Jump to content

А сад...Осмех...

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

smile.jpg

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

1525547_714476325249778_1941796623_n.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

ДЕЧИЈИ ОСМЕХ ЈЕ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО

Била је једном једна јако сиромашна жена која је имала само једно предивно дете које је много волела и које јој је била једина утеха у њиховој немаштини.
Међутим страшно је завидела богатима и често је говорила себи да би највише волела да има злато, новац, богатсво и да би онда била најсрећнија.
Једне ноћи у сну јој се појавио један богато одевен човек, који јој је рекао да је дошао да јој испуни жељу и да ће је одвести до једне просторије пуне блага и злата и да одатле може да узме шта год пожели, али да када крене кући не заборави оно што јој је срцу најмилије.
Опијена толико жељеним богатством који је био свуда око ње, жена је била пресрећна. Сатима је остала у соби, халапљиво купивши благо, злато, све што јој се чинило вредно и што је могла да понесе.Када више није могла ништа да понесе, тражила је да је пусте. Човек јој је рекао да још једном погледа да ли је узела све, да није случајно заборавила нешто, нешто што јој је најмилије. Погледавши у огромну количину блага којег је носила, усхићено је рекла је да је то све што је одувек желела и да јој је то најмилије у животу. Журно је истрачала из просторије а велика врата су се за њом затворила. Тек када је стигла до кућних врата схватила је да је њено дете остало унутра.
У том моменту очајно крикнувши тргла се из сна и угледала поред себе своје мило дете како мирно спава. Чврсто га је загрлила а сузе радоснице су јој испуниле очи.
Тада је схватила колико велико благо поседује, само га није била свесна. Када у животу помислите "зашто немам ово или оно"…сетите се ове приче!

Preuzeto sa facebook-a

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Sozercavam:

a) Trgovina decom je unosnija od trgovine blagom & zlatom.

b) Ljudi koji nisu siromasni jednostavno ne mogu da vole ni svoju, a kamoli tudju decu.

c) Bogato odeven covek iz sna nije hteo da je podseti na dete koje se niotkuda stvorilo u sefu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Sozercavam:

a) Trgovina decom je unosnija od trgovine blagom & zlatom.

b) Ljudi koji nisu siromasni jednostavno ne mogu da vole ni svoju, a kamoli tudju decu.

c) Bogato odeven covek iz sna nije hteo da je podseti na dete koje se niotkuda stvorilo u sefu.

Jeli ovo hoces da ispadnes duhovit ili ... :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Jeli ovo hoces da ispadnes duhovit ili ... :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.

Ovo drugo, vec sam dostigao ekstremnu duhovitost. Verovatno da ima i boljih tekstova.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ovo drugo, vec sam dostigao ekstremnu duhovitost. Verovatno da ima i boljih tekstova.

Boze mili cuda velikoga...

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Osmeh je neophodan

osmeh.jpg

Foto: Paramjeet/Pixabay.com

Čak i kada mislimo da smo sasvim sazreli u poslovnom smislu, zato što nam titula na vizitkarti ili pozamašna svota na ugovoru to govori, uvek ima sitnica “koje život znače”, a na koje vremenom jednostavno zaboravimo usled zahuktale svakodnevice kojoj smo izloženi. “Moja kuća, moj stan, moja vikendica, moja kola, moja jahta, moja žena, njen vrat, moja ogrlica koju sam joj juče kupio…” Ako ste na tragu da tako razmišljate, ili je to već uveliko vaša realnost, problem je veći nego što se da pretpostaviti. Težnja da se koncentrišemo isključivo na novac donosi nam hendikep u poslovnom smislu. Istina, uspeh mora da bude merljiv i plata jeste dobar indikator toga, ali ugledajmo se malo na žene. One traže smisao života, obraćaju pažnju na to da posao koji rade mora da im pričinjava radost. Znaju kolika je važnost zdravog i iskrenog osmeha.

To nije neko zadovoljstvo koje i mi sebi ne bismo mogli da priuštimo, zar ne? Bolje je da nam posao prija nego da svaki put kada na njega pomislimo, osetimo jezu koja nam se spušta niz kičmu. A ta jeza nema veze s time što stolica na kojoj sedimo nije anatomski prilagođena. Muka je sasvim druge prirode. Možda smo previše podigli nos ili previše gunđamo… Obe opcije su loše. Prijateljsko ponašanje treba da se uči i usavršava po ugledu na žene, koje se po prirodi stvari bolje smeju. To nema veze s time što one imaju jače mišiće za smejanje nego mi, već s time što je stereotip muškarcima nametnuo ulogu da češće gledaju “ispod oka”.

Nasmešite se ljudima koje srećete u hodniku. Nema potrebe da se plašimo osmeha, strah je uvek znak slabosti, a osmeh – on proizlazi iz samopouzdanja. Ako je potrebno, zamislite pozitivne osobine osobe s kojom u tom trenutku razgovarate kako biste iskreno mogli da delujete prijemčljivo, i onda vaš osmeh neće delovati kao loše izabrana maska.

http://www.krstarica.com/zivot/muskarci/osmeh-je-neophodan/

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Осмех, друга најбоља ствар коју можеш да урадиш са својим уснама." 

https://www.youtube.com/watch?v=j6Sn8dV-BiI

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Motivational%2BThoughts%2Band%2BPictures

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

osmeh_na_dar.jpg

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

http://superposteri.com/slike/ea6c65790cc1228fb946dbb7a1b11fcbsuperposteri-16.jpg

Osmeh- jedina kriva linija koja moze ispraviti mnoge stvari :)

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...