Mironosica Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 ок, капирам има неких очигледних подела по полу - војска, рађање, дојење, тешки терети и слично. ал има рецимо, за мој појам, потпуно бесмислених подела и у Цркви - стајање по странама, па неке јереси о телима, сексу, исповести, учесништву у Цркви ... где је та граница традиције, а где традиција смисла? zar jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ? prstgore.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' /> није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Стварно, одакле обичај да мушкарци и жене стоје на различитим странама у цркви. Да ли је то обичај само код нас или има тога и код Руса и Грка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Тог обичаја је било и у древној Цркви.Мислим то нас само подсјећа да јесмо Црква,Сабор али у овом свијету...а и некако је природније да жене стоје на једну а мушкараци на другу страну.И то јесте обичај,не никакав строги формализам кога се треба придржавати.Још ако је мала црквица,па се напуни,а ја се угурам међу дјевојке,па ме њена фигура или мирис косе омете Некада у древној Цркви можда треба напоменути да је и редослед причешћа био другачији...прво се причешћивала пјевница,па старци,мушкарци,жене и на крају дјеца.И тако су се дјеца учила неком здравом хијерархијском поретку и поштовала старије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Zašto postoji u Crkvi podela na mušku i žensku stranu? Pa čoveče, kad se pravi metanije i kad je gužva, ja udaram u pozadinu nekoj babi, a isto tako iza mene osetim povremeno nečiju glavu kako me udara po...leđima E sad zamisli da je taj neko iza mene muško- eto, zašto smo se podelili na levu i desnu stranu- čisto praktična stvar 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 мислим да мушкарцима неће бити лако у наредним временима. штавише. жене су постале звери које се уздижу и добијају предност у свему. а већ почињу да рађају и без мушкараца. тачније, да "праве" децу без мушкараца. и још свашта нешто. и кад се дирне у женски једанаестерац, следи брање зеленог бостана. не знам ни шта је више смисао, а границе традиције се на неким тачкама одржавају у животу само апаратима. Mi muski stavicemo ovo u manifest kad budemo podizali revoluciju za prava muskaraca... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15324.msg473024#msg473024 date=1309285078] не, ово није тема о наспрамности и форми, ово је тема о смислу. .............................................................. Mislim, podela na musko i zensko postoji cak i medju gajtanima (utikac - uticnica)... sta ti tu nije jasno? To je najlepsa podela u svemiru, jedina podela koja trajno spaja i stvara celine... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 не, ово није тема о наспрамности и форми, ово је тема о смислу. .............................................................. prstgore Mislim, podela na musko i zensko postoji cak i medju gajtanima (utikac - uticnica)... sta ti tu nije jasno? 7896634 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 i na vencanju muskarac stoji sa desne , a zena sa leve strane i nikako drugacije. A nema oko njih niko da se gura, mami kosom, oblinama i sl... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 i na vencanju muskarac stoji sa desne , a zena sa leve strane i nikako drugacije. A nema oko njih niko da se gura, mami kosom, oblinama i sl... Pa naravno, u pitanju je sasvim ocigledna i jasna simbolika, koja polazi od onog "muskarac je glava zeni kao sto je Hristos glava Crkvi". Nikad u kratkoj recenici nije receno vise od ovoga... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Testosteron i progesteron. I to je to. Plod star svega 8 nedelja, počinje da "dobija" testosteron, i hopla-eto ga dečkić, pravi muškarac, još dok se mami ni ne naslućuje stomak! Sve je to tako organizovano, da do podela mora da dodje, ne zbog bilo kakvih razloga, već zbog ispravnog funkcionisanja celog sistema. Zašto sve to pitaš, kad jako dobro znaš odgovore na sva ta pitanja? Da li provociraš masu ili sprečavaš pojavu perioda "kiselih krastavaca"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 мислим да мушкарцима неће бити лако у наредним временима. штавише. жене су постале звери које се уздижу и добијају предност у свему. а већ почињу да рађају и без мушкараца. тачније, да "праве" децу без мушкараца. и још свашта нешто. и кад се дирне у женски једанаестерац, следи брање зеленог бостана. не знам ни шта је више смисао, а границе традиције се на неким тачкама одржавају у животу само апаратима. Mi muski stavicemo ovo u manifest kad budemo podizali revoluciju za prava muskaraca... Slobodno. Biću vaš sabirac, makar i brkove morala da imam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 што постоје женски и мушки послови? koji muski i zenski poslovi? Po mom misljanju zena moze da radi apsolutno sve sto i muskarac i jos plus da rodi dete. A sto postoji podela? Valjda da olaksamo jedni drugima.Mada, ako te zivot i okolnosti nateraju , radis i muske poslove cak iako zivis u zajednici sa tim muskarcem. Ili obrnuto. Fokusirah se samo na ovo tvoje pitanje, jer pola ne mogu da te nahvatam sta te interesuje, a ovaj link ne mogu da otvorim na poslu. A i da mogu, pitanje je da li bih ga razumela valjano управо о томе причам, заиста мислим да има само два посла која не могу, нити би не дај Боже требало, да обављај супротни полови - војска и рађање. може жена неке послове да обавља у војсци, као што и мушко може да помогне при рађању, ал је сува чињеница да мушкарци редовно гину, постоји гомила психилошких студија и реалних ситуација које доказују тако нешто, кад су жене у рату учесници. једноставно, таква је природа мушкарца - да да главу за слабијег, а није ствар васпитања или културе, или чега сличног. надам се да не морам да објашњавам колико мушкарцу није у природи да расте човек у њему ... иначе, свестан сам чињенице да жене никад неће, а реално ни не могу, да подрже војску природом, не на разумном нивоу као мушкарци, схватају величину живота и доношења на свет, али су исто тако захвалне и разумно прихватају војску, у смислу бранитеља и такође чуваоца живота, да је потребна. тако да су оба услова, неопходан и потребан, задовољени са обе стране. надам се да нисам усложио превише ... што се тиче клипа, дао сам студију муслимана који је проверио наводе своје религије и одакле долазе одређене традиције - и дошао до закључка да су из култура које су успеле да се улију у веру, уместо вера да их овери као позитивне и укључи, или као негативне и потпуно избаци из живота верника. а замолио сам да се гледа човек као обичан паганин, да би предрасуде што мање утицале на гледаоца, а да се што више исфилтрира, у православном смислу, видео клип. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Да се извиниш девојкама што си их извређао. Искрено се надам да сам ја погрешно разумела да си их назвао ретардираним кокошкама prstgore 0110_hahaha истина, није лепо од мене као старијег што сам им то рекао, ал кад буду схватиле да је дрво и лево и десно и да се не деру на сваког непознатог само зато што им се иде пуно у веце, па ако их будем поново срео - бићу рад да им објасним. не ради се о сујети или увреди, ради се о менталном стању. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 ок, капирам има неких очигледних подела по полу - војска, рађање, дојење, тешки терети и слично. ал има рецимо, за мој појам, потпуно бесмислених подела и у Цркви - стајање по странама, па неке јереси о телима, сексу, исповести, учесништву у Цркви ... где је та граница традиције, а где традиција смисла? zar jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ? 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> добро сестро, а ко је Јеванђеље доводио у питање? зато сам и написао да се држимо смисла, а не традиције и форме. ајде, можеш ти и боље prstgore клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 што постоје женски и мушки послови? koji muski i zenski poslovi? Po mom misljanju zena moze da radi apsolutno sve sto i muskarac i jos plus da rodi dete. A sto postoji podela? Valjda da olaksamo jedni drugima.Mada, ako te zivot i okolnosti nateraju , radis i muske poslove cak iako zivis u zajednici sa tim muskarcem. Ili obrnuto. Fokusirah se samo na ovo tvoje pitanje, jer pola ne mogu da te nahvatam sta te interesuje, a ovaj link ne mogu da otvorim na poslu. A i da mogu, pitanje je da li bih ga razumela valjano prstgore управо о томе причам, заиста мислим да има само два посла која не могу, нити би не дај Боже требало, да обављај супротни полови - војска и рађање. може жена неке послове да обавља у војсци, као што и мушко може да помогне при рађању, ал је сува чињеница да мушкарци редовно гину, постоји гомила психилошких студија и реалних ситуација које доказују тако нешто, кад су жене у рату учесници. једноставно, таква је природа мушкарца - да да главу за слабијег, а није ствар васпитања или културе, или чега сличног. samo jos da nam objasnis po cemu su zene slabije i svi zadovoljni 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука