Jump to content

Мушкарац или жена?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тог обичаја је било и у древној Цркви.Мислим то нас само подсјећа да јесмо Црква,Сабор али у овом свијету...а и некако је природније да жене стоје на једну а мушкараци на другу страну.И то јесте обичај,не никакав строги формализам кога се треба придржавати.Још ако је мала црквица,па се напуни,а ја се угурам међу дјевојке,па ме њена фигура или мирис косе омете  wub.gif prstgore

Некада у древној Цркви можда треба напоменути да је и редослед причешћа био другачији...прво се причешћивала пјевница,па старци,мушкарци,жене и на крају дјеца.И тако су се дјеца учила неком здравом хијерархијском поретку и поштовала старије.

хвала на појашњењу. :drugarstvo:

ал ЗАШТО је традиција таква каква је стигла до нас?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 89
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

мислим да мушкарцима неће бити лако у наредним временима. штавише. жене су постале звери које се уздижу и добијају предност у свему. а већ почињу да рађају и без мушкараца. тачније, да "праве" децу без мушкараца. и још свашта нешто. и кад се дирне у женски једанаестерац, следи брање зеленог бостана.

не знам ни шта је више смисао, а границе традиције се на неким тачкама одржавају у животу само апаратима.

Mi muski stavicemo ovo u manifest kad budemo podizali revoluciju za prava muskaraca... :drugarstvo:

prstgore 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал confused1 link=topic=15324.msg473024#msg473024 date=1309285078]

ок, капирам има неких очигледних подела по полу - војска, рађање, дојење, тешки терети и слично.

ал има рецимо, за мој појам, потпуно бесмислених подела и у Цркви - стајање по странама, па неке јереси о телима, сексу, исповести, учесништву у Цркви ...

где је та граница традиције, а где традиција смисла?

zar  jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ?  0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

добро сестро, а ко је Јеванђеље доводио у питање?

зато сам и написао да се држимо смисла, а не традиције и форме.

ајде, можеш ти и боље :drugarstvo: prstgore

i ti mozes bolje zar ne ? 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

што постоје женски и мушки послови?

koji muski i zenski poslovi?  Po mom misljanju zena moze da radi apsolutno sve sto i muskarac i jos plus da rodi dete.

A sto postoji podela? Valjda da olaksamo jedni drugima.Mada, ako te zivot  i okolnosti nateraju , radis i muske poslove cak iako zivis u zajednici sa tim muskarcem. Ili obrnuto.

Fokusirah se samo na ovo tvoje pitanje, jer pola ne mogu da te nahvatam sta te interesuje, a ovaj link ne mogu da otvorim na poslu. A i da mogu, pitanje je da li bih ga razumela valjano  0110_hahaha

управо о томе причам, заиста мислим да има само два посла која не могу, нити би не дај Боже требало, да обављај супротни полови - војска и рађање. може жена неке послове да обавља у војсци, као што и мушко може да помогне при рађању, ал је сува чињеница да мушкарци редовно гину, постоји гомила психилошких студија и реалних ситуација које доказују тако нешто, кад су жене у рату учесници. једноставно, таква је природа мушкарца - да да главу за слабијег, а није ствар васпитања или културе, или чега сличног.

samo jos da nam objasnis po cemu su zene slabije  i svi zadovoljni  0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

ја и не видим жену и мушкарца као наспрамност, више као два длана која се преклапају и уклапају. исто, желим и да избегнем, за мој појам, илузију о ''савршеном'' уклапању дланова и неких принцеза и коња, коњаника и сличних фантазија.

иначе, причам о мушком и женском длану, не о два мушка или два женска, или још горе два истоветна длана. надам се да сте неког супротног пола држали скоро за руку  prstgore

причам о генералном погледу, идеалном. можемо да нађемо безброј примера који само могу да провере правило, не и да га оборе:

жене имају 50% мање мускулатуре, мишићне масе, од исте конституције мушкарца. зато се мушкарци генерално баве физичким пословима.

нежније су емотивно, имајући у виду поглед на живот, нов живот, истрајност у њему, и покушавају јаче да га задрже. то не значи да мушкарци мање осећају, или акве напрамности.

да се још једном оградим, искрено, само ми ова два падају на памет, ако причамо о ''слабостима'', које су у другим случајевима ''јачине''.

Подели на овим сајтовима

не, ово није тема о наспрамности и форми, ово је тема о смислу.

..............................................................

:drugarstvo:

Mislim, podela na musko i zensko postoji cak i medju gajtanima (utikac - uticnica)... sta ti tu nije jasno?

To je najlepsa podela u svemiru, jedina podela koja trajno spaja i stvara celine...

зато и написах да се не задржавамо на формалностима, ал видим да иде тешко ...

Подели на овим сајтовима

i na vencanju muskarac stoji sa desne , a zena sa leve strane i nikako drugacije. A nema oko njih niko da se gura, mami kosom, oblinama i sl...

Pa naravno, u pitanju je sasvim ocigledna i jasna simbolika, koja polazi od onog "muskarac je glava zeni kao sto je Hristos glava Crkvi".

Nikad u kratkoj recenici nije receno vise od ovoga...

лепо, а што не обрнуто?  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Testosteron i progesteron. I to je to. Plod star svega 8 nedelja, počinje da "dobija" testosteron, i hopla-eto ga dečkić, pravi muškarac, još dok se mami ni ne naslućuje stomak!

Sve je to tako organizovano, da do podela mora da dodje, ne zbog bilo kakvih razloga, već zbog ispravnog funkcionisanja celog sistema.

Zašto sve to pitaš, kad jako dobro znaš odgovore na sva ta pitanja? Da li provociraš masu ili sprečavaš pojavu perioda "kiselih krastavaca"?

добро, ваљда нам је свима јасно што имају мушкраци брадавице  0110_hahaha

ћути жено, видиш да орем  prstgore :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал confused1 link=topic=15324.msg473589#msg473589 date=1309365157]

ок, капирам има неких очигледних подела по полу - војска, рађање, дојење, тешки терети и слично.

ал има рецимо, за мој појам, потпуно бесмислених подела и у Цркви - стајање по странама, па неке јереси о телима, сексу, исповести, учесништву у Цркви ...

zar  jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ?  0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

i ti mozes bolje zar ne ? 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

па ето, трудим се да оправдам оваквим темама свих 22 и кусур иљада порука  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :krstix: link=topic=15324.msg473589#msg473589 date=1309365157]

i ti mozes bolje zar ne ? confused1.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

па ето, трудим се да оправдам оваквим темама свих 22 и кусур иљада порука  0110_hahaha

onda postavi temu za koju nemas odgovor ,ili za sve teme imas odgovor  greengrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473608#msg473608 date=1309366145]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473589#msg473589 date=1309365157]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473024#msg473024 date=1309285078]

zar  jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ?  womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

ајде, можеш ти и боље 1000000001010 :drugarstvo:

i ti mozes bolje zar ne ? womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

па ето, трудим се да оправдам оваквим темама свих 22 и кусур иљада порука  0102_laugh

onda postavi temu za koju nemas odgovor ,ili za sve teme imas odgovor  womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

каже се хвала, кад ти неко омогући да научиш нове ствари  prstgore

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473625#msg473625 date=1309367170]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473608#msg473608 date=1309366145]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473589#msg473589 date=1309365157]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473024#msg473024 date=1309285078]

zar  jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ?  womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

i ti mozes bolje zar ne ? womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

па ето, трудим се да оправдам оваквим темама свих 22 и кусур иљада порука  0102_laugh

onda postavi temu za koju nemas odgovor ,ili za sve teme imas odgovor  :).gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

ja cu svakao reci hvala kad nesto naucim  womens

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473625#msg473625 date=1309367170]

zar  jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ?  womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

i ti mozes bolje zar ne ? :).gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

onda postavi temu za koju nemas odgovor ,ili za sve teme imas odgovor  :).gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

е па лепо, онда отвори тему да и други науче оно што ти знаш  womens

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15324.msg473632#msg473632 date=1309367424]

zar  jevandjelje ne kaze da je muskarac glava zeni ,kao sto je Hristos glava Crkvi ?  :).gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

i ti mozes bolje zar ne ? :).gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

па ето, трудим се да оправдам оваквим темама свих 22 и кусур иљада порука  prstgore

каже се хвала, кад ти неко омогући да научиш нове ствари  womens

е па лепо, онда отвори тему да и други науче оно што ти знаш  womens

znaci vracamo se na zenski kutak  :).gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' />

Подели на овим сајтовима

znaci vracamo se na zenski kutak  1340_womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' />

не капирам?

ja znam da sminkam ,ali to ne ide u muski kutak ,zar ne ? znaci vracamo se na zenski kutak ,ili mozda i muskarce zanima kako da se sminkaju preko dana ,ili za izlazak .... 1340_womens.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...