Олимп Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Могуће је. Настави да читаш и моли се. Нађи неку физичку активност, неки спорт којим ћеш се истрошити и избацити сву негативну и сувишну енергију која те гуши и тера на грех. Увек ради нешто. Лидија Миленковић, Ignjatije, bgpj and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Може ако се не ослањамо на себе. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Krajnje jednostavno pitanje: Da li je moguce dobiti vrlinu strpljenja u "vragolastim" godinama? Pre nekih godinu dana sam se jako osamostalio..... Вероватно си хтео да кажеш осамио Одговор на твоје питање : не треба генерализовати људе,ствари,појаве... Неко је млад и смирен, већина младих је пуна енергије са којом не може да изађе на крај. Младост је лепа, баш таква каква јесте, са свим својим неискуством, несташлуцима, енергијом... Mironosica and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Moze uz post i molitvu.Post zaista okrepljujuce djeluje na nasu psihu,ne uzdrzavamo se samo od jela i pica,vec i od gresnih misli,tada covjek najbolje trenira trpljenje,odricanje,prepustanje krajnjeg rezultata Gospodu.Citaj knjige crkvenih ljudi,prijace ti sigurno. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 “Strpljenje je moć. Strpljenje nije odsustvo akcije. Čeka pravi trenutak da djeluje, za prave principe i na pravi način.” Fulton J. Sheen Strpljenje i mudrost šetaju držeći se za ruke kao dvoje jednorukih ljubavnika.” Jarod Kintz “Neobično je kako nas godine uče strpljivosti – što imamo manje vremena, više smo spremni čekati.” E. Tejlor ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Skoro sve je moguće učiniti kada se krećemo dovoljno lagano. Često nas obeshrabri veličina zadatka pred nama ili dužina putovanja, postanemo nestrpljivi pred teškoćama sa kojima se suočimo. Izgubimo poverenje u same sebe. Ipak, strpljenje nas podseća da ono što se zaista nalazi pred nama jeste samo ovaj trenutak, samo ovaj korak, samo ovaj udah.Joseph Goldstein Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Има једна наша пословица која се односи на стрпљење , а гласи овако : тиха вода , брег рони. Ја сматрам да је стрпљење позитивна особина . Особе које имају стрпљења су и смирене особе које су спремне сваког да саслушају до краја и да никада бурно не реагују и више воде рачуна шта ће да кажу другој особи и уопштено држе ситуацију под контролом . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Наш интелект се труди да што пре донесе закључак, као да га неко тера да то што пре обави. Он на брзака на основу искуства без дубљег промишљања формира мишљење о ситуацији, човеку, или каквом год објекту пажње, уводећи нас тако у предрасуду. Он се труди да нас заштити од могућих телесних, материјалних повреда, и ослањајући се на ранија лоша искуства он покушава да предвиди ситуацију и да нас тако заштити. Али тако радећи он постаје стални извор страхова, брига, журбе, и лоших осећања које страхови бриге и журба доносе. повређујући нас на тај начин духовно. Покушавајући да нас заштити телесно он нас повређује духовно терајући нас да заузмемо борбени став према људима и ситуацијама у животу. Стрпљењем ми заправо трпимо наш ум и предрасуде којима је он склон, па сачекавши мало да се наш интелект смири ми добијемо времена за расуђивање и доношење исправнијег суда. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 НЕ ИЗБЕГАВАЈ СЛУЧАЈЕВЕ КАДА ТИ СЕ ДАЈЕ ПРИЛИКА ДА УЧИНИШ ДОБРО Ако хоћеш да напредујеш у врлини без заустављања, треба добро да пазиш и никако да не дозволиш да ти исклизне из руку нешто што ти може дати повод да учиниш добро. Зато не поступају добро они који на путу добродетељи по сваку цену избегавају тешкоће, које би баш могле да им послуже на добро. На пример, ако желиш да стекнеш трпљење не би требало да избегаваш оне људе и послове и прилике које те највећма изводе из стрпљења. Напротив, предусрећи их радо, и одлучи да ћеш трпети непријатност, само се припреми да је поднесеш с непоколебљивим спокојством духа. Ако будеш друкчије поступао, никада нећеш стећи трпљење. Никодим Агиорит Невидљива Борба Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука