"Tamo daleko" Написано Мај 16, 2017 Пријави Подели Написано Мај 16, 2017 Cek cek, zar nije starbucks skroz liberalan, podrzava sve moguce nastrano I sasavo? A kafa im je ocajna...I skupa; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 16, 2017 Пријави Подели Написано Мај 16, 2017 Управо сада, Juanito рече https://www.wired.com/2016/02/italians-compare-arrival-starbucks-apocalypse/ Али баш ме занима како ће проћи. Не само због изразито специфичне културолошке ситуације, већ и због цене. У Италији је еспресо око евро и кусур ваљда. Ма они су ту непревазиђени... Старбакс то не може да замени. Једна занимљивост - ово је прва еспресо машина коју су донели из Италије у САД: Cafe Reggio, NYC http://www.caffereggio.com/ Иначе су задржали у потпуности изглед кафића из 1920-30-тих. Кажу да је ту снимана нека сцена из филма The Godfather. Жика, "Tamo daleko", Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 16, 2017 Пријави Подели Написано Мај 16, 2017 Duplu, crnu, tursku, domacu, sa 4 kas'cice cukra. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2017 Пријави Подели Написано Мај 16, 2017 А сад мало без шале. Јесте Старбакс смеће по много чему, реално. Међутим, ствари морају да се посматрају у контексту. Пре Старбакса ја кафа у САД била још гора (ако је то уопште могуће замислити). А Старбакс је утицао на то да неки људи схвате потенцијал кафе и тако је отопчео такозвани трећи талас (за разлику од трећег таласа феминизма @Paradoksologija, код кафе је то позитиван помак). Данас имамо ситуацију да велики број изразито квалитетних малих пржионица и кафеа опстаје без проблема поред ових империјалиста. Да није било Старбакса, ово се не би догодило из барем два разлога. Старбакс је припремио купце за ново тржиште и подстакао креативне људе да размишљају шта је све с кафом могуће урадити. Нешто слично се дешава данас са пивом. Зато се немојте бринути кад видите да нешто пропада и да неки велики освајају свет лошим квалитетом, јер то увек ствара нове прилике. Већ размишљајте, када вам се нешто не свиђа, како то можете поправити. Капитализам је добра ствар, само је често неопходно да се прође кроз треш фазе док се не створе разни услови за квалитет. Људи некако то превиде, па мисле да би укалњање смећа силом (кроз неке државне регулације) поспешило настанак квалитетнијег, а заправо је супротно од тога. Grizzly Adams, Paradoksologija and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 16, 2017 Пријави Подели Написано Мај 16, 2017 пре 5 минута, Juanito рече Данас имамо ситуацију да велики број изразито квалитетних малих пржионица и кафеа опстаје без проблема поред ових империјалиста. О да, има их пуно и феноменалне су. Изненадио сам се како добру кафу имају у Вермонту, Масс и сл. Само потражиш локалне радње. Они не могу да се бију са Старбаксом у квантитету, али могу у квалитету. "Tamo daleko" and Juanito је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2017 Пријави Подели Написано Мај 16, 2017 пре 1 сат, Juanito рече А Старбакс је утицао на то да неки људи схвате потенцијал кафе и тако је отопчео такозвани трећи талас (за разлику од трећег таласа феминизма @Paradoksologija, код кафе је то позитиван помак). Juanito је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 16, 2017 Пријави Подели Написано Мај 16, 2017 пре 3 часа, Juanito рече САД је изразито несигурна земља. Нема шансе да унапред знаш где смеш, а где не смеш да зађеш ако се добро не распиташ, иначе баш можеш да награбусиш. А ето, Старбакс на сваком кораку... Da, ali pricali smo o egzoticnim destinacijama. Ja volim da vidim Starbaks jer me asocira na standard i civilizaciju bez obzira hocu li uci i kupiti kafu ili ne. I iz istog razloga me raduje vankuverski aerodrom kad god se vracamo iz neke egzotike( cak i iz Srbije) bez obzira koliko mi je negde bilo lepo. To je prosto istina, sta da se radi https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 "Tamo daleko", Снежана, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
εργασία Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 Ne pijem kafu. Nije dobra za zdravlje. Pređite na kakao. Neverovatno je koristan i hranljiv. Princess Bella and goranger је реаговао/ла на ово 2 εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Икар Губелкијан Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 Teško može da bude nešto bolje za zdravlje od kafe, ako se pije u dovoljno malim količinama da ne oštećujete stomak i pritisak. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 пре 3 часа, εργασία рече Ne pijem kafu. Nije dobra za zdravlje. Pređite na kakao. Neverovatno je koristan i hranljiv. Gdje si ovo kavohuljenje procitao? "Tamo daleko" and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 On 5/16/2017 at 16:34, Juanito рече https://www.wired.com/2016/02/italians-compare-arrival-starbucks-apocalypse/ Sjecam se 2010, sa firmom isli na neki sajam u Bolonju, i odsjeli smo prvi dan u Ferari. Sa par prijatelja krenuli da setamo gradskim poplocanim ulicama i tako u nizu lokala ugledamo neki mali majusni epsresso bar i ja odmah ej ovdje moramo uci. Ljupki bar toliki da kada bih rasirio ruke ostalo bi jos malo prostora. Barmen, obucen klasicno odavajuci utisak profesionalca sa bijelom kapicom i bijelim odjelom i keceljom, posluzio nas espresom i nesto je prokomentarisao na italijanskom onako kako vjerovatno radi sa musterijama, sad sam vec zaboravio kolega je prevodio i tako dok mi pijemo kafu na bosanski nacin, sjedimo u lokalu dva sa dva, udje jedan italijan i onako kao metak pridje sanku, bondjorno promrlja nesto onako, barmen je vec znao sta on pije, ovaj izvadi iz dzepa jedan euro, tutnu ga niz sank, i doslovno obojica prokomentarisase nesto mozda neki dnevni dogadjaj i dok ovaj u dva srka zavrsi kafu i izadje iz lokala, mi smo jos ostali . Tako mislim da nema sanse da Starbucks urusi ovaj italijanski koncept koji ima dusu. Mc Donalds u BiH jedva opstaje vjerovatno samo u Sarajevu, inace se zatvorio u Banja Luci i Tuzli. Ne ide ne isplati se, a renta za poslovni prostor je standardno kod nasih lokalodavaca ekstremno visoka jer valja se obogatiti za zivota od rentanja jednog lokala. Dzaba se neki tripuju, a s druge strane to je dobro jer dolazi jos jedan koncept zivota ne mora biti nesto Bog zna sta, i nema dusu, ali ima eto neku prakticnost. Cist lokal, dodjes sjednes s drustvom popijes kafu kakve je takva je, neko dodje sam i provede sat dva radeci uz laptop, neko je ponese uz put. Ja bih kao Italijan pozelio dobrodoslicu Starbucksu, jer bi bio apsolutno siguran da nista ne moze ugrziti moj nacin zivljenja i ispijanja kafe. Juanito and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 пре 3 минута, Justin Waters рече Tako mislim da nema sanse da Starbucks urusi ovaj italijanski koncept koji ima dusu. Мислим да занемарујеш чињеницу да данашњи клинци нису Италијани или Американци, већ пре свега глобална деца интернета. Реч "душа" у смислу у ком си је ти искористио с њима тешко може ићи у исту реченицу. Волео бих да грешим, али ми се ни мало не свиђају ови што тренутно одрастају... Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 Пијем средње слатку кафу. У кафићима пијем кафу у великој шољи са млијеком. Снежана and Жика је реаговао/ла на ово 2 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 Najobičniju kafu bez šećera. AnaLaz, Жика and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука