlade Dimitrijevića. Niko nije tako razobličio tog publicistu-sveznalicu. Da ništa drugo nije napisao sem toga teksta (u više nastavaka) opet bi bilo dovoljno za teološkog kapaciteta, poput pisca 'Lovca u žitu'... U vezi hirotonije, mogu i dva episkopa u nuždi rukopolagati, pogotovo kad je tako jak razlog - svi ostali padoše u jeres. Hoće li ko šta napisati o Damaskinu

http://www.archive.org/details/psalmidavidovip00ostgoog Псалтир попут народних пјесама
Подели на овим сајтовима

Vilovski kako da nije pisao?! Seriju članaka na sajtu ER-Pue, a tek traktak kontra Vlade Dimitrijevića. Niko nije tako razobličio tog publicistu-sveznalicu. Da ništa drugo nije napisao sem toga teksta (u više nastavaka) opet bi bilo dovoljno za teološkog kapaciteta, poput pisca 'Lovca u žitu'... U vezi hirotonije, mogu i dva episkopa u nuždi rukopolagati, pogotovo kad je tako jak razlog - svi ostali padoše u jeres. Hoće li ko šta napisati o Damaskinu

Ma moze i jedan nema problema; posebno ako se zove Artemije. Jer ionako su svi ostali u jeresu. nego sta ti mislis da pokusavas da uradis ovde? zaboravio si svoju sifru na Ihtusu pa se dosadjujes?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Zamolio me Tasa da malo 'testiram one bilmeze' na 1000000001010. Niste losi, mada ne vidim da je iko prolistao Ralija i Potlija za ovo sve sto napisah, ma barem Milaša. Zurloti odmah listaju kanon ovaj, kanon onaj. Zar ne vidite i ne cujete da Svjatjejši traži način za pomirenje, moguće su svakakve kombinacije pa da cujemo reakcije mladih i nadobudnih teologa.

http://www.archive.org/details/psalmidavidovip00ostgoog Псалтир попут народних пјесама
Подели на овим сајтовима

Zamolio me Tasa da malo 'testiram one bilmeze' na 1000000001010. Niste losi, mada ne vidim da je iko prolistao Ralija i Potlija za ovo sve sto napisah, ma barem Milaša. Zurloti odmah listaju kanon ovaj, kanon onaj. Zar ne vidite i ne cujete da Svjatjejši traži način za pomirenje, moguće su svakakve kombinacije pa da cujemo reakcije mladih i nadobudnih teologa.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

U noci punog meseca svasta se desava, pa jos kad je covek umoran...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Bavim se inače književnošću, pa sam se poslužio malo metodom Kočićevog Davida Štrbca. Sve što navedoh stvarno su mogući scenariji. Za pravo pomirenje treba prvo utišati dežurne bukače. +Tasu jolpaza prvog. Rugao se autobus i po, pa dokle se stiže - evo već 10 autobusa 'artemita'. Inače, noću se i pišu knjige - samo lakoperci novinari i publicisti pišu po danu.

Подели на овим сајтовима

Zamolio me Tasa da malo 'testiram one bilmeze' na sHa_sarcasticlol. Niste losi, mada ne vidim da je iko prolistao Ralija i Potlija za ovo sve sto napisah, ma barem Milaša. Zurloti odmah listaju kanon ovaj, kanon onaj. Zar ne vidite i ne cujete da Svjatjejši traži način za pomirenje, moguće su svakakve kombinacije pa da cujemo reakcije mladih i nadobudnih teologa.

Добро де сад си се у ствари показао одакле долазиш и са каквим намјерама.

Не знам само што глумиш неког незаинтересованог лика који само као мало пропитује, а види се да лукаво наступавш покушавши подметнути ногу овде некоме.

Но добио си одговор. Црква ако одлучи вратити Виловског и остале чланове одметнуте групе у Цркву, са ма каквим статусом, то ће се поштовати. Па био Артемије понвоо епископ, а Виловски хиротонисан, ако то буде одлучено на Сабору. Како ће ко имати мишљење о Артемију, Виловском то остаје на сваком појединцу да заузме став.

Сасвим си упутио питање на погрешну адресу, мислећи да ће неко овдје изразити згражавање ако би се догодило да се Артемије и екипа понов врате у канонски стаутс.

Напротив то своје лукаво питање си требао поставити љуљачанима, да ли би они били спремни на то да се Артемије, Виловски и екипа врате у канонски статус СПЦ. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

I moram naglasiti da nisam teolog. Volim čitati bogoslovske knjige, onako penzionerski natenane. Krenuo sam pre 10-tak godina sa 'Religijama svijeta' od KS-a. Pa pretresao polako katihizise. Pozajmljivao sam i čitao zatim skripte i udžbenike za bogosloviju - nivo srednje škole. Onda ruska tolkovanja na Sveto pismo. Od univerzitetskog nivoa prostudirao sam Jevsevij Popovića i Đoku Slijepčevića. Stigao sam do dogmatike pa se ne mogu odlučiti za koju - Zizjulasa ili Sv. Justina Ćelijskog. Surfao sam po netu i sad me zbunjuje svašta. Ekumenizam, jeres... Sumnjiv mi je taj ekumenizam. Grčki ne znam, a Rusi su koliko vidim nešto suzdržaniji. Inače sam se školovao kod jezuita i dominikanaca - istorija. Šteta što nema kakav pravoslavni univerzitet.

Подели на овим сајтовима

Ovo sa +Tasom sam se šalio. Čoveka nisam nikada sreo. Za mene je čuo jednom preko trećeg lica. Hteo sam proveriti jesu li ovde stvarno +Tasini idolopoklonici.

Подели на овим сајтовима

Inače Vilovski je zahvalan uzor za književni lik, nacionalni tribun i revnitelj istovremeno, progonjen, mrk i hladan tip, prototip dinarskog junaka. Još kaluđer. Savršeno! Artemije opet ima neki svetački oreol. S druge strane +Tasa ko neki stendap komičar, član putujućeg cirkusa. +Irinej NS tipični profesor. Patrijarh neki mutan tip...

Подели на овим сајтовима

Takve teološke kapacitete poput Vilovskog i ranije raščinjenog Damaskina mesto da molimo i kumimo da se vrate u SPC mi se zadovoljavamo +Atanasijem i +Amfilohijem koji nisu u cvetu mladosti svoje. Prvi je čisti skriboman i šta je originalno dao u teologiji, kakvi su ono 'prevodi' što objavljuje, našta ono liči? Drugi je haški pokajnik i živi u strahu...

ја ћу ладно да направим тему хит дана или конкурс за дарвинову награду  :krstix:7896634 smej.gif .kov. .kov. .kov. bangin joooj:)

Подели на овим сајтовима

Stvarno, ne znam detalje oko Damaskina. Nije problem dobaviti Ukrajince, u njih ima jurisdikcija ko zna koliko, i hirotonisati celi sabor ako treba. Stvarno, šta mislite o rukopolaganjima koja se skoro svake nedelje obavljaju u ER-Pue?

која рукополагања?

то нису рукополагања, ако не рачунаш онај део кад их додирује кад им ставља руке на главе ...

не може тај човек никог да рукополаже, па не видим ни разлога да то називамо рукополагањима, пошто су већ сви поскидали мантије изашавши из манастира и тиме што их је Црква рашчинила ...

Подели на овим сајтовима

Zamolio me Tasa da malo 'testiram one bilmeze' na zru. Niste losi, mada ne vidim da je iko prolistao Ralija i Potlija za ovo sve sto napisah, ma barem Milaša. Zurloti odmah listaju kanon ovaj, kanon onaj. Zar ne vidite i ne cujete da Svjatjejši traži način za pomirenje, moguće su svakakve kombinacije pa da cujemo reakcije mladih i nadobudnih teologa.

иди спрдај се другде, сигурно има неких доконих с тобом да се баве. 0102_laugh
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...