Аурор Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 А, па то је друга ствар. Овде говоримо о тренутку када се прави комбинација гена два родитеља, а то је при зачећу. Ti očigledno ne razumeš da se tu ne dešava nikakva kvalitativna promena u pogledu genoma. Čak je sve nakon formiranja gameta predvidivo, ništa više nije mogao biti Betoven nakon oplođenja nego nakon gametogeneze. TU se formiraju razlike između svih nas, ne nakon oplođenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2011 Молим лепо: Zato se i zove vadjenje iz konteksta. Uzmes jedan deo iz celog objasnjenja (izvadish ga iz konteksta) i onda ga tumacis van tog objasnjenja kako ti odgovara. Sto ti upravo i radis. Појмови који су данашњем човеку страни јер смо постали балави, килави и неодговрни. Свако је свестан да кондом може да пукне и да није 100% поуздан. Када у животу нешто урадиш, макар било и нехотице, одговоран си за последице. Dakle po tvom ne treba jebati, posto eto moze da se napravi dete? Naravno da si odgovoran za posledice, zato zajedno platite abortus. Ili u koliko ne zeli devojka da abortira - odgovoran si za dalje. Ne vidim sto mesas muskarca u celu pricu kada se on tu tehnicki najmanje pita. Ја не искључујем ничија права, већ покушавам да кажем да слобода носи са собом и одговорност. И уопште не говорим о жени. Жене и девојке су ту углавном жртве лицемерног друштва. Срамота је за мушкарца да се понаша као балавац, уместо да буде мушко и да стане иза својих поступака. Aha, dakle zena nikad ne bi htela da abortira, to je na muskarcima? Oni odlucuju o njenom abortusu? Ако си направио дете брате дигни главу и кажи - е сада сам ћале. Ко пипне ово дете има главу да му откинем. То се зове мушко. A sta ako zena kaze odlichno idem ja da abortiram jer necu da mi TI BUDES OTAC DETETA? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2011 Нови грчка влада полаже заклетву: (фотографије су преузете са сајта РТС) Кад видим овакву демократију, онда закључим да смо ми Срби и даље најобичније комуњаре. Тако, као комуњаре, углавном и схватамо секуларност. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2011 Кад видим овакву демократију, онда закључим да смо ми Срби и даље најобичније комуњаре. Тако, као комуњаре, углавном и схватамо секуларност. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2011 Кад видим овакву демократију, онда закључим да смо ми Срби и даље најобичније комуњаре. Тако, као комуњаре, углавном и схватамо секуларност. Kad vidim da kao svetle primere uzimate zemlje koje i nisu sekularne po svom ustavu, jasno mi je kako vi shvatate sekularnost... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2011 Kad vidim da kao svetle primere uzimate zemlje koje i nisu sekularne po svom ustavu, jasno mi je kako vi shvatate sekularnost... Ја се залажем управо за такву земљу. Имам права на то, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2011 Ја се залажем управо за такву земљу. Имам права на то, зар не? Naravno da imas... meni je uvek postenije reci: ja se zalazem za to da se promeni Ustav i da Srbija ne bude sekularna drzava i da zvanicna religija Republike Srbije bude pravoslavno hriscanstvo... nego da se zalazes za isto to i pricas da je to sekularizam... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2011 Naravno da imas... meni je uvek postenije reci: ja se zalazem za to da se promeni Ustav i da Srbija ne bude sekularna drzava i da zvanicna religija Republike Srbije bude pravoslavno hriscanstvo... nego da se zalazes za isto to i pricas da je to sekularizam... Ако ти је лакше, да залежем се да Србија не буде секуларна држава. Да буде демократски уређена, али да не буде секуларна. Ако већ мора да буде секуларна, онда да тај појам секуларности не буде оно што АС желе да буде. Ја не желим да живим у таквој држави. Ето, то је мој став и немам разлога да га кријем. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Ако ти је лакше, да залежем се да Србија не буде секуларна држава. Да буде демократски уређена, али да не буде секуларна. Ако већ мора да буде секуларна, онда да тај појам секуларности не буде оно што АС желе да буде. Ја не желим да живим у таквој држави. Ето, то је мој став и немам разлога да га кријем. Nije mi lakse... znam da bi ti takva drzava vise odgovarala i da ti dosledna primena sekularizma svakako nije mila... i to je ok... imas prava da se zalazes za to... Samo me interesuje... sta bi u "takvoj drzavi" bilo tebi nesnosno? Na koji nacin bi bio ometen, ugrozen, diskriminisan? Sta bi u takvoj drzavi bilo toliko lose? (mozda te i nisam dobro razumeo, mozda ti nije takva drzava toliko mrska da ne bi u njoj ziveo, vec ti je samo ovakva milija) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Kad vidim da kao svetle primere uzimate zemlje koje i nisu sekularne po svom ustavu, jasno mi je kako vi shvatate sekularnost... facenew22222222 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Nije mi lakse... znam da bi ti takva drzava vise odgovarala i da ti dosledna primena sekularizma svakako nije mila... i to je ok... imas prava da se zalazes za to... Samo me interesuje... sta bi u "takvoj drzavi" bilo tebi nesnosno? Na koji nacin bi bio ometen, ugrozen, diskriminisan? Sta bi u takvoj drzavi bilo toliko lose? (mozda te i nisam dobro razumeo, mozda ti nije takva drzava toliko mrska da ne bi u njoj ziveo, vec ti je samo ovakva milija) Морао бих да живими, јер небих имао куд (немам резервну државу). Ипак, волео бих да не живим у таквој држави већ у једној демократији попут грчке. Да будемо јаснији, нисам ни за средњовековну теистичку државу. Оно за шта сам је управо пример Грчке - савремена, демократска европска држава (где имаш права да верујеш како хоћеш и да не верујеш уопште), али са веома озбиљном перихорезом са духовношћу већинског, конститутивног народа. Нико се не прогања, нико се не дискриминише - али се зна чија је држава, ко/шта је њена суштина, њена кичма, где су јој корени и без кога/чега је не може бити а да остане та држава. Дакле, за Србију државу СРПСКОГ народа, у којој су равноправни и сви остали њени грађани, и за Православље као државну религију, са загарнтованим правом свакоме на властиту веру или одсуство вере. Држава би тако била не само бездушна машинерија која служи задовољењу потреба индивидуа (корпус тзв. општих права), већ и чувар једног конкретног народа, конкретног бића и конкретног идентитета. Шта би у "таквој држави" (секуларној по вашем тумачењу) било тако несносно лоше? Па ето, управо тај зид између Цркве и државе. Сада, у оваквом секуларизму, је још и подношљиво. У секуларизму какав ви заступате било би неподношљиво (окусили смо га). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Држава би тако била не само бездушна машинерија која служи задовољењу потреба индивидуа (корпус тзв. општих права), већ и чувар једног конкретног народа, конкретног бића и конкретног идентитета. Шта би у "таквој држави" (секуларној по вашем тумачењу) било тако несносно лоше? Па ето, управо тај зид између Цркве и државе. Сада, у оваквом секуларизму, је још и подношљиво. У секуларизму какав ви заступате било би неподношљиво (окусили смо га). Pa sta bi ti smetalo u vezi sa tim zidom? (ne znam na koji to period mislis u kojem smo okusili takvu drzavu, posto ja pricam o drzavi koja ne bi ugnjetavala religiju) To me interesuje... iz radoznalosti... ne da bi se nesto prepirali... pokusavam da te bolje razumem... pa ako mozes detaljnije da mi objasnis... za sad jedino kontam da smatras da tada identitet naroda ne bi bio dovoljno zasticen... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Дакле, за Србију државу СРПСКОГ народа, у којој су равноправни и сви остали њени грађани, и за Православље као државну религију, са загарнтованим правом свакоме на властиту веру или одсуство вере. Држава би тако била не само бездушна машинерија која служи задовољењу потреба индивидуа (корпус тзв. општих права), већ и чувар једног конкретног народа, конкретног бића и конкретног идентитета. Srbija je drzava Srba jer su gradjani Srbije a ne Srbija државa СРПСКОГ народа i ostalih, sta god mislili. Svaka moderna drzava se uvek pominje kao drzava svih njenih gradjana i nikako drugacije. Sta bi tacno podrazumevalo to uvodjenje drzavne religije? U praksi, sve ono sto vec imas i dobijas. Hteo bi da skole imaju skolske slave? Hteo bi himnu o Bogu pravde ? Hteo bi ogroman uticaj crkve na kulturni zivot i drustvo uopste? Hteo bi svestenike u vojsci? Hteo bi da politicari imaju ovakav ili onakav stav o necemu iz verskih razloga? Hteo bi da se crkva finansira iz budzeta? Hteo bi da se svestenici svaki cas izjasnjavaju oko drustvenih i politickih problema? Hteo bi da skolska uprava naredjuje deci da priredjuju docek verskog poglavara? Hteo bi da crkva bude oslobodjena poreza? Hteo bi da... Sta bi se jos moglo pozeleti ? http://www.e-novine.com/mobile/srbija/srbija-tema/51982-Beograd-finansira-nerazvijene-manastire.html Religiji je mesto u crkvi a ne u drzavnom aparatu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Pa sta bi ti smetalo u vezi sa tim zidom? (ne znam na koji to period mislis u kojem smo okusili takvu drzavu, posto ja pricam o drzavi koja ne bi ugnjetavala religiju) To me interesuje... iz radoznalosti... ne da bi se nesto prepirali... pokusavam da te bolje razumem... pa ako mozes detaljnije da mi objasnis... za sad jedino kontam da smatras da tada identitet naroda ne bi bio dovoljno zasticen... Jedan bi sekularnu drzavu koja naravno ne bi ugnjetavala ostale a drugi bi drzavu sa drzavnom religijom koja naravno ne bi ugnjetavala ostale. Ja sam mislio da se i u crkvi bore protiv povezivanje veroispovesti i etniciteta ali to izgleda nikako nije slucaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Jedan bi sekularnu drzavu koja naravno ne bi ugnjetavala ostale a drugi bi drzavu sa drzavnom religijom koja naravno ne bi ugnjetavala ostale. Ja sam mislio da se i u crkvi bore protiv povezivanje veroispovesti i etniciteta ali to izgleda nikako nije slucaj. Hmmm... cini mi se da si me nesto pogresno razumeo... ja sam naveo da pod sekularnom drzavom ne podrazumevam drzavu koja bi ugnjetavala religiju... ni pozitivan, ni negativan, vec neutralan odnos prema religiji... ne prema "ostalima u etnickom smislu"... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука