Walter Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 ta djeca skroz izgubila kompas primjetio sam da strašno mnogo gluposti koje su Hrvati izmislili Srbi potom prenose i u srpski, OMG Вазда је тако било,,сачувај Боже, али евидентан комплексашки однос и подозривост ка ''КУлтуРним'' хрватима... То је уједно и СРЖ београдштине и београдизације у језичко-субкултурним иновацијама..које наши лингвисти погрешно и болесно карактеришу као ''нормалну ''живост'' и еволуцију'' срББског језика; ... А која заправо открива, оно шта је труло у томе.. та паланачко-снобовска и квази-модерна ''велеградска - чобанистика'' у којој се деценијама давимо.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Ма бре, у питању је неписменост Многи не знају правило да се "је" пише када је слог ненаглашен или кратко наглашен, а "ије" када је дуго наглашен. Или знају а не знају да га "примјене". Tačno, Česi to imaju riješeno takozvanom dužinom, ti vokali s čarkom ili kosom crticom se nazivaju dugi i nalaze se gdje? Uvijek tamo gdje je akcentovan slog, ispravan odgovor, vrlo logično. A ti kratki su potom ti bez te čarke a nalaze se gdje? Uvijek tamo kako to gore lijepo napisa Ivan Nedić, uvijek tamo gdje je slabi, kratko naglašeni ili nenaglašeni slog. Zato imaju 2 puta više znakova za samoglasnike jer svaki ima svoju kratku nenaglašenu i dugu, emfatičku, naglašenu podobu, varijantu. I zato imaju 42 slova a ne 30 kao mi znači o trećinu više. Pored toga imaju još i meko i piše se ipsilon y i tvrdo i a mi imamo svuda samo to tvrdo i. Imaju također i meko h i tvrdo h - piše se ch, mi imamo samo to meko h. Imaju također r i ř a mi samo r. Tako mi pošto te mnoge znakove nemamo moramo onda sve određivati naslijepo, laktom i palcom, kako se komu učini da je daleko jezik isplazio pri izgovoru što je vrlo subjektivna i indiviualna stvar, hahahaha! :P Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Вазда је тако било,,сачувај Боже, али евидентан комплексашки однос и подозривост ка ''КУлтуРним'' хрватима... То је уједно и СРЖ београдштине и београдизације у језичко-субкултурним иновацијама..које наши лингвисти погрешно и болесно карактеришу као ''нормалну ''живост'' и еволуцију'' срББског језика; ... А која заправо открива, оно шта је труло у томе.. та паланачко-снобовска и квази-модерна ''велеградска - чобанистика'' у којој се деценијама давимо.. Ma možete imitirati jedni druge, Srbi Hrvate i Hrvati Srbe , beograđani zagrepčane i zagrepčani beograđane u pametnim stvarima, to je još i dobro došlo, ali što to mora biti u glupostima? Čim jedan izmisli šta glupo onaj drugi se odmah satra da to isto što prije uvede i kod sebe, OMG! I nije to takva situacija samo s jerzikom, vi od Hrvata preuzimate njihove jotacijske lingvističke besmislice a oni od Srba i Beograđana opet muzičke besmislice u podobi turbo-folka i slično. Znači kao prvobitna razmjena dobara, prosta robna razmjena: ja tebi kozu, ti meni ovcu, ja tebi besmislenu jotaciju, ti meni turbo-folk produkciju, a na obostrano zadovoljstvo kako vidim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 back to the basic je valjda jedina moguca promena u Crkvi, a kakvu ce ona spoljasnju formu imati to je stvar datog istorijskog momenta (u svakom slucaju manje bitno). dakle treba priblizavati Istinu, sustinu, a forma ce se izgraditi sama od sebe u okviru datih i mogucih istorijskih ¨normi¨ ¨percepcija¨ itd. kao sto neku reku ustvari cini izvor, putanja reke je samo posledica jer voda mora da nadje neki svoj put, tako bi i Crkva trebalo da radi na izvoru a ne da osmisljava neke nove tokove ili recna korita...naci ce se tok (nacin) samo ako izvor funkcionise. florenntina and nana је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Шта је ово, владика Григорије хоће да уведе нови правопис? :291291291: florenntina је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Шта је ово, владика Григорије хоће да уведе нови правопис? :291291291: .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. Не, врати се на почетак, коментарише се оно што је рекао вл. Григорије о прмени у цркви! Не тиче се језика!!!!!!!!! florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Одгледао сам цео интервју са владиком Григоријем и извукао, по мени, један јако важан део из њега. Па ме интересује шта ви мислите... Питање : Да ли се нешто промијенило након Вашег писма које сте упутили архијерејима ? Еп. Григорије : Пуно је причано о том писму. Оно је изашло у јавност, тако како је изашло. По мом скромном мишљењу, промјенило се, али не због мог писма него зато што живот то налаже. Али, оно што је још, можда, боље да кажем, да се не враћамо на оно што је било, мораће још много тога да се промијени. Мораће јер ће нас живот довести да то промијенимо. Мораћемо да промијенимо многе ствари. Не, у смислу, да промијеним суштину, истину, тремељ, основу, стубове ... Него, ћемо морати да мијењамо врата, прозоре, кровове. Мораћемо некако увијек и изнова да будемо отворени за људе. И да будемо тај простор слободе за људе. Људи морају да нађу, пазите,ово је кључна ријеч – утјеху. Људи морају када дођу у Цркву, да осуше грло и да осуше ту душу – напоје водом живом. Питање : Па,могу ли то данас ? Еп. Григорије : Могу ако хоће. Али, треба признати, да се ми понекад ту испријечимо на вратима Цркве и кажемо : овај може да уђе, овај не може. То је увијек било опасно. У интервјуу : од 46:35 – 48:05. Иначе, цео интервју је одличан. Владика говори о животу у Босни, Херцеговини, о суживоту, толеранцији и нетолеранцији... (21.8.2011.) Мени искрено Еп.Григорије није јасан... Некада сам га изразито ценио...али његове задње изјаве су ми чудне Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. Не, врати се на почетак, коментарише се оно што је рекао вл. Григорије о прмени у цркви! Не тиче се језика!!!!!!!!! gringrin Па ја видим дискутује се о граматици све време . Дај Боже да владика успе у својим намерама. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 gringrin Па ја видим дискутује се о граматици све време . Дај Боже да владика успе у својим намерама. На први поглед завара, јер стварно се говори о граматици! хахахаах Слатко си ме насмијала ! Бог ти дао здравље! blessyou Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Хвала Драго ми је да сам те насмејала Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Name Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 http://zivimeshaton.wordpress.com/2011/12/11/осуђивање-и-ревнитељи/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Eмисијa АГАПЕ, гост Епископ Григорије, 9. јануар 2011 http://www.spc.rs/sr/emisija_agape_gost_episkop_grigorije_9_januar_2011 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 21.Август 2011, Радио -Телевизија Републике Српске Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Сарајевска телевизија ОБН 11. Октобар 2007 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Епископ Захумско-херцеговачки и приморски Григорије (Дурић) је рођен 17. децембра 1967. године у Варешу, у централној Босни, у православној српској породици, од оца Здравка Дурића и мајке Савке рођ. Јовић. Благо мајци која га је родила! Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука