Jump to content

Najnovija zbivanja u anti sekularnoj Srbiji

Оцени ову тему

Препоручена порука

I o tome se konkretno prica dakle da li zhena ima pravo izbora da odluci hoce li da uzgaja plod i razvije ga u ljudsko bice ili nece.

Наравно да има право избора, не само жена, него и мушкарац. Они то право избора користе када праве дете.

Vi ste ti koji pokushavate zeni da oduzmete to pravo. To ne zaboravite.

Не, ми бранимо право бебе на живот. Родитељи су своје право избора искористили када су зачели нови живот.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 426
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Осећа и бол. Погледајте филм, ултразвучни снимак абортуса. Видећете како се опире клештима.

Neces da citas kritike filme, al ces da se pozivas na njega kao autoritet. :rolleyes:

http://www.rcog.org....es-its-guidance

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Пази сад расправљамо да ли беба осећа бол када је комадају...

Тотално смо одлепили човече. Време је за планине.

Pa samo reagujem na Aleksandrova pisanja.

I ja ne bi fetus od 5cm i 10g zvao bebom nikako.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Јурисе, одгледај филм "неми крик", па види да ли је беба жива у прва три месеца. Погледај како изгледају комади покидане бебе (фетуса).

Ja sam to video sve u muzeju jednom.

Подели на овим сајтовима

Pa samo reagujem na Aleksandrova pisanja.

I ja ne bi fetus od 5cm i 10g zvao bebom nikako.

Ма зови га како хоћеш, али све је то веома тужно и трагично да смо толико остали без срца. Сећам се кад сам био клинац па смо се занели у игри и кренули да кидамо младе гранчице и пупољке са неке воћке... И наиђе деда каже "немојте децо, гре`ота"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Значи беба минут пре рођења нема права на живот, а минут после има?

A spermatozoid i jajna ćelija su minut pre oplođenja potrošni, nevredni materijal a minut posle su beba?

Na stranu sve šta mi mislimo o abortusu, otprilike mislimo slično svi iako sve ima svoje, ali da se razumemo, abortuse donošenje zakona ne bi sprečilo, isto kao što zakon o zabrani posedovanja narkotika ne menja činjenicu da ih ljudi koriste i da su ljudima dostupni. Ja mislim da ne bi trebalo doneti zakon o tome da se abortus zabrani.

Подели на овим сајтовима

Подвукао сам твој директан одговор. Значи било је када се роди, али сада си променио него је мало раније... Дакле, који је твој тачан критеријум? До којег тренутка/месеца/дана може да се убије, а после ког не може?

Nisam podržavatelj abortusa nikako ali da ti odgovorim na pitanje.

Embrionalni život traje do kraja osme nedelje od oplođenja, to se pominje.

A mislim da je npr. u Britaniji zabranjeno posle dvadesetčetvrte (!) nedelje.

Подели на овим сајтовима

Ма зови га како хоћеш, али све је то веома тужно и трагично да смо толико остали без срца.

Za sta sam ostao(ostlai) bez srca?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A spermatozoid i jajna ćelija su minut pre oplođenja potrošni, nevredni materijal a minut posle su beba?

Ту постоји тачно дефинисан тренутак када се сперматозоид и јајна ћелија споје и настане нешто потпуно ново. Имаш квалитативну промену.

Ја тражим да ми Јурис покаже након тога сличну ствар где долази до квалитативне промене која одређује тако важну ствар као што је право на живот. Не знам зашто је проблем да на то разумно одговори.

Na stranu sve šta mi mislimo o abortusu, otprilike mislimo slično svi iako sve ima svoje, ali da se razumemo, abortuse donošenje zakona ne bi sprečilo, isto kao što zakon o zabrani posedovanja narkotika ne menja činjenicu da ih ljudi koriste i da su ljudima dostupni. Ja mislim da ne bi trebalo doneti zakon o tome da se abortus zabrani.

Ја се ту већим делом слажем са тобом. Такав закон може да има врло негативне последице у пракси. Ипак, мислим да би требало да активно радимо на томе. На пример, да свака мајка која дође да обави абортус буде обавезна да погледа филм о томе и поразговара са неким ко ће покушати да је одврати. Онда, да имамо програм који ће нудити да роди дете и да га на усвајање као алтернативу. Пуно тога може да се уради и без забране, али прво морамо да се сложимо шта је добро, а шта зло.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ту постоји тачно дефинисан тренутак када се сперматозоид и јајна ћелија споје и настане нешто потпуно ново. Имаш квалитативну промену.

Ne nastane ništa potpuno novo i nemaš nikakvu suštinsku kvalitativnu promenu.

Подели на овим сајтовима

Ја се ту већим делом слажем са тобом. Такав закон може да има врло негативне последице у пракси. Ипак, мислим да би требало да активно радимо на томе. На пример, да свака мајка која дође да обави абортус буде обавезна да погледа филм о томе и поразговара са неким ко ће покушати да је одврати. Онда, да имамо програм који ће нудити да роди дете и да га на усвајање као алтернативу. Пуно тога може да се уради и без забране, али прво морамо да се сложимо шта је добро, а шта зло.

Tako je. Izvoli potrudi se ako ti je stalo.

Подели на овим сајтовима

Ali bezveze je što kada se počne priča o abortusu, to se odmah pretvori u ideološku raspravu i to je baš glupo.

Odmah se delimo na konzervativne i liberalne i ratujemo rečima.

Слажем се.

Ne nastane ništa potpuno novo i nemaš nikakvu suštinsku kvalitativnu promenu.

Како не настане? Па настаје сасвим нова комбинација гена која до тада није постојала. Она одређује јединствен организам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...