И.стојковић Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Dakle, svi ljudi su ili satanasti ili pagani ili sekularni "vernici"? Covece, boldirao sam one na koje sam mislio ... .please. Па што не написа одмах....добро, опрости, ја кад цитирам извучем само део на који мислим... greengrin 1405_love "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Наравно да неће , нити може да изумре. Неки изгледа сматрају да је овај свет добар и леп и да ће бити све бољи и бољи како време пролази. Наука ће спречити старост и болест, сви ће бити лепи, добри, срећни итд., све ће то бити захваљујући човеку и науци, јер Бог нам не треба. Пре две године сам читао о атеистичкој кампањи у Британији, када је на 800 аутобуса постављен натпис "Богa највероватније нема, зато престаните да бринете и уживајте у животу". Прво што ми је пало на памет је било "коме је ово намењено"? Да ли бескућницима, корисницима социјалне помоћи или можда радничкој класи ? Не, порука је намењена мањини,богатима ,онима којима Бог смета да без гриже савести уживају у свом богатству.Као што се хришћанство углавном ширило кроз слојеве гладних,сиромашних и гажених, тако је и атеизам увек био филозофија ситих,богатих и моћних. Религија је лек , и док год има болести биће и лекара.Само један је прави, неки од њих су преваранти, неки незналице, а атеизам је као рећи болеснику, "иди кући, није ти ништа" . Увек ће бити оних којима одговара да баш то чују од лекара , али ће бити много више оних који желе да се лече. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 link=topic=15605.msg481101#msg481101 date=1310372880]мишлјенја сам да религија никада неће нестати због патолошке потребе људи да се некоме или нечему клањају... због страха о слободе... због глорификовања себе и својих начела... због непознавања истинског Христа http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 11, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Ali je ostalo jedno neodgovoreno pitanje, a to je odnos medju verujucima koji pripadaju drugim religijama. Ateisti tvrde da je religija nesto lose i negativno upravo zato sto stvara razlike medju ljudima i da kada hriscani gledaju muslimana oni ga gledaju iskljucivo tako kroz versku prizmu i obrnuto. Znaci ono sto oni nama prebacuju je nemogucnost da u tom muslimanu ili jevrejinu vodimo najpre coveka, a posto oni nisu optereceni verskim dogmama oni to mogu. Zato po njima ateizam ima prednost jer ne postoji ta barijera Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 link=topic=15605.msg481101#msg481101 date=1310372880]мишлјенја сам да религија никада неће нестати због патолошке потребе људи да се некоме или нечему клањају... због страха о слободе... због глорификовања себе и својих начела... због непознавања истинског Христа Ко је истински ХРИСТ? tanning fmqmtx Ти ниси чула за лажне Месије (Христосе)? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Ali je ostalo jedno neodgovoreno pitanje, a to je odnos medju verujucima koji pripadaju drugim religijama. Ateisti tvrde da je religija nesto lose i negativno upravo zato sto stvara razlike medju ljudima i da kada hriscani gledaju muslimana oni ga gledaju iskljucivo tako kroz versku prizmu i obrnuto. Znaci ono sto oni nama prebacuju je nemogucnost da u tom muslimanu ili jevrejinu vodimo najpre coveka, a posto oni nisu optereceni verskim dogmama oni to mogu. Zato po njima ateizam ima prednos jer ne postoji ta barijera Носенс! Људи имају уређену потребу за поделама и када није ту религија нешто се друго јави. Доказ за то су атеистичка друштва у којима је постојала подела по разним основама. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Ali je ostalo jedno neodgovoreno pitanje, a to je odnos medju verujucima koji pripadaju drugim religijama. Ateisti tvrde da je religija nesto lose i negativno upravo zato sto stvara razlike medju ljudima i da kada hriscani gledaju muslimana oni ga gledaju iskljucivo tako kroz versku prizmu i obrnuto. Znaci ono sto oni nama prebacuju je nemogucnost da u tom muslimanu ili jevrejinu vodimo najpre coveka, a posto oni nisu optereceni verskim dogmama oni to mogu. Zato po njima ateizam ima prednost jer ne postoji ta barijera ateisti grese fmqmtx.gif' class='bbc_emoticon' alt='tanning' /> religija nece izumreti ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Ali je ostalo jedno neodgovoreno pitanje, a to je odnos medju verujucima koji pripadaju drugim religijama. Ateisti tvrde da je religija nesto lose i negativno upravo zato sto stvara razlike medju ljudima i da kada hriscani gledaju muslimana oni ga gledaju iskljucivo tako kroz versku prizmu i obrnuto. Znaci ono sto oni nama prebacuju je nemogucnost da u tom muslimanu ili jevrejinu vodimo najpre coveka, a posto oni nisu optereceni verskim dogmama oni to mogu. Zato po njima ateizam ima prednost jer ne postoji ta barijera Лекар је ту због болести, а није болест ту због лекара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 link=topic=15605.msg481101#msg481101 date=1310372880]мишлјенја сам да религија никада неће нестати због патолошке потребе људи да се некоме или нечему клањају... због страха о слободе... због глорификовања себе и својих начела... због непознавања истинског Христа Ко је истински ХРИСТ? tanning fmqmtx Ти ниси чула за лажне Месије (ХристосНаравно да јесам , зато и t4431 ко је ХРИСТ http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Исус је Христос. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Наравно да неће , нити може да изумре. Неки изгледа сматрају да је овај свет добар и леп и да ће бити све бољи и бољи како време пролази. Наука ће спречити старост и болест, сви ће бити лепи, добри, срећни итд., све ће то бити захваљујући човеку и науци, јер Бог нам не треба. Пре две године сам читао о атеистичкој кампањи у Британији, када је на 800 аутобуса постављен натпис "Богa највероватније нема, зато престаните да бринете и уживајте у животу". Прво што ми је пало на памет је било "коме је ово намењено"? Да ли бескућницима, корисницима социјалне помоћи или можда радничкој класи ? Не, порука је намењена мањини,богатима ,онима којима Бог смета да без гриже савести уживају у свом богатству.Као што се хришћанство углавном ширило кроз слојеве гладних,сиромашних и гажених, тако је и атеизам увек био филозофија ситих,богатих и моћних. Религија је лек , и док год има болести биће и лекара.Само један је прави, неки од њих су преваранти, неки незналице, а атеизам је као рећи болеснику, "иди кући, није ти ништа" . Увек ће бити оних којима одговара да баш то чују од лекара , али ће бити много више оних који желе да се лече. Pa super... upravo si sam pojam postojanja religije bazirao na bolesti, gladi i siromastvu... ja sam mislio da relgiija "gadja" u srce a ne u stomak... ? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Наравно да неће , нити може да изумре. Неки изгледа сматрају да је овај свет добар и леп и да ће бити све бољи и бољи како време пролази. Наука ће спречити старост и болест, сви ће бити лепи, добри, срећни итд., све ће то бити захваљујући човеку и науци, јер Бог нам не треба. Пре две године сам читао о атеистичкој кампањи у Британији, када је на 800 аутобуса постављен натпис "Богa највероватније нема, зато престаните да бринете и уживајте у животу". Прво што ми је пало на памет је било "коме је ово намењено"? Да ли бескућницима, корисницима социјалне помоћи или можда радничкој класи ? Не, порука је намењена мањини,богатима ,онима којима Бог смета да без гриже савести уживају у свом богатству.Као што се хришћанство углавном ширило кроз слојеве гладних,сиромашних и гажених, тако је и атеизам увек био филозофија ситих,богатих и моћних. Религија је лек , и док год има болести биће и лекара.Само један је прави, неки од њих су преваранти, неки незналице, а атеизам је као рећи болеснику, "иди кући, није ти ништа" . Увек ће бити оних којима одговара да баш то чују од лекара , али ће бити много више оних који желе да се лече. Pa super... upravo si sam pojam postojanja religije bazirao na bolesti, gladi i siromastvu... ja sam mislio da relgiija "gadja" u srce a ne u stomak... ? Ситост стомака је неодвојива од ситости срца. Као што је и презасићеност стомака у вези са овим што је Локопалоко писао. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Исус је Христос. Све си ми рекао fmqmtx. Шалим се, немој ми замерити, морам ја још да читам да бих укапирала ко је био ХРИСТ tanning t4431 t4431 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Наравно да неће , нити може да изумре. Неки изгледа сматрају да је овај свет добар и леп и да ће бити све бољи и бољи како време пролази. Наука ће спречити старост и болест, сви ће бити лепи, добри, срећни итд., све ће то бити захваљујући човеку и науци, јер Бог нам не треба. Пре две године сам читао о атеистичкој кампањи у Британији, када је на 800 аутобуса постављен натпис "Богa највероватније нема, зато престаните да бринете и уживајте у животу". Прво што ми је пало на памет је било "коме је ово намењено"? Да ли бескућницима, корисницима социјалне помоћи или можда радничкој класи ? Не, порука је намењена мањини,богатима ,онима којима Бог смета да без гриже савести уживају у свом богатству.Као што се хришћанство углавном ширило кроз слојеве гладних,сиромашних и гажених, тако је и атеизам увек био филозофија ситих,богатих и моћних. Религија је лек , и док год има болести биће и лекара.Само један је прави, неки од њих су преваранти, неки незналице, а атеизам је као рећи болеснику, "иди кући, није ти ништа" . Увек ће бити оних којима одговара да баш то чују од лекара , али ће бити много више оних који желе да се лече. Pa super... upravo si sam pojam postojanja religije bazirao na bolesti, gladi i siromastvu... ja sam mislio da relgiija "gadja" u srce a ne u stomak... ? Ситост стомака је неодвојива од ситости срца. Као што је и презасићеност стомака у вези са овим што је Локопалоко писао. Kad je sit stomak onda je sito i srce? Odnosno kad si burzoazija i kad si bogat ne treba ti bog... Kad je gladan stomak gladno je i srce? Odnosno kad si siroma i kad si gladan tada si u veri najsnazniji... Ni ti izgleda ne kontas da ovim zapravo kazete da je za sito srce dovoljan sit stomak...? Mislim, ne shvati me pogresno, mene ova definicija raduje, nego mi cudno da vi tako unizavate religiju.. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 ono što je judejima i jevrejima ludost i sablazan,to je krst Hristov Hrišćanstvo je neodvojivo od stradanja u ovom svijetu,otuda i lokopalokovo i Markovo razmišljanje a donekle i tvoje "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука