obi-wan Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Ne pljujem rođeni, no reči Istine i Razuma Božjeg kazujem a ti ne vidiš. Ma da, vazno je da ti vidis... Kazem opet, i ponavljam poradi onih koji ovaj forum citaju - ovo sto ti sad ovde govoris, ne samo da je meni novina, nego NIJE HRISCANSKO UCENJE I SVEDOCENJE UOPSTE... Koliko da se zna... Rođeni moj, pa ja to upravo i svedočim (ali Ti ne vidiš)da ČAK NI ŽRTVA ZA SVOJ NAROD NE VODI U CARSTVO NEBESKO A KAMO LI U SVETITELJSTVO a ni Prvi Kosovski boj 1389, kao ni Drugi Kosovski boj 1999, itd. ne da nas neće uvesti u Carstvo Nebesko, nego da one nisu ni bile OD BOGA, ZA BOGA I NJEMU NA SLAVU!!! OK, ovde smo zavrsili svaku dalju pricu... sve sto mogu da ti kazem je - katastrofa... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 "Odbrana svog naroda" na kosovu je za trenutni rezultat imala: Slomljene udove, prosuta creva, smrskane vilice, otvorene lobanje, otvorene prelome, preklane grkljane, proburazene stomake, iskopane oci... zar oni koji veruju u Hrista zaista misle da bi on nad takvom slikom stajao i odobravao? Samo ako je u njegovo ime i njegovu cast, onda je takva slika sasvim OK? Da bog postoji, kosovska bitka (zapravo svaka bitka) bi za njega trebalo da bude dan zalosti... ne dan moralne pobede njegovih sledbenika... PS. Da je barem tada bilo video kamera, bilo bi puno kvalitetnog materijala za moj sajt... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 ... Nadam se da si svestan, brate, da ovim pljujes na svetinju mucenistva svih onih koji su sirom sveta svoj zivot polozili za svoj narod... Opet nemaš mere. :-( Ne pljujem rođeni, no reči Istine i Razuma Božjeg kazujem a ti ne vidiš. Strašna klanica je to bila i strašno mučeništvo za oba naroda i žalim ... ali zašto? Da li je to bio SVETI RAT, DA LI JE BOG BIO SA BILO KOJOM VOJSKOM OD OVE DVE I U IME NJEGOVO SU RATOVALI? Žao mi je ali samo svedočim da TO NIJE ISTINA! Rođeni moj, pa ja to upravo i svedočim (ali Ti ne vidiš)da ČAK NI ŽRTVA ZA SVOJ NAROD NE VODI U CARSTVO NEBESKO A KAMO LI U SVETITELJSTVO a ni Prvi Kosovski boj 1389, kao ni Drugi Kosovski boj 1999, itd. ne da nas neće uvesti u Carstvo Nebesko, nego da one nisu ni bile OD BOGA, ZA BOGA I NJEMU NA SLAVU!!! Samo B O Ž J E D O P U ŠT E N J E NEVERNIM I PRELJUBOTVORNIM NARODIMA koji krenuše za čovekom, za "knezovima zemaljskim", da brane ili prošire vladavinu "knezova zemaljskih" nad parčetom zemlje koju su proglasili svojom zemljom ili "svetom zemljom" a PREKO KRVI ČOVEČJE I JAUKA SIROTIH I UDOVICA, BOLNIH I RANJENIH... RAZNE IDEOLOGIJE PROPAGIRAJU ŽRTVU ali rođeni moj, TO NE VODI U ŽIVOT VEČNI! Ljudska istorija je puna krvi i puna plača i jauka ali na žalost kao POSLEDICA LJUDSKIH I NARODNIH GREHOVA a ne stradanja na pravdi Boga. Ali... ako "ne čuješ" Hristovo "ljubite neprijatelje svoje,...", zar možeš i primiti ove reči. :-( Živ mi bio. Не узнемиравај се пуно јер дотичан господин има те "искључиве" тренутке да је неспособан да пронађе меру и синтезу. И то што је неко теолог и модератор попут Оби-Ван-Безличног, то још не значи да је достигао "треће небо" по питању неких ствари. Разумем шта хоћеш да кажеш. tuzansmajli8904 Идеал хришћанства је "љубити непријатеље своје" али је мало оних који иду тим путем јер им измиче да ни Христос није ратовао. Рат се јавља као нужно зло које су створили људи, као што имамо и пуно јудејских антропоморфизама а сада нажалост и српских да је Бог "навијач" једног народа на уштрб другог народа. Имамо парадокс самоочувања ако нас неко угрожава или угрожава оне које волимо а што доводи до обрачуна. И ако је неко проглашен светим мучеником, то није зато што Бог жели Његово страдање или просипање крви другог (јер Он Сам рече:"Не убиј!"), или зато што Бог жели рат у Његово име, него јер су мученици црпели свој идентитет из односа са Њим. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hristoljub Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Obzirom da sam bas teolog po struci, moram da ti kazem da ovakvo "razumevanje" vere do sad nigde i nikad nisam video... Nego, nisi mi odgovorio na pitanje: kako to da sv. kneza mosti stoje netrulezne, a on napravio takvu politicku malverzaciju, kako to izadje po tebi? Sto se stanja srca tice, pitao bih te - a kakvo je stanje u coveku koji nista manje nego rusi vise vekova mucenicke istorije tako olako? I ovo: sta cemo sa svim ratnicima i vojnicima koji su ucestvovali u ustancima, bunama, hajduckim druzinama, u ratovima malim i velikim? Po ovakvoj "logici" njima nema spasenja... I ne, hriscanstvo nije pogresivo, pogresivi mogu da budu samo i iskljucivo ljudi pojedinci... Hvala ti što me ne čuješ i iznova me bombarduješ novim pitanjima. Rođeni moj, pa zar Ti teolog i to ne znaš, da nam se valja NANOVO RODITI. TELO TU NE POMAŽE NIŠTA. Naši prilozi Bogu, ne mogu nas opravdati i dati nam mir i život večni. Samo postojanje moštiju nije NIKAKAV DOKAZ da je neko svet ili svetitelj. Kao što ni govorenje nepoznatim jezicima, držanje subote, sveštenička služba, teološko zvanje, nasmejan izraz lica ... Prijatelju..., "PO RODOVIMA ĆETE IH POZNATI". ROD I PLOD. Celokupan ŽIVOT treba da odiše Hristom! Reči koje govorimo - treba da budu Hristove reči, dela koja činimo - treba da budu dela Hristova i misli - Božje misli! "A plod Duha jeste: ljubav, radost, mir, dugotrpljenje, blagost, dobrota, vjera, Krotost, uzdržanje." (Galatima 5) Sve ovo treba da bude prisutno i da se manifestuje iz dana u dan i to sa svim i svakim i u svačemu. Mnogo je lakše poginuti za laž, nego umreti sebi i živeti Bogu. I da te više ne mučim daću Ti i direktan odgovor (POŠTO TI JE JEDINO IZGLEDA DO NJEGA I STALO), da za mene SVAKO KO NE PRIMA REČI HRISTOVE O LJUBAVI PREMA NEPRIJATELJIMA I TRPLJENJU ZLA I NEPRAVDE - NIJE HRISTOV!! I na kraju, tokom duhovne istorije čovečanstva, svuda gde su postojali Božiji proroci - postojali su i lažni proroci (i to u znatno većem broju!), gde su postojala Božja čudesa - postojala su i lažna čuda, gde su postojali dobri pastiri - postojali su nalik njima "vuci u jagnjećoj koži" ... SVAKO VIDI ONO ŠTO HOĆE! Kakav senzor koristimo tako ćemo i primati i razumevati, ili "Ljubavi Istine" ili "prevaru nepravde". Da, i da se podsetimo da ČUDA NISU NIKAKAV DOKAZ SPASENJA ILI ISTINITOSTI VERE! "Kojega (Isusa Hrista) je dolazak po činjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima, I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli. I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži; Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego volješe nepravdu." (2.Sol. 2) Strašne opomene Božje. Ja ću gledati U Hrista i VEROVATI NJEMU i SVIMA ONIMA KOJI MU VERNO SLUŽIŠE (ČAK I DO SAME SMRTI) a ne ugađaše sebi i svetu ovome preljubotvornome koji u zlu leži, boreći se da sačuvaju ili prošire carstva zemaljska i uživaju čast i slavu ovoga veka. Amin. "NIJE ISKREN, NITI PRAVEDAN, onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom, no onaj ko IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Necu da ulazim u ovu raspravu dublje, samo zelim da napisem (ono sto sam inace vec pisao) da netruljenje nema nikakve veze sa "svetiteljstvom" nego sa hemijskim procesom koji se zove saponifikacija i za koji imate gomile registrovanih primera... sto vladara sto pučana...Saponification (Adipocere formation) Sometimes putrefaction of a corpse does not lead to skeletonisation........ Mummification Another modification of putrefaction is mummification, the desiccation of tissues and viscera after death.... А свето миро које истиче из моштију појединих светитеља (или са њихових икона) - да ли и оно има рационално и научно објашњење. Ајмо реалисти, мрачњаци и остала екипо... "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Necu da ulazim u ovu raspravu dublje, samo zelim da napisem (ono sto sam inace vec pisao) da netruljenje nema nikakve veze sa "svetiteljstvom" nego sa hemijskim procesom koji se zove saponifikacija i za koji imate gomile registrovanih primera... sto vladara sto pučana...Saponification (Adipocere formation) Sometimes putrefaction of a corpse does not lead to skeletonisation........ Mummification Another modification of putrefaction is mummification, the desiccation of tissues and viscera after death.... А свето миро које истиче из моштију појединих светитеља (или са њихових икона) - да ли и оно има рационално и научно објашњење. Ајмо реалисти, мрачњаци и остала екипо... Naravno da ima! Sto? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 S jedne strane je oftopik s druge strane nije... u svakom slucaju ja sam umro od smeha пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 А да , наравно , заборавио сам да сам ја ултрадесничар и клерофашиста ... немој да заборавимо твоју љбав прем Коштуници и митр. Амфилохију 0442_feel (у случају да неко не конта..то су уз Жељка bangin главни клерофашисти по б 92 ) чисто да се пријавим: + 1 националиста, десничар tuzansmajli8904 (да се не би из моје суздржаности према тумачењима косовског завета извлачили погрешни закључци) п.с Готивим Коштуницу највише, чак и уз сва лична неслагања :bla: Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Naravno da ima!Sto? Па објасни нам онда мрачни атеисто... tuzansmajli8904 То ће бити екстра - да загрижени атеиста губи своје драгоцено "земаљско" (једино које има пошто у загробни живот не верује) време објашњавајући чуда Божија. Чекај мало, да ли то онда значи да потајно вјерујеш у неку "вишу силу". Заиста је истински атеиста веома близу Богу. 0442_feel "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Зашто имаш потребу да стално конструишеш причу и тераш воду на свој млин... ..ја нисам рекао да ниси добар човек... него да ја из мог личног искуства у мулти култи Сарајеву сам престао да ценим људе који философирају о стварима типа: битно је да си човек и сл... јер су ти први узели нож и ставили га под моје грло... Zato sto je to zivot koji se zivi i koji treba ziveti mimo foruma. A ne raspakivanje u kutije na izdajnike, fasiste, multi kulti etc. Ako prema coveku gradis odbojnost samo na osnovu podatka da li je nacionalan ili anacionalan onda ja mislim da slobodno mozemo staviti tuzansmajli8904 na "radnju". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 "Odbrana svog naroda" na kosovu je za trenutni rezultat imala: Slomljene udove, prosuta creva, smrskane vilice, otvorene lobanje, otvorene prelome, preklane grkljane, proburazene stomake, iskopane oci... zar oni koji veruju u Hrista zaista misle da bi on nad takvom slikom stajao i odobravao? Samo ako je u njegovo ime i njegovu cast, onda je takva slika sasvim OK? Da bog postoji, kosovska bitka (zapravo svaka bitka) bi za njega trebalo da bude dan zalosti... ne dan moralne pobede njegovih sledbenika... PS. Da je barem tada bilo video kamera, bilo bi puno kvalitetnog materijala za moj sajt... Истина, то су све саставни делови човека, као што би из машине испадали шрафови и опруге, тако из човека испадају крв и црева, а то чека свакога , од смрти нико није побегао. Оно што јесте битно је зашто су просути крв и црева. Да ли да би се заштитили невини од ножа или да би се пролила невина крв. И да, мислим да би Он одобравао избор оних који су били спремни да изложе своје тело свему што си навео због других. Много је ужасније,бар мени, видети човека сломљеног духа, него сломљеног тела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 "Odbrana svog naroda" na kosovu je za trenutni rezultat imala: Slomljene udove, prosuta creva, smrskane vilice, otvorene lobanje, otvorene prelome, preklane grkljane, proburazene stomake, iskopane oci... zar oni koji veruju u Hrista zaista misle da bi on nad takvom slikom stajao i odobravao? Samo ako je u njegovo ime i njegovu cast, onda je takva slika sasvim OK? Da bog postoji, kosovska bitka (zapravo svaka bitka) bi za njega trebalo da bude dan zalosti... ne dan moralne pobede njegovih sledbenika... PS. Da je barem tada bilo video kamera, bilo bi puno kvalitetnog materijala za moj sajt... Sto znaci, ti predlazes da ako nas neko napadne, lepo stojimo i gledamo? Znaci li to da za tebe zaista ne postoje heroji i vitezi? Znaci li to da i u ovom zadnjem odbrambenom ratu - ko god da ga je zapoceo - da je obican covek trebao da sedi i ne brani ni sebe ni svoje najblize? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Zosima je sa jednom recenicom pogodio u srz problema. NVO popovi, liberalno/evolucionisticka ekipa u oblandi Pravoslavlja. Jos i anacionalna. Rekao bi covek vec zive eshaton gde nema ni Rimljanina ni Jelina. U stvari opasna ekipa, koja dolazi i vreme radi za nju. Cak da su naivni kao francuske sobarice, i da u to iskreno veruju, posle ovakvih postova vidi se da su im namere zle, jer vrlo dobro poznaju realnost na ovosvetskom terenu. U jednom razgovoru na ovom forumu, gde je tema bila Rusija, Ruski sporazum i juzni tok, Akviljo je sa ekipom naravno bljuvao po Rusiji, u stilu ''Pescanika'' i nije moglo da prodje bez stereotipa NVOmedija, o davanju NIS-a za dzabe itd. Kada sam mu pomenuo da je taj sporazum proglasio jednim od najuspesnijih niko drugi vec urednik VREME-na Dragoje Zarkovic, govoreci da NIS posle toga ne bi niko kupio, jer je nastupila kriza, i da sada tek vidimo sta to znaci(kada nam za TELEKOM daju tek pola svote od one koju trazimo), da smo prodavali hektar zemlje za 200 evra, da je SARTID Smederevo prodat za 17 mi.l evra, da je ulaganje u Poljoprivredu 22 milijarde iz godisnjeg budzeta a u zastavu 18 milijardi, godisnje! Akviljo je na to rekao ''jel to onaj Zarkovic sto se ne trezni danima''? Time je nas razgovor prekinut jer gospodin je toliko ostrascen u propagiranju NVO stavova da je pribegao i seseljevskim metodama etiketiranja zaboravljajuci pri tome da su oni koji se ne trezne vecina na Pescaniku ukljucujuci i voditeljke od kojih on skuplja materijal za svoje stavove. Ooooo pa de si ti gosn Mudrov, nema te nesto. tuzansmajli8904 Cak i kad bi znali da Zarkovic nikad ne pije i nikad nije pio ja bih morao da zakljucim da je on na nekim drugim halucinogenim sredstvima (ne znam da li se slihtanje DSu racuna u opijate) jer to sto je on rekao je kao prvo neosnovano a drugo van pameti. Pitanje za sve forumske mudrace i mudrove koji se slazu sa Zarkovicem. Gde je studija o proceni vrednosti NISa?? Ko je radio i kada? Ako postoji neka po kojoj su se onomad vodili Tadic i Kostunica zasto nije dostupna javnosti??? Ako je nesto drustveno valjda se prvo svima da na uvid vrednost toga sto satro trebamo prodatida znamo sta i kome prodajemo. A da nas Djilasi, Zarkovici i Mudrovi obavestavaju da je postignuta maskimalna cena valjda gledajuci u solju od kafe ili u pasulj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 U stvari opasna ekipa, koja dolazi i vreme radi za nju. "To su sve Englezi organizovali – dojavili Amerikancima – a Amerikanci ih sačekali u Parizu i uvukli u posao." t4431 zru smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Неким људима стварно није лако... t4431 Opasni smo ko hektolitar Coca Cole za jetru. tuzansmajli8904 0442_feel bangin :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 И да, мислим да би Он одобравао избор оних који су били спремни да изложе своје тело свему што си навео због других. Много је ужасније,бар мени, видети човека сломљеног духа, него сломљеног тела. tuzansmajli8904 "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука